Eh, evo mene opet da se naklapam sa ovim sto se "boje" pa hoće sve da pobiju (što je inače potpuno opravdano) i ovim što zovu policiju i kažu da se treba držati zakona bez obzira na sve a pri tome nose "iznenađenje" što je puno ilegalnije i kažnjivije nego imati pekinezera (ili pak veoma agresivnog pit bula) bez brnjice.
Čini se da ova konverzacija ide dalek od teme dali brnjicu ili ne, ali ja mislim da je problem mnogo širi pa se moramo dotaći i drugih tema da bi se napokon nekako zaključilo sta da se radi sa tom prokletom brnjicom.
Prvo bih da predložim da svi mi sa ovog foruma odemo na jedan detaljan pregled kod psihijatra, da iznesemo otvoreno svoje stavove i da vidimo ko će kakve medikamente dobiti a ko će biti (prisilno) zadržan na daljem liječenju i promatranju. Tek onda možemo nastaviti raspravu o bilo čemu kad utrvrdimo dijagnoze.
Neko je poslao članak "pit bull prepao dijete". Kako ga je prepao i šta to znači i jeli to dovoljan razlog da se pas ubije?
Pit bull (a i pekinezer) su puno brži od olimpijskog prvaka tako da je pit htio, mogao ga je uhvatiti i zadaviti a pošto nije onda to u stvari znači da nije agresivan. Da ne ponavljam sad ono o odgoju jer sam o tome već pisao.
Nedavno se na grbavici dogodio slučaj da su dva tinejdžera uhvatila kujicu lutalicu, zagrijali šarafciger i gurnuli joj ga u vaginu! E šta vi drugovi kažete na to? Šta treba da se uradi sa tim katilima i sa njihovim roditeljima? Jeli vas strah da pustite svoju djecu da se igraju u parku znajući da tamo ima i takvih psihopata?
Ove (kao što je photo) što kažu da se slijepo drže svakog zakona (pa misle da su strašno pametni i kulturni europejci a uz to nose neka "iznenadjenja") bih samo htio da pitam, dali bi pristali da ih ja (ili evo može neki policajac ili bilo ko drugi normalan) pratimo samo 24 časa i da im pišemo koliko puta su u tom vremenskom periodu prekršili zakon?
Isto tako, imam za njih jednu tužnu vijest a to je "dragi Bog nije napravio ovaj svijet samo za tebe i tvog Memsudina", vjerujte mi, eto odite u katastar i grunt pa čete vidjeti da nije 1/1.
I evo još jedna, mada za ovu znam da mi sigurno nećete vjerovati " Bog ne sudi po vašim pravilima".
Tako da bi bilo poželjno da prestanu razmišljati kao da je to njihovo 1/1 i onda će im se stvari prikazati u potpuno drugom svjetlu.
Pazi samo mentalnog sklopa? On zove policiju i nosi iznenadjenje!!! I još se ponosi time!? E zamislite samo šta takva jedna osoba krije, kad ovakve stvari piše po javnim forumima? Allah-hume-salli!!!
Jadan Memsudin.
Mi se okomili na muneveru i njen sprej... kad ono ima pravo ozbiljnih slučajeva.
Meneveraaaaaaa vrati nam se, molim te!
Znate, da sam plašljiv kao što su ovi što nose iznenadjenja, strah bi me uhvatio kad čujem da ima ovakvih ljudi.
Neču sad da ti napišem (da me nebi bezveze banovali) šta bih ja uradio da mi ti potegneš to svoje iznenađenje.
A znam jednog tipa što ima pudlicu koja (onako kao sve razmažene pudlice biz agresive i samo zato što se pravi važna i hoće da bude u centru pažnje) laje na prolaznike a njen gazda je jedan pravi psihopata kojem i na najmanju provokaciju krv na usta i na oći poteče i hoče nekog da ubije. Nemaš pojma kako on voli tu pudlicu. Pazi photo da ne naletiš na takvog jednog da nebi morao pojesti to svoje iznenađenje ili da ti ga on nebi zgurao u drugi kraj probavnog trakta. Ovo ti govorim kao prijatelj a ne da te isprovociram. Onda bi Memso baš imao traumu od vlasnika lajavih pudlica.
I svi se mi ovdje pitamo dali trebaju posebne dozvole za držanje pasa a niko se ne pita šta je sa dozvolama za djecu.
Kad pogleda čovjek kako neki ljudi odgajaju djecu i kakve probleme poslije društvo ima sa tom djecom, veliki sevap bi ih bilo odvesti kod veterinara da ih kastrira i da im stavi onu žutu markicu na uho da se zna. Usput budi rečeno Hitler je uveo nekoliko zanimljivih zakona na tu temu i kao što neki ovdje tvrde, stvarno bi se trebalo slijepo držati tih zakona.
Bilo je neke priče da pogrešni ljudi imaju pogrešne pse a to se posebno odnosi na pitove i ostale tako-zvane agresivne vrste. Ja se sa tim u potpunosti slazem i uvjek savjetujem ljudima da ne nabavljaju psa (ikakvog) onako jer im se svidio na slikama (očit slučaj su samojedi) ili zbog imidža, nego da prvo dobro prostudiraju tu vrstu, da popričaju sa ljudima koi je imaju i da izadju malo u šetnju sa tim ljudima i njihovim psima da vide kako to izgleda pa da onda nabave psa.
Sve gore napisano nije nikakva provokacija niti je usmjereno protiv bilo koga ali neke stvari se jednostavno nemogu blaže reći.
Hvala gospodinu koi je poslao sliku african Pit bull, ja sam za nju čuo i odavno je već tražim.