BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
doktor78
#426 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Neki dan bilo mjesec dana kako sam podnio zahtjev. Jos uvijek nista...
Ljudi koji su uveli pricali su mi da su na pocetku imali problema sa telefonom, ali da se poslije sve normalizovalo. Slika u odnosu na kablovsku fantasticna.
Ljudi koji su uveli pricali su mi da su na pocetku imali problema sa telefonom, ali da se poslije sve normalizovalo. Slika u odnosu na kablovsku fantasticna.
-
japo-
#427 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
koristim moja tv već od aprila tj moj stari al je samo priljučio tv koji ide s telefonom u početku je ledila slika i gubio se telefon tj stalno se restartovo modem al su to sredili tj dolazila ekipa kući , slika je bolja all fakat je pravo dobro tekmu gledat
i besplatan je razgovor unuitar telecom mreze, i mozda unazad 20tak dana su pustili i one dodatne kanale osim ona dva HD rezolucije, i za taj zahtjev ćeš se načekati ako sjediš i čekaš zovi stalno i trazi montere jer kod n jih je zahtjev a njih baš briga 
- Bolt
#428 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Skontah sve u međuvremenu, hvala na responsu, a izgleda da će biti k'o što je Hendrix rek'o...moja tv-e pa šta budeNeelix wrote:kod mene je na poslu....sta te zanima?Bolt wrote:Jel ko na ovom flat-u od 55km? Imam pitanje
-
Mustafapasa
#429 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Licno se ne slazem uopste sa prethodnim postovima zato sto je kod mene stanje na terenu suprotno, a evo i zasto:
* MojaTV kao koncepcijsko rjesenje je odlicno zamisljen. Sjedis u kuci i gledas neki TV kanal, hoces da snimis bujrum, propustio si neku seriju/emisiju ma no problem...premotas...hoces film, imas videoteku da ne ides vani u istu, dok gledas TV hoces nesto da vidis na internetu oppp skoknes preko TV na internet, hoces radio,igrice itd itd...zvoni telefon, na TV ti se pokaze ko zove a ti odlucis hoces ustati da se javis(ako ti nije bezzicni tel
)
* finansijska isplativost je višestruka sto je meni kao korisniku a i svima bitno, u jednom prethodnom postu sam napisao moj slucaj i analizu istog, a kako vidim imas ih jos dosta...
* izbor kanala je po meni zadovoljavajuci:

sve navedeno uredno sada gledas i imas u okviru standardnog osnovnog paketa
* mogucnost kupovine mobilnih/fiksnih/laptop/modema itd uredzaja na mjesecne rate
* Internet flatrate: dakle udri koliko god mozes i do kad god mozes...meni ne znaci kad skidam film sto zavrsi 10min ranije.
* telefon, samo u kuci naredis da umjesto na mobilni, zovu fiksne i udri po cijeloj bih koliko god hoces...0KM
* ta glupa NovaTV, ne znam sta je ovom narodu, kao da se sav svijet vrti oko nove TV. Glavesine noveTv su odlucile da im mi kao trziste nismo interesantni i zabranili svima signal. u prethodnom postu sam ibjavio njihovu odluku o tome tako da to nije krivica ni Telekoma i HS niti bilo cija vec njihova odluka da vas koji je toliko volite i prizeljkujete pomnoze sa nulom jer im niste bitni...
* jedva cekam NASU DOMACU TV1
i ne treba nam/mi NovaTV...mislim,gledat cu je kad budu imali neku emisiju o ljepotama ove zemlje, sevdalinkama itd onda moze, do tad SHIFT+DELITE
ako neko zeli licno da se uvjeri u ovo sto govorim, samo nek posalje pp, rado cu ga ugostiti u svojoj kuci da se sam uvjeri u sve ovo...Pola mahale sto se kaze je dolazilo kod mene da vidi, kad su ocima svojim vidjeli sta i kako rekli su, hocu i jaaaaaaaa
* MojaTV kao koncepcijsko rjesenje je odlicno zamisljen. Sjedis u kuci i gledas neki TV kanal, hoces da snimis bujrum, propustio si neku seriju/emisiju ma no problem...premotas...hoces film, imas videoteku da ne ides vani u istu, dok gledas TV hoces nesto da vidis na internetu oppp skoknes preko TV na internet, hoces radio,igrice itd itd...zvoni telefon, na TV ti se pokaze ko zove a ti odlucis hoces ustati da se javis(ako ti nije bezzicni tel
* finansijska isplativost je višestruka sto je meni kao korisniku a i svima bitno, u jednom prethodnom postu sam napisao moj slucaj i analizu istog, a kako vidim imas ih jos dosta...

* mogucnost kupovine mobilnih/fiksnih/laptop/modema itd uredzaja na mjesecne rate
* Internet flatrate: dakle udri koliko god mozes i do kad god mozes...meni ne znaci kad skidam film sto zavrsi 10min ranije.
* telefon, samo u kuci naredis da umjesto na mobilni, zovu fiksne i udri po cijeloj bih koliko god hoces...0KM
* ta glupa NovaTV, ne znam sta je ovom narodu, kao da se sav svijet vrti oko nove TV. Glavesine noveTv su odlucile da im mi kao trziste nismo interesantni i zabranili svima signal. u prethodnom postu sam ibjavio njihovu odluku o tome tako da to nije krivica ni Telekoma i HS niti bilo cija vec njihova odluka da vas koji je toliko volite i prizeljkujete pomnoze sa nulom jer im niste bitni...
* jedva cekam NASU DOMACU TV1
ako neko zeli licno da se uvjeri u ovo sto govorim, samo nek posalje pp, rado cu ga ugostiti u svojoj kuci da se sam uvjeri u sve ovo...Pola mahale sto se kaze je dolazilo kod mene da vidi, kad su ocima svojim vidjeli sta i kako rekli su, hocu i jaaaaaaaa
-
Mustafapasa
- belafonte
#431 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
@Mustafapasha Dok ne uvedu oba Sportkluba, džaba mi pričaš 
Last edited by belafonte on 20/08/2010 09:48, edited 1 time in total.
- kurty
#432 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
sinoc primjetim da je TV1 vec u ukljucena

-
Mustafapasa
#433 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Eto ja to nisam vidiokurty wrote:sinoc primjetim da je TV1 vec u ukljucena![]()
![]()
- kurty
#434 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Mustafapasa wrote:Eto ja to nisam vidiokurty wrote:sinoc primjetim da je TV1 vec u ukljucena![]()
![]()
![]()
kod mene na kanalu 69
-
doktor78
#435 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ti se sad prijavis, a za 2-3 mjeseca koliko im treba da te prikljuce, bice i Sportklub. Eto koliko su ekspeditivnibelafonte wrote:@Mustafapasha Dok ne uvedu oba Sportkluba, džaba mi pričaš
- motachjointa
#436 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
da li si ikad gledao rtl hr, novu tv, fox, b92 pa mozes tako nesto da pricas? meni je iskreno ova lista kanala losa, internet brzina mala, a telefon danas 90 % koristenja je prema mobilnoj telefoniji. ova moja tv je za korisnike sa jako malim zahtjevima, minimalnim. Ja sam rekao jos minimum dva sportska kanala, i bar dva ova jaca regionalna i ugovor manji od trenutnog koji nude na 24 mjesecaMustafapasa wrote:Licno se ne slazem uopste sa prethodnim postovima zato sto je kod mene stanje na terenu suprotno, a evo i zasto:
* MojaTV kao koncepcijsko rjesenje je odlicno zamisljen. Sjedis u kuci i gledas neki TV kanal, hoces da snimis bujrum, propustio si neku seriju/emisiju ma no problem...premotas...hoces film, imas videoteku da ne ides vani u istu, dok gledas TV hoces nesto da vidis na internetu oppp skoknes preko TV na internet, hoces radio,igrice itd itd...zvoni telefon, na TV ti se pokaze ko zove a ti odlucis hoces ustati da se javis(ako ti nije bezzicni tel)
* jedva cekam NASU DOMACU TV1i ne treba nam/mi NovaTV...mislim,gledat cu je kad budu imali neku emisiju o ljepotama ove zemlje, sevdalinkama itd onda moze, do tad SHIFT+DELITE
- BarbaDue
#437 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
evo ja tek sad primjetihkurty wrote:sinoc primjetim da je TV1 vec u ukljucena![]()
![]()
-
Mustafapasa
#438 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ma uredu je...a i to ako nekad bude, onda ti nece odgovarati boja STB-a i to tako ide...motachjointa wrote: da li si ikad gledao rtl hr, novu tv, fox, b92 pa mozes tako nesto da pricas? meni je iskreno ova lista kanala losa, internet brzina mala, a telefon danas 90 % koristenja je prema mobilnoj telefoniji. ova moja tv je za korisnike sa jako malim zahtjevima, minimalnim. Ja sam rekao jos minimum dva sportska kanala, i bar dva ova jaca regionalna i ugovor manji od trenutnog koji nude na 24 mjesecapa bi mozda razmislio.
-
succa
#439 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A tek ova:zilog wrote:Stvarno zasljepljujuca brzina. Hahahahaha...Neelix wrote:ko ono kaze da telecom daje manje nego sto je deklarisano
flat, 1mbps
Mogao si postati i dial-up konekciju, cuo sam da i tamo daju ono sto deklarisu![]()
Kao sto vidis, moze se dati deklarisano, bez suplje price oko DSL overhead-a.
Na xDSL-u, ta brzina ni ne postoji i oduvjek se dobija deklarisano.

Cijepa zrak na vodonik i kiseonik, hahahahaha!!! Za šta ja dajem petobanku majko mila!
-
Kenan-sa
#440 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Moja tv je odlican izbor..jos samo da uvedu sportklub i bice extra..Vec su uveli TV1 i pokazali da ne podlijezu politickim kalkulacijama kao HS...
-
zilog
#441 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Razmisljam da BH Telekomu predlozim business plan za povecanje profitabilnosti, najmanje 2x.
Prvo da povecaju prihode:
Povecanjem cijena 50-70%, prihodi bi se primakli milijardi KM. Vec sada postoje ljudi koji ne vide nikakav problem da su BHT-ove usluge 25-50% skuplje od konkurencije. Ostaju vjerni BHT-u, a vjerovatno bi ih preko 90% i dalje ostalo i u slucaju tricavog 70% poskupljenja. Znam, malo bi kukali, ali na kukanju bi se sve i zavrsilo.
Dalje, da smanje troskove. Naravno, otpustanje podobnih i/ili besposlenih i/ili nesposobnih ne dolazi u obzir. Postoje puno bolji nacin za kresanje troskova - korisnici:
Prepoloviti pristupne brzine svih paketa. U stvari ne trebaju prepoloviti, dovoljno je brzinu malo spustiti i onda ce biti taman pola onoga sto je prije deklarisano. Ucinak je dvostruk: 1. Korisnicima ce se moci reci da napokon dobijaju deklarisanu brzinu. 2. Povecala bi se "stabilnost". Vecini "lojalnih" korisnika brzina nije ni bitna, nego stabilnost. Zamislite kakva bi se stabilnost mogla napraviti na 512 Kbps - beton.
Prepoloviti limite. Masi korisnika u stvari ne treba vise od 5GB mjesecno. Kada bi se jos malo stisli, njihov "prekrasni" BHT bi bio jos profitabilniji i mogli bi smo jos koji put vidjeti Merlina na Kosevu.
Ukunuti sve strane kanale na MojojTV. Kome pored NTVIC Kakanj i MTV Igman, padne NovaTV i RTL Hr na pamet, odmah treba Gestapo poslati na vrata.
I za kraj, ali ne najmanje bitno, obavezno poslati jos BOT-ova na Sa-x. Pogotovo onih koji bi se Staljinovim rahmetom zakleli da je BHT-ova usluga upravo ono sto svima treba, da Nova garant uskoro dolazi u MojaTV, ali je u stavri nelegalna, ali NovaTV nas ne zeli, ali se jos vode pregovori...
Povecanjem cijena 50-70%, prihodi bi se primakli milijardi KM. Vec sada postoje ljudi koji ne vide nikakav problem da su BHT-ove usluge 25-50% skuplje od konkurencije. Ostaju vjerni BHT-u, a vjerovatno bi ih preko 90% i dalje ostalo i u slucaju tricavog 70% poskupljenja. Znam, malo bi kukali, ali na kukanju bi se sve i zavrsilo.
Dalje, da smanje troskove. Naravno, otpustanje podobnih i/ili besposlenih i/ili nesposobnih ne dolazi u obzir. Postoje puno bolji nacin za kresanje troskova - korisnici:
Prepoloviti pristupne brzine svih paketa. U stvari ne trebaju prepoloviti, dovoljno je brzinu malo spustiti i onda ce biti taman pola onoga sto je prije deklarisano. Ucinak je dvostruk: 1. Korisnicima ce se moci reci da napokon dobijaju deklarisanu brzinu. 2. Povecala bi se "stabilnost". Vecini "lojalnih" korisnika brzina nije ni bitna, nego stabilnost. Zamislite kakva bi se stabilnost mogla napraviti na 512 Kbps - beton.
Prepoloviti limite. Masi korisnika u stvari ne treba vise od 5GB mjesecno. Kada bi se jos malo stisli, njihov "prekrasni" BHT bi bio jos profitabilniji i mogli bi smo jos koji put vidjeti Merlina na Kosevu.
Ukunuti sve strane kanale na MojojTV. Kome pored NTVIC Kakanj i MTV Igman, padne NovaTV i RTL Hr na pamet, odmah treba Gestapo poslati na vrata.
I za kraj, ali ne najmanje bitno, obavezno poslati jos BOT-ova na Sa-x. Pogotovo onih koji bi se Staljinovim rahmetom zakleli da je BHT-ova usluga upravo ono sto svima treba, da Nova garant uskoro dolazi u MojaTV, ali je u stavri nelegalna, ali NovaTV nas ne zeli, ali se jos vode pregovori...
- manolito
#442 Re: BIHnet primjedbe i komentari
jao jesi nam pametan, rodi majkazilog wrote:Razmisljam da BH Telekomu predlozim business plan za povecanje profitabilnosti, najmanje 2x.
-
zilog
#443 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ah te doskocice sa stepenista ispred haustora...manolito wrote:jao jesi nam pametan, rodi majka
Imas li jos koju?
-
tacna
#444 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
HS dno dna odron, MOJATV da uvede sk i sk+ i jednodva muzicka bili bi extra.
-
biti_ili_ne_piti
-
succa
-
Forsaken
#447 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jel jos kome crko adsl ?
- shiljak
#448 Re: BIHnet primjedbe i komentari
succa, zovi podrsku
-
Forsaken
#449 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ma kakva podrska to je samo mit u bihnetu. garant ce rec upalite i ugasite modem.....
- Ken_M
#450 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Neko ko zna tvoj user/pass moze se isto logovati na bihnet portal da bi vidio sa koje se MAC adrese ti vezes i klonirati je. Dakle, ako ti neko zna password MAC moze vrlo lako saznati.holowey wrote:bitchnetov log konekcija pruza informaciju o hardverskim adresama konekcija pa tu mozete vidjeti jeli se neko sa strane konektuje i trosi vam limit ili je do vas... istina i mac adresa se moze klonirati ali je mala sansa da neko sa strane zna vasu mac adresu...
u cmd ukucajte ipconfig /all i prikazace vam vasu mac adresu... uporedis sa konekcijama i skontas da si sam pao sam se ubio