ORDINACIJA za zdr. probleme
Moderator: anex
-
drekalica28
#426 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
e jbg onda
.....jedi mrkve da ti se onda vid ne kvari više. 
- Dr.medicine
#427 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
why? pa vidis kako ti imas super chale:)
-
PalaSa Marsa
#428 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Gdje gore?Dr.medicine wrote:sta ima gore?PalaSa Marsa wrote:![]()
![]()
Dobro Doco, fala na helpu.
![]()
![]()
![]()
-
drekalica28
#429 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
da.Dr.medicine wrote:why? pa vidis kako ti imas super chale:)
ti si taj koji brka slova.
-
Mr.Penguin
#430 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Dodajte se na fb-u ili otvorite neku temu za sebe. Ne spamajte ovu temu.drekalica28 wrote:da.Dr.medicine wrote:why? pa vidis kako ti imas super chale:)ali ja svoje nosim i vidim sve fino vidim.
![]()
- Dr.medicine
#431 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
ne budi ljubomoran:) hahahaMr.Penguin wrote:Dodajte se na fb-u ili otvorite neku temu za sebe. Ne spamajte ovu temu.drekalica28 wrote:da.Dr.medicine wrote:why? pa vidis kako ti imas super chale:)ali ja svoje nosim i vidim sve fino vidim.
![]()
ovo je psihoterapija. sve ti ulazi u lijecenje
-
Mr.Penguin
#432 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Nisam vidjeo da si sad ti poceo odgovarati na pitanja, jer je drugi doktor otvorio temu.
Last edited by Mr.Penguin on 06/09/2011 21:19, edited 1 time in total.
-
drekalica28
#433 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Dr.medicine wrote:
ne budi ljubomoran:) hahaha
da, da ...psihoterapija.
i vidiš kako već ima pozitivne učinke na tebe,
-
zemo_online
#434 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
dali se moze postaviti pitanje ovde, a da neko ko zna odgovori? dali ima doktor ovde koji odgovara ili..???
- Dr.medicine
#435 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
drekalica28 wrote:Dr.medicine wrote:
ne budi ljubomoran:) hahaha
da, da ...psihoterapija.![]()
i vidiš kako već ima pozitivne učinke na tebe,bit će jal mrkva, jal naočale.
hjoj ako ti taj cuperak otkinem
- butterfly_01
#436 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
opet mi se grlo upalilo.. dajte neki brzinski lijek... antibiotik bez receplta i sl. neonagin, septolete i ostale cucle ne pomazu...
-
drekalica28
#437 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
[quote="Dr.medicine"
[/quote]
probali su i drugi pa nisu uspjeli.
ostavi da prenoći i ujutro procjedi med.
med u kašiku pa niz grlo.
probali su i drugi pa nisu uspjeli.
probaj na sitno izrezat luka i staviti meda preko.butterfly_01 wrote:opet mi se grlo upalilo.. dajte neki brzinski lijek... antibiotik bez receplta i sl. neonagin, septolete i ostale cucle ne pomazu...
ostavi da prenoći i ujutro procjedi med.
med u kašiku pa niz grlo.
-
saga
#438 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Da priupitam ovdje... sta je dobro za poboljsanje cirkulacije (osim fizicke aktivnosti, i tusiranja toplo-hladno, brr)...
Meni je u sobi prilicno hladno i ljeti... i ova ruka koja mi je na misu je led ledeni, pa pocne da boli od hladnoce... onda izadjem na sunce, u sekundi mi vruce, ali ruci treba jos 10-15 minuta da se ugrije malo...
Noge su mi tople samo ljeti (carape naravno obavezne, minimum jedne
)... zimi se ugriju jedino kad ih u krevetu utoplim sa kojom dekom ili kad ih tusiram vrelom vodom...
Inace sam mlada, zdrava (valjda :S) i to
Moze li razlog ovoga biti smrzotine iz djetinjstva?
Meni je u sobi prilicno hladno i ljeti... i ova ruka koja mi je na misu je led ledeni, pa pocne da boli od hladnoce... onda izadjem na sunce, u sekundi mi vruce, ali ruci treba jos 10-15 minuta da se ugrije malo...
Noge su mi tople samo ljeti (carape naravno obavezne, minimum jedne
Inace sam mlada, zdrava (valjda :S) i to
Moze li razlog ovoga biti smrzotine iz djetinjstva?
- ladyada
#439 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
uzmi jedan aspirin pa ga u kasici usitni sa drgom kasikom , na to dodaj domacu rakiju ili votku i sve prlij preko lanene krpe oblozi grlo preko noci zmatoj grlo i najlonskom kesom da se neisusi brzo .......meni je to prvi lijek kad me golica grlo......butterfly_01 wrote:opet mi se grlo upalilo.. dajte neki brzinski lijek... antibiotik bez receplta i sl. neonagin, septolete i ostale cucle ne pomazu...
-
-LaNa-
#440 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Pozdrav svima od relativno nove forumashice 
javljam se ovdje jer prije sutra ne mogu dobiti nikakvu informaciju uvzi navedenog lijeka.
Naime, imam depresivno-anksiozni poremecaj za koji pijem Zoloft 100mg (ujutro) te Xanax SR 2 mg po potrebi.
Psihijatar mi je nedavno radio MR nalaz (miagram) na kome se jasno uocava trzanje misica, najcesce pred spavanje, mada ponekada i tokom dana, najzad mi j dijagnosticiran mioklonus za koji mi je prepisan Rivotril 2mg (pocetna terapija trbala je biti 1mg uzeto 3 puta na dan)
dolazim u apoteku... kad imam sto saznati :O Rivotrila (barem onog Roche-ovog koji mi je prepisan) vec duze vrijeme nema u apotekama, navodno mu je povucena registracija te ga nece biti do iduce godine.
Zanima me je li neko od forumasa koristi Rivotril i gdje bi ga jos moglo biti (ako bi bilo) i ako ne, koja vam j zamjena za Rivotril prepisana. U pitanju je genricki naziv klonazepam
Hvala unaprijed!!!
javljam se ovdje jer prije sutra ne mogu dobiti nikakvu informaciju uvzi navedenog lijeka.
Naime, imam depresivno-anksiozni poremecaj za koji pijem Zoloft 100mg (ujutro) te Xanax SR 2 mg po potrebi.
Psihijatar mi je nedavno radio MR nalaz (miagram) na kome se jasno uocava trzanje misica, najcesce pred spavanje, mada ponekada i tokom dana, najzad mi j dijagnosticiran mioklonus za koji mi je prepisan Rivotril 2mg (pocetna terapija trbala je biti 1mg uzeto 3 puta na dan)
dolazim u apoteku... kad imam sto saznati :O Rivotrila (barem onog Roche-ovog koji mi je prepisan) vec duze vrijeme nema u apotekama, navodno mu je povucena registracija te ga nece biti do iduce godine.
Zanima me je li neko od forumasa koristi Rivotril i gdje bi ga jos moglo biti (ako bi bilo) i ako ne, koja vam j zamjena za Rivotril prepisana. U pitanju je genricki naziv klonazepam
Hvala unaprijed!!!
- Dr.medicine
#441 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Pa raspitaj se imaju li klonazepam, svejedno je ko ga proizvodi.-LaNa- wrote:Pozdrav svima od relativno nove forumashice
Hvala unaprijed!!!
-
-LaNa-
#442 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
U registru lijekova imaju Klonazepam, Remdica proizvodi, ali u kojoj god apoteci sam se raspitivala nisu imali tog lijka,mislim zaista su neodgovorni! Sutra idem liječniku pa cu se sa njim konzultirati jos, nemoguce da nema zamjeneDr.medicine wrote:Pa raspitaj se imaju li klonazepam, svejedno je ko ga proizvodi.-LaNa- wrote:Pozdrav svima od relativno nove forumashice
Hvala unaprijed!!!
- Dr.medicine
#443 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Najbolje ti je u apoteku da pitaš. Pa ako imaju i ako je na listi, odeš po recept
- naja22
#444 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Ja danas zubaru kad kaze zubarka, nema mi jednom zubu (mislim da je sestica) spasa, moram vaditi
Moje pitanje je da li da odem privatniku i moze li mi dati nesto da bas nista ne osjetim dok mi budu vadili ?
Nazalost je moja bivsa zubarka kriva
p.s. ako sam na pogresno mjesto stavio, molio bi da prebacite
Moje pitanje je da li da odem privatniku i moze li mi dati nesto da bas nista ne osjetim dok mi budu vadili ?
- Dr.medicine
#445 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
naja22 wrote:Ja danas zubaru kad kaze zubarka, nema mi jednom zubu (mislim da je sestica) spasa, moram vaditi![]()
![]()
Moje pitanje je da li da odem privatniku i moze li mi dati nesto da bas nista ne osjetim dok mi budu vadili ?![]()
![]()
jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.
znam iz licnog iskustva. i meni je isto tako upropašten zub, i divim joj se kako ga je uspjela izvaditi i zavrsiti posao drugog dr koji mi je unistio zub
- naja22
#446 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Srednja skolaDr.medicine wrote:naja22 wrote:Ja danas zubaru kad kaze zubarka, nema mi jednom zubu (mislim da je sestica) spasa, moram vaditi![]()
![]()
Moje pitanje je da li da odem privatniku i moze li mi dati nesto da bas nista ne osjetim dok mi budu vadili ?![]()
![]()
jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.
znam iz licnog iskustva. i meni je isto tako upropašten zub, i divim joj se kako ga je uspjela izvaditi i zavrsiti posao drugog dr koji mi je unistio zub
-
drekalica28
#447 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
naja22 wrote:Srednja skolaDr.medicine wrote: jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.
Ima zubar u domu zdravlja Vrazovo...zove se Faruk...nešto, ne mogu sad da se sjetim. Mislim da je prezime nešto na Ž.
Elem...nevjerovatan je. 2 umnjaka sam vadila, jedan čak uz operativni zahvat, nije bilo obično vađenje dakle, i ništa nisam osjetila. čovjek zaista zna šta radi.
nema veze ako ne pripadaš tom domu zdravlja, sa knjižicom će te primiti.
- naja22
#448 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
aha hvala a prije toga cu probati na Stomatologiji (prijatelj me nasavjetovao) sta mislis o tome ?? Kaze da daju i inekciju cak i kada popravljaju a ne samo kada se vadi kao sto je kod nekih slucaj. Uglavnom ako ovo ne bude odgovaralo, posjetit cu tog, hvala na savjetudrekalica28 wrote:naja22 wrote:Srednja skolaDr.medicine wrote: jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.
Ima zubar u domu zdravlja Vrazovo...zove se Faruk...nešto, ne mogu sad da se sjetim. Mislim da je prezime nešto na Ž.
Elem...nevjerovatan je. 2 umnjaka sam vadila, jedan čak uz operativni zahvat, nije bilo obično vađenje dakle, i ništa nisam osjetila. čovjek zaista zna šta radi.![]()
nema veze ako ne pripadaš tom domu zdravlja, sa knjižicom će te primiti.
- Dr.medicine
#449 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
anesteziju uvijek možes tražiti i za najobicniji popravak. bar ja tako radim 
-
dolmetscher
#450 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme
Imam osip od sunca po vratu i dekolteu, crveno i svrbi. Nisam nista koristila. Savjet?