Da sam Hrvat glasao bih za Komšićakomeba wrote:Tu su vjerovatno,samo sad nece zbog KomsicaAdriatic wrote:Gdje su oni što kažu "Glasao bih za SDP da nije Lagumdžije"?
Lagumdžija zgazio Radončića
- bosanski
#426 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
-
klixober
#427 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Da si rekao bilo koju stranku,ali SDU...karanana wrote:ja sam i dalje u velikoj dilemi izmedju SDU-a i SDP-a, bas zbog lagumdzije, nebitno o sinosnjoj emisiji.komeba wrote:Tu su vjerovatno,samo sad nece zbog KomsicaAdriatic wrote:Gdje su oni što kažu "Glasao bih za SDP da nije Lagumdžije"?
komsic bio i ostao jedini izbor za tu poziciju, ali ona je manje bitna.
-
Desert Wind
#428 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
zgazio lagumdzija radoncica?
hm - ako je to neka referansa onda jebi ga - to je ist'o k'o kad bi doktor dos'o jednom obicnom pijacaru i nagovorio mu se zbunjenom - to sto kod nas mufljuzi koji nisu imali nista odjednom stekose svasta u ratu i poslije rata nije njihova krivica - oni su samo uzimali i otimali jer su mogli a mi blijedo gledali i odobravali....
radoncica dok sam bio u bosni i kad dodjem u bosnu vidim svako malo - mo'š ih prepoznat' po kompleksu hoda, price, po odijevanju, po "makinama", mladim kokicama u sljokicama eksport import svasta momci i gazde...
nije radoncic neki intelektualni biser da treba ogromna snaga da ga se intelektualno ponizi - ali nije ni lagumdzija neki trejdmark morala postenja i casti pa da nekom drzi lekcije....
hm - ako je to neka referansa onda jebi ga - to je ist'o k'o kad bi doktor dos'o jednom obicnom pijacaru i nagovorio mu se zbunjenom - to sto kod nas mufljuzi koji nisu imali nista odjednom stekose svasta u ratu i poslije rata nije njihova krivica - oni su samo uzimali i otimali jer su mogli a mi blijedo gledali i odobravali....
radoncica dok sam bio u bosni i kad dodjem u bosnu vidim svako malo - mo'š ih prepoznat' po kompleksu hoda, price, po odijevanju, po "makinama", mladim kokicama u sljokicama eksport import svasta momci i gazde...
nije radoncic neki intelektualni biser da treba ogromna snaga da ga se intelektualno ponizi - ali nije ni lagumdzija neki trejdmark morala postenja i casti pa da nekom drzi lekcije....
Last edited by Desert Wind on 01/10/2010 11:49, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#429 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Šta te briga, ti si se ionako obećala iseliti ako SDP pobijediKatarinaKosaca wrote:...
- MrMaliJoe
#430 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Narod zna!!!Desert Wind wrote:
...ali nije ni lagumdzija neki trejdmark morala postenja i casti pa da nekom drzi lekcije....
-
VjecitiStudent
#431 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Zelena mladez svrsava kad Haris sukne nesto Miletu, crvena mladez svrsava kad Zlatko sukne nesto Radoncicu, plavo-bijelo-crvena omladina svrsava kad Mile sukne nesto kontra BiH ..., nista novo u zemljici Bosni, sa "e nek mu je reko" je jos uvijek i pocetak i kraj svake politike 
Last edited by VjecitiStudent on 01/10/2010 11:35, edited 1 time in total.
- ja.neron
#432 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
sprega sudstva i vlasti= pare za SDP i ti isti borci nisu mnogo "pametni" jer sve ove godine najviše su vjerovali lažima sda, sbih i avazariko-ga wrote:Samo me zanima cija je ovo zgrada i po cemu g-spon Lagumdzija ubire toliku kiriju na izdavanje iste.
I usput vrlo dobro se sjecam kada je gospodin Lagumdzja davao razne epitete braniocima ove drzave.Neko je zaboravio neko nije .Idemo dalje
jesu stara kao slovenska junačka pjesma i lagumdžija je nakon ranjavanja izašao vani na liječenje za razliku od njega SAFET ISOVIĆ je nakon sličnog ranjavanja ostao u Sarajevumilaa wrote:Lagumdzije su stara sarajevska porodica, uvijek imali, i uvijek ce imati.
Sto se epiteta tice, samo on zna zasto i kome ih je davao.
A ne zaboravite i da je Lagumdzija u ratu bio tesko ranjen, jedva je ostao ziv..pa ipak nije otisao iz ovog grada.
Sto se Radoncica tice, pomalo mi je muka kada kaze"mi Bosanci, ili, mi Bosnjaci"..
On nikad nije bio Bosanac!!
O njegovom srbijanskom porijeklu svi vec znamo sve.
- silent_BoB
#433 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
pa zar treba da pijacar dojde na vlast
izvini al kod nas se sve i svako bavi politikom
izvini al kod nas se sve i svako bavi politikom
-
red01
#434 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
U potpunosti si u pravu, prave sarajlije i bosnjaci su otisli u Tursku...hadžialagić wrote:Stare značajnije sarajevske porodice su uglavnom ili po Turskoj, ili su izumrle. To je bio samo pokušaj da se kaže kako ljude ne treba kvalifikovati prema tome gdje su rođeni, jer na to ne utiču - nego na ono što su postigli.milaa wrote:@hadžialagić
Bas lijepo sto ste nas prosvijetlili sa biografijom rahmetli oca profesora Lagumdzije.
A jeste li mozda pomislili na zensku stranu porodice?!
Sami sebe demantirate svojim postom(konkretno sto se "provaljivanja"tice).
Vas post samo jos vise govori o velicini i uspjesnosti Lagumdzija u ovom gradu.
Trebamo li zbog vaseg prefiksa Hadzi, pomisliti da ste vi stara sarajevska porodica?!
A mene mozete oslovljavati sa Vi.
Toliko od mene na ovoj temi.
Ako si gledala Nadrealiste, znala bi otkud nick.
Hadži se u prezime dobijalo svojevremeno odlaskom na Hadž kada je to putovanje trajalo i preko godinu dana.
Pojam Lagumdžija ima svoje značenje - lagumar, miner, palitelj mina u rudniku. Ima i drugih tumačenja - o kojima ne bih.
Nisam znao da se 2 puta ženio. Što ti je mahalanje.
Oprostite Vi. Baš sam nepristojan. Nisam Vas prepoznao.
A sarajevo je spalo na par hiljada stanovnika dolaskom Austougarske....
I imao je i pasaluk bosanski i sandžački u kojima su dominirali bošnjaci...., sa OKUPACIJOM od strane Austrougarske počeo se povećavati broj Srba i hrvata u Bosni.... taj TREND je nastavljen sa okupacijom Bosne od strane ZLOGLASNE TVOREVINE shs (KASNIJE Kraljevine Jugoslavije) pa FNRJ I SFRJ).
o LAGUMDŽIJI kao notornom lašcu dovoljno govori i sama rečenicaizrečena sinoć: "da o ekonomiji treba da pričaju ekonomisti(misleći na SEBE) a čovjek je završio ETF i uvalio se davnih '80god na ekonomijukao asistent) .
Ćovjek bio dvaput oženjen i prva žena mu živi u Beogradu sa djetetom( da nisu i oni članovi SDP...
Evo malo o njemu sa Vikipedije:Zlatko Lagumdžija (Sarajevo, 26. decembar 1955. - ) je bosanskohercegovački političar, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i doktor informatičkih nauka na Sarajevskom univerzitetu. Na Općim izborima održanim 1. oktobra 2006. Lagumdžija je dobio poslaničko mjesto u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Pored toga, Lagumdžija je redovni profesor na Sarajevskom univerzitetu i direktor MIT Centra Sarajevo.
Zlatko Lagumdžija je oženjen suprugom Aminom i otac troje djece.
Lagumdžija is married to Amina, and has two children, Dina and Zlatko-Salko. His father Salko (1921–1973) was mayor of Sarajevo from 1965 to 1967.
A što reći o njegovom znanju ekonomije kad je podržao prvo sporazum sa SRJ i Hrvatskom o ukidanju carina kao i kasnije CEFTU koja je dovela BiH do kolonijalnog ekonomskog odnosa prema istim(deficit izražen u milijardama KM). Samo se sjetite koncerna koji vladaju BiH : Konzum, Podravka,Mercator,Lanaco,Delta..... TAKOĐE, TREBAO JE INSISTIRATI U RAZGOVORIMA SA susjedima na BILATERIZMU I RECIPROCITETU U TRGOVAČKOJ RAZMJENI, pa bi i rekao da nešto zna o ekonomiji.
Da su znali raditi( i on i ovi iz dosadašnje vlasti, prvo bi provodili ekonomiju na poticanju Ulaganja stranaca u proizvodnju , davanjem poticaja od strane Vlade i iz bužeta koji bi bio min 15% na svim nivoima vlasti u Bih i FBiH za poljoprivredu sa jasnim programom zasnovanom na transparentan način o davanju i isporuci proizvoda od poljoprivrenika po načinu i cijenama kako to rade i u ZAPADNIM DRŽAVAMA. Mnogo bi se toga moglo napisat' o ovome....
Njegove SDP liste: povraća mi se kad vidim K'O U STARA "DOBRA" KOMUNISTIČKA VREMENA NA PRVIM MJESTIMA i SSS i NSS (samo mu jo'š čistatice fale: stara komunjarska krilatica: i čistačica je jednako vrijedna k'o i DIREKTOR).
Ako to vrijedi valjda bi i Zlatko treb'o se DRŽAT TOG GESLA pa da ima omjer makar 1:3 KO U STARA KOM. VREMENA , a on jadan od TEZGE ZARAĐUJE TEK 60-80 'ILJADA, a čistatica 5(pet) iljada.
I za kraj NIJE SE PRINCIPIJELNO POBUNIO KAD JE KOZARIĆ EXPRES MAGISTRIR'O I DOKTORIR'O u roku od 3-4 godine na istom tom EKonomskom faksu i izabran za docenta....
Toliko o Zlatku.
Što se tiče Imamovića i tržnog centra u Tuzli, svi Tuzlaci se sjećaju priče Imamovića kako neće dati da se pravi Mercator u Tuzli ,jer će to uništiti male privrednike koji žive od svojih trgovina. Poslije mjesec-dva OTIŠ'O U SLOVENIJU i vratiJo se sa NOVIM MIŠLJENJEM i dao saglasnost za isti taj Mercator. Priča se da je saglasnost KOŠTALA 1MILION KM.
Njegove SDP liste: povraća mi se kad vidim K'O U STARA "DOBRA" KOMUNISTIČKA VREMENA NA PRVIM MJESTIMA i SSS i NSS (samo mu jo'š čistatice fale: stara komunjarska krilatica: i čistačica je jednako vrijedna k'o i DIREKTOR).
Ako to vrijedi valjda bi i Zlatko treb'o se DRŽAT TOG GESLA pa da ima omjer makar 1:3 KO U STARA KOM. VREMENA , a on jadan od TEZGE ZARAĐUJE TEK 60-80 'ILJADA, a čistatica 5(pet) iljada.
Ko o čemu bitch o poštenju.
- MrMaliJoe
#435 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
ultima_palabra wrote:Šta te briga, ti si se ionako obećala iseliti ako SDP pobijediKatarinaKosaca wrote:...
Dosljedna je kao Bakir Šaja Junior!
- MrMaliJoe
#436 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Jel ti ovo Cerić rekao. Nije bilo pravih sa. koji su otišli u SAD nego u Tursku i ti pričaš o Zlayi.red01 wrote:
U potpunosti si u pravu, prave sarajlije i bosnjaci su otisli u Tursku...

Last edited by MrMaliJoe on 01/10/2010 11:40, edited 1 time in total.
- ja.neron
#437 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
u Titogradu završio 3 razreda likovne škole ne akademije koje godine i šta mu je bio maturski rad to zna samo mali fahro i udbaBeen wrote:Nego, kad smo već kod fakulteta, od početka predizborne kampanje tražim odgovor na pitanje : Gdje je i kad Radončić završio likovnu akademiju ?
Bombona ko bude znao !![]()
- ja.neron
#438 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
plus CDbosanski wrote: ma za utjehu mi je ostala ona knjiga informatike od tadašnjih 50 KM
-
riko-ga
#439 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Adriatic wrote:Gdje su oni što kažu "Glasao bih za SDP da nije Lagumdžije"?
Evo me!!!!!!!!!!!
-
red01
#440 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Poenta ovoga je u činjenici da ti ljudi će u parlamentu biti samo glasačka mašina šefa lagumdžije i njregove KLIKE, jer čovjek može opravdano sumnjati, uz svu volju, u njihovu sposobnost SAMOSTALNOG odlučivanja....Njegove SDP liste: povraća mi se kad vidim K'O U STARA "DOBRA" KOMUNISTIČKA VREMENA NA PRVIM MJESTIMA i SSS i NSS (samo mu jo'š čistatice fale: stara komunjarska krilatica: i čistačica je jednako vrijedna k'o i DIREKTOR).
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#441 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
a zar sam sad rekla da neću?MrMaliJoe wrote:ultima_palabra wrote:Šta te briga, ti si se ionako obećala iseliti ako SDP pobijediKatarinaKosaca wrote:...![]()
![]()
Dosljedna je kao Bakir Šaja Junior!
- MrMaliJoe
#442 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Naravno, ti to znaš i za tebe je to dovoljno.Hvala Bogu da nismo svi isti, pa možemo razmišljati sa svojim mozgom.red01 wrote:Poenta ovoga je u činjenici da ti ljudi će u parlamentu biti samo glasačka mašina šefa lagumdžije i njregove KLIKE, jer čovjek može opravdano sumnjati, uz svu volju, u njihovu sposobnost SAMOSTALNOG odlučivanja....Njegove SDP liste: povraća mi se kad vidim K'O U STARA "DOBRA" KOMUNISTIČKA VREMENA NA PRVIM MJESTIMA i SSS i NSS (samo mu jo'š čistatice fale: stara komunjarska krilatica: i čistačica je jednako vrijedna k'o i DIREKTOR).
-
red01
#443 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Obrazuj se malo više...MrMaliJoe wrote:Jel ti ovo Cerić rekao. Nije bilo pravih sa. koji su otišli u SAD nego u Tursku i ti pričaš o Zlayi.red01 wrote:
U potpunosti si u pravu, prave sarajlije i bosnjaci su otisli u Tursku...![]()
U Turskoj živi oko 4miliona bošnjačkih potomaka čiji su očevi protjerani/otišli od '1878 -do 1970 godine sa područja kojima su vladali Turci....
Ja nisam vjernik tako da me zaobiđi sa Cerićem.....
- MrMaliJoe
#444 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Nemoj nositi puno stvari jer se možda i vratiš.KatarinaKosaca wrote:
a zar sam sad rekla da neću?
- KatarinaKosaca
#445 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Ne brini ti za mene. Ja ovdje živim zato što volim domovinu, a ne zato što moramMrMaliJoe wrote:Nemoj nositi puno stvari jer se možda i vratiš.KatarinaKosaca wrote:
a zar sam sad rekla da neću?
- bosanski
#446 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
vi ste i CD dobili???ja.neron wrote:plus CDbosanski wrote: ma za utjehu mi je ostala ona knjiga informatike od tadašnjih 50 KM
- KatarinaKosaca
#447 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Svojim mozgom i svoje dvije proste rečenice tipa Sms porukueMrMaliJoe wrote:Naravno, ti to znaš i za tebe je to dovoljno.Hvala Bogu da nismo svi isti, pa možemo razmišljati sa svojim mozgom.
- Tranquilizer
#448 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Oslobodjenje 01-10-10

- MrMaliJoe
#449 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Svako se treba obrazovati malo više i to ti ne sporim. Ali da je sarajevska krema otišla samo u Tursku i ista ta sarajevska krema uglavno muslimanska, to je smješno. Smješno je dijeliti ljude prema vjeroispovjesti ali tebi je to sasvim normalno i zato mi je drago da zaobilaziš lijevu opciju.red01 wrote:
Obrazuj se malo više...
U Turskoj živi oko 4miliona bošnjačkih potomaka čiji su očevi protjerani/otišli od '1878 -do 1970 godine sa područja kojima su vladali Turci....
Ja nisam vjernik tako da me zaobiđi sa Cerićem.....
- veljaca
#450 Re: Lagumdžija zgazio Radončića
Da ....ja.neron wrote:plus CDbosanski wrote: ma za utjehu mi je ostala ona knjiga informatike od tadašnjih 50 KM
Zamolio bih ove koji dolaze u kontakt sa Zlatkom da ga pitaju da li ima kod sebe OS Windows 7 i da li koristi Office 2010 - da ga nesto priupitam kao profesora informatike ...
Last edited by veljaca on 01/10/2010 11:58, edited 1 time in total.