Da li stavljate brnjicu svom psu?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
erni3

#426 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by erni3 »

bez_ideje wrote:Meni dodje da placem kad vidim kakve "glave" nabavljaju ovog psa i sta prave od njega :(
Inace divan.....za gledat :mrgreen: Sline nevidjeno ....pa se drzim podalje

Kada bi bilo kojeg mastifa morao opisati to bi bilo: Tvrdoglav, Ogroman i "Slinav" :D
"Glave" su obicno osbe sa slabim egom koje zele nesto veliko i opasno da pojacaju taj ego. Bas zato kazem da treba uvesti i pasmine za vlasnike pasa.
Friesian

#427 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

super pas.. u mom komsiluku su bila dva super odgojena (sad je samo jedan).. a eto vidis, mnogi bi krivili covjeka "Zasto nabavlja agresivnu pasminu?", "Sigurno ima problema u seksualnom polju!", "To je neki idiot..", policija lijepi kazne a pas se i hrcka boji...
somethings

#428 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by somethings »

@erni3 odlični postovi, svaka čast na strpljenju, ja se satrah objašnjavajući ljudima da ne postoje "agresivne vrste", pogotovo ljudima koji i sami imaju pse, mačke, kornjače, papagaje..., ali kad im spomeneš npr. rotvajlera viču "fuj", "agresivno", "opasno" itd. :roll: Predrasude su čudo.
baby_angel

#429 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

rashtiman wrote:
baby_angel wrote:
Friesian wrote:@baby - da zenka je :) hvala..
Mogli bi se mi šta dogovorit? :D
Image
Prelijep je :thumbup: ima li stenadi za prodati
Hvala :) Nisam ga još davala u promet :D
Friesian

#430 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

ej, lijep je pravooo.. svidja mi se glava :)
moja se ova jednom okotila, uletio zagondjija iz obliznjeg copora tako da ona "puca" samo na vodje i tu visoku klasu :D ali mi prostor predstavlja problem.. i ove male sam jedva na pravi put izveo zbog komsija.. sreca pa se ova nova kuja ne buni i mirna je pa su i komsije zatajile..
zengi

#431 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Eh, evo mene opet da se naklapam sa ovim sto se "boje" pa hoće sve da pobiju (što je inače potpuno opravdano) i ovim što zovu policiju i kažu da se treba držati zakona bez obzira na sve a pri tome nose "iznenađenje" što je puno ilegalnije i kažnjivije nego imati pekinezera (ili pak veoma agresivnog pit bula) bez brnjice.

Čini se da ova konverzacija ide dalek od teme dali brnjicu ili ne, ali ja mislim da je problem mnogo širi pa se moramo dotaći i drugih tema da bi se napokon nekako zaključilo sta da se radi sa tom prokletom brnjicom.

Prvo bih da predložim da svi mi sa ovog foruma odemo na jedan detaljan pregled kod psihijatra, da iznesemo otvoreno svoje stavove i da vidimo ko će kakve medikamente dobiti a ko će biti (prisilno) zadržan na daljem liječenju i promatranju. Tek onda možemo nastaviti raspravu o bilo čemu kad utrvrdimo dijagnoze.
Neko je poslao članak "pit bull prepao dijete". Kako ga je prepao i šta to znači i jeli to dovoljan razlog da se pas ubije?
Pit bull (a i pekinezer) su puno brži od olimpijskog prvaka tako da je pit htio, mogao ga je uhvatiti i zadaviti a pošto nije onda to u stvari znači da nije agresivan. Da ne ponavljam sad ono o odgoju jer sam o tome već pisao.

Nedavno se na grbavici dogodio slučaj da su dva tinejdžera uhvatila kujicu lutalicu, zagrijali šarafciger i gurnuli joj ga u vaginu! E šta vi drugovi kažete na to? Šta treba da se uradi sa tim katilima i sa njihovim roditeljima? Jeli vas strah da pustite svoju djecu da se igraju u parku znajući da tamo ima i takvih psihopata?

Ove (kao što je photo) što kažu da se slijepo drže svakog zakona (pa misle da su strašno pametni i kulturni europejci a uz to nose neka "iznenadjenja") bih samo htio da pitam, dali bi pristali da ih ja (ili evo može neki policajac ili bilo ko drugi normalan) pratimo samo 24 časa i da im pišemo koliko puta su u tom vremenskom periodu prekršili zakon?
Isto tako, imam za njih jednu tužnu vijest a to je "dragi Bog nije napravio ovaj svijet samo za tebe i tvog Memsudina", vjerujte mi, eto odite u katastar i grunt pa čete vidjeti da nije 1/1.
I evo još jedna, mada za ovu znam da mi sigurno nećete vjerovati " Bog ne sudi po vašim pravilima".
Tako da bi bilo poželjno da prestanu razmišljati kao da je to njihovo 1/1 i onda će im se stvari prikazati u potpuno drugom svjetlu.
Pazi samo mentalnog sklopa? On zove policiju i nosi iznenadjenje!!! I još se ponosi time!? E zamislite samo šta takva jedna osoba krije, kad ovakve stvari piše po javnim forumima? Allah-hume-salli!!!
Jadan Memsudin.
Mi se okomili na muneveru i njen sprej... kad ono ima pravo ozbiljnih slučajeva.
Meneveraaaaaaa vrati nam se, molim te!
Znate, da sam plašljiv kao što su ovi što nose iznenadjenja, strah bi me uhvatio kad čujem da ima ovakvih ljudi.

Neču sad da ti napišem (da me nebi bezveze banovali) šta bih ja uradio da mi ti potegneš to svoje iznenađenje.
A znam jednog tipa što ima pudlicu koja (onako kao sve razmažene pudlice biz agresive i samo zato što se pravi važna i hoće da bude u centru pažnje) laje na prolaznike a njen gazda je jedan pravi psihopata kojem i na najmanju provokaciju krv na usta i na oći poteče i hoče nekog da ubije. Nemaš pojma kako on voli tu pudlicu. Pazi photo da ne naletiš na takvog jednog da nebi morao pojesti to svoje iznenađenje ili da ti ga on nebi zgurao u drugi kraj probavnog trakta. Ovo ti govorim kao prijatelj a ne da te isprovociram. Onda bi Memso baš imao traumu od vlasnika lajavih pudlica.
I svi se mi ovdje pitamo dali trebaju posebne dozvole za držanje pasa a niko se ne pita šta je sa dozvolama za djecu.
Kad pogleda čovjek kako neki ljudi odgajaju djecu i kakve probleme poslije društvo ima sa tom djecom, veliki sevap bi ih bilo odvesti kod veterinara da ih kastrira i da im stavi onu žutu markicu na uho da se zna. Usput budi rečeno Hitler je uveo nekoliko zanimljivih zakona na tu temu i kao što neki ovdje tvrde, stvarno bi se trebalo slijepo držati tih zakona.

Bilo je neke priče da pogrešni ljudi imaju pogrešne pse a to se posebno odnosi na pitove i ostale tako-zvane agresivne vrste. Ja se sa tim u potpunosti slazem i uvjek savjetujem ljudima da ne nabavljaju psa (ikakvog) onako jer im se svidio na slikama (očit slučaj su samojedi) ili zbog imidža, nego da prvo dobro prostudiraju tu vrstu, da popričaju sa ljudima koi je imaju i da izadju malo u šetnju sa tim ljudima i njihovim psima da vide kako to izgleda pa da onda nabave psa.
Sve gore napisano nije nikakva provokacija niti je usmjereno protiv bilo koga ali neke stvari se jednostavno nemogu blaže reći.
Hvala gospodinu koi je poslao sliku african Pit bull, ja sam za nju čuo i odavno je već tražim. :run:
baby_angel

#432 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by baby_angel »

Friesian wrote:ej, lijep je pravooo.. svidja mi se glava :)
moja se ova jednom okotila, uletio zagondjija iz obliznjeg copora tako da ona "puca" samo na vodje i tu visoku klasu :D ali mi prostor predstavlja problem.. i ove male sam jedva na pravi put izveo zbog komsija.. sreca pa se ova nova kuja ne buni i mirna je pa su i komsije zatajile..
Hvala :kravata:
zengi

#433 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Pošto vi spavate a meni je dosadno, ja ću da nastavim sa pisanjem.
Prvo da kažem da su vam psi prelijepi. Doduše, ja još nisam vidio ružnog cuku osim onog mog špice. moj špico je mješavina komarca, slijepog miša i izumrle izraelske krtice. Nisam siguran, ali mi tako izgleda. Možda je još neko od daljih predaka bio koza ili tako nešto. ako me neko nauči da uplodiram slike ja ću ih postaviti pa makar se svi smijali. :lol:

Cunga lunga jarane! Jesil ti u školi stalno govorio "drugarice učiteljice Meho šara po klupi... drugarice učiteljice Maja mi plazi jezik itd. Hajde slobodno ti priznaj, mi već znamo da jesi. :P Svako je imao po jednog u razredu, valjda je to u životu tako.
E moj cunga lunga.... blago tebi.
Evo dok vi spavate ja onako razmišljam o primjerima iz medija o tim slučajevima gdje je nečijeg Medžumudina prepao ili napao pas. Pa mogu vam reći da se ja sad još manje bojim tih agresivnih pasa.
Evo recimo slučaj onog dvogodišnjeg malca što ga je napao haski u hrvatskoj.
Izgrizao ga po licu i vratu i mali (pazite dobro star samo dvije godine) nije čak ni u bolnici ostao nego ga malo previli i poslali ga kući. Ako nije mogao da ozbiljnije povrijedi tako malo dijete, (a tako ga krvoločno napao) kako će onda da povrijedi neko starije dijete ili odraslog? Znao sam da su ti haski bez-veze psi i ovo je očit dokaz.
Usput, na istom portalu piše da je nekom malo starijem malcu u školi na fizičkom pala prečka na glavu i da je malac još uvjek u komi. Zaključak, puštajte djecu da se igraju sa agresivnim haskiima ali nikad da rade fizičko.
Gledao sam jedan slučaj na animal planetu gdje su neku ženu od 60 godina napala dva specijalno za tu svrhu trenirana pressa canario (vlasnik jedan teški kriminalac što se bavio uzgojem tih pasa upravo u te svrhe, znači nema dalje) i trebalo im je pola sata i oko sto ujeda da je ubiju. Za one koi ne razlikuju pasmine i strašno se boje evo linka da vide kakva je to neman.
http://www.dogbreedinfo.com/images22/Pr ... lands2.jpg

Gledam isto nekog smotanog tipa napao grizli od 400 kg,(360 kg teži od najtežeg pit bula, kandže kao bodeži dugi 10 cm što pit nema i čeljust za koju kažu da može zdrobiti kuglu za kuglanje) i malo mu polomio rebra (skako po njemu), oderao mu malo skalpa i to je to. Samo zamislite kako izgleda kad vam nešto od 400 kg skoči na leđa bodežima od 10cm?! Kakav crni pit bul?
Takođe, uzimajući u obzir u kakvom mi okruženju živimo i kako nam gledano kroz istoriju život stalno visi o koncu i kako svaka generacija ovjde preživi dva a neki i tri rata, čudi me da ljudi ovdje nisu malo hrabriji i da odgajaju djecu da budu takvi miševi. Da je kabil organizovali bi borbe djece sa pit bulovima da djeca malo očvrsnu jer kad dodje rat (a na žalost to se nama kao što vidimo iz istorije neminovno događa i od toga, dok god smo ovakvi majmuni, neće nas spasiti ni nato ni EU) nema onda drugarice učiteljice Meho šara po klupi a Maja mi plazi jezik. :)
Isto sam gledao nekog debelog kako prilazi lavu u savani i kao odbranu je ponio rolnu toalet papira i kad mu je lav prišao on ga trznu onom rolnom i lav se povuče. E zgadio mi je i lavove, ja sam milio da su oni malo opasniji od pitova. :shock:
A vi navalili stavi maltezeru brnjicu to je ZVIJEEEEER. Kako vas samo nije stid?
zelenashica

#434 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zelenashica »

zengi wrote:
A vi navalili stavi maltezeru brnjicu to je ZVIJEEEEER. Kako vas samo nije stid?
Pa dobro sad za maltezera ne znam ali moj pekinezer je trebao nositi brnjicu koji je to ljutko bio :-)
Fkt stafordici bi mi bilo grehota staviti brnjicu kad je mirna ko janje,ali pekinezeru uh, :roll: ..više je on komišije ganjao i provocirao nego stafordica koja samo gleda i šuti :-)
Flika

#435 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Flika »

Zengi, zengi, bas si danas nesto nadahnut :D
A imas temu kako postaviti sliku ili tako nesto, bas bih volila da vidim to tvoje bice...
zengi

#436 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Tako je zelenašice, ja sam to samo naveo kao primjer ali ti mali psi znaju imati ono što se zove "sindrom malog psa".
to se stiče pogrešnim odgojem malih pasa jer njih ljudi od malena upuste i dozvoljavaju im da rade stvari koje nebi tolerisali kod velikih pasa. Npr. skaču i laju, reže i nikad niko ih ne korigurje jer su tako mali i slatki i svima je to u početku simpatično. Na kraju taj mali pas skonta da je on mangup i da ljudi treba da ga se boje i tu nastane problem. Ja sam bio u posjeti kod nekih ljudi koima je čivava bila vođa čopora i svi su se ponašali kako to ona zahtjeva. Pođeš u wc a ona pomahnita i počne da laje, obratiš se njihovim djevojčicama a ona isto. A vlasnici stalno govore, nemoj to raditi ona to ne voli. :shock:
Pa dobro ko je ovdje gazda???

Flika, Pa reci mi kako da postavim sliku pa da vidiš moje monstrume.
Ma nisam imao pametnijeg posla pa me nešto krenulo. :D
Friesian

#437 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Friesian »

ma nemaju ljudi drugog posla nego da prate ko nosi brnjicu a ko ne.. pa se onda zale "Nema se posla i para".. pa kako cete imati kad ga i netrazite.. zaokupirali se psima kojih se toliko bojite.. danasnja djeca su monstrumi a ne psi.. ja se sjecam svog djetinjstva.. doduse vise pod granatama ali smo se ipak znali zabaviti ganjanjem po haustoru, kad umiri s granatiranjem onda malo klikera, "gurke" s auticima, drzali djevojcicama gumu dok one k'o mahnite skacu.. kad je neko u zadnjih 10-ak godina vidio da neko ispred zgrade to radi.. danas djeca ili igraju strateskih (agresivnih) igrica na kompu ili maltretiraju cuke i mace.. najlakse je zabiljeziti "Prepao pit bull djecaka" (sto @zengi kaze on ga je mogao i progutati pa da niko ne zna, ali ga je samo prepao: kako?) pa su psa opet eutanazirali.. doduse, ako su dokazali da je agresivan (sto ne znaci da je takav ako samo prepadne) onda i neka su se na to odlucili.. a opet pitanje: Sta raditi sa djecom kao sto su oni koji su na Alipasinu silovali kuju oklagijom, ili ovaj @zengijev primjer, ili djevojcica koja je ispekla macku u rerni??? ma i treba da jedu takvu djecu a ne da ih prepadaju!
a da ne ponavljam opet slucajeve ljudi prema ljudima, pa se niko ne boji.. (spaljena baba i slicno!)
Pasiflora

#438 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Pasiflora »

@zengi, jako dobro :thumbup: Svidja mi se nacin na koji pises :)
Evo ljudi, opet se pojavio neko (pun entuzijazma kakva sam ja bila na pocetku "forumanja") ko je spreman objasnjavati po hiljadu puta...
Citajte, citajte i samo citajte. Nije sramota ne znati vec ne htjeti znati.
debela

#439 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by debela »

zengi, evo ti kako da stavis slike http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=35560
i daj sad da vidimo tvoje cuke.
zengi

#440 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Tako je Friesian!
Moja komšinica (koja na sreću više ne dolazi u posjete) je zahtjevala da ja nučim svog psa da ne laje iz kaveza kad ona dolazi a njena dva sina (odlični učenici, jedan 5 a drugi 8 razred i hoće da bude doktor) niti jedan put kad su dolazili nisu rekli ni merhaba ni pomz' Bog, niti išta drugo. Samo onako ko' mulci uđu, sjedu na kauč (bez da ih neko ponudi) i gledaju u tv ili u prazno. E kad ti njih naučiš naj osnovnijoj kulturi, ja ču svog psa naučiti da pjeva "hej sloveni" ili nešto od Cece kad ti dolaziš.http://img24.imageshack.us/img24/4435/zengibeton.jpg

Hvala sitno, ali imam osječaj da k**** govorim a m*** me slušaju ;-)
zelenashica

#441 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zelenashica »

zengi wrote:Tako je zelenašice, ja sam to samo naveo kao primjer ali ti mali psi znaju imati ono što se zove "sindrom malog psa".
to se stiče pogrešnim odgojem malih pasa jer njih ljudi od malena upuste i dozvoljavaju im da rade stvari koje nebi tolerisali kod velikih pasa. Npr. skaču i laju, reže i nikad niko ih ne korigurje jer su tako mali i slatki i svima je to u početku simpatično. Na kraju taj mali pas skonta da je on mangup i da ljudi treba da ga se boje i tu nastane problem. Ja sam bio u posjeti kod nekih ljudi koima je čivava bila vođa čopora i svi su se ponašali kako to ona zahtjeva. Pođeš u wc a ona pomahnita i počne da laje, obratiš se njihovim djevojčicama a ona isto. A vlasnici stalno govore, nemoj to raditi ona to ne voli. :shock:
Pa dobro ko je ovdje gazda???

Flika, Pa reci mi kako da postavim sliku pa da vidiš moje monstrume.
Ma nisam imao pametnijeg posla pa me nešto krenulo. :D
Naravno da je stvar do odgoja.Pekinezera ruku na srce onako maleckog ko mrvicu mi bilo grehota učiti pravilima ponašanja(priznajem trebalo je) ali stafordica se morala podvrgnuti učenju jer njena sama pojava je ufff.
Oboje su se divno slagali,za nepovjerovati....osim činjenice da je pekinezer taj koji je vazda zadirkivao a stafordica gladila situaciju.Često puta sam u sebi zamisljala njihove misli:
pekinezer:sjo jesam lafčina oteo sam joj kost :D
stafordica:de,malecki dzaba ti ta kost kad je ne možeš sažvakati :lol:
Zarad pekinezera sam morala postaviti postansko sanduce na kapiju :-) jer poštar jadan od njega uvijek izađe istraumatiziran :roll: ili mu se zakači za hlače pa jadan čovjek maše nogom a on ko priljepak ne spada :lol:
A dok je bila sama stafordica u dvorištu čovjek fino uđe ostavi poštu i ode,ona ga samo ispod oka posmatra :wink:
I moje dijete je uvijek oplakivalo radi pekinezera :roll: a radi stafordice NIKAD :thumbup:
zengi

#442 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Debela, za ovo treba fakultet. Zar nisu mogli izmisliti neki cut-paste sistem. Kako se postavlja slika a ne link? :skoljka:
debela

#443 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by debela »

joj :lol: hajde stavi slike na imageshack i onda samo linkove zalijepi ovdje.
minjonja

#444 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by minjonja »

bolan zengi poslala sam ti ja detaljan pp kako se postavlja :D
zengi

#445 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

Ovaj rundov je moj Zengi a ovaj žuti lovački to je neka lutalica koi se udvarao njegovoj curi, "krivio mu usta" (kao što se vidi na slici) i dva puta ga ujeo dok on nije napokon reagovao.
Sto rekla Zelenašica, misli Zengi hajde malecki šta ćeš ti a on navalio da mu se unosi u lice i da ga ujeda.
I kad je reagovao, Znengi ga je samo pritisnuo i gricnuo ga za guzu (a ne za vrat kako je mogao da je bio neki katil) i onda ga pusio da ide. Nemam trenutno slika od ovo drugo dvoje pa ću njih postaviti sutra.
Aha, nisam vidio taj pp. Vidite li vi išta? :-)
minjonja

#446 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by minjonja »

vidi se vidi se, dobro je :D samo se treba kliknuti na link da se otvori, a ima nacin i da se odmah vidi na forumu slika

poslala sam ti u poruci kako. samo smanji slike da stanu fino u ovaj forumski format.
Kyra

#447 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by Kyra »

*
Last edited by Kyra on 06/01/2011 22:49, edited 1 time in total.
debela

#448 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by debela »

pa gdje su vam te slike :? ni njih ni linkova.
zengi

#449 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

[img][IMG]http://img213.imageshack.us/img213/4435/zengibeton.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
evo da probamo opet. Ako neće onda ću malo večeras da vježbam. :oops:
zengi

#450 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?

Post by zengi »

evo ga link debela, ali nikako da skontam kako se u stvari stavlja slika. :cry:
Odoh ja da malo vježbam. Ima li kakav kurs od jedno 6 mjeseci.... ili više? :D
Locked