Super je on proš'o...mene da neki tako pita namah bi mu klanjali dženazu.Zelena Carapa wrote:Moram nesto podijeliti s vama.
Nakon nekoliko godina ponovnog pronalaska sebe (jelte) nakon razvoda vratim se ja u klix game
I tako jednom prilikom me nagovore da izadjem sa jednim momkom, bio mi je simpatican u vecem drustvu, stalno nesto provaljivao, duhovit, ali fizicki nije nesto. Elem, nagovori ti mene raja, hajde sta ti fali on jaran od jaranovog, jarana. I izadjemo mi. I hajde konverzacija ide nekako, nasmijava on mene, nasmijem i ja njega, kao ide nekako, kaze on meni "Fino.Nego reci ti meni...sta planiras s djetetom?". Ja
![]()
...iskuliram, saberem se, posrcem sok i zdravo zurim. Skontao on, izvinjava se...ali kasno za njega (na vrijeme za mene
)
Šta nakon razvoda!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#426 Re: Šta nakon razvoda!?
- Bloo
- Globalna šefica
#427 Re: Šta nakon razvoda!?
cuj sta planiras....jojzelenashica wrote:Super je on proš'o...mene da neki tako pita namah bi mu klanjali dženazu.Zelena Carapa wrote:Moram nesto podijeliti s vama.
Nakon nekoliko godina ponovnog pronalaska sebe (jelte) nakon razvoda vratim se ja u klix game
I tako jednom prilikom me nagovore da izadjem sa jednim momkom, bio mi je simpatican u vecem drustvu, stalno nesto provaljivao, duhovit, ali fizicki nije nesto. Elem, nagovori ti mene raja, hajde sta ti fali on jaran od jaranovog, jarana. I izadjemo mi. I hajde konverzacija ide nekako, nasmijava on mene, nasmijem i ja njega, kao ide nekako, kaze on meni "Fino.Nego reci ti meni...sta planiras s djetetom?". Ja
![]()
...iskuliram, saberem se, posrcem sok i zdravo zurim. Skontao on, izvinjava se...ali kasno za njega (na vrijeme za mene
)
ah debila...ma hajd bolje da je odmah pokazao kakav je nego da ti dijete pati zbog njega
- Cholina_Lokica
#428 Re: Šta nakon razvoda!?
oooo sto mu ne rece planiram ga ostaviti tebi da ga cuvas, a ja odoh po kafanama hodat
- eluna
#429 Re: Šta nakon razvoda!?
taman damski odgovorCholina_Lokica wrote:oooo sto mu ne rece planiram ga ostaviti tebi da ga cuvas, a ja odoh po kafanama hodat
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#430 Re: Šta nakon razvoda!?
Cholina_Lokica wrote:oooo sto mu ne rece planiram ga ostaviti tebi da ga cuvas, a ja odoh po kafanama hodat
- Marcello
#431 Re: Šta nakon razvoda!?
Mene je nešto slično pitala prijateljica, ili bivša djevojka, ili... bog zna u kakvom smo statusu bili (sada nismo ni u kakvom, sve sam "finalizirao" isto veče kada smo se vidjeli zadnji put nakon serije njenih glupih komentara). Mi u principu nikada nismo ni prekinuli našu vezu, otišla je vani za vrijeme rata (Švedska) bez posljednjeg zbogom i nismo se stigli pozdraviti jer je ona bila u žurbi a ja na okolnim brdima, pa je to "tehnički" bilo neizvodljivo. Nije se javljala oko pet godina mada smo imali neke zajedničke prijatelje koji su mi pričali kako su stupili u kontakt sa njom i da je ona oke... Pitao sam i njenu mamu šta je sa njom, eto kao njoj se javlja preko radio amatera, dobro je, sa njom je sve u redu... Pitam je da li spominje mene i žena kaže ne, ne spominje te. I jebi ga, meni dosadilo glumit' Romea jer ni ona nije bila nekakva Julija. Kontam ne javlja se, našla drugog hairliju, javlja se prijateljima i mami a ne meni i to je po meni oke jer sve to u principu znači da me ne želi, odnosno da želi biti sretna sa nekim Švedom i hajde jebeš ga... Kažem sebi "došlo ti je vrijeme za Titanik".Zelena Carapa wrote:Nego reci ti meni...sta planiras s djetetom?"
Neko vrijeme sam provedeo sam, upoznao sam svoju supugu, zabavljali smo se neko duže vrijeme, na kraju je oženim, dobijemo dijete, i sad scena... U našem rodnom gradu pojavi se i ona... Eto kao nostalgija, došla je u posjet dijelu familije koja je ostala pa malo svratila do mene u ured i tako... Razvezemo klasičnu spiku "gdje si, kako si, kako si se snašla tamo"... i bla, bla, bla... , a ona pita "možemo li otići na sokić pa ćemo tamo tračati, moram razgovarati sa tobom". Kontao sam da smo postali prijatelji, pa ono.... hajde reko može, sve je to za ljude. Na sokiću mi je rekla da "još uvijek misli na mene i da sam njen broj jedan u svemu", a ja onako sjeban smijem se i ne kontam jel' me udarila hladna koka-kola, ili miris trave koji se širio okolo radi tipa koji je sjedio blizu nas uživajući sve blagodeti ovog života. Kažem joj da je za sve to "malo prekasno", pitam je zašto se nije javljala toliko dugo i kažem joj da sam oženjen, da jako volim tu ženu i da sa njom imam dijete, a ona će eto kao "pa vidi, tamo se puno radi, ja sam radila i studirala u isto vrijeme, ali cijelo vrijeme sam mislila na tebe". Rekao sam da se nije javila nikako skoro pet godina meni, ali jeste prijateljima i mami, a ona će "pa šta to ima veze, ako se neko voli to je jako malo vremena, ja sam mislima bila vezana za tebe, zbog toga nisam ni željela razgovarati sa tobom jer bi mi poslije bilo teško, ne smeta mi uopšte što si oženjen jer su kod NAS (misli na Švedsku) razvodi sasvim normalni i bilo bi oke da se razvedeš sa ženom pa da idemo u Švedsku, a sa malom ne znam šta ćeš raditi... najbolje da je ostaviš majci i zaboraviš, svejedno ćemo imati našu djecu". I sad ja onako gledam, pa gledam u onog gore pomenutog tipa što puši tavu i kažem mu "dobro ti je to stari moj, evo i mene počelo hvatati pa mi se počinje priviđati". Sa njom sam se oprostio, i zaželio joj svu sreću ovoga svijeta. Od tada se nismo nismo više viđali jer sam to naglasio.
Poenta cijele priče je u jednom, zamjerke tipa "glup si, ružan si, odvratan si", i sl. ne piju puno vode jer svako od nas zna koliko vrijedi, ako ne drugima, onda samom sebi. Međutim, kada u kompletan razgvor neko počne petljati djecu, onda će se IMNSHO taj razgovor vrlo brzo završiti.
-
zelenashica
#432 Re: Šta nakon razvoda!?
mene samo zanima kako osoba poput te dotične misli da neko želi ostariti s njom i imati djecu ako ovako misli o djetetu osobe koju ko fol voli?!Marcello wrote: a sa malom ne znam šta ćeš raditi... najbolje da je ostaviš majci i zaboraviš, svejedno ćemo imati našu djecu
Ma fuuuj,ja bi ovakvima kao njoj zabranila da imaju i vlastitu djecu.
- cava
#433 Re: Šta nakon razvoda!?
Što bi stari ljudi rekli, dobro najest pa ubitzelenashica wrote:mene samo zanima kako osoba poput te dotične misli da neko želi ostariti s njom i imati djecu ako ovako misli o djetetu osobe koju ko fol voli?!Marcello wrote: a sa malom ne znam šta ćeš raditi... najbolje da je ostaviš majci i zaboraviš, svejedno ćemo imati našu djecu
Ma fuuuj,ja bi ovakvima kao njoj zabranila da imaju i vlastitu djecu.
- Marcello
#434 Re: Šta nakon razvoda!?
Čisto sumnjam da je u pitanju bila "ljubav", više možda nekakav "deal" u kojem sam ja trebao dobiti neku ulogu koja bi mi bila pojašnjena tek nešto poslije kada se uništim kroz uništenje svega što volim... Čak i da nije u pitanju nekakav unaprijed skovani plan u kojem će svaka zasebna uloga tek nešto poslije shvatiti "čemu služi", uopšteno organski ne mogu podnijeti ovakvu vrstu ljudi jer je dio mene ipak dio mene. Ako je nekome već stalo do određene osobe, onda valjda istu ljubav treba gajiti i prema onome u što je ona ugradila dio sebe, dakle prema njenoj djeci. Konkretno rečeno, ako je nekom muškaru (ženi, nebitno) stalo do žene (muškarca) koja ima dijete, ne razumijem osobe koje bi ga se najradije riješile, jer ono jadno i nevino ama baš ni za šta nije krivo. Razumljivo mi je da se bračni parovi razilaze radi milijardu razloga od kojih su na prvom mjestu samoća, ignorisanje, monotnija, pronevjere, česte svađe, nasilje u porodici, dosada... ili bilo šta drugo... ali to dijete je nekada raslo u majci koja je osjećala svaki njegov pokret, hranila ga dok joj je bilo u utrobi, brinula se o njemu kada je bilo bolesno, slušala "slatke tajne" koje se vrlo rijetko pričaju očevima... i zbog svega ovoga mi rečenica "ja te mogu voljeti, ali ne želim tvoje dijete" zvuči kao "ja te mogu voljeti, ali bi bilo poželjno da si odsječeš i ruke i noge". Što bi naši ljudi rekli ... "Niđe veze"...zelenashica wrote:mene samo zanima kako osoba poput te dotične misli da neko želi ostariti s njom i imati djecu ako ovako misli o djetetu osobe koju ko fol voli?!
Ma ne... Ja njih samo ostavim da žive, gore im ne treba.cava wrote:Što bi stari ljudi rekli, dobro najest pa ubit
- cava
#435 Re: Šta nakon razvoda!?
Marcello, jesi li ti siguran da si informatičar, ovi ti postovi pravi spisateljski.
Ti, Zelenašica i Zelena čarapa bi ste mogli i knjigu objaviti "Šta nakon razvoda"
Ti, Zelenašica i Zelena čarapa bi ste mogli i knjigu objaviti "Šta nakon razvoda"
- Marcello
#436 Re: Šta nakon razvoda!?
Da. IT i mikroelektronika su mi uža specijalnost, odnosno moj život, u smislu da živim za to.cava wrote:Marcello, jesi li ti siguran da si informatičar, ovi ti postovi pravi spisateljski.![]()
LoL !!! A čuj.... Znam puno ljudi koji znaju puno ljudi, i to je to...cava wrote:Ti, Zelenašica i Zelena čarapa bi ste mogli i knjigu objaviti "Šta nakon razvoda"
Bio sam ovdje i lurkao za vrijeme "svečnog odustva iz BiH" (izostavit ću sada onaj svoj zluradi komentar da mi je mati najmillija kada je napuštam, LoL), i javio sam se samo zbog ove priče. Malo me dotakla radi pomenute djece... jebi ga.sanabe wrote:Opa, Soul Seeker is back
Najveća fora u svemu je što se sada ne mogu sjetiti passworda za svoj stari nick... Znam da ide nešto kao cn00dFgaHc99elIt3... i ne znam dalje... ali nema veze. Dobro se sjećam starog avatra.
- XY.
#437 Re: Šta nakon razvoda!?
Marcello, razmisljas li jos o pravljenju stranice ili je to bio samo trenutni bljesak???????
LOL
LOL
- Zelena Carapa
#438 Re: Šta nakon razvoda!?
cudna neka sorta, ali fakatzelenashica wrote:mene samo zanima kako osoba poput te dotične misli da neko želi ostariti s njom i imati djecu ako ovako misli o djetetu osobe koju ko fol voli?!Marcello wrote: a sa malom ne znam šta ćeš raditi... najbolje da je ostaviš majci i zaboraviš, svejedno ćemo imati našu djecu
- Zelena Carapa
#439 Re: Šta nakon razvoda!?
U sekundi mi je proslo kroz glavu reci mu "dati ga u Ljubicu Ivezic naravno" (dom za nezbrinutu djecu u Sarajevu) i vidjjeti kakva ce reakcija te suptilne duse od covjeka biti.ladyblue18 wrote:Cholina_Lokica wrote:oooo sto mu ne rece planiram ga ostaviti tebi da ga cuvas, a ja odoh po kafanama hodat![]()
Ali brzo sam odustala, s nekim stvarima se ne volim ni saliti. Ko ima dijete, a posebno onaj ko je samohrani roditelj, dobro zna o cemu govorim. U sve mi diraj - u to mi ne diraj. Ni u sali
- Zelena Carapa
#440 Re: Šta nakon razvoda!?
dobra idejacava wrote:Marcello, jesi li ti siguran da si informatičar, ovi ti postovi pravi spisateljski.![]()
ne da imam materijala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#441 Re: Šta nakon razvoda!?
pitaj ga jel gledao film Ljilja4everZelena Carapa wrote:U sekundi mi je proslo kroz glavu reci mu "dati ga u Ljubicu Ivezic naravno" (dom za nezbrinutu djecu u Sarajevu) i vidjjeti kakva ce reakcija te suptilne duse od covjeka biti.ladyblue18 wrote:Cholina_Lokica wrote:oooo sto mu ne rece planiram ga ostaviti tebi da ga cuvas, a ja odoh po kafanama hodat![]()
![]()
Ali brzo sam odustala, s nekim stvarima se ne volim ni saliti. Ko ima dijete, a posebno onaj ko je samohrani roditelj, dobro zna o cemu govorim. U sve mi diraj - u to mi ne diraj. Ni u saliPostanem vrlo neduhovita.
- sa_love
- madner
#443 Re: Šta nakon razvoda!?
Ha istina ha boli.sa_love wrote:ovo sam morala iskopati!!!madner wrote:Nije tacno, odkacila ona ne odkacila tipovi kao ja su je u startu prekrizili.bez_ideje wrote:Vise se ti opterecujes time sto si razvedena nego bilo koji potencijalni.....samim tim sto u startu otkacis nekog koji nije razveden ,ljepis sebi neku imaginarnu etiketu.....
Ne radite to sebi ljudi,pa nece ni drugi !
Realizam > Idealizam
mislim da ovako ne bi razmisljao da se razvod desi tvojoj sestri (ako je imas) ili nekoj dragoj ti djevojci...
-
Dialer
#444 Re: Šta nakon razvoda!?
Izjasni se sa_love, jesil udata il si razvedena 
- sa_love
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#446 Re: Šta nakon razvoda!?
Dragi madnere

- madner
#447 Re: Šta nakon razvoda!?
Sto ce ti ba biti nas zao.sa_love wrote:davno sam se ja izjasnila... SRETNO RAZVEDENA!!!!!
mene istina ne boli Madner, nego mi je zao ljudi koji razmisljaju kao ti... neka vas gore po mahalama i ne silazite odozgo!!!
Da nema nas bilo bi puno vise razvoda, ovako treba dobro razmislit kada se neko udaje jel to to. Moralni stubovi i temelji drustva.
- petunija
#448 Re: Šta nakon razvoda!?
sa_love wrote:kad si se fino dahvizala, trebala si ga pozvati na second date!! i dovrsiti...
@zelenašica: i za tvoj komentar
- madner
#449 Re: Šta nakon razvoda!?
Sta se ti zalis, ti nisi jos prekrizenaladyblue18 wrote:Dragi madnere![]()
- sa_love