Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovom Foci treba dici spomenik u Sarajevu,dovesti takvog medijskog giganta u nas glavni grad je velika stvar,plus sto za njim idu ostali investicioni projekti i dolazak arapskog kapitala prije svega u BIH pa i u region u cjelini! svaka cast! Kako je lijepo vidjeti uspjesne bosance i hercegovce diljem svijeta,koji ne zaboravljaju svoju BIH,nego na svoj nacin pomazu njenom razvoju i popravljaju imidz BIH u svijetu!
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je danas da je sa katarskom televizijom Al Jazeera postigla dogovor o prodaji prava za televizijske prenose utakmica Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine, koja će biti održana u Rusiji i Kataru.
Finansijski detalji dogovora nisu saopšteni, a zna se da će Al Jazeera prenositi utakmice u 23 zemlje Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike.
To je prvi dogovor o prodaji TV prava pošto je krajem prošle godine FIFA odlučila da organizaciju Mundijala dodijeli Rusiji (2018. godine) i Kataru (2022. godine).
Televizija Al Jazeera prethodno je otkupila TV prava za prenose utakmica Mundijala koji će se 2014. godine održati u Brazilu.
koliko ja znam kraj februara odnosno pocetkom marta pocinje experimentalno emitovanje Al-Jazeera Balkan,a pocetkom Aprila krecu sa pravim emitovanjem...
Kenan-sa wrote:koliko ja znam kraj februara odnosno pocetkom marta pocinje experimentalno emitovanje Al-Jazeera Balkan,a pocetkom Aprila krecu sa pravim emitovanjem...
sarajevsko_pivo wrote:Pa jeli vec pocela adaptacija BBI centra za Al-Jazeeru?
vidio sam na 4.spratu logo al-jazeere
Da vidi se logo na desnoj strani kad se penje pokretnim stepenicama na 4 sprat. Riječ je o o dijelu gdje su prazni poslovni prostori i taj dio ima poseban pristup i tu će biti smještena Al Jazeera.
S obzirom na to da je Milic rekao da ce uposleni ici na 2 sedmice obuke te da ce nakon toga uslijediti 45 dana simulacije zivog programa ispada da, cak i ako do kraja marta zaposle i obuce sve kadrove, opet nece krenuti prije polovine maja. Ne krenu li ni tada onda im dolazi vrijeme godisnjih odmora kad se televizija ionako manje gleda pa vrijeme planiranja jesenje programske sheme itd. Elem, cini mi se da Arapi to rade prilicno temeljno i sigurno da je tako bolje nego da se provaljuju "uzivo". Mada me ne bi iznenadilo da im se i to dogodi. Ipak, Bosna je ovo