Admir_1984 wrote:jeza u ledja wrote:Admir_1984 wrote:Ne mora kritikovati, nego jedna pristojna distanca i da ih po potrebi kritikuje ako mu se budu direktno uplitali u rad oko struke. Tako ja zamisljam ozbiljnog selektora BiH medju mafijom koja vlada u savezu
Prije svega ozbiljan selektor nece raditi za 5000 ojra mjesecno.
Prema tome bilo koji selektor nase reprezentacije je a priori neozbiljan.
A ovo o cemu ti pises, kao i mnogi drugi, je trazenje dlake u jajetu.
Dakle neka organizacija ti ponudi pos'o, da ti platu, sansu da napredujes u karijeri, ovo ono, i ti sad ocekujes da ce on 'drzati od njih distancu'?
Svaki iole pametan covjek razumije neke osnove logike, ali s vama izgleda tesko...
Sto kaze cyprus kad vidim kakvi su 'navijaci' savez mi i ne izgleda tako los.

Sad ispade savez socijalna ustanova
Dok je takvih kao ti koji se zadovoljavaju trenutnim stanjem i kojima je ok recenica da savez radi za dobrobit fudbala, mi se nikad nigdje necemo plasirati. Al ok, tebe zadovoljava i to sto cemo npr u narednim kvalifikacijama osvojiti 20 bodova, a oept gledati EP na televiziji.
Savez nije socijalna ustanova vec organizacija koja zaposljava selektora. Kao uposlenik saveza, a pogotovo novi uposlenik, ne mozes pljuvati po istima, pa cak ni 'drzati distancu' od istih, u suprotnom bices otpusten (Kodro), ili te nece ni zaposljavati (Barbarez). To je neka jednostavna logika.
Selektor nije isto sto i celnik fudbalskog saveza. Colakovic, Dominkovic, Ceko, Usanovic i ostali, da su onakvi kakvi nisu, mogli bi nesto da mijenjaju ili da kritikuju rad saveza. To moze i selektor donekle ako ima iza sebe podlogu u vidu rezultata sa selekcijom. To nijedan novi selektor nema.
Stvari u savezu se samo i iskljucivo mogu mijenjati promjenom kadra u istom, odnosno nacina odabira tog kadra. Selektor tu nema apsolutno nikakve obaveze niti mu je to u opisu radnog mjesta. Njegovo je da trazi ono sto mu treba da bi postigao uspjeh i tu se zavrsava njegova relacija sa savezom.
Kada to shvatite, a ocigledno ne mozete, neke ce vam stvari biti jasnije.