U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
trofej

#426 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by trofej »

Kiky, ono za Osu sam rekao principijelno. Također i za odnos političke i vojne vlasti. Jedino u vojnim diktaturama vojna vlast je u pročelju, ali je i tada u političkoj funkciji.

Naravno, što se tiče srbijanske potjernice za gospodinom Ganićem, već sam se izjasnio da je nelegalna, nelegitimna i, kao takva - novi je akt agresije na BiH i njenu državotvornu populaciju i građane.
Last edited by trofej on 02/03/2010 22:36, edited 1 time in total.
osa

#427 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

kiky wrote:s obzirom da se dobro sječam tih dana malko mi je konfuzna tvoja konstatacija ...
osa je u pravu da postoji istraga, al mi se čini da to niko nikad ( pa ni ja ) nije ni opovrgao ...
jedino što hoču da kažem da srbija nije nadležna za taj slučaj ...
al jebat ga ...
sačekajmo epilog ...
epilog ćemo svakako sačekati, ali to nas ne priječi da raspravljamo i iznosimo mišljenja, inače forum ne bi ni postojao.
astala_vistala

#428 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by astala_vistala »

Dok vi palamudite ja stojim na kisi pred ambasadom...umrijecemo kao narod samo zato sto nismo jedinstveni.
osa

#429 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

astala_vistala wrote:Dok vi palamudite ja stojim na kisi pred ambasadom...umrijecemo kao narod samo zato sto nismo jedinstveni.
pa ponesi kišobran, gledaš li prognozu.
kiky

#430 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kiky »

normalno ...
osa ...
a i inače pratim tvoje komentare i prilično su interesantni mada nekad bude opako ...
i trofej je moj stari kolega čije komentare izuzetno, izuzetno cijenim ...
jest da ne skontam na prvu al u tome je čar ....
pozdrav do sutra, idem spavat ...
:D
Doda37

#431 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Doda37 »

astala_vistala wrote:Dok vi palamudite ja stojim na kisi pred ambasadom...umrijecemo kao narod samo zato sto nismo jedinstveni.

pa gledaju Otvoreno na HRT
osa

#432 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by osa »

Doda37 wrote:

pa gledaju Otvoreno na HRT

dobra :thumbup:
Iga123

#433 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

Zanimljiva konstatacija onoga što sjedi do Divljaka na Otvoreno, šta mislite?
Topla voda

#434 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Topla voda »

hecimovic,kosovac :)
kamen spoticanja

#435 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kamen spoticanja »

kaze hecimovic,ja sam istrazivao i postoji katalog zlocina,i srbe treba razumijeti jer dobrovoljacka njih zanima,na osnovu toga oni su se kasnije ponasali :shock: :x mater mu istu pricu danas je pricao radovan karadjic,istu identicnu...
jovan divjak od muke vise nije mogao gledati u kameru...e moj bosnjo za 20 maraka mater bi prodao :x
i sto je zanimljjivo covjek se slaze doslovno s onim cetnikom dukicem...kaze srpski osjecaji i normalna drzava :shock:
katastrofa
Distortion

#436 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Distortion »

Kasno sam prebacio na HRT, sta je govorio Divjak?
Iga123

#437 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

A i Nobilo ima slično mišljenje....
blueblue

#438 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by blueblue »

ovaj hecimovic je lud, kud nas sve ne pobise 92 bilo bi bolje nego ovo slusati :x
Iga123

#439 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

blueblue wrote:ovaj hecimovic je lud, kud nas sve ne pobise 92 bilo bi bolje nego ovo slusati :x
Daj molim te... :twisted:
karanana

#440 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

jadni divjak, nema covjek vise snage ni da se raspravlja sa onim iz banjaluke kad na 30 cenata od njega sjedi jedan jos gori od dukica.
onaj profesor je bio najbolji. jeli ono njegova knjiga sto ju je drzao? koja je?
kamen spoticanja

#441 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

blueblue wrote:ovaj hecimovic je lud, kud nas sve ne pobise 92 bilo bi bolje nego ovo slusati :x
nije on lud,on je dobro placen...ko i tihic sto je dobro placen...kako ono rece " sto bi srpska djeca placala nama ratne odstete"...jel ko slucajno vidio kakvo reagovanje tihica mozda ili onog mu ministra sigurnosti ahmetovica povodom hapsenja ganica u londonu...jok ba,nema on za to vremena...zato mu cetnici u sred sarajeva gase struju i zakljucavaju parlament...a mi se glodjemo,jel bolji bio tito ili alija...idioti
Iga123

#442 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

Mene samo zanima kako se osječa neki desetogodišnjak rođen 2000. (ne bitno odakle) slušajući teze:
-Srbi su zločinci, četnici
-Bošnjaci su Turci-stoka, balije
-Hrvati su ustaše
-Srbija je zločinačka država,...

Lijepa nas budućnost čeka, nazdravimo u to ime...
Topla voda

#443 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Topla voda »

jurcevic,predsjednicki kandidat sa proslih izbora

http://josip-jurcevic.net/portal/
Topla voda

#444 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Topla voda »

kamen spoticanja wrote:
nije on lud,on je dobro placen...ko i tihic sto je dobro placen...kako ono rece " sto bi srpska djeca placala nama ratne odstete"...jel ko slucajno vidio kakvo reagovanje tihica mozda ili onog mu ministra sigurnosti ahmetovica povodom hapsenja ganica u londonu...jok ba,nema on za to vremena...zato mu cetnici u sred sarajeva gase struju i zakljucavaju parlament...a mi se glodjemo,jel bolji bio tito ili alija...idioti
bile su izjave ahmetovica...nista nije rekao
kamen spoticanja

#445 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Topla voda wrote:
kamen spoticanja wrote:
jeste rekao je...nek tuzilasta odrade svoj dio posla... :x
7cokanja

#446 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by 7cokanja »

Topla voda wrote:
kamen spoticanja wrote:

..jes', podig'o znacajno obrvu, i rece "cini mi se neki sporazum iz 1901-ve"..k'o veli, jebe mi se za ganica, on je krao dok je mog'o, sad je moje "vreme".. :dance:
Ahmmed

#447 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmmed »

Iga123 wrote:Mene samo zanima kako se osječa neki desetogodišnjak rođen 2000. (ne bitno odakle) slušajući teze:
-Hrvati su ustaše

Koji si ti majstor relativiziranja.....O prve tri stavke ne bih, ne da mi se, po tisuću puta.....

A glede četvrte: Nažalost,Srbija, najblaže rečeno, jeste država pod ogromnom hipotekom zločina.....Država koja, zapravo, jeste zločinačka. Država ,čija aktuelna vlast, iako se voli predstavljati naprednom i proevropskom, nikada nije prestala koketirati sa ostavštinom Slobodana Miloševića, nikada nije prestala otvoreno se ljubakati sa četništvom, država koja niti sa jednim susjedom nema pristojne odnose, država u kojoj se nedjeljama naduravaju kako u deklaraciji o Srebrenici okarakterizirati zločin genocida počinjen u tom gradu,država koja je, na početku 21 stoljeća, pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, okrivljena za nesprječavanje genocida u susjednoj BiH ( ma šta mi mislili o ovoj presudi, ovakva kvalifikacija, pogotovo dugoročno, neće donijeti dobra Srbiji, pogotovo zbog ovako licemjernog i kalkulantskog ponašanja Srbije prema ovom zaključku Suda)....

Dakle,Srbija jeste država sa zločinačkim backgroundom, koji je, de facto i de iure , potvrđen i preg gore pomenutim sudom....
karanana

#448 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by karanana »

ne znam ja ko je jurcevic, ali mi se svidio njegov nastup u otvorenom.
Iga123

#449 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

Ahmmed wrote:
Iga123 wrote:Mene samo zanima kako se osječa neki desetogodišnjak rođen 2000. (ne bitno odakle) slušajući teze:
-Hrvati su ustaše

Koji si ti majstor relativiziranja.....O prve tri stavke ne bih, ne da mi se, po tisuću puta.....

A glede četvrte: Nažalost,Srbija, najblaže rečeno, jeste država pod ogromnom hipotekom zločina.....Država koja, zapravo, jeste zločinačka. Država ,čija aktuelna vlast, iako se voli predstavljati naprednom i proevropskom, nikada nije prestala koketirati sa ostavštinom Slobodana Miloševića, nikada nije prestala otvoreno se ljubakati sa četništvom, država koja niti sa jednim susjedom nema pristojne odnose, država u kojoj se nedjeljama naduravaju kako u deklaraciji o Srebrenici okarakterizirati zločin genocida počinjen u tom gradu,država koja je, na početku 21 stoljeća, pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, okrivljena za nesprječavanje genocida u susjednoj BiH ( ma šta mi mislili o ovoj presudi, ovakva kvalifikacija, pogotovo dugoročno, neće donijeti dobra Srbiji, pogotovo zbog ovako licemjernog i kalkulantskog ponašanja Srbije prema ovom zaključku Suda)....

Dakle,Srbija jeste država sa zločinačkim backgroundom, koji je, de facto i de iure , potvrđen i preg gore pomenutim sudom....
Apsolutno se slažem sa tobom.
Ali narod=država. Ili možda ne? Samo sam na to mislio gore.
Bosnolog

#450 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

ratata wrote:kao sto sam i obecao u jednom od prethodnih postova, a i pogodio sam da cu biti sam tamo ispred ambasade, a ovdje vidim i dalje samo bla-bla.

http://--- NO LINKS ---/clanak/80482578354 ... ajcitaniji

hvala onom momku sto ponudi gajbu pive na jednom od prethodnih postova neka hvala ne pijem iz principa.

@karanana:
jest joj dobra g... ali puno bi te kostala ona

pozdrav i za one sto su stajali ispod drveta (sa strane naravno ko ce se jos sramotit pogotov ne na kisi).

pitao me zoom juce hocu li stici, eto ja stigao , gdje su ostali bili?

"fakultet", "posao", "ma znas nije to toliko vazno", "ma ko sisa Ganica", "krivi su nasi politicari" itd. i ostale utjehe izmedju cetiri zida...
Poslije ovog sto sam dozivio danas, pocinjem da kontam zasto dusmani ove zemlje rade ovo sto rade sa drzavljanima BiH, razlog je vrlo jednostavn: "Niko nece imati nista protiv, a i ako bude neko, bice jedan...il nijedan".....

Bolje jedan nego nijedan, mada sam se opasno smrznuo.
E sad ne znam ima li u pravilima da onaj ko otori temu ima pravo i da trazi da se ista zatvori? Ako ima, molim da se zatvori, ako nema, nastavite sa bla-bla, dok u ostalim drzavama ne smije pasti nikome dlaka s glave.

EDIT: ono sto se nevidi na snimku je drot koji legitimise misleci da u ruksaku imam flasu alkohola, potom neka starija zena ofarbano bukvalno u lila boju koja me napade sto stojim tu i rece "da se to ne radi tako", potom nekakav lik metar i zilet sto prodje pored mene i samo rece "to nacionalizam " a u mene multietnicka familija, itd, da ne davim , ionako nema smisla, zao mi samo nasih ljudi koji trunu po zatvorima.

:run: :bih:
Veliki naklon i respekt od mene imas,za ono sto si rekao i sto si dosao tamo ispred srbijanske Ambasade i sramotno je sto nije bilo vise mada se demonstracije trebaju planski organizovati ,mobilisati preko TV idrugih organizacija i udruzenej sto vise ljudi ,ovaj portal je samo jedan od izvora i prenosa informacija ,.... iste treba najaviti kaptonalnom MUP-u,....recu ti iz vlastitog iskustva i proslog rata,... da je isto tako krajem 91 kada se PL osnivala bilo nekoliko ljudi i da smo se krili od svih jer je grad bio pun vojske,i murije....moji me htjeli izbaciti iz kuce zbog straha da ne saznaju sta radim,sadasnji sud BiH i bivsa kasarna Viktor Bubanj mi je bila preko puta ulice gdje sam tada zivio kao postanar ,....romane bih to pricao o svemu kako je bilo dok smo ilegalno isli po BiH i pricali neosvjescenom i naivnom narodu da se organizuje ,....placajuci za gorivo i noseci hranu od kuce bez ikakve novcane naknade ,.....niti jednog tadasnjeg dinar nisam licno vidio niti dobili za putne troskove od krimosa iz SDA koje sam prezirao od pocetka i sa kojima sam bio u sukobu zbog nesposobnih ogranicenih debila koji su mili ljigavi i nekomletni nesvi ali dobar dio posebno u vrhu stranke i zbog toga sam ponosan sto sam tada nezaposlen nakon dolaska iz Hrvatske svojim ustedenim novcem placao svoje troskove i druzio se sa ljudima koji su organizovali i ustali u odbrau BiH,...

Jako je malo ljudi bilo osvijsceno i svijsno sta nas ceka nakon referenduma ,.....Na napustenu planinu Igman sam jedava uspio ubijediti manje od dvadeset momaka iz Kolonij i Hrasnice da izadu jer je Igman bio jedini ostao ne zauzet,.......cetnici iz Hadzica poslali izvidnicu u civilu sa motorolama da vide ko je na Igmanu jer su bili jos uvijek samo punktovi sa prolazom civila i auta uz legitimaciju i pretres vozila,Mi zatekli hotele napustene bez ikoga niti cuvara istih potpuno prazni ali puni hrane :-D sto nam je omoucilo opstanak na istom i dovodenje dodatnih momaka i rasporedili za odbrane Igmana i komandnog mjesta....sudbina je bila da smo izasli dan prije cetosa inace bi Sarajevo bilo potpuno opkoljeno i zatvoreno cime bi odbrana grada Sarajeva bila nemoguca.Gore sam izaso isti dan kad su bile one demonstracie ispred parlamenta RBiH i snjperisti u Holiday inn-u .Na ilidzi nas docekale barikade a moj vozac imao RAUP-12 u renolu 4 ispod prednje haube za vezu sa Seferom i komandom PL i TO,nakon pregleda prtljaga u autu propustili su nas kroiz tada vec blokiranu Ilidzu sa punktovima na izlazu ka S. Koloniji i Hrasnici......

Ovo je nekakv segment presudnog momenta koji je mozda bio sudbonosan da Sarajevo ne dozivi potpuni slom jer smo nakon izlaska na Igman imali pokusaj izlaska cetnika iz Vojkovica i Lukavice sa tenkovima iznad Krupca,...taj dio puta smo zarusili na Igmau je te noci padao snijeg a ostatci JNA pobjeli helikopterom sa Bjelasnice da bi nas ubrzo bombardovali avijacijom bacivsi par bobmi krmaca a jedn je pala pored nase komande hotela Borik.Igman je nakon toga bio odbranjen i ostao pod nasom kontrolom zauvijek,.zahvaljujuci tim prvim momcima koji su bili voljni izeti puski i zaci na Igman,koji je bio i presudana za svu logistiku Gorazda i Istocne Bosne....

Ovim ti zelim samo reci da nas narod ne reaguje dok mu voda ne dode do usiju ili dok ne pobiju pola familij i sprze ognjista,...jednostavno su ljudi mislili da nema od rata nista i da nas nece smijeti napasti jer nece dozvoliti sesta NATO flota i slicne gluposti,.......tako da se ne razocaras sto si bio tamo danas sam,pred nama je duga mrkotrpna politicko diplomatska,borba odbrane BiH .Rat protiv BiH nikada nije ni prestao on je samo promijenio oblik i formu

Zapamti mlado momce ideje su uvijek pokretali pojedinci ili grupa najsvijesnijih pojedinaca,Imas potuno pravo da kritikujes ovdje forumase,....mada se demonsracijama generalno ne bi Srbija promijenila ali bi bila moralan podrska onima koje porganjaju kao i satisfakcija stotinama hiljada koji su ogorceni na ponassanje Srbije,...i poruka podrske onima koji su branili i odbranili BiH. Srbija je moralno porazena sa Mladicem kojeg cuvaju ,zigosani zauvijek zlocinackogenocidnom prosloscu a Karadzicu pocelo sudenej na historijski dan kada su gradani BiH pokazali srednji prst Srboslaviji i njenim ideolozima zaokruzivsi neovisnost i povratise drzavnost BiH nakon toliko godina,....Oni zemljace grizu svoje medunozje nakon svih poraza sto nisu uspjeli u svojim bolesnim nakanama..........

Jos jedan veliki respekt od mene za ono sto si danas uradio ,...zapamti da mnogi ljudi postanu ideoloske ili materijalne legende kada pravovremeno reaguju, iznesu ideju,pokenu mase ili proizvedu proizvod poput Bill Gejta cime osvoji svijet racunarima i postade najbogatija faca a covjek ni fakulteta nema.

Kod nas studenti kao i svugje u svijetu imaju najvecu obavez u i odgovornost za promjene i buducnost ove nase napacene,podijeljene ali ponosne zemlje,.Ne trebamo brinuti za njenu sudbinu i buducnost ona je u rukama mnogo vece vecine i snage koje nece dozvoliti njenu podjelu niti nestanak,...........
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
Locked