A odakle tebi racunica da je cijena karte 1,60KM prihvatljiva i realna?Jedan001 wrote: sjooo ocam i tebi poredjenja pa onda bi po tvom razmisljanju cijena karte za neki odlazak na koncert koji traje pisljiva dva sata uzmimo cijenu ko malo skuplju za te pare mozes zivjet i hranit se citav mjesec recimo logika nigdje veze.
ili sto sok kosta 3-4 marke u kaficu a ti u prodavnici mozes kupit 2l istog.
Po kojim parametrima si tu simbolicnu cijenu od 70f kreirala?
Imas uvijek taxi kao alternativu koji uvijek koristim kad mi se zuri i kad necu da smrdim i da se prljam u javnom prevozu.. osim toga i komercijala je mnogo bolja nego ostali prevoz a zasto vjerovatno sto se placa zato vjerovatno nema ni guzve...i relativno se drze i reda voznje.
Ja mislim da bi vecina koristila i mtel zbog toga sto je jeftiniji ali eto bitnije mu je sta ce reci neko sa strane komsija prijatelj rece da je cetnik da finansira dodika i sl...
ne idu tom logikom manja cjena kvalitet za to se odlucujem a ne odmah mjesaju sa nacionalni kriteriji stvarno fuuuj
Prvo, moras napraviti razliku izmedu luksuza i osnovne ljudske potrebe, zatim u kaficu sok jeste 3-4KM ali mozes isto tako popiti kafu za 1KM
Sto se tice komercijale, cijena jeste relana ali opet to znaci da nemozes porediti jedan smrljivi tramvaj u koji stane min 100 ljudi, koji je takoder i spor i da cijena karte bude ista sa autobusom koji je za 15 min Vjecnica -Dobrinja i u koji stane 40 ljudi , jer usluga nije ista.
Kojim kriterijem, jedan tramvaj Ilida-Bascarsija treba recimo cca 1,5h u tih sat i pol nek ude i izade ukupno 200 ljudi i kupi kartu od 70 kf to je 140KM, cisto sumnjam da je taj tramvaj imao rashoda max. 100KM u tih sat i pol.