Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Warhead

#426 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Warhead »

Realist-idealist wrote: Sve u svemu ne moze predstavljati nikakvu gradjansku alternativu koja ce biti gradjanska iskljucivo u Sarajevu. Sarajevo ima dovoljno gradjanske svijesti pa predlazem istima da se fokusiraju i da je grade tamo gdje je stvarno potrebna, podjimo od RS-a prvo. Jedna politicka opcija koja stavlja Dayton kao pocetak i kraj svog politickog djelovanja, bez hrabrosti da zahtijeva konkretnim koracima da se ukine RS kao genocidna i etnocentricka tvorevina, je samo jos jedna u plejadi kukavickih MALO-gradjanskih opcija u ovom dijelu BiH kojih ima na pretek a koje nisu ni nista bitno (a boga mi ni na nebitno) utjecale niti promijenilo. Niti su idejno a ni kadrovski u stanju promijeniti ista bitno u ovoj zemlji. Zali boze glasova.
Realist-idealist wrote: To nije upitno. Moramo se zapitati zasto je to tako da bi smo znali tacan redoslijed primarnih, sekundarnih itd uzroka. Prvo, glavni krivac za siromastvo BiH nije koja ce politicka opcija biti na vlasti nego njeno ustrojstvo. Znaci prvi uzrok je uprvo ta agresija iz 92. Usko vezan za ovaj uzrok je nametanje etnocentricne strukture u RS-u koja blokira svaku vrstu drzavne strategije pa tako i one koja bi se eventualno odnosila na borbu protiv siromastva jer joj je glavni cilj ukidanje Bosne i Hercegovine a ne bavljenej socijalnim pitanjima. Drugi rezlultat (opet) rata je nametanje jako skupog i neefikasnog struktuiranja vlasti u Federaciji sa podjelom na mali milion kanotona i apsurdnom decentralizacijom. 70 posto naseg novca ide za odrzavanje frankenstajna zvanog federacija. Tek treci uzrok siromatva je korumpiranost politicara koji je opet omogucen ovakvim gadnim ustavnim ustrojstvom koji na pr. dozvoljava decentralizaciju bez ikakve efikasne kontrole drzave, koji promovira zavisno sudstvo koje je u federaciji onemoguceno jer sluzi oligarhiji a rs-u sluzi i oligarhiji i nacionalistickim teznjama za otcjepljenjem, koji promovira nestabilnost i kao uzrok toga manjak interesovanja stranih ulagaca, odljev profesionalne radne snage itd itd

NS ustavnim pitanjima niti zeli niti je u stanju da se bavi tako da im ostaje samo mogucnost da kupuju glasove retorikom protiv korupcije. Potencijalni uspjeh NS-a bez obzira na nepostojanje realne programske deklaracije uslovljen je neinformisanoscu na jednoj strani a najvise zaslijepljenoscu onog "neopredijeljenog" dijela sarajevske omladine koji zbog frustrirajuceg poltiickog stanja na jednoj i nepostojanja prave alternative sadasnjim politikama na drugoj strani, vidi u NS-u nekakvu revolucionarnu ideju dok je zapravo rijec o konzervativnoj politickoj opciji (ne ideoloski) koja ce nastaviti raditi stvari koje rade i sadasnje stranke na vlasti i pravdati nam se preko tv-a da eto ne moze se bolje jer su naslijedili probleme od svojih prethodnika, i konacno nestati sa politicke scene nakon nekolko godina.
@Realist-idealist - svaka cast na ovoj analizi. :thumbup:

Od ovdasnjih stranaka NS mi se cinila kao osvjezenje. Nakon odgovora gosp. Kojovica pocinjem da mijenjam stav. Stranka koja ce se baviti samo korupcijom i pokusajem revitalizacije ekonomije u okviru postojece ludacke kosulje zvane Dejtonski ustav, bavi se lijecenjem simptoma a ne uzroka problema. Drugo, nekad se stvari bezkompromisno trebaju nazvati pravim imenom, medjutim, ocito predstavnici NS to nisu u stanju uciniti.
nineinchnails

#427 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by nineinchnails »

Vidjeli smo na djelu sve moguce opcije:
SDA+HDZ+SDS 1991-1996
SDA+HDZ+SDS+SDP 1996-2000
SDA+HDZ+SDS+SNSD+SDP 2000-----
SDA+HDZ+SDS+SNSD+SDP+Za BIH 2006-2010

SDP se cinio kao osvjezenje, medjutim, potkupljeni su i poceli su voditi istu politiku kao i nacisticke stranke. Izdali su svoje glasace, pa tako i mene.

Nasa Stranka je nesto savim "novo", sa dovoljno potencijala da moze da napravi show, samo ako joj glasaci ukazu povjerenje.
janje_

#428 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by janje_ »

Manojlo1 wrote:Image :)
Hehe...eto ideje za predizborni plakat NS...besplatno (castim)
poznat mi ovaj nesto.. zivio u istom domu ko i ja.. mescini sizif se zvao..
ahuseino

#429 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

VjecitiStudent wrote:
Realist-idealist wrote: To nije upitno. Moramo se zapitati zasto je to tako da bi smo znali tacan redoslijed primarnih, sekundarnih itd uzroka. Prvo, glavni krivac za siromastvo BiH nije koja ce politicka opcija biti na vlasti nego njeno ustrojstvo. Znaci prvi uzrok je uprvo ta agresija iz 92. Usko vezan za ovaj uzrok je nametanje etnocentricne strukture u RS-u koja blokira svaku vrstu drzavne strategije pa tako i one koja bi se eventualno odnosila na borbu protiv siromastva jer joj je glavni cilj ukidanje Bosne i Hercegovine a ne bavljenej socijalnim pitanjima. Drugi rezlultat (opet) rata je nametanje jako skupog i neefikasnog struktuiranja vlasti u Federaciji sa podjelom na mali milion kanotona i apsurdnom decentralizacijom. 70 posto naseg novca ide za odrzavanje frankenstajna zvanog federacija. Tek treci uzrok siromatva je korumpiranost politicara koji je opet omogucen ovakvim gadnim ustavnim ustrojstvom koji na pr. dozvoljava decentralizaciju bez ikakve efikasne kontrole drzave, koji promovira zavisno sudstvo koje je u federaciji onemoguceno jer sluzi oligarhiji a rs-u sluzi i oligarhiji i nacionalistickim teznjama za otcjepljenjem, koji promovira nestabilnost i kao uzrok toga manjak interesovanja stranih ulagaca, odljev profesionalne radne snage itd itd

NS ustavnim pitanjima niti zeli niti je u stanju da se bavi tako da im ostaje samo mogucnost da kupuju glasove retorikom protiv korupcije. Potencijalni uspjeh NS-a bez obzira na nepostojanje realne programske deklaracije uslovljen je neinformisanoscu na jednoj strani a najvise zaslijepljenoscu onog "neopredijeljenog" dijela sarajevske omladine koji zbog frustrirajuceg poltiickog stanja na jednoj i nepostojanja prave alternative sadasnjim politikama na drugoj strani, vidi u NS-u nekakvu revolucionarnu ideju dok je zapravo rijec o konzervativnoj politickoj opciji (ne ideoloski) koja ce nastaviti raditi stvari koje rade i sadasnje stranke na vlasti i pravdati nam se preko tv-a da eto ne moze se bolje jer su naslijedili probleme od svojih prethodnika, i konacno nestati sa politicke scene nakon nekolko godina.
Moze li preporuka - recept, kako promijeniti ustavno ustrojstvo BiH?
Moze... - amandmanom.
ahuseino

#430 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Realist-idealist wrote:
VjecitiStudent wrote:
Realist-idealist wrote: ...
Sve u svemu ne moze predstavljati nikakvu gradjansku alternativu koja ce biti gradjanska iskljucivo u Sarajevu. Sarajevo ima dovoljno gradjanske svijesti pa predlazem istima da se fokusiraju i da je grade tamo gdje je stvarno potrebna, podjimo od RS-a prvo. Jedna politicka opcija koja stavlja Dayton kao pocetak i kraj svog politickog djelovanja, bez hrabrosti da zahtijeva konkretnim koracima da se ukine RS kao genocidna i etnocentricka tvorevina, je samo jos jedna u plejadi kukavickih MALO-gradjanskih opcija u ovom dijelu BiH kojih ima na pretek a koje nisu ni nista bitno (a boga mi ni na nebitno) utjecale niti promijenilo. Niti su idejno a ni kadrovski u stanju promijeniti ista bitno u ovoj zemlji. Zali boze glasova.
Da li bi zelio od NS cuti npr. sljedece:
Evo ukidamo RS vec 15 godina, a kad cemo, ne zna se, nit je bitno, ali bitno je da mi to ukidamo, pa ukidamo, tu genocidnu tvorevinu, evo i Haris, tj. Danis im je "opet rek'o", oni ce se samoukinuti koliko jos sutra ..... :-)
Da li ce onda stranka zasluziti ogromne plate i penzijice???? :-D
Sta su uopste do sada napravile sve ove 100% BiH itd., osim sto su se nakrali i osim sto su sebi osigurali dozivotne penzije?
Pitanje ti je - ako se moze nazvati pitanjem - prvo konfuzno. Ne pricam ja o harisovoj supljoj retorici sto posto BiH koja mu je donijela glasove naivaca ja govorim ovdje o prije svega jednom etickom principu - NS bi barem trebala da jasno da do znanja da prihvata RS kao nametnutu i kao stvar koja je uslovljena a ne da se sepuri kako je ustrojstvo bih za njih sveto slovo i sl. Za mene je takav stav i takva politika samo odraz nezrelosti i hipokrizije. Jer oni zele da objedine glasove i federacije i rs-a ignorisuci nase najbitnije razlike koje nas i dan danas koce. Ne treba mi gradjanstvo koje priznaje geoncidnu tvorevinu RS kao vjecitu kategoriju.

...
To nije upitno. Moramo se zapitati zasto je to tako da bi smo znali tacan redoslijed primarnih, sekundarnih itd uzroka. Prvo, glavni krivac za siromastvo BiH nije koja ce politicka opcija biti na vlasti nego njeno ustrojstvo. Znaci prvi uzrok je uprvo ta agresija iz 92. Usko vezan za ovaj uzrok je nametanje etnocentricne strukture u RS-u koja blokira svaku vrstu drzavne strategije pa tako i one koja bi se eventualno odnosila na borbu protiv siromastva jer joj je glavni cilj ukidanje Bosne i Hercegovine a ne bavljenej socijalnim pitanjima. Drugi rezlultat (opet) rata je nametanje jako skupog i neefikasnog struktuiranja vlasti u Federaciji sa podjelom na mali milion kanotona i apsurdnom decentralizacijom. 70 posto naseg novca ide za odrzavanje frankenstajna zvanog federacija. Tek treci uzrok siromatva je korumpiranost politicara koji je opet omogucen ovakvim gadnim ustavnim ustrojstvom koji na pr. dozvoljava decentralizaciju bez ikakve efikasne kontrole drzave, koji promovira zavisno sudstvo koje je u federaciji onemoguceno jer sluzi oligarhiji a rs-u sluzi i oligarhiji i nacionalistickim teznjama za otcjepljenjem, koji promovira nestabilnost i kao uzrok toga manjak interesovanja stranih ulagaca, odljev profesionalne radne snage itd itd

Mislim da retorika ukidanja RS-a nije produktivna nego samo jace polarizuje oba "pol-a", postize kontra efekat i pravi veci gridlock. Ali ova polarizacija nekome pogoduje... kome li?
Oni su dobili sta su htjeli, mi nismo; dobili smo sta su nam udjelili - i oni i inostrani... Kasno je za rasprave cija je krivica i kol'ko su nas zakinuli. Moramo nauciti da zivimo sa tim, a boriti se politicki.

Znaci umjesto neproduktivnog prkosenja preci sa ukinuti RS retorike na mjenjati RS pliticku kooperaciju i motivaciju. Da se ostvari dobrovoljno ucesce u politickom procesu. Donositi odluke ne zaboravljajuci zajednicke ciljeve, ne okretati se od stola kod nesuglasica.

To morebit' pisanje uz vjetar, ali vrijeme je da se proba nesto novo. Ja to vidim kao gradjanske stranke koje bi prodrle i na RS teritoriju, odnosno pokrivale citavu BIH na gradjanskim platformama sa jednakim prisustvom kao i nacionalne.

Ako se narodu ublazi strah od nacionalnih razlicitosti, stvori motivacija za nekim drugim stvarima (obicno bolja ekonomija), postavice se uslovi za suzivot... ovo naravno ako je to to sto zelimo, ako ne, onda razlaz... ovakav stalemate nikom ne godi... u stvari odgovara aparatu.
Last edited by ahuseino on 26/03/2010 17:59, edited 1 time in total.
NKVD

#431 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Ako prekrižimo degenerisanu varijantu nazi torova, ostaje nekoliko načina da se angažuje u politici i društu, generalno.

Jedna je dosta radikalna - reći ajd svi u pičku materinu, zavezati maramu oko glave i krenuti na barikade. Usput pokušati ne gledati ni lijevo ni desno jer tamo, na zidiću, omladina jednom rukom drži pivu a drugom stišće onog cenera u džepu i govori - ajd ti, saćemo mi, samo tetki lijek da odnesemo (uz "provala si" smijeh). Do barikade će onima što su huškali i podržavali javiti da su i njima tetke bolesne. Nema fronta, nema spremnosti na žrtvu, ipak je zidić zidić a cener cener - od toga, jasno je i nažalost, nema ništa. I nikada nije ni bilo, bez obzira koliko je moralo biti, spremnosti ni hrabrosti. Vrlo su rijetki takvi posebni pojedinci - njihove likove generacije koje dolaze obično nose na majicama.

Druga je varijanta svratiti do SDP-a i uklopiti se u "vlasničku strukturu" idealne opozicione partije. Kod njih para vazda ima a nikad se ozbiljno sa "neprijateljima" ne zakuhava. Zašto bi se i zakuhavalo kad se od njih živi, oni, Vlada FBiH naime, kiriju uredno plaćaju, svakog prvog. Mladog i čistog će te vrlo brzo odvesti na some pa na muziku pa na pače ujutro. Dok se okreneš, hobotnica te je obmotala i postao si još jedan idealan protivnik - laješ, al kurcu! Sa sve značkom na reveru.

Treća je varijanta ovo što Peđa, na trenutke, objašnjivo je zašto, nejasno ovdje pokušava prenijeti.

Ova SDP priča iz gornjeg paragrafa je "dobitna kombinacija" i jasno da će svi koji su se o nju okačili vrlo glasno protestvovati protiv i najmanje mogućnosti da im se ugrozi ta pozicija.

E, vidite, ja, kao SDP-ov dugogodišnji glasač, mislim da je ovo što NS radi upravo najbolje i jedino što može pomoći SDP-u da se trzne i vrati tamo gdje bi morao, a odavno nije, biti. Ako ne može ni tako, onda SDP kurcu ne valja, prešli su Rubikon i od njih ništa ne treba očekivati.

Ako će oni smatrati da je NS problem zato što je proncipijelno stala protiv debilnog plana o kupovini Studija 99 (od kojeg i SDP odustaje ovih dana) onda je problem "dublje u sistemu" i od saradnje nema ništa. Za takvu će koaliciju morati naći sebi sličnu interesnu grupu pa s njima dilove praviti. A to je i najbolji pokazatelj da, suštinski, NS nije mali SDP. Programski i deklarativno se tu dosta preklapaju, ali se suštinski razlikuju jer je SDP-u dobro ovako kako je.

I to je i njihova najveća tragedije. I njihova a pogotovo njihovih glasača. Njima je, esdepeovcima, dobro. A, ako vam je dobro, onda ništa.

Naravno, ima i ona varijanta, zavodljiva i u pjesmama opjevana varijanta zidića. Cenerište u padže, malo kladionica, malo pljuj Dodika i balije, malo NS i SDP, gledaj ima li kome da ga dobro "principijelno" ispušiš za milju-dvije. Ko im jebe mater, čujem, svakako niko ne valja, šta ću se ja sekirtati. Nisam ni ja sam sebi svak!
ma ja, neka je

#432 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Pedja Kojovic wrote:realist idealist

Zasto ste stali s proricanjem tamo gdje ste stali ?
Daj nam recite, sta ce biti dalje ?
Hoce li nas Pape odvesti na svjetsko ?

p.k.
Pedja ba, jesil' to ti odvalio po Busizmima? Evo, pogledja:

10) "Families is where our nation finds hope, where wings take dream." —LaCrosse, Wis., Oct. 18, 2000 (Listen to audio clip http://politicalhumor.about.com/library ... -wings.htm)

9) "I know how hard it is for you to put food on your family." —Greater Nashua, N.H., Jan. 27, 2000(Listen to audio clip http://politicalhumor.about.com/library ... family.htm)

8) "I hear there's rumors on the Internets that we're going to have a draft." —second presidential debate, St. Louis, Mo., Oct. 8, 2004 (Listen to audio clip http://politicalhumor.about.com/library ... ernets.htm)

7) "I know the human being and fish can coexist peacefully." —Saginaw, Mich., Sept. 29, 2000 (Listen to audio clip http://politicalhumor.about.com/library ... m-fish.htm)

6) "You work three jobs? … Uniquely American, isn't it? I mean, that is fantastic that you're doing that." —to a divorced mother of three, Omaha, Nebraska, Feb. 4, 2005 (Listen to audio clip http://politicalhumor.about.com/library ... erican.htm)

5) "Too many good docs are getting out of the business. Too many OB-GYNs aren't able to practice their love with women all across this country." —Poplar Bluff, Mo., Sept. 6, 2004 (Watch video clip http://politicalhumor.about.com/od/bush ... obgyns.htm)

4) "They misunderestimated me." —Bentonville, Ark., Nov. 6, 2000

3) "Rarely is the questioned asked: Is our children learning?" —Florence, S.C., Jan. 11, 2000

2) "Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." —Washington, D.C., Aug. 5, 2004 (Watch video clip http://politicalhumor.about.com/od/bush ... merica.htm)

1) "There's an old saying in Tennessee — I know it's in Texas, probably in Tennessee — that says, fool me once, shame on — shame on you. Fool me — you can't get fooled again." —Nashville, Tenn., Sept. 17, 2002 (Watch video clip http://politicalhumor.about.com/od/bush ... foolme.htm)

Mislim, i on se sam smijao svojim "salama" a za ozbiljno shvacao budalastine koje je zastupao i govorio. Jadna majko ako ti kao takav zasjednes u Predsjednistvo, samo jos Bushalike nismo imali, a mislim da nam ni netreba.
A sta mislim o programu Vase Stranke tvoj mentor je iskazao pod brojem 2. Mislim da je to fer poredjenje, s obzirom sta zastupate.
Juce sam pustio da na "akademskom" nivou odgovoars na slicna pitanja Alfonsu i nisam htjeo da se mjesam nadajuci se da cu nekako dobiti odgovor i na ono moje pitanje. Ipak si pokazao ne samo da ti normalni, narodni pristup je stran nego bjezis i iz tog akademskog, a evo i sa Busizmima nastojis da izbjegnes odgovore jer te covijek prozvao na slicnoj bazi kao i ja i Alfons. Sta da ti kazem vise, Three Strikes and You are out of here, babe!
VjecitiStudent

#433 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

ma ja, neka je wrote:Mislim, i on se sam smijao svojim "salama" a za ozbiljno shvacao budalastine koje je zastupao i govorio. Jadna majko ako ti kao takav zasjednes u Predsjednistvo, samo jos Bushalike nismo imali, a mislim da nam ni netreba.
A sta mislim o programu Vase Stranke tvoj mentor je iskazao pod brojem 2. Mislim da je to fer poredjenje, s obzirom sta zastupate.
Juce sam pustio da na "akademskom" nivou odgovoars na slicna pitanja Alfonsu i nisam htjeo da se mjesam nadajuci se da cu nekako dobiti odgovor i na ono moje pitanje. Ipak si pokazao ne samo da ti normalni, narodni pristup je stran nego bjezis i iz tog akademskog, a evo i sa Busizmima nastojis da izbjegnes odgovore jer te covijek prozvao na slicnoj bazi kao i ja i Alfons. Sta da ti kazem vise, Three Strikes and You are out of here, babe!
:-)
Kako bjese ime onog nadobudnog SDP-ovca iz ACIPS-a?
ma ja, neka je

#434 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

VjecitiStudent wrote:
ma ja, neka je wrote:Mislim, i on se sam smijao svojim "salama" a za ozbiljno shvacao budalastine koje je zastupao i govorio. Jadna majko ako ti kao takav zasjednes u Predsjednistvo, samo jos Bushalike nismo imali, a mislim da nam ni netreba.
:-)
Kako bjese ime onog nadobudnog SDP-ovca iz ACIPS-a?
Ha? Pa ppgledaj njegove postove, program stranke. Svako ko se zalaze za entitete nemoze biti bosanska Gradjanska stranka, to su vecinom otvorene velikosrpske stranke ili teledirigovane od strane istih. A pogotovo jedna Gradjanska Stranka da prizna da joj je to osnova programa, pa razmisli po cemu je onda Gradjanska? Kako da Gradjanska Stranka u svome programu prizna Genocid i Politicid kao osnovni alat za stvaranje regija, u ovom nasem slucaju "vanabi" federalnih jedinica? Kako objasniti "gradjanstvu" taj sakriveni fasizam? Ili ni ne objasniti jer netrebaju ni da znaju? Da li je to cilja Njihove Stranke, prevesti raju zedne preko vode?
VjecitiStudent

#435 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

ma ja, neka je wrote: Ha? Pa ppgledaj njegove postove, program stranke. Svako ko se zalaze za entitete nemoze biti bosanska Gradjanska stranka, to su vecinom otvorene velikosrpske stranke ili teledirigovane od strane istih. A pogotovo jedna Gradjanska Stranka da prizna da joj je to osnova programa, pa razmisli po cemu je onda Gradjanska? Kako da Gradjanska Stranka u svome programu prizna Genocid i Politicid kao osnovni alat za stvaranje regija, u ovom nasem slucaju "vanabi" federalnih jedinica? Kako objasniti "gradjanstvu" taj sakriveni fasizam? Ili ni ne objasniti jer netrebaju ni da znaju? Da li je to cilja Njihove Stranke, prevesti raju zedne preko vode?
Demagogija, cista.
Ja, naivan, mislio sam da su entiteti betonirani u Ustavu koji je vec 15. godinu na snazi?
Za koji znamo kako se jedino moze mijenjati.
Pa sta velis, da u potpunosti zaustavimo zivot u BIH, da prestanemo radjati djecu, umirati, raditi bilo sta, dok god je nepravedni ustav na snazi?
ma ja, neka je

#436 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

VjecitiStudent wrote:
ma ja, neka je wrote: Ha? Pa ppgledaj njegove postove, program stranke. Svako ko se zalaze za entitete nemoze biti bosanska Gradjanska stranka, to su vecinom otvorene velikosrpske stranke ili teledirigovane od strane istih. A pogotovo jedna Gradjanska Stranka da prizna da joj je to osnova programa, pa razmisli po cemu je onda Gradjanska? Kako da Gradjanska Stranka u svome programu prizna Genocid i Politicid kao osnovni alat za stvaranje regija, u ovom nasem slucaju "vanabi" federalnih jedinica? Kako objasniti "gradjanstvu" taj sakriveni fasizam? Ili ni ne objasniti jer netrebaju ni da znaju? Da li je to cilja Njihove Stranke, prevesti raju zedne preko vode?
Demagogija, cista.
Ja, naivan, mislio sam da su entiteti betonirani u Ustavu koji je vec 15. godinu na snazi?
Za koji znamo kako se jedino moze mijenjati.
Pa sta velis, da u potpunosti zaustavimo zivot u BIH, da prestanemo radjati djecu, umirati, raditi bilo sta, dok god je nepravedni ustav na snazi?
OK, sta je demagogija? Pristati na nametnute principe uredjenja drzave (i to nametnute sa dvije teske krivicne kategorije, Genocid i Politicid) i hodati ko beba sa hodalicom citav zivot ili odbaciti hodalicu i uspraviti se kao i svi ljudi.
Za mijenjanje tog nepravednog ustava, ako si prihvatio te principe kako se jedino moze mijenjati onda ih samo uplosli na njegovo negiranje i sve ces sebi objasniti kako ga ponistiti kao negativnog.
Ovi ekstremi koje sam podebljao a koje si naveo, jedna od glavnih kocnica u razumjevanju i nerazumjevanju mogucnosti promjena. Nesto kao i hare i alija, "eto, oni nece". Jednostavno betonski blok da se postavi i tako preslika nemogucnost promjena. Kada shvatis da je prvi korak njegovo negiranje a ne "nemogucnost promjena" bice ti jasno gdje grijesis.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#437 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Kako ti to mislis ukidari RS sviju ti.
Kao prvo,obrati se onima koji su potpisali te granice,sigurno niko iz NS tamo nije bio kada se aminovala ta RS.
Drugo,tvoja prica mi je jako poznata,onaj supljak 100%BiH bez entiteta i ta prica.
I sta lijepi hare uradi od svih tih predizbornih obecanja i platformi??
Sve sta je uradio je to da je uzeo vlast i prevario laznim obecanjima svoje glasace,to je cinjenica,a ti je pokusaj argumentima oboriti!!!!

Jel' ocekujes da ,evo recimo NS jer se o njoj prica,obeca i stavi u svoj program ZLATNE KASIKE ili UKIDANJE RS-a,a svi normalni su jako svjesni da nemista nema od tih laznih obecanja.

Kako mislis ti ukinuti RS?

Srbi ,koji su vecinski u tom entutetu bi trebali vecinski biti za to ukidanje,sto je iluzorno ocekivati,ili bi se trebali opet latiti pusaka pa krenuti u nova sranja kao pocetkom '90tih!!!!

Vratimo se bolan normalnim i realnim stvarima koje se mogu postici u narednih 2...3....5 godina ,daj da bude sto manje kuhinja crvenoga krsta i merhameta,a sto vise tvornica i novih radnih mjesta.
Daj da ove idiote sa vlasti rastjeramo,i da uvedemo napokon taj zakon o oduzimanju BESPRAVNO STECENE IMOVINE.

Daj se uozbiljimo svi zajedno,hebo vise floskule i demagogiju o odcjepljenju RS-a i o ukidanju RS-a

Hocemo hljeba/kruha,dobrog obrazovanja,MIRA i postenog zivota!!! :bih: :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 26/03/2010 18:19, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#438 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

ma ja, neka je wrote: OK, sta je demagogija? Pristati na nametnute principe uredjenja drzave (i to nametnute sa dvije teske krivicne kategorije, Genocid i Politicid) i hodati ko beba sa hodalicom citav zivot ili odbaciti hodalicu i uspraviti se kao i svi ljudi.
Za mijenjanje tog nepravednog ustava, ako si prihvatio te principe kako se jedino moze mijenjati onda ih samo uplosli na njegovo negiranje i sve ces sebi objasniti kako ga ponistiti kao negativnog.
Ovi ekstremi koje sam podebljao a koje si naveo, jedna od glavnih kocnica u razumjevanju i nerazumjevanju mogucnosti promjena. Nesto kao i hare i alija, "eto, oni nece". Jednostavno betonski blok da se postavi i tako preslika nemogucnost promjena. Kada shvatis da je prvi korak njegovo negiranje a ne "nemogucnost promjena" bice ti jasno gdje grijesis.
To o cemu ti pricas je demagogija, jer pricas o ukidanju RS, a nemas odgovora kako bi je ukinuo.
palermo

#439 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Nemam neko pitanje za Peđu, samo komentar. Znam i Bojana i Fadila, imam određeno poštovanje prema njima, smatram da su pozitivne osobe, ali moram reći imam i prilične sumnje u njihovoj politički talenat i sposobnost da vode političku partiju. Nažalost, i zaista mislim nažalost, obojica dolaze ioz nevladinog sekotra i bojim se da su u političku partiju prenijeli i način razmišljanja i način rada jednog NVO-a. Karakteristika takvog načina razmišljanja i rada je upravo ono što su pojedini forumaši ovdje već iznosili, a to je nepostojanje stava, jasnog stava, pa makar nekad bio i pogrešan. Još jedna stvar, Peđa je ovdje kao pozitvnu stvar iznio pristupanje prof Živanovića, i još par likova (je li ono i Srđan Dizdarević prelazi u NS) a ja zapravo mislim da upravo ovi transferi pokazuju da način rada koji je NS ustanovila je u poptunosti preuzet iz nevladinog sekotra, a to ne može funkcionisati na razini politike. Ni prof Živanović (inače usput govoreći, sjajan čovjek, zaista) ni neki drugi nisu ljudi koji mogu pomoći Našoj Stranci u političkom smislu, oni su samo dobri ljudi, koji nemaju političku snagu, niti kao visoko obrazovani intelektualci imaju sposbnost pridobivanja ljudi. A Našoj Stranci trebaju pragmatičari a ne filozofi (ne govorim u uvredljivom smislu) a bojim se da intencija rukovodstva stranke nije da privlači takve ljude.

Koncept koji je Naša Stranka na početku ponudila, dakle neka vrsta relaksiranja stanja, prihvatanja trenutne situacije okretanja ekonomiji i postepenog kretanja naprijed je meni bio prihvatljiv. I sada bi mi bio prihvatljiv, ali ja moram imati povjerenje u njih da neće izdati moje osnovne vrijednosti. A jedna od njih je i Bosna i Hercegovina. U ovom trenutku ga nemam, upravo zbog oportunizma i onog već spomenutog NVO-ovskog načina rada.
VjecitiStudent

#440 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Da rezimiram: Zlaja je Staljin, NS je NVO, Suljo je izdajnik, Hare lopov, ostali su ili cetnici ili ustase ...

Znaci, u oktobru samo clanovi politickih partija izlaze na izbore :D
Kapisla

#441 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

Pedja, ja još uvijek čekam odgovor na nekoliko pitanja koja tebi kao predstavniku N S (Ničije Stranke) danas uputih. Pošto mi ti još uvijek nisi našao način da odgovoriš evo još jedno pitanje pa onda odgovori u paketu na sve. PITANJE JE: Da li se sutra,kad i odakle može putovati organizovano u BL I DA LI ĆE SE PUTOVATI " SU BELA LADJA" kako to simpatično reče Srećko Šojić? To pitam zato što sam negde pročitao da vaš EL PRESIDENTE posjeduje nekakvo plovilo osim ako "ta barka mala što pušta na sve strane" nije zaronila kao onomad Risto Djogo. I ako se ide "SU BELU LADJU" preporučujem da nama zainteresovanima javi te na vrijeme tako da možemo kupiti pojaseve za spašavanje. Zlu ne trebalo... i povedi te obavezno KAZAZA.... Onako,da nam ne bude dosadno,a Gospodju LEJLU KRUPNALIJU SOMUN pošalji te vozom iz sigurnosnih i preventivnih razloga. PS...NAZIV STRANKE ODGOVARA Oskarom nagradjenom ostvarenju vašeg osnivača_-NIČIJA STRANKA
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#442 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

@Kapisla,koji si ti pacenik...da se najezis :roll:
Pedja Kojovic

#443 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

ma ja neka ja & vjeciti student

Obracam vam se sasvim iskreno i bez imalo ironije.
Ja vas ne (pre)poznajem licno, ali iz vasih postova mogu vidjeti da je "situacija" u nasoj zemlji nesto o cemu razmisljate, citate i govorite sa puno strasti. Bas kao i ja.
Misljenja o tome KAKO krenuti dalje su nam razlicita, ali barem se, nadam se, slazemo da ovako kao do sad dalje nece moci.
Meni je drago da smo kroz ovaj nacin direktne komunikacije utvrdili da se nasa razmisljanja o tome kako izvuci BiH
iz nacionalistickog pata u kojem se nasla i prije i tokom i nakon rata. Ja, zaista, razumijem vase argumente i cijenim vase pravo na misljenje.
Ako vec niste, nadam se da cete u sirokom spektru politickih opartija pronaci onu cija vam ideologija i program odgovaraju. S obzirom na vas patriotizam ne sumnjem da cete u hladno oktobarsko jutro izaci i obaviti svoju gradjansku duznost glasajuci na izborima 2010.
Vjerovali ili ne, "borba" protiv izborne apstinencije je jedan od osnovnih motiva mog angazmana na ovom forumu.
Prirodno je da ja, kao jedan od njenih osnivaca, vjerujem da je Nasa stranka politicka snaga koja je u stanju to uraditi. Zato i "radim za nju". Smatram da je raditi ZA ono u sta vjerujem mnogo produktivnije i postenije nego trositi vrijeme i energiju radeci PROTIV onih stranaka s cijom se ideologijom i programom ne slazem.
Dakle, ja sam zbog toga ovdje, a vi?

p.k.
Benevolence

#444 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Benevolence »

Realist-idealsit ( "u zajednici sa Ostalima", naravno ;))

kazes:
"Pitanje ti je - ako se moze nazvati pitanjem - prvo konfuzno. Ne pricam ja o harisovoj supljoj retorici sto posto BiH koja mu je donijela glasove naivaca ja govorim ovdje o prije svega jednom etickom principu - NS bi barem trebala da jasno da do znanja da prihvata RS kao nametnutu i kao stvar koja je uslovljena a ne da se sepuri kako je ustrojstvo bih za njih sveto slovo i sl. Za mene je takav stav i takva politika samo odraz nezrelosti i hipokrizije. Jer oni zele da objedine glasove i federacije i rs-a ignorisuci nase najbitnije razlike koje nas i dan danas koce. Ne treba mi gradjanstvo koje priznaje geoncidnu tvorevinu RS kao vjecitu kategoriju."

ako dozvolis,

moje licno misljenje je da bi samo neko potpuno lisen Humanosti mogao poreci nepravdu olicenu u priznavanju teritorije nastale etnickim ciscenjem i sitematskim i planiranim unistavanjem jednog naroda ( tj. ubijanjem muskaraca, pa cak i maloljetnih, silovanjem zena...civila uglavnom). Vlastitim ocima sam gledao sta tadasnje vodje tadasnjeg rs-a rade meni i svim ostalim civilima mog grada kada su ga okruzili i svakodnevno nas gadjali granatama, pamovima, patovima itd. itd. To je meni dovoljno da definisem tu politiku i kreature koje su je provodile, a da ne govorim o ljudskom otpadu koji ju je dozvolio.

ALI...(ipak mora ALI),

kad vec govorimo o hipokriziji, nije li hipokrizija sjediti mirno i gledati kako se potpisuje stvaranje jednog takvog teritorija unutar BiH, a onda deceniju kasnije poceti izlijevati neki zakasnjeli patriotizam. Pa pobogu, sto se nismo bunili prije nego se potpisao dejtonski sporazum? Ja sam bio ovdje, u svojoj domovini, i ne sjecam se nikakvih protesta u Sarajevu ili bilo gdje u BiH i svijetu protiv potpisivanja Dejtona, tj. stvaranja danasnjeg sjevernog entiteta.

Dakle ja ne vidim zasto je potrebno da se jedna stranka (ili bilo ko) ocituje po pitanju RS-a. RS je cinjenica, kolko god paradoksalna i nepravedna bila, kao sto je i Federacija cinjenica.

Ne vidim kako bi nas bavljenje prosloscu moglo povesti naprijed.

Da, logicno je jednom stradalniku ili prezivjemom logorasu logora Sarajeva 1992-1995 poput mene upitati se :

Koliko su ljudi spremni u RS zreli pomiriti se sa istinom da je taj teritrij nastao upotrebom sile, i koliko se uopste vode cinjenicom da je odnos sila u temelju moralnog prosudjivanja (autenticna moralnost uvijek stiti onog u gorem polozaju, a u takvom polozaju su bili najvise nenaoruzani civili Bosnjaci, ali i svi drugi koji nisu bili za politiku karadzica, milosevica, sranje, bobana i slicnih kreatura, a nisu bili naoruzani do zuba ko karadzicevi i milosevi sljedbenici)?

Da, to bi bilo logicno upitati se , ALI sta ako narod tamo i ne smije da se izjasni po tom pitanju, sve i da se slozi. Drugo, sta ako su ljudi inace po prirodi takvi da u takvoj situaciji ne bi htjeli biti "toliko" pravedni te ne "talasati" da ne remete trenutni mir? Trece, koliko je onih koji nisu sigurni da li je tadasnja vojska rs-a to zaista radila? Video snimci CNN-a, crvenog krsta....hmmm...pored tolike karadziceve i miloseviceve indoktrinacije, u decenijskoj izolaciji, nije bas lako progutati "zapadnu" propagandu, zar ne? Mora se priznati da je i narod tamo doveden u situaciju da bude jako zbunjen i dezorijentisan, kao i narod u Federaciji, uostalom (mada mozda ne u tolikoj mjeri, bar kad je u pitanju ratna proslost).

Koliko je moguce narod u rs osloboditi od straha, ako je to uzrok tim medjuentitetskim animozitetima, a drugo, sta bi se dobilo i da narod u rs vecinski prihvati da je karadziceva vojska cinila najteze zlocine u modernoj istoriji?

Da, to bi bilo olaksanje svim zrtvama i Humanim ljudima, ali da li bi to promijenilo rs?

Mi koji smo gledali kako je danasnja rs nastajala ne mozemo je voljeti, niti je realno to od nas ocekivati, ali je istovremeno ne mozemo negirati jer je zakonska realnost. Ona postoji.

Mi smo sjedili i gledali kao se potpisuje njeno stvaranje u Dejtonu, je li tako, a sad glumimo patriote.

Jos veci problem od postojanja tog entiteta je da postoji veliki broj ljudi koji se ponasaju kao da su im entiteti najveca svetinja, u smislu "ko krivo pogleda moj entitet najveci je moj neprijatelj!".

To je vec ozbiljna patologija koja zahtijva lijecenje, a kako to lijeciti, iskreno, pojma nemam, a ako neko zna, bio bih mu zahvalan da mi ozbiljno i bez cinizma kaze.

U medjuvremenu, jedina trenutna pravda u tom smislu koju ja vidim je procesuiranje dokazanih ratnih zlocinaca i prepustanje tog pitanja pravosudju BiH i Hagu ( pod uslovom da malo poveca broj optuzenih jer ovoilko Sarajevo nije mogo granatirat samo jedan galic, zar ne?).

...a dok pravosudje radi svoj dio posla, meni je logicije da narod poradi na onome na cemu se moze poraditi da bi malo bolje zivio - ekonomija, vladavina zakona, obrazovanje, javna uprava...jednostavno funkcionalnija drzava.

Mozda sam neinformisan, i nadam se da moja neinformisanost nece biti shvacena kao licna uvreda ( uz molbu da me se u tom slucaju postedi naseg nacionalnog sporta-verbalne agresivnosti i neotesanosti, tj. patroniziranja i omalovazavanja), ali to je ono sto ja vidim.

Ako neko to vidi malo detaljnije, iskreno bih mu bio zahvalan da me prosvijeti.

Zahvaljujem

benevolence
Realist-idealist wrote:
VjecitiStudent wrote:
Realist-idealist wrote: ...
Sve u svemu ne moze predstavljati nikakvu gradjansku alternativu koja ce biti gradjanska iskljucivo u Sarajevu. Sarajevo ima dovoljno gradjanske svijesti pa predlazem istima da se fokusiraju i da je grade tamo gdje je stvarno potrebna, podjimo od RS-a prvo. Jedna politicka opcija koja stavlja Dayton kao pocetak i kraj svog politickog djelovanja, bez hrabrosti da zahtijeva konkretnim koracima da se ukine RS kao genocidna i etnocentricka tvorevina, je samo jos jedna u plejadi kukavickih MALO-gradjanskih opcija u ovom dijelu BiH kojih ima na pretek a koje nisu ni nista bitno (a boga mi ni na nebitno) utjecale niti promijenilo. Niti su idejno a ni kadrovski u stanju promijeniti ista bitno u ovoj zemlji. Zali boze glasova.
Da li bi zelio od NS cuti npr. sljedece:
Evo ukidamo RS vec 15 godina, a kad cemo, ne zna se, nit je bitno, ali bitno je da mi to ukidamo, pa ukidamo, tu genocidnu tvorevinu, evo i Haris, tj. Danis im je "opet rek'o", oni ce se samoukinuti koliko jos sutra ..... :-)
Da li ce onda stranka zasluziti ogromne plate i penzijice???? :-D
Sta su uopste do sada napravile sve ove 100% BiH itd., osim sto su se nakrali i osim sto su sebi osigurali dozivotne penzije?
Pitanje ti je - ako se moze nazvati pitanjem - prvo konfuzno. Ne pricam ja o harisovoj supljoj retorici sto posto BiH koja mu je donijela glasove naivaca ja govorim ovdje o prije svega jednom etickom principu - NS bi barem trebala da jasno da do znanja da prihvata RS kao nametnutu i kao stvar koja je uslovljena a ne da se sepuri kako je ustrojstvo bih za njih sveto slovo i sl. Za mene je takav stav i takva politika samo odraz nezrelosti i hipokrizije. Jer oni zele da objedine glasove i federacije i rs-a ignorisuci nase najbitnije razlike koje nas i dan danas koce. Ne treba mi gradjanstvo koje priznaje geoncidnu tvorevinu RS kao vjecitu kategoriju.

Inace:
Prema istraživanjima objavljenim početkom godine, preko 20 odsto stanovništva u BiH nije u mogućnosti da sebi obezbijedi jedan obrok dnevno. To znači da je oko million ljudi siromašno.

BiH je, uz Albaniju, najsiromašnija u Evropi, kaže se u izvještaju koji je ovih dana objavila američka obavještajna agencija CIA. Sve su to zabrinjavajući podaci u godini u kojoj će se održati parlamentarni izbori. Ukoliko ne bude odlaganja zbog zastoja u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, glasači su ponovo na ispitu 3. oktobra ove godine.

http://www.danas.org/content/siromastvo ... 93736.html
To nije upitno. Moramo se zapitati zasto je to tako da bi smo znali tacan redoslijed primarnih, sekundarnih itd uzroka. Prvo, glavni krivac za siromastvo BiH nije koja ce politicka opcija biti na vlasti nego njeno ustrojstvo. Znaci prvi uzrok je uprvo ta agresija iz 92. Usko vezan za ovaj uzrok je nametanje etnocentricne strukture u RS-u koja blokira svaku vrstu drzavne strategije pa tako i one koja bi se eventualno odnosila na borbu protiv siromastva jer joj je glavni cilj ukidanje Bosne i Hercegovine a ne bavljenej socijalnim pitanjima. Drugi rezlultat (opet) rata je nametanje jako skupog i neefikasnog struktuiranja vlasti u Federaciji sa podjelom na mali milion kanotona i apsurdnom decentralizacijom. 70 posto naseg novca ide za odrzavanje frankenstajna zvanog federacija. Tek treci uzrok siromatva je korumpiranost politicara koji je opet omogucen ovakvim gadnim ustavnim ustrojstvom koji na pr. dozvoljava decentralizaciju bez ikakve efikasne kontrole drzave, koji promovira zavisno sudstvo koje je u federaciji onemoguceno jer sluzi oligarhiji a rs-u sluzi i oligarhiji i nacionalistickim teznjama za otcjepljenjem, koji promovira nestabilnost i kao uzrok toga manjak interesovanja stranih ulagaca, odljev profesionalne radne snage itd itd

ma ja, neka je

#445 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

-LIBERO- wrote:Kako ti to mislis ukidari RS sviju ti.
Kao prvo,obrati se onima koji su potpisali te granice,sigurno niko iz NS tamo nije bio kada se aminovala ta RS.
Drugo,tvoja prica mi je jako poznata,onaj supljak 100%BiH bez entiteta i ta prica.
I sta lijepi hare uradi od svih tih predizbornih obecanja i platformi??
Sve sta je uradio je to da je uzeo vlast i prevario laznim obecanjima svoje glasace,to je cinjenica,a ti je pokusaj argumentima oboriti!!!!

Jel' ocekujes da ,evo recimo NS jer se o njoj prica,obeca i stavi u svoj program ZLATNE KASIKE ili UKIDANJE RS-a,a svi normalni su jako svjesni da nemista nema od tih laznih obecanja.

Kako mislis ti ukinuti RS?

Srbi ,koji su vecinski u tom entutetu bi trebali vecinski biti za to ukidanje,sto je iluzorno ocekivati,ili bi se trebali opet latiti pusaka pa krenuti u nova sranja kao pocetkom '90tih!!!!

Vratimo se bolan normalnim i realnim stvarima koje se mogu postici u narednih 2...3....5 godina ,daj da bude sto manje kuhinja crvenoga krsta i merhameta,a sto vise tvornica i novih radnih mjesta.
Daj da ove idiote sa vlasti rastjeramo,i da uvedemo napokon taj zakon o oduzimanju BESPRAVNO STECENE IMOVINE.

Daj se uozbiljimo svi zajedno,hebo vise floskule i demagogiju o odcjepljenju RS-a i o ukidanju RS-a

Hocemo hljeba/kruha,dobrog obrazovanja,MIRA i postenog zivota!!! :thumbup:
Ti me najvise podsjecas ne nekog crnca iz juznih drzava USA tamo negdje 60-ih kada je govorio da mu je dobro, segragacija jeste ali samo prije 100 godina je njegova porodica provodila dane na poljima pamuka a danas je on u drugacijoj poziciji, s toga se zadovoljava sa minimumom koji njemu odgovara, USE, NASE, PODASE. Da su crnci njega slusali nikada nebi imali ovo sto danas imaju, zahvaljujuci MLK.
Ti nevidis da svako preispitivanje imovine ne cini nista jer im ostavljas sistem koji im pogoduje, fasada vlasti a totalno bezvlasce. Tvoja i moja realnost nije USE, NASE, PODASE, tvoja i moja realnost je upravo sistem koji te je raznim blokadama dotjerao dotle da se sve vise i vise odmices i odrices osnovnih postulata civilizacije (jer pristajes da ti neko fasistickim metodama i Genocidom + Politicidom postavlja uslove u kakvoj ON drzavi zeli da zivi, sto te samo svrstava u onog crnca sa pocetka price) samo da bi imao osnovnu zivotinjsku potrebu USE, NASE, PODASE zadovoljenu. A kada bi samo promislio da bi sa borbom za civilizacijske norme mogao dobiti puno vise nego osnovne zivotinjske potrebe bilo bi ti jasnije sta pricam.
Za Njihovu Stranku, ko je sada demagog ovdje? Njihova Stranka kroz svoj program jednostavno pristaje na sve ono sto je stvoreno Genocidom + Politicidom i ja sam rekao da zbog toga nista novo ni nenudi osim praznih zvaka za naivne.
Zapamti, koliko su bitni ljudi koji predstavljau vlast toliko (sigurno i vise) je bitan sistem koji ih je stvorio.
Za tvoje pitanje kako ukinuti PoliticidnoGenocidnuStvorevinu pogledaj moj odgovor Jezu.
Last edited by ma ja, neka je on 26/03/2010 19:08, edited 1 time in total.
kiky

#446 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by kiky »

postavite adresu ns partije u banja luci ...
odoh oma da se prijavim ili da bacim neki lijep komentar ...
i, još jedared, ako vam nije teško, zašto se još niste pojavili u brčkom ...
:D
palermo

#447 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Benevolence wrote:

Jos veci problem od postojanja tog entiteta je da postoji veliki broj ljudi koji se ponasaju kao da su im entiteti najveca svetinja, u smislu "ko krivo pogleda moj entitet najveci je moj neprijatelj!".

]
Ne ulazeći u tvoju raspravu sa realistom, ali mi samo zapeo za oko ovaj dio, iz prostog razloga, što vrlo ilustrativno pokazuje gdje je problem Naše Stranke. U generaliziranju i nespremnosti da, kao što pokojni Stpe Šuvar jednom reče bobu bob, a popu pop (a eto, ni on nikada ne reče), dakle ne postoje veliki broj ljudi koji se ponašaju da su im entiteti svetninje, nego postoji veliki broj ljudi u RS-u, a da ne govorimo o političkom establishmentu, koji se ponaša kao da im je entitet svetinja odnosno država. Niko se u federacije ne ponaša prema entitetu kao svetinja.

Generaliziranje u svrhu nezmjeranja često može biti jako kontraproduktivno.
Kapisla

#448 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

p.k. pojela maca jezik
ma ja, neka je

#449 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

jeza u ledja wrote:
ma ja, neka je wrote: OK, sta je demagogija? Pristati na nametnute principe uredjenja drzave (i to nametnute sa dvije teske krivicne kategorije, Genocid i Politicid) i hodati ko beba sa hodalicom citav zivot ili odbaciti hodalicu i uspraviti se kao i svi ljudi.
To o cemu ti pricas je demagogija, jer pricas o ukidanju RS, a nemas odgovora kako bi je ukinuo.
Ko kaze da nemam? Samo implementiraj sve one presude iz Haga, pocevsi sa onom "udruzeni zlocinacki poduhvat" i na osnovu toga postavi pitanje validnosti drzavnog uredjenja kroz DMS, koje je u datom momentu bilo (MOZDA) i ispravno s obzirom na nepoznavanje svih cinjenice do kojih se doslo od potpisa DMS do danas, a kako je pocelo i oni Oglo Culibrk ce tome pridonjeti, velikim podvlacenjem svih onih vec donesenih presuda.
E sada mi ti jos reci da je volja srpskog naroda da i pored svih ovih presuda ipak zadrzi PoliticidnoGenocidnuStvorevinu i da je to njihovo demokratsko pravo, ja cu te odmah pitati gdje je tu moje demokratsko pravo da ne zivim u drzavi koja se oblikovala na Genocidu, Politicidu i mrznji?
Dalje, to sto ces mozda i htjeti prikazati kao volja srpskog naroda, dali to znaci da je narod s time svrstavanjem odlucio da mu se prisuju svi oni atributi za koje su osudjivani tvorci PoliticidnoGenocidneStvorevine? Ja takav referendum srpske etnije jos nisam vidio, nego su samo price onih koji se kriju iza naraoda i tako ga uvlace sve dublje u govna svojih bolesnih misli i ideja. Eto, kada vec pominjete referendum daj da se srpska etnije referendumo izjasni dali je za podrsku politike osudjenika iz Haga ili zeli da se distancira od njih. Tek nakon toga mi mozes s pravom reci u volji srpskog naroda, do tada samo trabunjas i ustvari prosipas velikosrpsku demagogiju.
ma ja, neka je

#450 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ma ja, neka je »

Pedja Kojovic wrote:ma ja neka ja & vjeciti student

Obracam vam se sasvim iskreno i bez imalo ironije.
Ja vas ne (pre)poznajem licno, ali iz vasih postova mogu vidjeti da je "situacija" u nasoj zemlji nesto o cemu razmisljate, citate i govorite sa puno strasti. Bas kao i ja.
Misljenja o tome KAKO krenuti dalje su nam razlicita, ali barem se, nadam se, slazemo da ovako kao do sad dalje nece moci.
Meni je drago da smo kroz ovaj nacin direktne komunikacije utvrdili da se nasa razmisljanja o tome kako izvuci BiH
iz nacionalistickog pata u kojem se nasla i prije i tokom i nakon rata. Ja, zaista, razumijem vase argumente i cijenim vase pravo na misljenje.
Ako vec niste, nadam se da cete u sirokom spektru politickih opartija pronaci onu cija vam ideologija i program odgovaraju. S obzirom na vas patriotizam ne sumnjem da cete u hladno oktobarsko jutro izaci i obaviti svoju gradjansku duznost glasajuci na izborima 2010.
Vjerovali ili ne, "borba" protiv izborne apstinencije je jedan od osnovnih motiva mog angazmana na ovom forumu.
Prirodno je da ja, kao jedan od njenih osnivaca, vjerujem da je Nasa stranka politicka snaga koja je u stanju to uraditi. Zato i "radim za nju". Smatram da je raditi ZA ono u sta vjerujem mnogo produktivnije i postenije nego trositi vrijeme i energiju radeci PROTIV onih stranaka s cijom se ideologijom i programom ne slazem.
Dakle, ja sam zbog toga ovdje, a vi?

p.k.
Pedja, nema glasanja dok se podmecu stranke koje samo pojacavaju nestanak R BiH. Dokle god je klauzula da se stranka mora pridrzavati DMS tu nema demokratije ni ljudskih prava pa nema ni potrebe glasati jer je i to glasanje usmjereno ka samo jednom cilju, CEMENTIRANJE POLITICIDNOGENOCIDNESTVOREVINE.
Locked