Pa dobro ovo je vec druga stvar, to nece niko-reda radisanabe wrote:blue_sky wrote:sanabe zeno![]()
sta se tebi desilo, ili sam ja pogresno shvatila ili ti do nedavno nisi bila protiv braka (mislim svog
)
![]()
dje? kad?jel na Ginisu kad mi se svadjalo, a nisam imala s kim?
pa prenese i mene ponekad, a ovdje sam mrtva ozbiljna, ocam'
![]()
![]()
Nije da ja necu, nego necu nako, s bilo kim, bezveze, zato sto moram...e ne moram![]()
BRAK
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- blue_sky
#426 Re: BRAK - DA ILI NE?
- wewa
#427 Re: BRAK - DA ILI NE?
sto ce rec', zayeb'o si i mladog Wertherakomi wrote:po tome sam maratonac šampion
samo ja idem i korak dalje
ne kvari ljubav vezom
zapravo
ne kvari ljubav startovanjem cure![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#428 Re: BRAK - DA ILI NE?
ovako je to bilo prije 100 godina
Žena kao supruga.
Srediste, duša obiteljskog života, jest žena. Ona je žižak, koji svijetli ljudskom srcu. Ona stvara čovjeku obitelj. A obitelj je najljepša slika ljudskog života i najsvetiji oltar, koji se u svijetu diže Bogu i prirodi. Slatko osjećanje, koje čovjeka obuzimlje u obitelji, daje ipak žena. Ona je jedina prava tješiteljica u svim bolima i nevoljama, "koje snalaze čovjeka. Mnogi zaključuju, da koliko žena može, da bude najveće dobro za čovjeka — da mu stvori raj u kući — toliko opet može da mu ogorči dane života najgorčim pelinom i mukom — da mu stvori pakao u kući. Biblija je najstariji mudrac ovoga svijeta. U njoj ima mnogo izreka o ženi, kao i ova: »Žena će biti čovjeku data, kao nagrada za sva dobra djela, koja on u svom životu čini«.
»Žena, mora biti mužu vjerna i pokorna kao Gospodinu«, kaže sv. Pavao. I družica u životu, zajedno imadu dijeliti sve radosti i žalosti. Oni moraju biti, kao što se veli: jedna duša u dva tijela. Žena mora razviti u sebi sve vrline, ali prije svega neka bude svom mužu iskrena i otvorena, jer će ju onda istom štovati i ljubiti. Iskrenost je čovjeku najdraža vrlina, jer ako nje nema, onda je sve Laž i prijevara, onda je obiteljski život građen na pijesku bez ljubavi i sklada, a djeca iz takve obitelji su podla, i licemjerna i lažljiva. Mnogo čovjek luta i traži, dok ne nađe iskrenog druga, a kad ga jednom nađe, onda je smiren i zadovoljan, jer može lakše da odolijeva olujama u životu.
Međusobna iskrenost i povjerenje velika je blagodat u obitelji, a najljepša vrlina, koja donaša mir i krijepi ljubav.
A. Ferenčlć.
Žena kao supruga.
Srediste, duša obiteljskog života, jest žena. Ona je žižak, koji svijetli ljudskom srcu. Ona stvara čovjeku obitelj. A obitelj je najljepša slika ljudskog života i najsvetiji oltar, koji se u svijetu diže Bogu i prirodi. Slatko osjećanje, koje čovjeka obuzimlje u obitelji, daje ipak žena. Ona je jedina prava tješiteljica u svim bolima i nevoljama, "koje snalaze čovjeka. Mnogi zaključuju, da koliko žena može, da bude najveće dobro za čovjeka — da mu stvori raj u kući — toliko opet može da mu ogorči dane života najgorčim pelinom i mukom — da mu stvori pakao u kući. Biblija je najstariji mudrac ovoga svijeta. U njoj ima mnogo izreka o ženi, kao i ova: »Žena će biti čovjeku data, kao nagrada za sva dobra djela, koja on u svom životu čini«.
»Žena, mora biti mužu vjerna i pokorna kao Gospodinu«, kaže sv. Pavao. I družica u životu, zajedno imadu dijeliti sve radosti i žalosti. Oni moraju biti, kao što se veli: jedna duša u dva tijela. Žena mora razviti u sebi sve vrline, ali prije svega neka bude svom mužu iskrena i otvorena, jer će ju onda istom štovati i ljubiti. Iskrenost je čovjeku najdraža vrlina, jer ako nje nema, onda je sve Laž i prijevara, onda je obiteljski život građen na pijesku bez ljubavi i sklada, a djeca iz takve obitelji su podla, i licemjerna i lažljiva. Mnogo čovjek luta i traži, dok ne nađe iskrenog druga, a kad ga jednom nađe, onda je smiren i zadovoljan, jer može lakše da odolijeva olujama u životu.
Međusobna iskrenost i povjerenje velika je blagodat u obitelji, a najljepša vrlina, koja donaša mir i krijepi ljubav.
A. Ferenčlć.
- blue_sky
#429 Re: BRAK - DA ILI NE?
haj dobro da se ispravim onda -niko normalan, valjdasanabe wrote:blue_sky wrote: Pa dobro ovo je vec druga stvar, to nece niko-reda radi
Joj....cuj nece niko![]()
hoce moja bluski, kako nece![]()
- pustopoljina
#430 Re: BRAK - DA ILI NE?
upravo se sjetih svih onih knjiga (hedwig courths mahler) koje procitah, a pisane ovakvim (hrvatskim) jezikom (tema komijevog posta me direktno asocirala)...sve i jednu iz kompleta sam procitala
(bio rat).
...budi dobra, postena, smjerna, cedna i na kraju tvog puta preko trnja cekace te ON, tvoj zaklon u oluji.
razmislicu dva puta, ako budem imala kcerku, da li cu te knjige imati kuci.
...budi dobra, postena, smjerna, cedna i na kraju tvog puta preko trnja cekace te ON, tvoj zaklon u oluji.
- JThomas
#431 Re: BRAK - DA ILI NE?
radije ne, kvare djecu i daju im fiks ideje 
- zonna
#432 Re: BRAK - DA ILI NE?
ako budes imala kcerku izbaci i bajke koje zavrsavaju sa dolaskom princa i 'dugo su zivjeli sretno..." da se ne razocara bez vezepustopoljina wrote:upravo se sjetih svih onih knjiga (hedwig courths mahler) koje procitah, a pisane ovakvim (hrvatskim) jezikom (tema komijevog posta me direktno asocirala)...sve i jednu iz kompleta sam procitala(bio rat).
- wewa
#433 Re: BRAK - DA ILI NE?
de, de, procitala i ja pa me nisu kontaminirale. a ni mir-yampustopoljina wrote:upravo se sjetih svih onih knjiga (hedwig courths mahler) koje procitah, a pisane ovakvim (hrvatskim) jezikom (tema komijevog posta me direktno asocirala)...sve i jednu iz kompleta sam procitala(bio rat).
- Ma.Le.Na
#435 Re: BRAK - DA ILI NE?
haj ba vidis da ni tebi nisu "koristile"pustopoljina wrote:upravo se sjetih svih onih knjiga (hedwig courths mahler) koje procitah, a pisane ovakvim (hrvatskim) jezikom (tema komijevog posta me direktno asocirala)...sve i jednu iz kompleta sam procitala(bio rat).
pod "koristile" mislim na pokvarile te
- wewa
#436 Re: BRAK - DA ILI NE?
eno snimili seriju Greh njene mame, ubilo se za obnoviti gradivopustopoljina wrote:i mirjam i mirjam
- pustopoljina
#437 Re: BRAK - DA ILI NE?
dobro,mi smo imali reality-check svako malo, ha vuci vodu, ha akumulator, ha otkuhavaj u loncu luksijom, i drva uznosili...und und und...
pepeljuga posla na bal, na bal...izgubila kaljacicu
pepeljuga posla na bal, na bal...izgubila kaljacicu
- wewa
#438 Re: BRAK - DA ILI NE?
cit'o, cika Ahmo 
- Šef
#439 Re: BRAK - DA ILI NE?
Dobro je da nije keceljicu.

- pustopoljina
#440 Re: BRAK - DA ILI NE?
moram staviti i necu vise OTwewa wrote:cit'o, cika Ahmo
- Eleonora
#441 Re: BRAK - DA ILI NE?
Nekada davno zivjela jedna djevojcica
koja je svoga mladica pitala hoce li je ozeniti.
Mladic odgovori: NE!
...Od tog dana djevojcica je
zivjela sretno do kraja svoga zivota,
nikome nije prala, kuhala, peglala,
zabavljala se, radila i trosila svoj novac
na sta je htjela!
KRAJ!
Problem je da nama kad smo bile male
tu bajku nisu ispricali, nego su nas
za*ebali sa onim idijotom na bijelom konju!!!

koja je svoga mladica pitala hoce li je ozeniti.
Mladic odgovori: NE!
...Od tog dana djevojcica je
zivjela sretno do kraja svoga zivota,
nikome nije prala, kuhala, peglala,
zabavljala se, radila i trosila svoj novac
na sta je htjela!
KRAJ!
Problem je da nama kad smo bile male
tu bajku nisu ispricali, nego su nas
za*ebali sa onim idijotom na bijelom konju!!!
- Eleonora
#442 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ne znam za ostale zene, ja sam romanticna, priznajem, i cekala sam princa,sanabe wrote:Hmmm![]()
Ne bih bas rekla da zene cekaju princeve na bijelom konju
- innovision
#443 Re: BRAK - DA ILI NE?
ne osudjujte zivio brak,
zivjela poligamija svakom sta hoce

zivjela poligamija svakom sta hoce
-
Zoya
- svirač
-
Zoya
- svirač
#447 Re: BRAK - DA ILI NE?
Bježi ba, nasekiraste i prepadoste me 
- cek
#448 Re: BRAK - DA ILI NE?
Muškarac iz snova (32 god)
1. izgleda dobro (ako je moguće ima kose na glavi)
2. otvara mi vrata
3. ima dovoljno novca da plati večeru
4. više sluša nego što sam priča
5. smije se mojim vicevima
6. može kupljeno donijeti kući
7. posjeduje najmanje jednu kravatu
8. cijeni dobro skuvanu hranu
9. sjeća se važnih rodjendana i godišnjica
10. najmanje jednom nedeljno je romantičan
Meni ovaj vec sad "idealan"
1. izgleda dobro (ako je moguće ima kose na glavi)
2. otvara mi vrata
3. ima dovoljno novca da plati večeru
4. više sluša nego što sam priča
5. smije se mojim vicevima
6. može kupljeno donijeti kući
7. posjeduje najmanje jednu kravatu
8. cijeni dobro skuvanu hranu
9. sjeća se važnih rodjendana i godišnjica
10. najmanje jednom nedeljno je romantičan
Meni ovaj vec sad "idealan"
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju