Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#426 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Kao sto sam vec jednom rekao, pravio nacin da se negdje uspori kretanje vozila i poveca bezbjednost je stavljanje lezecih policajaca, nema punjenja budzeta i 99% vozila stvarno smanji brzinu, ovakvo postavljanje kamera ocigledno nije sa ciljem povecavanje bezbjednosti.
Lezeci policajci su postavljeni samo na par mjesta, ispred elitnih osnovnih skola, vjerovatno tu idu djeca od onih guzonja koji to odlucuju, ispred ostalih nema nista, boli ih neka stvar za tu djecu, bitno je da ima kamera na kojima ce uzimati pare.
Lezeci policajci su postavljeni samo na par mjesta, ispred elitnih osnovnih skola, vjerovatno tu idu djeca od onih guzonja koji to odlucuju, ispred ostalih nema nista, boli ih neka stvar za tu djecu, bitno je da ima kamera na kojima ce uzimati pare.
-
japo-
#427 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

binjezevo dragi moji i moje
- shlauf
- alcho
#429 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Pa nemozes na glavnu saobracajnicu postavi lezece policajcejer nju koristi i hitna pomoc i vatrogasci i policija i...zamisli covjek umire u hitnoj a oni svakih 200 metara moraju usporiti radi lezecegAteista wrote:Kao sto sam vec jednom rekao, pravio nacin da se negdje uspori kretanje vozila i poveca bezbjednost je stavljanje lezecih policajaca, nema punjenja budzeta i 99% vozila stvarno smanji brzinu, ovakvo postavljanje kamera ocigledno nije sa ciljem povecavanje bezbjednosti.
-
(ne)forumas
#430 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
u bosni zemlji cuda sve je moguce tako da ce ljudi morat' nauciti sporije umirat, a vatra tinjatalcho wrote:Pa nemozes na glavnu saobracajnicu postavi lezece policajcejer nju koristi i hitna pomoc i vatrogasci i policija i...zamisli covjek umire u hitnoj a oni svakih 200 metara moraju usporiti radi lezeceg
- zateznistub
#431 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
procitah da se pise o oznacavanju dijela puta na kojem se nalazi radarska kontrola. Koliko ja znam, posjedujem vozacku 22 godine, prije rata se morao oznacavati dio puta gdje se nalazi radarska kontrola. Dokaz tome imate kod benzinske pumpe kad se ide od vraca prema lukavici u rs-u, finostoji tabla sa ogranicenjem brzine a ispod tabla sa natpisom "RADARSKA KONTROLA". TABLA JE POSTAVLJENA PRIJE RATA.
- hopi
#432 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
prekoračio si brzinu za čitava 4 km/h ?! šta je s onim 10 posto preko dozvoljeno ili +10/km/h, a siguran sam da je tu ograničenje 60km/h.japo- wrote:
binjezevo dragi moji i moje![]()
al ateista ovo ne važi za tebe
-
japo-
#433 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
sad je 50 km/h, tj po novom zakonu naseljeno mjesto... 
-
radijator
#434 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
postoji razlika između "naselja" i "naseljenog mjesta" (još jedan u nizu bisera naših zakonodavaca)japo- wrote:sad je 50 km/h, tj po novom zakonu naseljeno mjesto...
u naselju je ograničenje 50
u naseljenom mjestu 60
e sad treba izvagat šta je binježevo
bilo kako bilo, na tabli koja označava binježevo stoji ogromni znak "60", tako da imaš finog osnova da nekom je..š mater. al nemoj dozvolit da te prave budalom.
- chelo
#435 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Sta ce bit Binjezevo - pa ima obdaniste, 5 skola, 7 traka, vjecitu guzvu, ulicnu rasvjetu, djecu po putu, merkator i vizu na jednom mjestu. Planiraju i aerodrom ove godine.
- motachjointa
#436 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
nema nikakvog osnova da nekom jebe mater nazalost, plati kaznu i slijedeci put pazi. iskoristili su jedan nalet nakupili para i jebiga, meni je doslo 61, isao bunio se, slikao znak, dolazila televizija ali mozes plakati, zakon kaze 50 naseljeno mjesto i znak se ne pika, a kad kazes a tolerancija, onda kaze nema tolerancija 60 ogranicenje ko te tjera da vozis brze, a ja isao 61radijator wrote:postoji razlika između "naselja" i "naseljenog mjesta" (još jedan u nizu bisera naših zakonodavaca)japo- wrote:sad je 50 km/h, tj po novom zakonu naseljeno mjesto...
u naseljenom mjestu 60
bilo kako bilo, na tabli koja označava binježevo stoji ogromni znak "60", tako da imaš finog osnova da nekom je..š mater. al nemoj dozvolit da te prave budalom.
-
japo-
#437 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
al kad ideš iz pravca hadzića ono poslije pumpe tj binga na rasksnici stoji znak prestanak ograničenja 60 i nema ga do mostraskog
ma ovo je gotov ne mozeš se peglat s milicijom, samo jel kazna 30 ili 50 km
- hopi
#438 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
e jbte i radar i ograničenje i znak ispred, ja sam neki dan tu vozio 57 (maksimalno) i uslika me, za koliko dana dođe kazna i koliko para?
-
japo-
#439 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
zavisi nkead dođe za 8 dana , ovo je mene slikalo 05.07, valjda utiče težina prekšaja...hopi wrote:e jbte i radar i ograničenje i znak ispred, ja sam neki dan tu vozio 57 (maksimalno) i uslika me, za koliko dana dođe kazna i koliko para?
- Better Man
#440 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
motachjointa wrote:nema nikakvog osnova da nekom jebe mater nazalost, plati kaznu i slijedeci put pazi. iskoristili su jedan nalet nakupili para i jebiga, meni je doslo 61, isao bunio se, slikao znak, dolazila televizija ali mozes plakati, zakon kaze 50 naseljeno mjesto i znak se ne pika, a kad kazes a tolerancija, onda kaze nema tolerancija 60 ogranicenje ko te tjera da vozis brze, a ja isao 61radijator wrote:postoji razlika između "naselja" i "naseljenog mjesta" (još jedan u nizu bisera naših zakonodavaca)japo- wrote:sad je 50 km/h, tj po novom zakonu naseljeno mjesto...
u naseljenom mjestu 60
bilo kako bilo, na tabli koja označava binježevo stoji ogromni znak "60", tako da imaš finog osnova da nekom je..š mater. al nemoj dozvolit da te prave budalom.I na kraju reko pa koliko je sad ogranicenje i na koliko slika, kaze mi covjek 60 ogranicenje slika na 71.
Ja ne znam ćemu ograničenje npr. od 60 km, ako je tolerancija 10 km, onda stavi ograničenje 70 km i vozdra. u Hrvatskoj nema tolerancije. Koliko piše da je ograničenje toliko je i sve preko plaćaš kaznu. Za prekoračenje brzine od 20 km na sat u Hrvatskoj ćete platiti kaznu od 500 kuna.
Last edited by Better Man on 31/08/2010 08:52, edited 1 time in total.
- Jimmy_The_Saint
#441 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Jesi ti nekad vozio u Hrvatskoj? 
- eluna
#442 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ateista wrote:Kao sto sam vec jednom rekao, pravio nacin da se negdje uspori kretanje vozila i poveca bezbjednost je stavljanje lezecih policajaca, nema punjenja budzeta i 99% vozila stvarno smanji brzinu, ovakvo postavljanje kamera ocigledno nije sa ciljem povecavanje bezbjednosti.
OVO APSOLUTNO NIJE TAČNO! u mom naselju ima "ležeća brigada" a ne policajci (cijeli je pješački odignut a sa jedne strane ima čak još i 3 dodatne udarne šine), i to ne čak ispred škole, nego na frekventnom pješačkom za malu raju na prometnijoj cesti - a bogami je državna škola koju pohađaju uglavnom radnička djeca, djeca roditelja koji rade po pijacama i manjim firmama, itd. - dakle ni pod razno nije "šminkerska" škola......
a svrha stacioniranih radara - pa da policajci ne moraju usred zime, na -X stepeni usred noći ganjati one "savjesne, iskusne, skoncentrisane, oprezne, itd..." vozače koji uživaju da stišću gas, ali ne i da plaćaju za svoj ćejf, i još ih pored svega nerviraju oni "nesavjesni, neiskusni, neskoncentrisani, neoprezni, itd...." vozači a osim toga, ovakvim načinom rada eliminisano je i ono "joj jarane, možemo li šta sredit" ..... NE MOŽE, neka svako plaća za svoj ćejf, a umjesto čekanja "gasodržaca" po ciči zimi neka policija radi šta pametnije ...
@ateista, čovjek se uči dok je živ i opet umre kao budala ...... zbog toga su svi ljudi u osnovi glupi, razlika je samo što je neko glup manje a neko više...
- eluna
#443 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ne mora značiti da je slikalo tebe, možda je neko drugo auto naišlo brzo ..... čini mi se da neko napisa da taj radar slika oba pravca kretanja ....hopi wrote:e jbte i radar i ograničenje i znak ispred, ja sam neki dan tu vozio 57 (maksimalno) i uslika me, za koliko dana dođe kazna i koliko para?
-
IcedFlame
#444 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
@eluna
Hajde ti ziva bila vrati se na zabranu nosenja nikaba, a auta ostavi onima koji od njih zive, kojima su hobi, i koje interesuje nesto vise od tog mrskog neprijatelja koji nas vozi od tacke A do tacke B.
Otvori sebi temu na nekom podforumu koji nije 'Auto' i tamo naglabaj o ubicama koji voze cak 80 tamo gdje je ogranicenje 50.
Nakon toga malo posjeti Jahorinu, Igman, Ustikolinu, Cazin ili Vlasenicu kad je brdska trka. Mozda, ali samo mozda, ce ti neke stvari o autima i voznji biti jasnije.
Hajde ti ziva bila vrati se na zabranu nosenja nikaba, a auta ostavi onima koji od njih zive, kojima su hobi, i koje interesuje nesto vise od tog mrskog neprijatelja koji nas vozi od tacke A do tacke B.
Otvori sebi temu na nekom podforumu koji nije 'Auto' i tamo naglabaj o ubicama koji voze cak 80 tamo gdje je ogranicenje 50.
Nakon toga malo posjeti Jahorinu, Igman, Ustikolinu, Cazin ili Vlasenicu kad je brdska trka. Mozda, ali samo mozda, ce ti neke stvari o autima i voznji biti jasnije.
- Better Man
#445 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Jimmy_The_Saint wrote:Jesi ti nekad vozio u Hrvatskoj?
Itekako i nisam imao nikad problema sa policijom. I ispravio sam u gornjem postu nije kazna 150, već 500 kuna za prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat.
- potpuni stranac
#446 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
u svoje ime, molit ću lijepo.eluna wrote:[q
@ateista, čovjek se uči dok je živ i opet umre kao budala ...... zbog toga su svi ljudi u osnovi glupi, razlika je samo što je neko glup manje a neko više...
- Jimmy_The_Saint
#447 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Allah te nagradio kamo tema o tim brckim trkama?IcedFlame wrote:@eluna
- Jimmy_The_Saint
#448 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Što kažeš, nisam ni ja nikad im'o problema s njihovom policijom, zato te i pitam okle ti to da je u njih "toleranca nula".Better Man wrote:Jimmy_The_Saint wrote:Jesi ti nekad vozio u Hrvatskoj?
Itekako i nisam imao nikad problema sa policijom. I ispravio sam u gornjem postu nije kazna 150, već 500 kuna za prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat.
Mislim, jadranskom magistralom kad opali ravnjak ljudi uvijek idem 20 - 30 preko ograničenja, i uvijek sam među sporijih 60 posto vozača na cesti... Da im murija baš tako kolje, sumnjam da bi se ljudi toliko raspojasavali.
- vozač
#449 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
hoćeš reći da te hrvatska policija zaustavila kada si tamo gdje je ograničenje 60, vozio između 80 i 90 km/h i da su ti rekli nema problema jarane, mi smo tolerantni ... e jbgJimmy_The_Saint wrote:Što kažeš, nisam ni ja nikad im'o problema s njihovom policijom, zato te i pitam okle ti to da je u njih "toleranca nula".Better Man wrote:Jimmy_The_Saint wrote:Jesi ti nekad vozio u Hrvatskoj?
Itekako i nisam imao nikad problema sa policijom. I ispravio sam u gornjem postu nije kazna 150, već 500 kuna za prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat.![]()
Mislim, jadranskom magistralom kad opali ravnjak ljudi uvijek idem 20 - 30 preko ograničenja, i uvijek sam među sporijih 60 posto vozača na cesti... Da im murija baš tako kolje, sumnjam da bi se ljudi toliko raspojasavali.
ili možda nisi imao prilike da te zaustave prilikom prekoračenja brzine, što je u principu čista sreća, ništa drugo, pa na osnovu toga zaključuješ da su tolerantni, ako je tako živiš u zabludi ... a čisto sumnjam da te ne bi zaustavili ako si prekoračio brzinu za više od 20 km, normalno ako su u radarskoj, a ne rutinskoj kontroli
pojedinim na ovom forumu izgleda nije jasno da ta "tolerancija" o kojoj se priča ne postoji nigdje na kugli zemaljskoj i da ovisi od dobre volje policije, kad to shvatite onda ćete imati mnogo manje problema i na cesti i u glavi
ne znam odakle ljudima uopšte teorije o nekoj "toleranciji", ispada maltene da je to zakonska obaveza policije, da nešto toleriše, pa da je tako onda bi na znakovima pisalo 60 km/h + tolerancija 10 km ili bi ljudi odmah stavili ograničenje na 70 i nema "tolerancije"
kad shvatite da ste vi učesnici u saobraćaju kao i svi ostali, da nemate apsolutno ništa više prava od drugih učesnika u saobraćaju svima će laknuti... ili da idete u parlament pa pravite izmjene zakona, ako vam je tako lakše
-
radijator
#450 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Pa zašto su onda Zakonom predviđene mjere o kažnjavanju tek kada prekoračiš 10 km/h ?vozač wrote:ne znam odakle ljudima uopšte teorije o nekoj "toleranciji", ispada maltene da je to zakonska obaveza policije, da nešto toleriše, pa da je tako onda bi na znakovima pisalo 60 km/h + tolerancija 10 km ili bi ljudi odmah stavili ograničenje na 70 i nema "tolerancije"
kad shvatite da ste vi učesnici u saobraćaju kao i svi ostali, da nemate apsolutno ništa više prava od drugih učesnika u saobraćaju svima će laknuti... ili da idete u parlament pa pravite izmjene zakona, ako vam je tako lakše