+1Lux_Aeterna wrote:jesam li ja negdje propustila, il niko jos ne spominje sarenu lazu?
ja sam mislila da je to ono sareno veliko lizalo...
kad sam bio mali
- Cholina_Lokica
#426 Re: kad sam bio mali
- inspektorica javert
#427 Re: kad sam bio mali
+2Cholina_Lokica wrote:+1Lux_Aeterna wrote:jesam li ja negdje propustila, il niko jos ne spominje sarenu lazu?
- Ridjobrki
#428 Re: kad sam bio mali
Šta ti je regionalizam, meni su obećavali šareno varalo
Sjećam se da sam to zamišljao kao neku šarenu čigru, nešto što se vrti 
-
merik
#429 Re: kad sam bio mali
Ili ti šarenu lažu.
- vozač
#430 Re: kad sam bio mali
@astrid
muške čarape su reklamirali Danilović (sa svojim stopalom br. 51, ako me neko ne ispravi) i Prosinečki, a ženske Lidija Vukićević
by oruzar @ 2008-05-26
ovo je sa jednog od foruma na ovu temu, ne mogu da nađem danilovićevu reklamu, al bio je sigurno, a najbolje od svega je broj noge 51
btw: sjeća li se iko onog crtanog, cuko u mantilu, mislim da je bio i sa šeširom, glumi inspektora, zvao se draguljče i kad god riješi slučaj hinjski se nasmije, kroz zube
, a glas mu posudio đuza stojiljković (pozorište u kući)
muške čarape su reklamirali Danilović (sa svojim stopalom br. 51, ako me neko ne ispravi) i Prosinečki, a ženske Lidija Vukićević
by oruzar @ 2008-05-26
ovo je sa jednog od foruma na ovu temu, ne mogu da nađem danilovićevu reklamu, al bio je sigurno, a najbolje od svega je broj noge 51
btw: sjeća li se iko onog crtanog, cuko u mantilu, mislim da je bio i sa šeširom, glumi inspektora, zvao se draguljče i kad god riješi slučaj hinjski se nasmije, kroz zube
- Ma.Le.Na
#431 Re: kad sam bio mali
ljupce draguljcevozač wrote:
btw: sjeća li se iko onog crtanog, cuko u mantilu, mislim da je bio i sa šeširom, glumi inspektora, zvao se draguljče i kad god riješi slučaj hinjski se nasmije, kroz zube, a glas mu posudio đuza stojiljković (pozorište u kući)
- vozač
#432 Re: kad sam bio mali
dunyalook wrote:kad sam bila mala mislila sam da se glumas son koneri zove sonko neri
kad sam bila mala mislila sam da je balada ime ulice, jer mi je mama uvijek govorila da cu dobiti na kraju balade
kad sam bila mala pila sam kolu s kockom secera
kad sam bila mala uzina na velikom odmoru bila mi je rum plocica i kiflakad sam bila mala zeljela sam postati najbolji fudbalski sudija, jer mi se to cinio kao jedini nacin da zensko dodje na SP u fudbalu
rum pločica i frtalj hljeba, kakva kifla, to je luksuz
- Vipera berus
#433 Re: kad sam bio mali
vozač wrote:
btw: sjeća li se iko onog crtanog, cuko u mantilu, mislim da je bio i sa šeširom, glumi inspektora, zvao se draguljče i kad god riješi slučaj hinjski se nasmije, kroz zube, a glas mu posudio đuza stojiljković (pozorište u kući)
- sheilak
#434 Re: kad sam bio mali
Meni su obecavali sareno lagaloLux_Aeterna wrote:jesam li ja negdje propustila, il niko jos ne spominje sarenu lazu?
Stalno se spominje igra planova. I mi smo je igrali, kredom crtali plan gdje smo se sakrili i kako do tog mjesta doci.
- ladyada
#435 Re: kad sam bio mali
thxvozač wrote:michaelice, ti kao da si blago neurozna od jutros, osim toga i pravopis ti nije jača strana, de malo cooooolmichaela wrote:"Ubiste" vi gospodjo sa ovim tackicama, hajde malo za promjenu pokoji zarescicladyada wrote:a bila je i ona Kako mama kaze .........
ima li gdje starih crtica od najbrze zmije na svijetu ......... ko onaj ljubice zubice itd ovi novi bez veze ..............![]()
![]()
Novi crtici nisu bezveze-zajedno se pise gospodjo draga, vec ste vi malo stari
![]()
-
ja2
#436 Re: kad sam bio mali
Ridjobrki wrote:Šta ti je regionalizam, meni su obećavali šareno varaloSjećam se da sam to zamišljao kao neku šarenu čigru, nešto što se vrti
nevjerovatno i ja sam sarenu lazu zamisljala kao cigru...naime u mojoj glavi je cigra bila starinska igracka jer mi je mama pricala da se s time igrala kao mala i ja sam to povezala nesto
- hakazvaka
#437 Re: kad sam bio mali
jontra voltaChemist wrote:dunyalook wrote:kad sam bila mala mislila sam da se glumas son koneri zove sonko neri
kad sam bila mala mislila sam da je balada ime ulice, jer mi je mama uvijek govorila da cu dobiti na kraju balade
kad sam bila mala uzina na velikom odmoru bila mi je rum plocica i kifla
kad sam bila mala zeljela sam postati najbolji fudbalski sudija, jer mi se to cinio kao jedini nacin da zensko dodje na SP u fudbalu
U mojoj glavi Silvester Stalone (Sylvester Stallone) je ustvari bio Silver Sterstalone![]()
Bojali smo se milicajaca (onih brkatih ponajvise)
- piupiu
#438 Re: kad sam bio mali
A, jest', jest', "Male novine" ....felipe kajetano wrote:piupiu wrote:A "Veselu svesku"?astrid wrote:..nastavak![]()
....kad sam bila mala obožavala sam, prvo gledati slike ,a kasnije čitati "Mikijev Almanah" i "Politikin Zabavnik"![]()
"Vesela sveska" do 4-tog, od 5-tog "Decije novine" ili "Male novine"
- ladyada
#439 Re: kad sam bio mali
kad spomenuste sarenu lazu naumpade mi baba roga ...........je su li vas strasili sa baba rogom .........
ja sam se dugo plasila izaci u mracni hodnik jer sam mislila sad ce da me pokupi............
ja sam se dugo plasila izaci u mracni hodnik jer sam mislila sad ce da me pokupi............
- piupiu
#440 Re: kad sam bio mali
Uvijek se sjetim one scene iz Praznika u Sarajevu kad dovode Mustafu Nadarevica u policijsku stanicu u carapama, a raja u hodniku: "Halo, Prosinecki ... je, l' te to neko na abdestu pokupio ..."astrid wrote: Ma jok...kakav Danilović,to je bio Prosinečki![]()
- ladyada
#441 Re: kad sam bio mali
lade sherbetlijahakazvaka wrote:jontra voltaChemist wrote:dunyalook wrote:kad sam bila mala mislila sam da se glumas son koneri zove sonko neri
kad sam bila mala uzina na velikom odmoru bila mi je rum plocica i kifla
kad sam bila mala zeljela sam postati najbolji fudbalski sudija, jer mi se to cinio kao jedini nacin da zensko dodje na SP u fudbalu
U mojoj glavi Silvester Stalone (Sylvester Stallone) je ustvari bio Silver Sterstalone![]()
Bojali smo se milicajaca (onih brkatih ponajvise)
- Vipera berus
#442 Re: kad sam bio mali
Kad sam bila mala...
Imala sam tri straha - bojala sam se imaginarnog, bezobličnog stvorenja koje živi noću ispod mog kreveta i samo čeka kad ću ja sići s kreveta da me šćapi i pojede
Bojala sam se milicije (one prijašnje, Titine)
Bojala sam se da će neko baciti atomsku bombu na Jugoslaviju

...i nisam se ničega drugog bojala
Imala sam tri straha - bojala sam se imaginarnog, bezobličnog stvorenja koje živi noću ispod mog kreveta i samo čeka kad ću ja sići s kreveta da me šćapi i pojede
Bojala sam se milicije (one prijašnje, Titine)
Bojala sam se da će neko baciti atomsku bombu na Jugoslaviju
- piupiu
#443 Re: kad sam bio mali
Sarajevo prije 100 godina u "Nedjeljnom zabavniku" ... ovo mi je bila omiljena emisija ...
"Dana 12.-og decembra 1882. otvara se Hotel Evropa, prva moderna zgrada za konacenje putnika koju je sagradio gospodin Glisa Jeftanovic ..."
"Sve se unaokolo bijeli ... tek sto se snijeg dobro utro, pocinje liguranje ..."
"Po ljepoti i prikladnosti, Sarajke su jedinstvene ... "
"Dana 12.-og decembra 1882. otvara se Hotel Evropa, prva moderna zgrada za konacenje putnika koju je sagradio gospodin Glisa Jeftanovic ..."
"Sve se unaokolo bijeli ... tek sto se snijeg dobro utro, pocinje liguranje ..."
"Po ljepoti i prikladnosti, Sarajke su jedinstvene ... "
-
Reason2Live
#444 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali, za mene je Tom & Jerry bila jedna riječ = Tomidžeri
- piupiu
#445 Re: kad sam bio mali
Kad smo kod ovog podebljanog, jednom ja tako idem kroz mahalu i pratim nekog lika koji je nesto slikao po Logavinoj, pa stane kraj dzamije, pa slika, pa vidi kakvu staru kucu, pa uslika ... i sve tako. Ja, kao revna pionirka, skontam da je on neki 'sumnjivi element', i pravac stanica milicije Logavina da ga prijavim (bilo mi je mozda 7-8 godina). Udjem unutra: "Dobar dan, ja sam dosla da prijavim spijuna." Tamo je bilo jedno 5-6 vrlo brkatih policajaca koji su popadali po stolu od smijeha. Ja sam se tu naljutila i rekla im da 'spijun slika objekte' i da ga oni moraju ici uhapsiti, jer ko zna zasto on to radi!Vipera berus wrote:Kad sam bila mala...
Imala sam tri straha - bojala sam se imaginarnog, bezobličnog stvorenja koje živi noću ispod mog kreveta i samo čeka kad ću ja sići s kreveta da me šćapi i pojede![]()
![]()
![]()
Bojala sam se milicije (one prijašnje, Titine)![]()
Bojala sam se da će neko baciti atomsku bombu na Jugoslaviju![]()
![]()
![]()
-
PalaSa Marsa
#446 Re: kad sam bio mali
JOooo ovo, sjetih se uzasa jednog kad sam bio mala. Hm, hocu rec' mala
. Imala sam neopisiv strah od zmija.
Posto smo cesto setali, izletovali, putovali i sl., i ako bi se desilo da sjedim negdje u prirodi pored nekog kamena i sl., uvijek sam mislila da se tu negdje zmija sakrila i pri tom sam noge uvijek nekako skrivala, gledala bi' da podignem nogice i da ih prigrlim.
Ma prosto sam imala fobiju na njih, toliku da me evo prati i dan danas taj isti osjecaj. 
Posto smo cesto setali, izletovali, putovali i sl., i ako bi se desilo da sjedim negdje u prirodi pored nekog kamena i sl., uvijek sam mislila da se tu negdje zmija sakrila i pri tom sam noge uvijek nekako skrivala, gledala bi' da podignem nogice i da ih prigrlim.
- spree
#447 Re: kad sam bio mali
+3inspektorica javert wrote:+2Cholina_Lokica wrote:+1Lux_Aeterna wrote:jesam li ja negdje propustila, il niko jos ne spominje sarenu lazu?
- frfi.
#449 Re: kad sam bio mali
ja nisam kontala kako semafor zna kada auta staju
mislila da vjetar puse jer se drvece njise pa onda napravi vjetar
mislila da vjetar puse jer se drvece njise pa onda napravi vjetar
-
IMME
#450 Re: kad sam bio mali
The Nightwatchman wrote:
kad sam bio mali bio sam zaljubljen u jednu hatidžu (fakat, hatidžu). gledao sam u nju kao u boginju. bili smo prvi ili drugi razred osnovne skole. ona je bila moje djetinje božanstvo... za vrijeme užine nisam je mogao gledati da jede. tada sam kontao - ako jede, hatidža mora i da kaki - a to je nemoguce!!!!!!!![]()
![]()
U mojim ocima, prave glupacice su bile djevojcice koje igrajuci "lastike" nabrajaju bezvezariju "ema, e se sa; e se sa - pipija"
Kad sam bila mala, nije mi bilo jasno sto moja sestra (djevojka) koja podje na dogovoreno vecernje sijelo kod nekog od njene raje, odjednom nece ici ako cu i ja.
Bila sam jako ponosna kad sam naucila "pricati prstima"; vjerovala sam da ce mi to znanje itekako dobro doci kad odrastem.
Kisne gliste su mi predstavljale simbol straha i gadjenja u jednom, te sam pazljivo gledala gdje stajem, misleci da, nagazim li koju, da ce taj bljak da uraste, da sraste s mojom nogom (nema veze, moze i kroz cizmu
Mislila sam da osobe kojima se divim ne stare.
Bicu doktorica, spremno sam odgovarala kad me se pita sta cu biti kad porastem. A istovremeno, bicu i pjevacica.
Paa ... mastala sam da udaram bubnjeve u nekom sastavu, za praksu su stradale serpe i lonci.
Insekte sam gazila u uvjerenju da cu ih iskorijeniti iz svoje sredine, te da bi tako trebalo svako da radi, svuda, i ubrzo bi nam bilo ljepse zivjeti.