FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#426 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Arteta »

Coalman wrote:Abdulah Ibraković: “Žao mi je što to moram reći, ali to je jedna vrsta neminovnosti. Ako ostanem trener Slobode neću računati na 80 posto sadašnjih prvotimaca”

E ako ovako bude, nema expresnog povratka za Slobodu.
Mislim da Sloboda ima jako dobar tim samo ih treba posloziti.
Great Cornholio

#427 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Great Cornholio »

Nisu Željo i Velež izdali Slobodu zato što je mrze, "izdali" su je zbog para ili zbog toga što im je neko od "velikih" tako naložio. Ali zašto kriviti samo Želju i Veleža kad je i Slobodino rukovodstvo isto, i njima su vlastita korist i pozicija najbitniji, nema ba tu ljubavi.
Samo da dodam da nije baš ljudski radovati se tuđoj nesreći.
ultima_palabra

#428 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Great Cornholio wrote:
Nisu Željo i Velež izdali Slobodu zato što je mrze, "izdali" su je zbog para ili zbog toga što im je neko od "velikih" tako naložio. Ali zašto kriviti samo Želju i Veleža kad je i Slobodino rukovodstvo isto, i njima su vlastita korist i pozicija najbitniji, nema ba tu ljubavi.
Pa sa tom se nesrećom najviše ismijavaju oni koji prave ovakve klipove u kojem bacaju neke optužbe na legende bh.fudbala :-) Kakva crna braća, kad su se to Željo i Sloboda bratimili? :-)
Šibicar

#429 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Šibicar »

Ko ima imalo zdarvog razuma i logike može zaključiti da ni Željo ni Velež nemaju apsolutno nikakve veze niti krivice sa Slobodinim ispadanjem.Imali ste čitavu sezonu da se izborite za opstanak nije vam uspjelo,imali ste u zadnjem kolu sve u svojim rukama,pa čak i minimalan poraz vam je išao na ruku,i sve ste to uprskali ne prismrdivši golu protivnika,i onda vam krivi Željo i Velež kojim nije trebalo ni za šta i koji su igrali revijalne utakmice.Tom logikom možemo prostudirati svako prvenstvo,svake godine,svake moguće lige u Evropi i doći ćemo do saznanja da je za svako ispadanje nekog kluba kriv rezultat sa druge utakmice,jer se nije poklapao onako kako je klub koji ispada očekivao.Zbog takvih priča vas 10 godina niko neće maket iz druge lige. :mrgreen:
Great Cornholio

#430 Re: FK Sloboda Tuzla

ultima_palabra wrote:
Great Cornholio wrote:
Pa sa tom se nesrećom najviše ismijavaju oni koji prave ovakve klipove u kojem bacaju neke optužbe na legende bh.fudbala :-) Kakva crna braća, kad su se to Željo i Sloboda bratimili? :-)
Nije istina, ovi koji prave ovakve klipove su ogorčeni, tužni i ljuti u isto vrijeme. Možda su i nezreli. Al' haj nejse, slažem se da ne treba optuživati nekoga ako nemaš dokaze da je taj neko neko zlo počinio, ali nadam se da ćeš se složiti sa mnom da je utakmica Željo-Leotar u najmanju ruku sumnjiva. Utakmica GOŠK -Sloboda je namještena, ali sam poprilično siguran da su namještene i utakmice Leotar -Željo i Velež GOŠK. Možda Osimi nemaju veze sa tim namještanjima, ali neko ima, treba pronaći kirivce.
Ja sam čuo priče, par kola prije kraja, da Osim stariji voli Slobodu, da misli da bi bez takvog velikana kakav je Sloboda ova naša liga postala još veća "šabanija", i da pokušava nešto da učini kako bi Sloboda ostala u ligi. Šta je on pokušavao , i da li je pokušavao, ne znam, njega ne bih da okrivljujem, ne vjerujem da on ima nešto sa ispadanjem Slobode, ali ovaj mladi Osim mi je mutan.
Great Cornholio

#431 Re: FK Sloboda Tuzla

Šibicar wrote:Ko ima imalo zdarvog razuma i logike može zaključiti da ni Željo ni Velež nemaju apsolutno nikakve veze niti krivice sa Slobodinim ispadanjem.Imali ste čitavu sezonu da se izborite za opstanak nije vam uspjelo,imali ste u zadnjem kolu sve u svojim rukama,pa čak i minimalan poraz vam je išao na ruku,i sve ste to uprskali ne prismrdivši golu protivnika,i onda vam krivi Željo i Velež kojim nije trebalo ni za šta i koji su igrali revijalne utakmice.Tom logikom možemo prostudirati svako prvenstvo,svake godine,svake moguće lige u Evropi i doći ćemo do saznanja da je za svako ispadanje nekog kluba kriv rezultat sa druge utakmice,jer se nije poklapao onako kako je klub koji ispada očekivao.Zbog takvih priča vas 10 godina niko neće maket iz druge lige. :mrgreen:
Zbog ovih "revijalnih" utakmica u zadnjem kolu nećemo mi još za sto godina imati normalnu ligu.
A Sloboda je zaslužila da ispadne iz lige, najviše je sama sebi za to kriva, ali ima tu "zasluge" i drugih.
Da je kod nas liga regularna, da se za namještanje utakmica ispada iz lige, mi ne bi ni imali Prvu ligu.
ultima_palabra

#432 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Great Cornholio wrote:Nije istina, ovi koji prave ovakve klipove su ogorčeni, tužni i ljuti u isto vrijeme. Možda su i nezreli. Al' haj nejse, slažem se da ne treba optuživati nekoga ako nemaš dokaze da je taj neko neko zlo počinio, ali nadam se da ćeš se složiti sa mnom da je utakmica Željo-Leotar u najmanju ruku sumnjiva. Utakmica GOŠK -Sloboda je namještena, ali sam poprilično siguran da su namještene i utakmice Leotar -Željo i Velež GOŠK. Možda Osimi nemaju veze sa tim namještanjima, ali neko ima, treba pronaći kirivce.
Ja sam čuo priče, par kola prije kraja, da Osim stariji voli Slobodu, da misli da bi bez takvog velikana kakav je Sloboda ova naša liga postala još veća "šabanija", i da pokušava nešto da učini kako bi Sloboda ostala u ligi. Šta je on pokušavao , i da li je pokušavao, ne znam, njega ne bih da okrivljujem, ne vjerujem da on ima nešto sa ispadanjem Slobode, ali ovaj mladi Osim mi je mutan.
Ma šta će pokušavati, jedino je mogao urgirati kod sudijske komisije da postavi najbolje sudije za ključne utakmice. Švabo sigurno ne bi ništa uradio što je iole sumnjivo.

Zna se da je Sloboda kupila utakmicu u Gabeli, da su Velež i Čelik pustili da ih pobijede... i šta oni mogu zamjerati nekom drugom? Za Velež sasvim moguće da je prodao, Željo je bio premoren nakon strašnog proljeća i slavlja i logično da su izgubili.

A lično mislim da liga može biti samo manja "šabanija" bez ovakve Slobode. Kad se Tuzlaci zainteresuju malo više za Slobodu (ne samo kad se spašava opstanak), onda će biti druga priča.
Great Cornholio

#433 Re: FK Sloboda Tuzla

ultima_palabra wrote:
Great Cornholio wrote:Nije istina, ovi koji prave ovakve klipove su ogorčeni, tužni i ljuti u isto vrijeme. Možda su i nezreli. Al' haj nejse, slažem se da ne treba optuživati nekoga ako nemaš dokaze da je taj neko neko zlo počinio, ali nadam se da ćeš se složiti sa mnom da je utakmica Željo-Leotar u najmanju ruku sumnjiva. Utakmica GOŠK -Sloboda je namještena, ali sam poprilično siguran da su namještene i utakmice Leotar -Željo i Velež GOŠK. Možda Osimi nemaju veze sa tim namještanjima, ali neko ima, treba pronaći kirivce.
Ma šta će pokušavati, jedino je mogao urgirati kod sudijske komisije da postavi najbolje sudije za ključne utakmice. Švabo sigurno ne bi ništa uradio što je iole sumnjivo.

Zna se da je Sloboda kupila utakmicu u Gabeli, da su Velež i Čelik pustili da ih pobijede... i šta oni mogu zamjerati nekom drugom? Za Velež sasvim moguće da je prodao, Željo je bio premoren nakon strašnog proljeća i slavlja i logično da su izgubili.

A lično mislim da liga može biti samo manja "šabanija" bez ovakve Slobode. Kad se Tuzlaci zainteresuju malo više za Slobodu (ne samo kad se spašava opstanak), onda će biti druga priča.
Vidi se da si strastveni navijač Željezničara :D Prepili znači ;-) :D
Šibicar

#434 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Šibicar »

Znači po tebi su igrači Želje(nakon što su danima lumpovali poslije osvojene duple krune,u glavama već na zasluženom odmoru,bukvalno došli odigrati zato što MORAJU)u Trebinju trebali rizikovati da im neki krkan nogu slomi i uništi karijeru,u utakmici koja Želji nema nikakav rezultatski značaj a Leotaru gori i naloženi su 200%?Samo kreni od sebe to je najbolje,zamisli se u koži igrača Želje i kako bi ti postupio,da li bi išao na nož da dokažeš čestitost i poštenje ili bi odigrao maksimalno oprezno a rezultat bi ti bio u drugom planu?Da je kojim slučajem u zadnjem kolu Željo gostovao u Tuzli sa istom situacijom siguran sam da bi prošli isto k'o u Trebinju.Opet ti kažem uzmi za primjer bilo koju ligu u Evropi,ne moraš našu,i prostudiraj rezultate od prvog do zadnjeg kola i doći ćeš do saznanja da uvijek ima rezultata koji nekim klubovima ne idu na ruku i zbog kojih ispadaju iz lige.Vi ste trebali da se uzdate u sebe,a ne u druge,i da sami krojite svoju sudbinu kako ste i mogli da ste znali,a ne da krivite druge kako su vas izbacili iz lige,jer ako se budete oslanjali na druge rezultate i u cvajti,bojim se da ćete dogodine igrati u drajti. :mrgreen:
Great Cornholio

#435 Re: FK Sloboda Tuzla

Tema nije Željezničar, imate temu o Željezničaru, ovdjee se hvali i kritikuje Sloboda
Plavih 11, ne zamjeri što ja ovako malo glumim moderatora :D

Šala, nemoj me banovati, i onako ove godine idemo u Banoviće na mejdan "ljumanima" 8-) :lol:
Great Cornholio

#436 Re: FK Sloboda Tuzla

Šibicar wrote:Znači po tebi su igrači Želje(nakon što su danima lumpovali poslije osvojene duple krune,u glavama već na zasluženom odmoru,bukvalno došli odigrati zato što MORAJU)u Trebinju trebali rizikovati da im neki krkan nogu slomi i uništi karijeru,u utakmici koja Želji nema nikakav rezultatski značaj a Leotaru gori i naloženi su 200%?Samo kreni od sebe to je najbolje,zamisli se u koži igrača Želje i kako bi ti postupio,da li bi išao na nož da dokažeš čestitost i poštenje ili bi odigrao maksimalno oprezno a rezultat bi ti bio u drugom planu
Kakvi su to igrači koji piju, pih :D Ja bih da sam u koži Željinih igrača, koji su ove sezone zasluženo osvojili duplu krunu, i na tome im čestitam, do kraja odigrao pošteno i maksimalno angažovano, a proslavio bih na kraju. Džaba titule ako ukaljaš čast ;-)
Šibicar

#437 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Šibicar »

Ti tu vidiš ukaljanu čast,a ja odigravanje totalno nebitne utakmice i gubitak 3 nevažna boda,koji su imali za posljedicu ispadanje iz lige nebitne Slobode,da potpuno nebitne za Želju isto kao da je ispala Kozara,Čelik,Borac..itd Da li mi je drago što smo izugubili utakmicu?Sigurno da nije,i to ne zbog Slobode,već zbog našeg niza nepobjedivosti,ali šta ćeš to se momcima ipak može halaliti zbog svega što su uradili u ovoj sezoni.
Great Cornholio

#438 Re: FK Sloboda Tuzla

Ispašćete i vi nekad :evil: :lol:
Sloboda ispala- zasluženo, Željo prvi - zasluženo, gledajući objektivno ni Željo ni Sloboda nisu nešto previše bitni, ali eto nečim se mora razbijati dosada .
Pozz :)
1919

#439 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by 1919 »

Ne znam samo otkud to da smo "braća" :?
1919

#440 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by 1919 »

Sutra u 10h bit će upriličena prozivka igrača FK Sloboda Tuzla. Pozivaju se sve Fukare da dođu na stadion Tušanj i da svojim prisustvom daju podršku našoj Slobodi. Bilo bi poželjno da se obuku majice „Fukare87Tuzla“ .
1919

#441 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by 1919 »

Jutros na okupljanju:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ekzb1y65 ... r_embedded[/youtube]
Arteta

#442 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Arteta »

Ibrakoviću se na prozivku odazvalo 22 igrača i to Divković, E. Ribić, Pirić i Mahovkić (golmani), Jahić, Bekić, Šmigalović, Mikelini, Mujkanović, H. Ribić, Pršeš, S. Musić, Rahmanović, A.Musić, Zoletić, Šišić, Efendić, Jusufović, Nezić, Salihović, Memišević i Mahmutović, a kako za SportSport.ba kaže šef struke tuzlanske momčadi u narednim danima očekuje se dolazak i nekoliko provjerenih iskusnijih igrača.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/ibrakovi ... jula/83050
1919

#443 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by 1919 »

Evo jedna slika sa stadiona Tušnja:

Image
1919

#444 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by 1919 »

Tuzlaci dobili novo pojačanje

Novi član Fudbalskog kluba Sloboda, od ove sezone člana Prve lige FBiH, ubrzo će postati i Matijas Pejić.

Pejić je dogovorio sve sa trenerom Tuzlaka Abdulahom Ibrakovićem, no za SportSport.ba ističe kako još uvijek nije potpisao. Naravno, ostale su samo formalnosti, ali i sam Pejić kaže kako je novi član tima s Tušnja.

"Da, dogovorio sam sve s Ibrakovićem i definitivno ću igrati za Slobodu u sljedećoj sezoni", rekao nam je Pejić, bivši mladi bh. reprezentativac, koji je nastupao za Orašje te Brno u Češkoj.

"Prezadovoljan sam. Došao sam pomoći Slobodi da se vrati u Premijer ligu, ali moram priznati da sam se na ovaj korak odlučio i zbog trenera Ibrakovića, s kojim sam ranije radio u mladoj reprezentaciji. Bit će mi čast i zadovoljstvo igrati pred navijačima kao što su Fukare", dodaje Pejić.

Ibraković formira ekipu s kojom planira ekspresni povratak u društvo najboljih. Prije Pejića potpisao je i Aldin Šišić iz Čelika, a tu je još dosta imena poznatih bh. sportskoj javnosti.

Izvor!
BHPL

#445 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by BHPL »

*
Last edited by BHPL on 13/07/2012 16:40, edited 1 time in total.
1919

#446 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by 1919 »

Image
Arteta

#447 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Arteta »

1919 wrote:Image
Znaci,15.kolo derbi. :bih:
Heller

#448 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Heller »