Ne, ali se i bosnjaci pitaju.ljubav_aha wrote:zar u BiH zive iskljucivo Bosnjaci
Ako srbi i hrvati mogu imati prijateljske veze sa nasim susjedima, onda mozemo i mi sa Turskom.
Ne, ali se i bosnjaci pitaju.ljubav_aha wrote:zar u BiH zive iskljucivo Bosnjaci
problem je: tri tora nemaju iste susjedske odnose,oni se super slazu,ali na odnose koji su potrebni za poboljsanje standarda zivota naroda i njene zemljeNightSkyWalker wrote:Ne, ali se i bosnjaci pitaju.ljubav_aha wrote:zar u BiH zive iskljucivo Bosnjaci
Ako srbi i hrvati mogu imati prijateljske veze sa nasim susjedima, onda mozemo i mi sa Turskom.
Ja sam Bosnjak i uznemiren sam.AliceInChains wrote:Hrvatska matica.....Srbija matica...mahanje srpskom i hrvatskom zastavom po Bosni.....specijalni odnosi....nakaradna drzava.....nezavisnost....treci entitet....istom puf: prijateljski odnosi izmdu Bosne i Turske...i onda dode uznemireni lik: "Zar u BIH zive samo Bosnjaci?"Nista bjednije od uznemirenih dusmana...
![]()
Aha. Referendum....treci entitet...prijetnja raspada drzave od strane dusmana....to sve tebe ne uznemiruje. Ma i ne treba te uznemiravati-jesu li te dusmani pitali, dali se to tebe tice? Nisu? Ali prijateljska uloga Turske, odnosno bolji diplomatski odnosi sa Turskom, koja nisu ni uporediva sa ovim nacionalistickim/fasitickim ciljevima dusmana, tebe uznemiruju. Odjednom se ti isti dusmani cude, sto to njih u vezi sa tim Prijateljskim odnosima izmedu Turske i BIH niko ne pita, dali je to i za njih OK? Od starta "ugrozeni", a nista se nije desilo...niko im nije napravio stetuStudent Exchange wrote:Ja sam Bosnjak i uznemiren sam.AliceInChains wrote:Hrvatska matica.....Srbija matica...mahanje srpskom i hrvatskom zastavom po Bosni.....specijalni odnosi....nakaradna drzava.....nezavisnost....treci entitet....istom puf: prijateljski odnosi izmdu Bosne i Turske...i onda dode uznemireni lik: "Zar u BIH zive samo Bosnjaci?"Nista bjednije od uznemirenih dusmana...
![]()
Help Bosnia!Bosnolog wrote:Dok imamo Milosevicevog stranackog i ideoloskog nasljednika koji nam porucuje ovo
Bosnjaci pouceni tragicnim iskustvom iz blize i dalje proslosti nemaju pravo na pogresne strateske greske dok jos ista zla ideologija lesinarski zeli rascerupati domovinu,jer se radi o opstanku zemlje i naroda to jest sadasnjih i buducih generacija na odbacivanje saveznika i prijatelja a pogotovo nekog poput Turske kao najvece regionalne sile clanica NATO pakta koja je ujedno i jedan od strateskih saveznika najmocnije zemlje na svijetu,......Najveca opasnost Bosni u proslosti,sadsnjosti ali i buducnosti je od istog pekodrinskog velikosrpskog neprijatelja,stogaIvica Dačić
"Balkan je bure baruta sa više opasnih fitilja"
Zamjenik predsjednika Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedjelju u Banjoj Luci kako je Balkan "bure baruta", da su "fitilji opasni i na mnogim stranama" te da nisu riješena neka osnova pitanja, već su samo "stavljena pod tepih".
Dačić je ustvrdio i da se na unutrašnjim primjerima RS-a i Srbije može vidjeti "kako se primjenjuju različiti arširi na međunarodnoj sceni kako to kome odgovara", a što se vidi u primjeru nekih međunarodnih faktora koji su branili teritorijalni integritet nezavisnog Kosova, a prije toga su "razbili" teritorijalni integritet Srbije.
"A kada RS samo spomene pitanje refenduma ili razmišljanja o izdvajanju iz BiH, onda se ponovo vraćamo na princip očuvanja teriritorijalnog integriteta", dodao je Dačić.
Iznio je i stav da se osnovna pitanja moraju rješavati bez pritisaka, jer se u suprotnome ona samo odgađaju. "Ne želimo da generacije poslije nas brinu naše probleme”, kazao je on i ponovio kako bi bilo najbolje kada bi “problem Kosova” bio riješen uz dijalog i kompromis koji bi bio u interesu i Srba i Albanaca koji tamo žive".
Ponovio je i stav da se Srbija zalaže za očuvanje RS-a na način kako je entitet definiran Dejtonskim sporazumom u okviru BiH, te da je svaka promjena tog sporazuma moguća samo uz saglasnos triju konstitutivnih naroda i dva entiteta.
“RS može da računa na apsolutnu podršku Srbije kada je riječe o političkim stavovima vezano za njeno očuvanje”, rekao je Dačić.
On i potpredsjednikom Vlade Jovan Krkobabić u nedjelju su razgovarali s premijerom RS-a Miloradom Dodikom i entitetskim ministrom unutrašnjih poslova Stanislavom Čađom.
Dačić i Krkobabić prisustvuju u Banjoj Luci izbornoj konvenciji Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera RS-a.http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100905033
"Turkey Welcome to be our Allied"
AliceInChains wrote:Hrvatska matica.....Srbija matica...mahanje srpskom i hrvatskom zastavom po Bosni.....specijalni odnosi....nakaradna drzava.....nezavisnost....treci entitet....istom puf: prijateljski odnosi izmdu Bosne i Turske...i onda dode uznemireni lik: "Zar u BIH zive samo Bosnjaci?"Nista bjednije od uznemirenih dusmana...
![]()
Au jesi mi odgovorio, fraza, fraza, fraza, pljuc, zastava.AliceInChains wrote:Aha. Referendum....treci entitet...prijetnja raspada drzave od strane dusmana....to sve tebe ne uznemiruje. Ma i ne treba te uznemiravati-jesu li te dusmani pitali, dali se to tebe tice? Nisu? Ali prijateljska uloga Turske, odnosno bolji diplomatski odnosi sa Turskom, koja nisu ni uporediva sa ovim nacionalistickim/fasitickim ciljevima dusmana, tebe uznemiruju. Odjednom se ti isti dusmani cude, sto to njih u vezi sa tim Prijateljskim odnosima izmedu Turske i BIH niko ne pita, dali je to i za njih OK? Od starta "ugrozeni", a nista se nije desilo...niko im nije napravio stetuStudent Exchange wrote:Ja sam Bosnjak i uznemiren sam.AliceInChains wrote:Hrvatska matica.....Srbija matica...mahanje srpskom i hrvatskom zastavom po Bosni.....specijalni odnosi....nakaradna drzava.....nezavisnost....treci entitet....istom puf: prijateljski odnosi izmdu Bosne i Turske...i onda dode uznemireni lik: "Zar u BIH zive samo Bosnjaci?"Nista bjednije od uznemirenih dusmana...
![]()
Znas, samo sto si Bosnjak, to ne znaci automatski, da ti ne mozes isto biti dusman
-Hebi ga, ravnopravan sam!
Traktorijadalibero95 wrote:Help Bosnia!Bosnolog wrote:Dok imamo Milosevicevog stranackog i ideoloskog nasljednika koji nam porucuje ovo
Bosnjaci pouceni tragicnim iskustvom iz blize i dalje proslosti nemaju pravo na pogresne strateske greske dok jos ista zla ideologija lesinarski zeli rascerupati domovinu,jer se radi o opstanku zemlje i naroda to jest sadasnjih i buducih generacija na odbacivanje saveznika i prijatelja a pogotovo nekog poput Turske kao najvece regionalne sile clanica NATO pakta koja je ujedno i jedan od strateskih saveznika najmocnije zemlje na svijetu,......Najveca opasnost Bosni u proslosti,sadsnjosti ali i buducnosti je od istog pekodrinskog velikosrpskog neprijatelja,stogaIvica Dačić
"Balkan je bure baruta sa više opasnih fitilja"
Zamjenik predsjednika Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedjelju u Banjoj Luci kako je Balkan "bure baruta", da su "fitilji opasni i na mnogim stranama" te da nisu riješena neka osnova pitanja, već su samo "stavljena pod tepih".
Dačić je ustvrdio i da se na unutrašnjim primjerima RS-a i Srbije može vidjeti "kako se primjenjuju različiti arširi na međunarodnoj sceni kako to kome odgovara", a što se vidi u primjeru nekih međunarodnih faktora koji su branili teritorijalni integritet nezavisnog Kosova, a prije toga su "razbili" teritorijalni integritet Srbije.
"A kada RS samo spomene pitanje refenduma ili razmišljanja o izdvajanju iz BiH, onda se ponovo vraćamo na princip očuvanja teriritorijalnog integriteta", dodao je Dačić.
Iznio je i stav da se osnovna pitanja moraju rješavati bez pritisaka, jer se u suprotnome ona samo odgađaju. "Ne želimo da generacije poslije nas brinu naše probleme”, kazao je on i ponovio kako bi bilo najbolje kada bi “problem Kosova” bio riješen uz dijalog i kompromis koji bi bio u interesu i Srba i Albanaca koji tamo žive".
Ponovio je i stav da se Srbija zalaže za očuvanje RS-a na način kako je entitet definiran Dejtonskim sporazumom u okviru BiH, te da je svaka promjena tog sporazuma moguća samo uz saglasnos triju konstitutivnih naroda i dva entiteta.
“RS može da računa na apsolutnu podršku Srbije kada je riječe o političkim stavovima vezano za njeno očuvanje”, rekao je Dačić.
On i potpredsjednikom Vlade Jovan Krkobabić u nedjelju su razgovarali s premijerom RS-a Miloradom Dodikom i entitetskim ministrom unutrašnjih poslova Stanislavom Čađom.
Dačić i Krkobabić prisustvuju u Banjoj Luci izbornoj konvenciji Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera RS-a.http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100905033
"Turkey Welcome to be our Allied"
karakter odgovara avataru...nema staljubav_aha wrote: svako normalan u BiH je uznemiren
kamen spoticanja wrote:karakter odgovara avataru...nema staljubav_aha wrote: svako normalan u BiH je uznemiren
nevjerovatno da to kaze neko ko imas svoja tri posta i 3000 postova u ovom oblikuljubav_aha wrote:kamen spoticanja wrote:karakter odgovara avataru...nema staljubav_aha wrote: svako normalan u BiH je uznemiren![]()
hej,svetac,o cemu ti![]()
npr. tvoje forumsko ime isto dovoljno aludira na tvoju licnu ogranicenost,hej,to je samo moje misljenje,nemoj se odmah ljutiti
^^Da si bar stavila neku dobru guzu pa hajd, ali ovako....hej,svetac,o cemu ti
npr. tvoje forumsko ime isto dovoljno aludira na tvoju licnu ogranicenost,hej,to je samo moje misljenje,nemoj se odmah ljutiti
ali,dovoljno dobra da se spomene na raznim pdf i tememaBiH-x wrote:^^Da si bar stavila neku dobru guzu pa hajd, ali ovako....hej,svetac,o cemu ti
a koje pricao o tvom avataruljubav_aha wrote:kamen_spoticanja,a sto si uopste postavio komenat o mom avataru na temi koja nema veze sa avatarima![]()
![]()
![]()
to pokusavas uraditi vec nekoliko puta,kao i drugi,smijesno![]()
kamen spoticanja wrote:a koje pricao o tvom avataruljubav_aha wrote:kamen_spoticanja,a sto si uopste postavio komenat o mom avataru na temi koja nema veze sa avatarima![]()
![]()
![]()
to pokusavas uraditi vec nekoliko puta,kao i drugi,smijesno![]()
fakat u ameriKi mozgovi odumiru od slinih reality cirkulacija...pricao sam o tvom karakteru...kad vec moram nacrtat da bar nacrtam
mnogi Bosnjaci zele Tursku kao rezervnu domovinuhercegovac_pravi wrote:Za pokretača teme jedno pitanje..
Na koji način i kako Turska može biti "matična zemlja Bošnjaka"? Objašnjenje molim![]()
Dalje, Turska je već prisutna na Balkanu i bez velika devra neće otići. Jednostavan balans EU šupcima. Ako vas nervira prisutnost Turske na Balkanu sa sigurnošću vam mogu predvidjeti dobitak "stomačnog čira", jer će ekponiranje Turske na ovim prostorima dobiti prave pblike tek sredinom sljedeće godine. Dakle, samo opušteno i bez sekirancije.