Legitimnost/Komsic/HDZ

Locked
osa

#426 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

and wrote:pa to šta bi s vodom je državni problem,pošto je riječ o državnoj imovini,koju je neko(odakle muu pravo),poklonio hrvatskoj.
and, plasiraš neistine, nije poklonio, nego prodao, čak mislim da to nije nezakonito, da je to u nadležnosti županija i općina, ali nisam siguran pa se ispričavam ako griješim, ali u nadležnosti države nije 100%, jer da je mnoge potezi u bih u sferi energetike ne bi bili povučeni...
and

#427 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by and »

osa wrote:
and wrote:pa to šta bi s vodom je državni problem,pošto je riječ o državnoj imovini,koju je neko(odakle muu pravo),poklonio hrvatskoj.
and, plasiraš neistine, nije poklonio, nego prodao, čak mislim da to nije nezakonito, da je to u nadležnosti županija i općina, ali nisam siguran pa se ispričavam ako griješim, ali u nadležnosti države nije 100%, jer da je mnoge potezi u bih u sferi energetike ne bi bili povučeni...
prodao za toliku sumu da se i iz organa uprave pod hrvatskom kontrolom zbog ovoga protestvuje i spominje da se radi o bezobrazno maloj svoti koja se kao plaća.
i sad bi neko takvim ljudima trebao dati veće ovlasti?
kantoni mogu potpisivati međudržavne ugovore?
osa

#428 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
prodao za toliku sumu da se i iz organa uprave pod hrvatskom kontrolom zbog ovoga protestvuje i spominje da se radi o bezobrazno maloj svoti koja se kao plaća.
i sad bi neko takvim ljudima trebao dati veće ovlasti?
kantoni mogu potpisivati međudržavne ugovore?
mislim da je neki dan uplaćeno 2.5 milijuna maraka općinama livno i tomislav grad, suma je mala, ali reci ti meni šta će oni s tom vodom, i da, mislim da županije to mogu..
pemanapemani

#429 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by pemanapemani »

@osa- "2. u rs-u ne treba gubiti vrijeme jer tamo nema hrvatskog naroda , bar ne u zamjetnijem broju..." u ovome je problemčić. u RS ne postoji mjesto u kojem se vratilo više od 10% nesrpskog stanovništva. spomenut ću Vareš, Fojnicu, Travnik..., pa eto skontaj.
hvala ti na odgovorima, mada si jedno pitanje izostavio, kako ocijeniti ko je ostvario najbolji izborni rezultat u jednom narodu? ono što si ti naveo za HDZ je ono "Hrvat je onaj ko glasa za HDZ".
and

#430 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by and »

kako će kanton potpisivati međudržavne ugovore bez saglasnosti države.
da to tako ide oni bi i zapadnu hercegovinu poklonili.
šta će sa vodom nije problem hrvatske,ako treba da se da na korištenje po normalnim cijenama
osa

#431 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

pemanapemani wrote:@osa- "2. u rs-u ne treba gubiti vrijeme jer tamo nema hrvatskog naroda , bar ne u zamjetnijem broju..." u ovome je problemčić. u RS ne postoji mjesto u kojem se vratilo više od 10% nesrpskog stanovništva. spomenut ću Vareš, Fojnicu, Travnik..., pa eto skontaj.
hvala ti na odgovorima, mada si jedno pitanje izostavio, kako ocijeniti ko je ostvario najbolji izborni rezultat u jednom narodu? ono što si ti naveo za HDZ je ono "Hrvat je onaj ko glasa za HDZ".
najveći povratak je zabilježen u mjestima koje su nakon rata "držali" hrvati, šta to govori, skontaj ti nešto.

jednostavno, u bih ne postoji multietnička stranka koja polučuje iole ozbiljnije rezultate na izborima, tako da to stvarno nije problem, gdje ti vidje da ja navodim da je hrvat onaj koji glasuje za hdz, čovjek može glasovti za koga hoće, to ne mjenja njegovo nacionalono opredjeljenje, meni se čini da ti hoćeš imputirati da je masa hrvata glasovala za komšića i sdp, zar ti stvcarno u to vjeruješ, neki vjerojatno i jesu, i to je o.k., ali pojedinci ne artikuliraju interes naroda...
osa

#432 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

and wrote:kako će kanton potpisivati međudržavne ugovore bez saglasnosti države.
šta će sa vodom nije problem hrvatske,ako treba da se da na korištenje po normalnim cijenama
jednostavno, energetika nije u domeni države, vidiš li negdje da rs pita organe države kod prodaje energetskih resursa, nisu poklonili prodali su, da je cijena mogla biti veća, vjerojatno je mogla, da imaju svoju elektranu, mogli bi i licitirati, ovako, imaju dvije mogućnosti, uzeti što se nudi, ili držati vodu u jezeru dok se ne napuni i ne prelije ili je lagano ispuštati i plaviti okolinu, pametni ljudi uzmu što mogu, inat se u biznisu ne isplati...
and

#433 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by and »

osa wrote:
and wrote:kako će kanton potpisivati međudržavne ugovore bez saglasnosti države.
jednostavno, energetika nije u domeni države, vidiš li negdje da rs pita organe države kod prodaje energetskih resursa, nisu poklonili prodali su, da je cijena mogla biti veća, vjerojatno je mogla, da imaju svoju elektranu, mogli bi i licitirati, ovako, imaju dvije mogućnosti, uzeti što se nudi, ili držati vodu u jezeru dok se ne napuni i ne prelije ili je lagano ispuštati i plaviti okolinu, pametni ljudi uzmu što mogu, inat se u biznisu ne isplati...
nije mi jasno kako se onda bune ovi iz livna?
energetika nije u domeni države?vjerovatno je u domeni entiteta?kantona sigurno niije,pogotovo kada je državna imovina u pitanju i međudržavni ugovori.
zemo_online

#434 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by zemo_online »

ko bi trebao da da hrvatima treci?
osa

#435 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
nije mi jasno kako se onda bune ovi iz livna?
energetika nije u domeni države?vjerovatno je u domeni entiteta?kantona sigurno niije,pogotovo kada je državna imovina u pitanju i međudržavni ugovori.
neki se bune, neki ne, realno gledajući trebalo bi plaćati više, sad u čijoj je domeni rekoh nisam 100%, ali sumnjam da bi organi federacije tolerirali ovakve stvari da su nadležni za to, a što se tiče državne imovine i sam znaš u kakvoj je fazi to pitanje, bude li se čekalo rješenje toga, teći će voda prema hrvatskoj besplatno....
klixober

#436 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

@osa,ne glumi demokratu,dovoljna je cinjenica sto si redovan forumas na fasistickom h-b forumu da se zauvijek diskreditujes kao relevantan sugovornik.
osa

#437 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

test01 wrote:ko bi trebao da da hrvatima treci?
nitko, neka bude ono što su hv i hvo kontrolirali na završetku rata, naravno bez mrkonjića i šipova, jer ameri insistiraše na 51:49, a bošnjaci nisu imali šta vratiti...
osa

#438 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

komeba wrote:@osa,ne glumi demokratu,dovoljna je cinjenica sto si redovan forumas na fasistickom h-b forumu da se zauvijek diskreditujes kao relevantan sugovornik.
ja pretpostavljam da si ti tamo češće od mene, a rekoh ti već , takvih kao ti ima i tamo, u pricipu ima ih u svakom narodu...
and

#439 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by and »

puno se toga toleriše i gleda kroz prste.to su neki od razloga zašto ne treba davati veće ovlasti.
da se vratimo na temu,šta kažu tvoji u hrvatskoj o komšiću?
da li je i dalje partner hrvatskog sdp-a,bih sdp?
da li će komšić opet sa josipovićem na alku?
zemo_online

#440 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by zemo_online »

osa wrote:
nitko, neka bude ono što su hv i hvo kontrolirali na završetku rata, naravno bez mrkonjića i šipova, jer ameri insistiraše na 51:49, a bošnjaci nisu imali šta vratiti...

zasto bi to bosnjaci prihvatili?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#441 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Chmoljo »

osa wrote:
pemanapemani wrote:@osa- "2. u rs-u ne treba gubiti vrijeme jer tamo nema hrvatskog naroda , bar ne u zamjetnijem broju..." u ovome je problemčić. u RS ne postoji mjesto u kojem se vratilo više od 10% nesrpskog stanovništva. spomenut ću Vareš, Fojnicu, Travnik..., pa eto skontaj.
najveći povratak je zabilježen u mjestima koje su nakon rata "držali" hrvati, šta to govori, skontaj ti nešto.
govori da se ljudi nisu htjeli olako odreći svoje zemlje i svojih imanja. osim toga, taj povratak je zabilježen najviše u Srednjoj Bosni, gdje su kantoni što se kaže lapo-lapo.

zato bogati, ne donosi paušalne ocjene :wink: nije to nikakakva "dobra volja Hrvatskog naroda". :)
pemanapemani

#442 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by pemanapemani »

osa wrote:

jednostavno, u bih ne postoji multietnička stranka koja polučuje iole ozbiljnije rezultate na izborima, tako da to stvarno nije problem, gdje ti vidje da ja navodim da je hrvat onaj koji glasuje za hdz, čovjek može glasovti za koga hoće, to ne mjenja njegovo nacionalono opredjeljenje, meni se čini da ti hoćeš imputirati da je masa hrvata glasovala za komšića i sdp, zar ti stvcarno u to vjeruješ, neki vjerojatno i jesu, i to je o.k., ali pojedinci ne artikuliraju interes naroda...
mislim da je povratak na cijelom teritoriju FBiH podjednak. sad, nebih ulazio u prava koja uživaju povratnici na određenoj teritoriji.
fino si rekao da čovjek može glasati za koga hoće, kako onda provjeriti rezultat u hrvatskom narodu? vidim da se to radi na osnovu rezultata iz kantona gdje su Hrvati većinski narod, a niko ne spominje da na ovu "manjinu" Hrvata otpada skoro pola hrvatske populacije.
nisam rekao da je masa Hrvata glasala za SDP, ali ih je sigurno veliki broj glasao, a ne pojedinci kako ti to voliš reći.
ove žalopojke HDZ-a bi mi bile jasne da su oni četiri godine trubili i borili se za promjenu izbornog zakona. ovako sve liči na utakmicu u kojoj su poraženima svi krivi, od sudije, terena, publike, pertli na kopačkama itd. čovječe, HDZ trubi o ugrozdbi u državi koju su, između ostalih, i oni napravili ovakvom kakva jeste, nakaradna i jadna.

P.S. mogao bih se ovdje odrati od pisanja i argumenata, ali ti nikad nebi prevalio da je SDP multietnička stranka. mislim da bi isto bilo i sa NS, LDS, GDS itd. da su osvojili najviše glasova građana BiH.
osa

#443 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

and wrote:puno se toga toleriše i gleda kroz prste.to su neki od razloga zašto ne treba davati veće ovlasti.
da se vratimo na temu,šta kažu tvoji u hrvatskoj o komšiću?
da li je i dalje partner hrvatskog sdp-a,bih sdp?
da li će komšić opet sa josipovićem na alku?
ako pitaš za "obične" građane većina nema ništa protiv komšića kao osobe, ali ne podržavaju način na koji je izabran, što se tiče političara, hrvatski političari su se malo izvještili, ne zaletavaju se, nego ponavljaju, da su za onakvu bih za kakvu se dogovore tri naroda, e sad kad pogledaš takvu izjavu iz diplomatskog kuta ona može imati puno značenja, ja osobno mislim da je takvo diplomatsko ponašanje uvjetovano europskim putem, a da li će komšić na alku, pa ne znam, znaš li ti....
osa

#444 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by osa »

test01 wrote:
osa wrote:

valjda se kao ponosan narod ne žele "kititi tuđim perjem"...
pemanapemani

#445 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by pemanapemani »

i da, neka bude treći entitet ono što je kontrolirao HVO bez HV. pardon, nije ništa kontrolirao sam, pa bi tako trebalo naći neku računsku operaciju da se izračuna šta je samo HVO kontrolirao.
zemo_online

#446 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by zemo_online »

ima jedna opcina u bih gdje zivi 100% hrvata i svi ,bas svi su glasali za 2 hdz-a? i da bude stvar jos gora to su uglavnom starci?
ako su hrvati starci svi glasali za hdz,kako ce onda mladi?
klixober

#447 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by klixober »

osa wrote:
komeba wrote:@osa,ne glumi demokratu,dovoljna je cinjenica sto si redovan forumas na fasistickom h-b forumu da se zauvijek diskreditujes kao relevantan sugovornik.
ja pretpostavljam da si ti tamo češće od mene, a rekoh ti već , takvih kao ti ima i tamo, u pricipu ima ih u svakom narodu...
Ovakvih kao ja sigurno nema tamo,jer ovakvi kao ja se ne registruju na fasisticke forume :wink:
Svasta ja procitam,valja znati kako fasisti razmisljaju,ali ne pada mi na pamet da diskutujem s njima.Sto sam procitao od tebe,da se naslutiti da si ti na h-b- domaci u svakom pogledu.Sad nastavi glumiti lafo demokratu novim kolacima na sa-x ne bi li neko zagrizao...
Been

#448 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by Been »

Zna se šta Dodik i Čović žele ovom pričom o legitimitetu ( ma šta to bilo ), ugroženosti i ostalim šupljim, a to je još četiri godine zarobiti BiH kao disfunkcionalnu fildžan državu i kao državu - slučaj koju niko ne doživljava ozbiljno ! A u tome neće uspjeti, jer su svjesni da je BiH i svi njeni građani sa imalo mozga u glavi, prežilav zalogaj da ga dva obična lopova i hohštaplera rastjeraju ! Preživjela je i Cvetkovića i Mačeka i Miloševića i Tuđmana... Preživjet će i ovu dvojicu...
mrtva kokoš

#449 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by mrtva kokoš »

osa wrote:
test01 wrote:
osa wrote:

a zasto tebi nik nije OBA umjesto OSA ??
heckler

#450 Re: Legitimnost/Komsic/HDZ

Post by heckler »

osa wrote:
test01 wrote:
osa wrote:

Ako je to sve aduta sto imate u rukavu ... neka vam je bog na pomoci.
Locked