Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neruska wrote:...izlazim aBd Reviziju i Finan izvjestavanje (cetvrtak naredni). Presla sam sve zadatke s rokova, ali opet...ako izmisle nesto novo ...nema mi pomoci:) kako vas dvije...jeste li uspjele ikoga kontaktirati ko je bio na predavanjima sada...da nisu sta natuknuli sta bi moglo biti...na ispitima...koja oblast...(hvata me strah...kako se blizi cetvrtak)
....nisam uspjela nikoga kontaktirati, svi strebaju, niko se ne javlja...ma valjda nece nista novo izmisliti .... jooj i mene hvata trema.... Srecno!!!
i ja se nadam i ja sam preradila te zadatke sa rokova ali mi ipak ima nejasnih - nelogičnih tipa onaj iz novembra 2011.
Šta je tačan odgovor na ovo pitanja:
9. Kroz koje se procese obavljaju osnovne aktivnosti interne revizije?
a) strateško (trogodišnje) i godišnje planiranje revizije,
b) sastavljanje godišnjih izvještaje o poslovanju,
c) izvještavanje o rezultatima i davanje preporuka da bi se poboljšalo poslovanje,
d) pregled praćenja i izvršavanja preporuka interne revizije od strane uprave,
e) popis imovine preduzeća,
jazmin wrote:Šta je tačan odgovor na ovo pitanja:
9. Kroz koje se procese obavljaju osnovne aktivnosti interne revizije?
a) strateško (trogodišnje) i godišnje planiranje revizije,
b) sastavljanje godišnjih izvještaje o poslovanju,
c) izvještavanje o rezultatima i davanje preporuka da bi se poboljšalo poslovanje,
d) pregled praćenja i izvršavanja preporuka interne revizije od strane uprave,
e) popis imovine preduzeća,
jednim samo daju d
a drugi put a,c,d
Mozes li molim te navesti rok u kome su dali jednom jedan odgovor a drugi put drugi...da nije neka igra rijeci...mada ja bih na ispitu zaokruzila a,c i d.
Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
Pozz , alaj smo se svi ušutili
Zna li iko kako se u 1.zadatku od Jula 2007 dobije da je Dobit prije poreza i kamate za 2008. godinu 320 a za 2009. 465 .
Sa nekoliko kolega i kolegica sam se konsultirala međutim niko nezna Pa eto ako je iko voljan i želi da podjeli sa nam neka se javi
jazmin wrote:Pozz , alaj smo se svi ušutili
Zna li iko kako se u 1.zadatku od Jula 2007 dobije da je Dobit prije poreza i kamate za 2008. godinu 320 a za 2009. 465 .
Sa nekoliko kolega i kolegica sam se konsultirala međutim niko nezna Pa eto ako je iko voljan i želi da podjeli sa nam neka se javi
Neto dobit prije poreza = 2045-1675+65+30=465 KM
prvo se izracuna povecanje kapitala izmedju pocetnog stanja i stanja na dan 30.04. = 2045
zatim se na to dodaju dividende koje se isplacuju iz ostvarenog neto dobitka i poreza na dobit kako bi izracunali dobitak prije poreza.....
I ja se pitam, je li ko zvao Savez da pita? Ne vjerujem da ce biti prije kraja sljedece sedmice, daj Bože i tad, prosle godine maj smo cekali mjesec dana
jazmin wrote:I ja se pitam, je li ko zvao Savez da pita? Ne vjerujem da ce biti prije kraja sljedece sedmice, daj Bože i tad, prosle godine maj smo cekali mjesec dana
U petak 14.6. ili ponedjeljak 17.6., neće prije sigurno....
Ima li neko da je sad u maju izlazio Fin.menadžment i upravljacko racunovodstvo? Meni su pitanja za Fin.bila ono ... smak svijeta blago receno a bas sam ucila a opet ovo upravljacko ocekivala sam neki zadatak koji smo prethodno vjezbali, mislim zadatak tog tipa a ovo bilo nesto udrobljeno ... Jel neko iz upravljackog bas one zadatke vjezbao ili su to uvijek takvi zadaci osmisljeni da te maltretiraju haha .... ne znam stavno sta da mislim.
lolol wrote:Ima li neko da je sad u maju izlazio Fin.menadžment i upravljacko racunovodstvo? Meni su pitanja za Fin.bila ono ... smak svijeta blago receno a bas sam ucila a opet ovo upravljacko ocekivala sam neki zadatak koji smo prethodno vjezbali, mislim zadatak tog tipa a ovo bilo nesto udrobljeno ... Jel neko iz upravljackog bas one zadatke vjezbao ili su to uvijek takvi zadaci osmisljeni da te maltretiraju haha .... ne znam stavno sta da mislim.
meni su zadaci iz upravljačkog bili ok, al iz finansijskog menadžmenta nisam uradila nijedan..nemam pojma odakle ih izvadiše..
lolol wrote:Ima li neko da je sad u maju izlazio Fin.menadžment i upravljacko racunovodstvo? Meni su pitanja za Fin.bila ono ... smak svijeta blago receno a bas sam ucila a opet ovo upravljacko ocekivala sam neki zadatak koji smo prethodno vjezbali, mislim zadatak tog tipa a ovo bilo nesto udrobljeno ... Jel neko iz upravljackog bas one zadatke vjezbao ili su to uvijek takvi zadaci osmisljeni da te maltretiraju haha .... ne znam stavno sta da mislim.
meni su zadaci iz upravljačkog bili ok, al iz finansijskog menadžmenta nisam uradila nijedan..nemam pojma odakle ih izvadiše..[/qu
pa i ja sam upravljacko drugi zadatak ono ok kao skontala sam ... prvi se vise i ne sjecam ali i njega sam uradila cijeli ... ali nisam nikad bas takav zadatak prevjezbavala, jesi li ti? Mislim to su poznate oblasti i trebalo se skontati bas o cemu se radi i to ali ipak sam mislila da to dolaze zadaci bas oni koji se prejezbavaju
meni su zadaci iz upravljačkog bili ok, al iz finansijskog menadžmenta nisam uradila nijedan..nemam pojma odakle ih izvadiše..[/qu
pa i ja sam upravljacko drugi zadatak ono ok kao skontala sam ... prvi se vise i ne sjecam ali i njega sam uradila cijeli ... ali nisam nikad bas takav zadatak prevjezbavala, jesi li ti? Mislim to su poznate oblasti i trebalo se skontati bas o cemu se radi i to ali ipak sam mislila da to dolaze zadaci bas oni koji se prejezbavaju
ma eto uradila sam prvi al nisam sigurna jel tačan, a drugi kontam da bi možda i mogao biti..ne znam
Iznenadilo me to da su oba iz CVP analize, a ja sam se maltretirala više oko svega drugog, mislim CVP je ipak najlakša oblast što se zadataka tiče.. U prvom malo nekih varijacija al u suštini ništa fundamentalno drugačije od onih koji su rađeni na prošlim rokovima..za razliku od fm gdje su zavalili baš..a fm ću sigurno past zbog onih zadataka..