ORDINACIJA za zdr. probleme

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drekalica28

#426 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by drekalica28 »

e jbg onda :roll: .....jedi mrkve da ti se onda vid ne kvari više. :D
Dr.medicine

#427 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

why? pa vidis kako ti imas super chale:)
PalaSa Marsa

#428 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by PalaSa Marsa »

Dr.medicine wrote:
PalaSa Marsa wrote::lol: :lol: :D Dobro Doco, fala na helpu. :D :D :sax: :-D
sta ima gore?
Gdje gore? :zoka: :-D
drekalica28

#429 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by drekalica28 »

Dr.medicine wrote:why? pa vidis kako ti imas super chale:)
da. :) ali ja svoje nosim i vidim sve fino vidim. :)
ti si taj koji brka slova. :D
Mr.Penguin

#430 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Mr.Penguin »

drekalica28 wrote:
Dodajte se na fb-u ili otvorite neku temu za sebe. Ne spamajte ovu temu.
Dr.medicine

#431 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Mr.Penguin wrote:
drekalica28 wrote:
Dodajte se na fb-u ili otvorite neku temu za sebe. Ne spamajte ovu temu.
ne budi ljubomoran:) hahaha
ovo je psihoterapija. sve ti ulazi u lijecenje
Mr.Penguin

#432 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Mr.Penguin »

Nisam vidjeo da si sad ti poceo odgovarati na pitanja, jer je drugi doktor otvorio temu.
Last edited by Mr.Penguin on 06/09/2011 21:19, edited 1 time in total.
drekalica28

#433 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by drekalica28 »

Dr.medicine wrote:

da, da ...psihoterapija. :)
i vidiš kako već ima pozitivne učinke na tebe, :D bit će jal mrkva, jal naočale. 8-)
zemo_online

#434 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by zemo_online »

dali se moze postaviti pitanje ovde, a da neko ko zna odgovori? dali ima doktor ovde koji odgovara ili..???
Dr.medicine

#435 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

drekalica28 wrote:
Dr.medicine wrote:

da, da ...psihoterapija. :)
i vidiš kako već ima pozitivne učinke na tebe, :D bit će jal mrkva, jal naočale. 8-)

hjoj ako ti taj cuperak otkinem :lol:
butterfly_01

#436 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by butterfly_01 »

opet mi se grlo upalilo.. dajte neki brzinski lijek... antibiotik bez receplta i sl. neonagin, septolete i ostale cucle ne pomazu...
drekalica28

#437 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by drekalica28 »

[quote="Dr.medicine"
hjoj ako ti taj cuperak otkinem :lol:[/quote]

probali su i drugi pa nisu uspjeli. :D
butterfly_01 wrote:opet mi se grlo upalilo.. dajte neki brzinski lijek... antibiotik bez receplta i sl. neonagin, septolete i ostale cucle ne pomazu...
probaj na sitno izrezat luka i staviti meda preko.
ostavi da prenoći i ujutro procjedi med.
med u kašiku pa niz grlo. :)
saga

#438 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by saga »

Da priupitam ovdje... sta je dobro za poboljsanje cirkulacije (osim fizicke aktivnosti, i tusiranja toplo-hladno, brr)...
Meni je u sobi prilicno hladno i ljeti... i ova ruka koja mi je na misu je led ledeni, pa pocne da boli od hladnoce... onda izadjem na sunce, u sekundi mi vruce, ali ruci treba jos 10-15 minuta da se ugrije malo...
Noge su mi tople samo ljeti (carape naravno obavezne, minimum jedne :-D )... zimi se ugriju jedino kad ih u krevetu utoplim sa kojom dekom ili kad ih tusiram vrelom vodom...
Inace sam mlada, zdrava (valjda :S) i to :D

Moze li razlog ovoga biti smrzotine iz djetinjstva?
ladyada

#439 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by ladyada »

butterfly_01 wrote:opet mi se grlo upalilo.. dajte neki brzinski lijek... antibiotik bez receplta i sl. neonagin, septolete i ostale cucle ne pomazu...
uzmi jedan aspirin pa ga u kasici usitni sa drgom kasikom , na to dodaj domacu rakiju ili votku i sve prlij preko lanene krpe oblozi grlo preko noci zmatoj grlo i najlonskom kesom da se neisusi brzo .......meni je to prvi lijek kad me golica grlo......
-LaNa-

#440 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by -LaNa- »

Pozdrav svima od relativno nove forumashice :)
javljam se ovdje jer prije sutra ne mogu dobiti nikakvu informaciju uvzi navedenog lijeka.
Naime, imam depresivno-anksiozni poremecaj za koji pijem Zoloft 100mg (ujutro) te Xanax SR 2 mg po potrebi.
Psihijatar mi je nedavno radio MR nalaz (miagram) na kome se jasno uocava trzanje misica, najcesce pred spavanje, mada ponekada i tokom dana, najzad mi j dijagnosticiran mioklonus za koji mi je prepisan Rivotril 2mg (pocetna terapija trbala je biti 1mg uzeto 3 puta na dan)
dolazim u apoteku... kad imam sto saznati :O Rivotrila (barem onog Roche-ovog koji mi je prepisan) vec duze vrijeme nema u apotekama, navodno mu je povucena registracija te ga nece biti do iduce godine.
Zanima me je li neko od forumasa koristi Rivotril i gdje bi ga jos moglo biti (ako bi bilo) i ako ne, koja vam j zamjena za Rivotril prepisana. U pitanju je genricki naziv klonazepam :)

Hvala unaprijed!!!
Dr.medicine

#441 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

-LaNa- wrote:Pozdrav svima od relativno nove forumashice :)
javljam se ovdje jer prije sutra ne mogu dobiti nikakvu informaciju uvzi navedenog lijeka.
Naime, imam depresivno-anksiozni poremecaj za koji pijem Zoloft 100mg (ujutro) te Xanax SR 2 mg po potrebi.
Psihijatar mi je nedavno radio MR nalaz (miagram) na kome se jasno uocava trzanje misica, najcesce pred spavanje, mada ponekada i tokom dana, najzad mi j dijagnosticiran mioklonus za koji mi je prepisan Rivotril 2mg (pocetna terapija trbala je biti 1mg uzeto 3 puta na dan)
dolazim u apoteku... kad imam sto saznati :O Rivotrila (barem onog Roche-ovog koji mi je prepisan) vec duze vrijeme nema u apotekama, navodno mu je povucena registracija te ga nece biti do iduce godine.
Zanima me je li neko od forumasa koristi Rivotril i gdje bi ga jos moglo biti (ako bi bilo) i ako ne, koja vam j zamjena za Rivotril prepisana. U pitanju je genricki naziv klonazepam :)

Hvala unaprijed!!!
Pa raspitaj se imaju li klonazepam, svejedno je ko ga proizvodi.
-LaNa-

#442 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by -LaNa- »

Dr.medicine wrote:
-LaNa- wrote:Pozdrav svima od relativno nove forumashice :)

Hvala unaprijed!!!
Pa raspitaj se imaju li klonazepam, svejedno je ko ga proizvodi.
U registru lijekova imaju Klonazepam, Remdica proizvodi, ali u kojoj god apoteci sam se raspitivala nisu imali tog lijka,mislim zaista su neodgovorni! Sutra idem liječniku pa cu se sa njim konzultirati jos, nemoguce da nema zamjene :(
Dr.medicine

#443 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Najbolje ti je u apoteku da pitaš. Pa ako imaju i ako je na listi, odeš po recept
naja22

#444 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by naja22 »

Ja danas zubaru kad kaze zubarka, nema mi jednom zubu (mislim da je sestica) spasa, moram vaditi :shock: :run:

Moje pitanje je da li da odem privatniku i moze li mi dati nesto da bas nista ne osjetim dok mi budu vadili ? :( :(

Nazalost je moja bivsa zubarka kriva :x

p.s. ako sam na pogresno mjesto stavio, molio bi da prebacite :)
Dr.medicine

#445 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

naja22 wrote:Ja danas zubaru kad kaze zubarka, nema mi jednom zubu (mislim da je sestica) spasa, moram vaditi :shock: :run:

Moje pitanje je da li da odem privatniku i moze li mi dati nesto da bas nista ne osjetim dok mi budu vadili ? :( :(

jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.
znam iz licnog iskustva. i meni je isto tako upropašten zub, i divim joj se kako ga je uspjela izvaditi i zavrsiti posao drugog dr koji mi je unistio zub
naja22

#446 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by naja22 »

Dr.medicine wrote:
naja22 wrote:Ja danas zubaru kad kaze zubarka, nema mi jednom zubu (mislim da je sestica) spasa, moram vaditi :shock: :run:

jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.
znam iz licnog iskustva. i meni je isto tako upropašten zub, i divim joj se kako ga je uspjela izvaditi i zavrsiti posao drugog dr koji mi je unistio zub
Srednja skola :)
drekalica28

#447 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by drekalica28 »

naja22 wrote:
Dr.medicine wrote: jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.

Ima zubar u domu zdravlja Vrazovo...zove se Faruk...nešto, ne mogu sad da se sjetim. Mislim da je prezime nešto na Ž.
Elem...nevjerovatan je. 2 umnjaka sam vadila, jedan čak uz operativni zahvat, nije bilo obično vađenje dakle, i ništa nisam osjetila. čovjek zaista zna šta radi. ;-)
nema veze ako ne pripadaš tom domu zdravlja, sa knjižicom će te primiti. :)
naja22

#448 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by naja22 »

drekalica28 wrote:
naja22 wrote:
Dr.medicine wrote: jesi student? otiđi na studentsku, ima super mlada dr, dadne ti anesteziju i izvadi zub da nish ne osjetiš.

Ima zubar u domu zdravlja Vrazovo...zove se Faruk...nešto, ne mogu sad da se sjetim. Mislim da je prezime nešto na Ž.
Elem...nevjerovatan je. 2 umnjaka sam vadila, jedan čak uz operativni zahvat, nije bilo obično vađenje dakle, i ništa nisam osjetila. čovjek zaista zna šta radi. ;-)
nema veze ako ne pripadaš tom domu zdravlja, sa knjižicom će te primiti. :)
aha hvala a prije toga cu probati na Stomatologiji (prijatelj me nasavjetovao) sta mislis o tome ?? Kaze da daju i inekciju cak i kada popravljaju a ne samo kada se vadi kao sto je kod nekih slucaj. Uglavnom ako ovo ne bude odgovaralo, posjetit cu tog, hvala na savjetu :)
Dr.medicine

#449 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

anesteziju uvijek možes tražiti i za najobicniji popravak. bar ja tako radim :D
dolmetscher

#450 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by dolmetscher »

Imam osip od sunca po vratu i dekolteu, crveno i svrbi. Nisam nista koristila. Savjet?
Post Reply