Opet u sridu. Zlajin riminal je ok, jer je nasa boja.plain vanilla wrote: bolji je Zlaja s koferom nego Tihi i Bakir, Covic i Ljubic, Dodik ili....
...tako isto razmislja i Dodikov jugend.
Opet u sridu. Zlajin riminal je ok, jer je nasa boja.plain vanilla wrote: bolji je Zlaja s koferom nego Tihi i Bakir, Covic i Ljubic, Dodik ili....
Upravu si, vec sam nekoliko puta procito to kako bi SDP bolje funkionisala bez njega...kao sto sam vec rekao, neznam dovoljno al trudim se naucit... i hvala ti na odgovoro, ako vec pratis rad te partije 10 i kusur godina i donio si takav zakljucak onda tu stvarno ima i istine, pogotovo sto nisi prvi koji je to rekao...[/quote]Koolin1 wrote:srklet wrote:
Bolje rjesenje od Njega i Njegove partije bi bila - NJEGOVA PARTIJA BEZ NJEGA.
Na mnogim mjestima i u mnogim raspravama oko SDP ces upravo to cuti.
A kako je SDP i pored njega takvog dobio ovoliko glasova je veoma lako odgovoriti - ovdje ti niko ne osvaja glasove vec okuplja odbjegle iz drugih partija. Tako da ovdje imamo ovu tragikomicnu klackalicu - SBIH uzme od SDA, pa ond SDA od SBIH, pa onda SDP uzme malo od njih, pa onda se pojavi Radoncic pa uzme malo od SDA i potpuno uzme od SBIH a SDP se vrati na staro...i tako ti se to vrti od izbora do izbora.
Ali nasa najveca nesreca je da niko ne prebacije u drugi entitet i u druge narode.
Zapamti ovo i razmisli sad onako objektivno sta je u svemu ovome SDP - bosanska ili bosnjacka partija?
Kad on jednog dana ode, ako se to ikada desi, ispostavice se strasna stvar - SDP je mogao biti i tamo gdje ga nema u RS i u "hrvatskim" podrucjima i mogao je biti bosanska stranka. A to je jedino bitno, sve drugo je beskorisno.
Oduzi a odgovor ti je, ponavljam, ovo gore - kako da vjerujemo covjeku koji ne vjeruje nikome osim sebi.
trebam braniti zelenu mozdaNightSkyWalker wrote:Plain, nisi ti glasala za Zlaju sto je on sposobniji, vec za njegovu boju. I tu boju ces braniti bez obzira na sve.
Tradicionalno sam njihov glasac, ali ne i ovaj puta. Vrijeme je za njihovu penziju.dale cooper wrote:
Maloprije reče SDA glasač, ali eto sad ko nije glasao za njih. Šta se to kod njih toliko promijenilo u odnosu na
zadnjih par izbora, da te je natjeralo da ne glasaš za njih?
Nije istina, rekao je; JA sam dobio 300.000 glasovazagazaga wrote:jeste, o SDP-u je pricao u emisiji-LIBERO- wrote:Ako neko kaze JA sam dobio 300 000 glasova onda valjda misli na sebe kao pojedinca.
Zasto nije rekao SDP je dobila 300 000 glasova?
A da ,kod vas u partiji je to svejedno,Zlatko to je SDP![]()
![]()
Ok, koja je onda alternativa tradicionalnoj SDA.NightSkyWalker wrote:Tradicionalno sam njihov glasac, ali ne i ovaj puta. Vrijeme je za njihovu penziju.dale cooper wrote:
Maloprije reče SDA glasač, ali eto sad ko nije glasao za njih. Šta se to kod njih toliko promijenilo u odnosu na
imali su i dovoljno vremena da naprave pozitivne promjene i nisu nista uradili. Dosta je bilo!
Opet u sridu. Samo potvrdjujes moje pisanje.plain vanilla wrote: jos uvijek je SDP najbolja opcija za BiH
a ti nisi glasao za Zlaju samo jer nije zelen, pa sad mislis da svi tako gledamo...NightSkyWalker wrote:Plain, nisi ti glasala za Zlaju sto je on sposobniji, vec za njegovu boju. I tu boju ces braniti bez obzira na sve.
Upravu si. Treba nam neko (jos) radikalniji od njih. Omeksali su u zadnje vrijeme...NightSkyWalker wrote:Tradicionalno sam njihov glasac, ali ne i ovaj puta. Vrijeme je za njihovu penziju.dale cooper wrote:
imali su i dovoljno vremena da naprave pozitivne promjene i nisu nista uradili. Dosta je bilo!
Ima recenica kada ga Stankovic pita o njegovoj relaciji sa Josipovicem kada izgovara ovo sto sam vec parafrazirao.zagazaga wrote:jeste, o SDP-u je pricao u emisiji-LIBERO- wrote:Ako neko kaze JA sam dobio 300 000 glasova onda valjda misli na sebe kao pojedinca.
![]()
E da i ti vala kažes jednu kako treba. Ali nemoj ih na sljedećim izborima dozivati iz penzije. Kad se neko jednomNightSkyWalker wrote:Tradicionalno sam njihov glasac, ali ne i ovaj puta. Vrijeme je za njihovu penziju.dale cooper wrote:
Ne vidim je. Zato nisam glasao.MrMaliJoe wrote: Ok, koja je onda alternativa tradicionalnoj SDA.
star(i)mo wrote:Upravu si. Treba nam neko (jos) radikalniji od njih. Omeksali su u zadnje vrijeme...NightSkyWalker wrote:Tradicionalno sam njihov glasac, ali ne i ovaj puta. Vrijeme je za njihovu penziju.dale cooper wrote:
SDA je zelena, pa opet nisam glasao za njih. Dosta je bilo zelenila. Usrali su i oni motku!plain vanilla wrote:a ti nisi glasao za Zlaju samo jer nije zelen, pa sad mislis da svi tako gledamo...NightSkyWalker wrote:Plain, nisi ti glasala za Zlaju sto je on sposobniji, vec za njegovu boju. I tu boju ces braniti bez obzira na sve.
Sta me briga jesu li se omeksali. Ja gledam na zaposlenje i perspektivu nasih gradjana. A to je sve 0.star(i)mo wrote: Upravu si. Treba nam neko (jos) radikalniji od njih. Omeksali su u zadnje vrijeme...
To inače govori da čovjek koji je diplomirao sa/u 21 je nesposoban da vodi BIH .-LIBERO- wrote:Ima recenica kada ga Stankovic pita o njegovoj relaciji sa Josipovicem kada izgovara ovo sto sam vec parafrazirao.zagazaga wrote:jeste, o SDP-u je pricao u emisiji-LIBERO- wrote:Ako neko kaze JA sam dobio 300 000 glasova onda valjda misli na sebe kao pojedinca.
![]()
"..ja sam poznavao i bio dobar sa Josipovicem i prije nego sto sam dobio ovih 300 000 glasova..."
Ako mi ne vjerujes provjeri i sam,mislim da se nalazi na 3/4 na youtube,u sklopu ona 4 dijela te emisije.
NightSkyWalker wrote:Sta me briga jesu li se omeksali. Ja gledam na zaposlenje i perspektivu nasih gradjana. A to je sve 0.star(i)mo wrote: Upravu si. Treba nam neko (jos) radikalniji od njih. Omeksali su u zadnje vrijeme...
pa i bakir h. ga je poderao u 60 minuta nakon stranackog kongresa i ponovnog izbora-LIBERO- wrote:Ako neko kaze JA sam dobio 300 000 glasova onda valjda misli na sebe kao pojedinca.
![]()
Pa sta ti imas majke ti od njegovih supljaka, toliko je sposoban i najsposobniji u drzavi da kao pobjednik izbora ne moze konstituisati vlastzagazaga wrote:babi/didu se snilo ono sto joj je milo......izgleda da je danas zlatko bio puno bolji nego sto sam ja mislila dok je ovoliko ovih pljuvaca![]()
Znaš li ti šta si napisao- Ako znaš a ostaješ pri tome,onda da znamo da smatraš istim i borce za Bosnu i hercegovinu kao i one koji bi da ona uopšte ne postoji,da smatraš istim i branioce sarajeva sa istim onim koji su ga četiri goine granatirali.NightSkyWalker wrote:Nema razlike izmedju vjernih sljedbenika Dodika i sljedbenika Lagumdzije. I jedni i drugi su spremni preci preko lopovluka, kriminala, gresaka svojih vodja, a sve za ime svoje ideologije. Do neki dan svi ko fol su za borbu protiv kriminala, a kada dodje i crveni vodja pod istragu odjednom muk... svi nepodobni su preventivno proglaseni kriminalcima sem u slucaju velikog crvenog vodje. Kod njega se valjda mora sacekati presuda.![]()
Alija spada u potpuno drugi kontekst. Vecina njegovog djelovanja se odnosi na ratni period kada su i nebo i zemlja gorili i kada su nam fasisti bili za vratom. Zato njega spominjati u sadasnjem vremenu nije fer.Komrad wrote:NightSkyWalker wrote:Sta me briga jesu li se omeksali. Ja gledam na zaposlenje i perspektivu nasih gradjana. A to je sve 0.star(i)mo wrote: Upravu si. Treba nam neko (jos) radikalniji od njih. Omeksali su u zadnje vrijeme...
A padas u trans na spomen Alije Izmetbegovica
Ne. Dovoljno je sposoban da bez njega ne može niko.emigrazione wrote:Pa sta ti imas majke ti od njegovih supljaka, toliko je sposoban i najsposobniji u drzavi da kao pobjednik izbora ne moze konstituisati vlastzagazaga wrote:babi/didu se snilo ono sto joj je milo......izgleda da je danas zlatko bio puno bolji nego sto sam ja mislila dok je ovoliko ovih pljuvaca![]()
Mislio sam u smislu na koji nacin sljedbenici njih dvojice opravdavaju lopovluk svojih vodja. Ne stavljaj stvari u totalno pogresan kontekst.palermo wrote: Znaš li ti šta si napisao- Ako znaš a ostaješ pri tome,onda da znamo da smatraš istim i borce za Bosnu i hercegovinu kao i one koji bi da ona uopšte ne postoji,da smatraš istim i branioce sarajeva sa istim onim koji su ga četiri goine granatirali.
Ako ne misliš ovako,onda se izvini,i reci pogriješio sam ljudi,preletjelo me.......
Koolin1 wrote:Upravu si, vec sam nekoliko puta procito to kako bi SDP bolje funkionisala bez njega...kao sto sam vec rekao, neznam dovoljno al trudim se naucit... i hvala ti na odgovoro, ako vec pratis rad te partije 10 i kusur godina i donio si takav zakljucak onda tu stvarno ima i istine, pogotovo sto nisi prvi koji je to rekao...srklet wrote: Bolje rjesenje od Njega i Njegove partije bi bila - NJEGOVA PARTIJA BEZ NJEGA.
Na mnogim mjestima i u mnogim raspravama oko SDP ces upravo to cuti.
A kako je SDP i pored njega takvog dobio ovoliko glasova je veoma lako odgovoriti - ovdje ti niko ne osvaja glasove vec okuplja odbjegle iz drugih partija. Tako da ovdje imamo ovu tragikomicnu klackalicu - SBIH uzme od SDA, pa ond SDA od SBIH, pa onda SDP uzme malo od njih, pa onda se pojavi Radoncic pa uzme malo od SDA i potpuno uzme od SBIH a SDP se vrati na staro...i tako ti se to vrti od izbora do izbora.
Ali nasa najveca nesreca je da niko ne prebacije u drugi entitet i u druge narode.
Zapamti ovo i razmisli sad onako objektivno sta je u svemu ovome SDP - bosanska ili bosnjacka partija?
Kad on jednog dana ode, ako se to ikada desi, ispostavice se strasna stvar - SDP je mogao biti i tamo gdje ga nema u RS i u "hrvatskim" podrucjima i mogao je biti bosanska stranka. A to je jedino bitno, sve drugo je beskorisno.
Oduzi a odgovor ti je, ponavljam, ovo gore - kako da vjerujemo covjeku koji ne vjeruje nikome osim sebi.
Tebi mogu samo poruciti sljedece - mnogi od tvojih hercegovaca vode glavnu rijec u hrvatskim strankama, ukljucujuci i hrvatski SDP. Zasto neko od takvih hercegovaca ne bi mogao stati i na celo bosanskohercegovackog SDP-a!star(i)mo wrote: Kad ce vise otici da i ovi moji hercegovci vise daju njihov glas to "novom" SDPu!?![]()
E jes' ti objasnio.