Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
4x4

#426 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

sansun wrote:

Onda je Haris Silajdžić najveći izdajnik jer je opravdavao pristajanje na potpisivanje Dejtona u situaciji kada smo mnogo jači bili nego sada. Strašno je neprincipijelno u ovakvoj situaciji hvaliti Harisa a optuživati Tihića, pa upravo su Lagumdžija i Haris ( koji su se skoro na svim pregovorima uz Aliju šlepali) najodgovorniji živući političar za ovakav ustav.

I molim te, nisi mi odgovorio na pitanje, kako bi ti to ukinuo RS? Bošnjaci nikako ne shvataju da vrijeme kuca za RS i da naše nade ne smijemo usmjeravati niti u EU kao ni u USA, jer mi njih naprosto ne zanimamo više kao što ih nismo u ratu zanimali.
ja sam vec rekao da hare za mene nije idealan politicar.
previse je mlak. i dodik je pokazao mnogo puta (pocevsi od pc policije do negiranja genocida) da je jaci i sposobniji od njega.
ipak je hare medju postojecim probosanskim strujama najbolji od svih
sad znas u kakvom smo turmolu ako ne mozemo naci nikoga boljeg od hareta.
:skoljka:

zato se ja zalazem za novu vrstu politicara.
mnogo agresivnijeg, mnogo azurnijeg bez savjesti, koji zna sta hoce i ne preza od srestava da postigne taj cilj.
hare je mitlaufer. on nije lider.
a mi trebamo lidera.

sto se tice ukidanja tzv.rs istorija je pokazala da je u zivotu sve moguce.
apsolutno sve.,
volja covjerka je bezgranicna.. dok postoji zelja, postojat ce i nacin :!:
probosanske snage ne smiju nikad priznati entitet nastao na kostima svojih sunaordnjaka.
proklet ce vas urlici predaka.
a iskreno ja ne bih nikad dao glas nekome ko bi tako nesto prihvatio.
nikada,,
nezavisni

#427 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nezavisni »

4x4 wrote: ja sam vec rekao da hare za mene nije idealan politicar.
previse je mlak. i dodik je pokazao mnogo puta (pocevsi od pc policije do negiranja genocida) da je jaci i sposobniji od njega.
ipak je hare medju postojecim probosanskim strujama najbolji od svih
sad znas u kakvom smo turmolu ako ne mozemo naci nikoga boljeg od hareta.
:skoljka:

zato se ja zalazem za novu vrstu politicara.
mnogo agresivnijeg, mnogo azurnijeg bez savjesti, koji zna sta hoce i ne preza od srestava da postigne taj cilj.
a mi trebamo lidera.

sto se tice ukidanja tzv.rs istorija je pokazala da je u zivotu sve moguce.
apsolutno sve.,
volja covjerka je bezgranicna.. dok postoji zelja, postojat ce i nacin :!:
probosanske snage ne smiju nikad priznati entitet nastao na kostima svojih sunaordnjaka.
proklet ce vas urlici predaka.
a iskreno ja ne bih nikad dao glas nekome ko bi tako nesto prihvatio.
nikada,,
Vjerovao ti ili ne, najveca prednost Bosnjaka je to sto nemaju lidera. Jer, ma koliko neko bio inteligentan i sposoban, kad-tad za*ebe, a ako je on lider, to znaci da je za*ebo citav narod. Zato, podrzavam svaku novu struju u Bosnjaka...

PS. Naucno dokazano!
King_Kenny

#428 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by King_Kenny »

4x4 wrote: zato se ja zalazem za novu vrstu politicara.
a mi trebamo lidera.
Ko mi? Ja ne trebam lidera. Treba više demokratski izabranih političara koji neće biti korumpirani i koji neće smatrati da ih je sam Bog poslao da vode nekakv narod, grupu ili štajaznam koji kolektivitet.
I naravno da se grozim ideje u kojoj cilj opravdava sredstvo. Prosto se zaledim. :twisted:

Silajdžić nije mjera ničega, pa ni političara koji zastupa probosanske interese: toliko je kadrovskih promašaja napravio te sam odlazio milion puta i isto toliko puta se vraćao da ni ono malo dobrih poteza što povremeno napravi, ne može ublažiti očajnu političku historiju.
4x4

#429 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

u pregledu sa ostalim probosanskim politicarima hare je u momentu najbolje sto imamo.

a ako vi necete probosanskog lidera, onda i dalje skidajte gace, naguzite se i neka vam profashisticke snage tipa dodik i dalje zavrcu usi.

znam da ima ljudi kojima je to privrzeno.
cak i uzivaju u tom sadomahizmu
ali ja nisam kao vi.
izvinjavam se.
lerdi

#430 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by lerdi »

4x4 wrote:u pregledu sa ostalim probosanskim politicarima hare je u momentu najbolje sto imamo.

a ako vi necete probosanskog lidera, onda i dalje skidajte gace, naguzite se i neka vam profashisticke snage tipa dodik i dalje zavrcu usi.

znam da ima ljudi kojima je to privrzeno.
cak i uzivaju u tom sadomahizmu
ali ja nisam kao vi.
izvinjavam se.
Tebi ipak odgovara da skidaš gaće samo svom lideru ili šta? Od jednoumlja nema ništa. Imaš primjer "boljeg" od dva BH entiteta. Čovjek je poklopio sve i svi moraju da klimaju glavu. Ko ne klima nema ga nigdje. Ako se tebi klima glavom kad ti kažu da klimaš glavom onda sačekaj. Možda se kakav probosanski Dodo i pojavi ;-)
nezavisni

#431 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nezavisni »

4x4 wrote:u pregledu sa ostalim probosanskim politicarima hare je u momentu najbolje sto imamo.
Pa eto, mozda bih se i mogao sloziti s tim...
Ali zapamti, Dodik ce sj*bat, prije iil kasnije, a to znaci da ce sj*bat RS. Zapamti!!
4x4

#432 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

lerdi wrote:
Tebi ipak odgovara da skidaš gaće samo svom lideru ili šta? Od jednoumlja nema ništa. Imaš primjer "boljeg" od dva BH entiteta. Čovjek je poklopio sve i svi moraju da klimaju glavu. Ko ne klima nema ga nigdje. Ako se tebi klima glavom kad ti kažu da klimaš glavom onda sačekaj. Možda se kakav probosanski Dodo i pojavi ;-)
pa takvi kao ti se ubise prestavljajuci pc kao uspjesniji dio bih.
kako odjednom jednoumlje ?
ili su efikasni zbog jednoumlja ili nisu efikasni ?
odlucite prvo,, pa cemo diskutovati.

ja samo znam da taj seljobar, nepismenjak, prostak , traktorista iz laktasa sacuva policiju pc, yebe majku svim zapadnjacima u prudu, i dobija sve drzavne zakone po svojoj volji , dok akademici i lingvisticari tipa hare skakuce kao mali zeko oko velikog medvjeda i preti svojim strasnim shapama.

u svijetu su uvijek postojale mlakonje.
postojali su mitlauferi koji su u svojim naucnim profesijama dostigli savrsenstvo.
ali takvi ljudi nisu za politicara.
politika je kanalizacija svake drzave.
mi ne trebamo intelektualce da nas vode, mi bas trebamo traktoriste i sebicne prostake koji imaju cvrstu ruku i volju.
pravoslavni separatisti vec dvije godine imaju lidera.
a sta probosanske snage imaju ?
nikog ni blizu dodiku da mu parira.,
zato ispastamo.
King_Kenny

#433 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by King_Kenny »

4x4 wrote:
postojali su mitlauferi koji su u svojim naucnim profesijama dostigli savrsenstvo.
mi ne trebamo intelektualce da nas vode, mi bas trebamo traktoriste i sebicne prostake koji imaju cvrstu ruku i volju.
zato ispastamo.
Milan Bandić idealan profil političara?
Traktoristi i sebični prostaci kao politički predstavnici mogu samo odvesti u rat, glad, siromaštvo, kanalizaciju... Nigdje više!
lerdi

#434 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by lerdi »

4x4 wrote:
lerdi wrote:
pa takvi kao ti se ubise prestavljajuci pc kao uspjesniji dio bih.
kako odjednom jednoumlje ?
ili su efikasni zbog jednoumlja ili nisu efikasni ?
odlucite prvo,, pa cemo diskutovati.

ja samo znam da taj seljobar, nepismenjak, prostak , traktorista iz laktasa sacuva policiju pc, yebe majku svim zapadnjacima u prudu, i dobija sve drzavne zakone po svojoj volji , dok akademici i lingvisticari tipa hare skakuce kao mali zeko oko velikog medvjeda i preti svojim strasnim shapama.

zato ispastamo.
Ko smo to mi? Ako malo bolje pogledaš moj post riječ boljeg je pod navodnicima, a valjda znaš šta to treba da znači. Da su u jednoumlju jesu, a da su efikasni i prosperitetni to :-).
Ako je za tebe idealan lider neko ko posjeduje sve karakteristike koje si ti prepisao Dodiku, onda brate stvarno mi nisi jasan. Jel ti misliš da bi Bošnjaci sa jednim takvim liderom nešto postigli? Griješiš brate i to zbog mali milion razloga.
4x4

#435 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

kada radis u kanalizaciji onda imas posla ?......... pa sa govnima.

ako ti se takav posao previse gadi onda biraj drugu profesiju.
isto tako treba politicar imati 'jajca' za sva govna koja se u politici uvlace.
znaci, rat kao opcija mora postojati svim politicarima u podsvijesti.
pogotovo ako se radi o krucijalnim pitanjima drzavnosti kao sto se u momentu nalazimo.

ko nema stomaka za rat ne bi trebao biti u politici.
kao sto rekoh,, nije politika za svakoga.
mora se imati stomak za to.
4x4

#436 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

lerdi wrote:
Ko smo to mi? .
svi koji su probosanski orijentisani
King_Kenny

#437 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by King_Kenny »

4x4 wrote:kada radis u kanalizaciji onda imas posla ?......... pa sa govnima.

pogotovo ako se radi o krucijalnim pitanjima drzavnosti kao sto se u momentu nalazimo.

Prevencija rata mora biti u mislima, postupcima i djelima svakog normalnog demokratskog političara.
Totalitarist je tvoj ideal. "I u kanalizaciju za njim, ili ispred njega - ovisi."
lerdi

#438 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by lerdi »

4x4 wrote:kada radis u kanalizaciji onda imas posla ?......... pa sa govnima.

Politika nije nikakva kanalizacija. Politika je jedna velika kurva i ako znaš odraditi dobro posao, a uz to znaš kome se i kad naguziti, dobro češ proći. U suprotnom nema te nigdje.
Niti jedna demokratska zemlja i niti jedan narod, po meni, ne treba da ima nekog lidera. Kao što neko reće lideri su nas i doveli dovde. Bitno je imati skup ljudi kojima će biti isti cilj i koji će znati jedni druge da kontrolišu kada neki od njih malo krene stranputicom. U našem slučaju mi imamo skup ljudi kojima je isti cilj , ali on nažalost ne uključuje dobrobit naroda.
BHCluster

#439 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by BHCluster »

osa wrote:
sansun wrote:
Ovaj ustav je uredu samo se nesprovodi to jeste problem znaci Dejton nije problem nego one stranke sto ga nesprovode a to im je posao...

Mislim da si apsolutno u pravu, a najveći promašaj bošnjačke politike je taj što nisu bili ažurniji i agresivniji kada je aneks 7 ( povratak izbjeglica) trebao da se sprovede. Svakako da su tu bile opstrukcije i iz RS-a ali smatram da smo ipak mi bili u jačem položaju samo što nismo imali nikakav koncept. Sada je naravno za sve kasno, RS će sigurno opstati i slobodno se može kazati da je stabilnija od BiH.

hajde pokušaj smisliti "kako bi ti mene koji sam se skućio u švedskoj(americi, austriji, hrvatskoj, sarajevu itd.),a inače sam s teritrija rs-a, natjerao, nagovorio ili bilo kako drukčije uvjerio da siđem s konja i uzjašem magarca, da ponovo počinjem život iz početka, da tražim posao ili neki drugi izvor egzistencije, da djecu upisujem u škole s potpuno drugačijim školskim programom itd.itd."

hajde onako kratko, jasno, jezgrovito da te svi forumaši razumiju.
Osa pa to su te kafanske teze i rasprave, ta opcija treba da postoji jer ako ne postoji onda oni koji bih se zeljeli vratiti a nemogu nemaju nikakve sanse, a i oni koji nece vratili bih se namalo da im se to popravi sto je dobra stvar barem ce drzava potrositi pare na nesto bolje osim njihovih depova.
4x4

#440 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

lerdi wrote:
Politika je jedna velika kurva i ako znaš odraditi dobro posao, a uz to znaš kome se i kad naguziti, dobro češ proći. .
pa vidim da si se ti vec odlucio naguzivanju.
izvini, ali nismo ista kategorija covjeka.
ja imam odredjenu dozu dostojansta i sa takvima kao ti gdje se biraju politicari po arsinu cestog naguzivanja nemam ama bas nista zajednicko.
bez obzira da li si probosanski obojen ili ne.
beskicmenjaci nikad nisu igrali bilo kakvu vaznu ulogu.
4x4

#441 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

King_Eric wrote:
Prevencija rata mora biti u mislima, postupcima i djelima svakog normalnog demokratskog političara. ."
i poslije onakvog poganom rata nisi nista shvatio ?
dok je alija govorio 'mirno spavajte nece biti rata' po'chetnici su postavljali tenkove i topove oko nasih kuca.
idealizam i naivitet spada u bosnjacku narav.
ne biti spreman za svaku opciju znaci postavljati sebe kao zrtveno janje
a ja ne zelim glasati za politicara koji je naivan.
ja hocu politicara koji je spreman na svaku opciju.
izvini,, mozda je do mene.. ali ja mislim da covjek koji nije spreman za najgore nije spreman ni za najbolje.
King_Kenny

#442 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by King_Kenny »

4x4 wrote:
King_Eric wrote:
Prevencija rata mora biti u mislima, postupcima i djelima svakog normalnog demokratskog političara. ."
i poslije onakvog poganom rata nisi nista shvatio ?
dok je alija govorio 'mirno spavajte nece biti rata' po'chetnici su postavljali tenkove i topove oko nasih kuca.
idealizam i naivitet spada u bosnjacku narav.
ne biti spreman za svaku opciju znaci postavljati sebe kao zrtveno janje
a ja ne zelim glasati za politicara koji je naivan.
ja hocu politicara koji je spreman na svaku opciju.
izvini,, mozda je do mene.. ali ja mislim da covjek koji nije spreman za najgore nije spreman ni za najbolje.
Zbog "onakvog rata" sam i shvatio. Moji stavovi izrečeni na ovoj temi nemaju veze s Alijinom tezom da za rat treba dvoje i rata neće biti - obje izjave su besramne.
Nedajbože da rata opet bude. No, ako ga i bude, borit ću se protiv zla. To je jedna strana priče.
Druga: da ne trebaju političari voditi ratu, nego tegliti u suprotnom pravcu. Ja hoću političara koji misli i govori isto.
lerdi

#443 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by lerdi »

4x4 wrote:
lerdi wrote:
Politika je jedna velika kurva i ako znaš odraditi dobro posao, a uz to znaš kome se i kad naguziti, dobro češ proći. .
pa vidim da si se ti vec odlucio naguzivanju.
izvini, ali nismo ista kategorija covjeka.
ja imam odredjenu dozu dostojansta i sa takvima kao ti gdje se biraju politicari po arsinu cestog naguzivanja nemam ama bas nista zajednicko.
bez obzira da li si probosanski obojen ili ne.
beskicmenjaci nikad nisu igrali bilo kakvu vaznu ulogu.
Joj i ja sa svakim pokušavam diskutovati. Očito je da se u politiku razumiješ kao u genetski inženjering, ali eto do mene je. Trebao sam nakon tvog prijedloga o islamskom kalifatu odma odustati i od pokušaja diskusije. Uredu je upravu si. Trebaju nači i Bošnjaci jednog medžeda koji će se gurati sa tenkovima koje pošalje MZ nakon što im ovaj kaže da ćemo postati islamski kalifat. :thumbup:
4x4

#444 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 4x4 »

lerdi wrote:
Joj i ja sa svakim pokušavam diskutovati. Očito je da se u politiku razumiješ kao u genetski inženjering, ali eto do mene je. Trebao sam nakon tvog prijedloga o islamskom kalifatu odma odustati i od pokušaja diskusije. Uredu je upravu si. Trebaju nači i Bošnjaci jednog medžeda koji će se gurati sa tenkovima koje pošalje MZ nakon što im ovaj kaže da ćemo postati islamski kalifat. :thumbup:
inteligentni umovi prave iz svake situacije najbolje sto mogu u datom momentu.
znas onu,, za nekoga je casa polupuna za nekoga je poluprazna.
ja i ti ne mozemo promjeniti fakt da se zapadnjaci-krscani boje islama.
ali to je fakt.
u vecini tih zemalja muslimanski fundamentalizam dolazi odmah pored termina crne kuge i nuklearnog holokausta.

sad, sta nam je u ovom momentu uraditi?
ja sam naveo kako mi taj strah krscana prema islamu mozemo okrenuti u svoju korist.
a ne dopustati mamlazima tipa dodik da recimo dobija svoju policiju jer zeli biti strazar ekstremnog muslimanstva u bosni.

naravno, nisam ni ocekivao da svi odmah shvate moju poentu.
zonbirile

#445 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

mekaba wrote:
zonbirile wrote:
al_akhisari wrote:Njemu se zaista moze zamjeriti mnogo toga, pocevsi od velikog broja idiota kojima se okruzio, tersluka, ceste pasivnosti,...ali covjek ima stav i drzi se toga...iako ga cesto porede i izjednacavaju s miletom iz sumske, on je ( pored jos mnogo razlika), barem covjek sa stilom...Licno, cijenim ljude sa stavom ( bez obzira da li se sa istim slazem ili ne ), danas ih je jako tesko tesko naci...
------------------------------------
i Monika Lewinsky je imala stav.Valjaš gluposti ponašanje Haretovo je neproduktivno,suludo i za zemlju štetno.Politika i diplomacija je mnogo više od pravde i pravičnosti i prikupljanja jeftinih poena na press konferenciji.Mnogi sa njim na čelu da vole Bosnu trebali bi da odu,to je najviše što bi učinili.Sadašnje stanje je produkt njihove nekompetentne drčne politike i neuvažavanje osnovnih potreba drugih,sem ličnih sujeta,novca i nepotizma.Možemo mi priččati šta hočemo,ali nas život demantuje-zadnji u svemu u Evropi,i šta sad ,pričati o Harebegu i com.
Hare je gospodin i jedini borac za BiH.Svi ostali su krkani koji gledaju samo svoj interes.Ko je bolji od Hareta??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
----------------------------------------------------------
bravo,pod gospodinom borcem Bosna izdiše evo 20g.U pravu si lepi Hare,zvani Prdibeg je dobar,ne valja Bosna.
osa

#446 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

BHCluster wrote:
osa wrote:

Mislim da si apsolutno u pravu, a najveći promašaj bošnjačke politike je taj što nisu bili ažurniji i agresivniji kada je aneks 7 ( povratak izbjeglica) trebao da se sprovede. Svakako da su tu bile opstrukcije i iz RS-a ali smatram da smo ipak mi bili u jačem položaju samo što nismo imali nikakav koncept. Sada je naravno za sve kasno, RS će sigurno opstati i slobodno se može kazati da je stabilnija od BiH.

hajde pokušaj smisliti "kako bi ti mene koji sam se skućio u švedskoj(americi, austriji, hrvatskoj, sarajevu itd.),a inače sam s teritrija rs-a, natjerao, nagovorio ili bilo kako drukčije uvjerio da siđem s konja i uzjašem magarca, da ponovo počinjem život iz početka, da tražim posao ili neki drugi izvor egzistencije, da djecu upisujem u škole s potpuno drugačijim školskim programom itd.itd."

Osa pa to su te kafanske teze i rasprave, ta opcija treba da postoji jer ako ne postoji onda oni koji bih se zeljeli vratiti a nemogu nemaju nikakve sanse, a i oni koji nece vratili bih se namalo da im se to popravi sto je dobra stvar barem ce drzava potrositi pare na nesto bolje osim njihovih depova.[/quote]

nisu to kavanske teze nego realnost, naime povratak nikom nije zabranjen, povratak je dijelom i ostvaren, ostvaren od strane onih ljudi koji nisu imali bolje opcije, a oni koji su imali, koje ja opisah se ne vraćaju a niti neće, jer ljudski je za sebe izabrati, bolju opciju.
elSaik

#447 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by elSaik »

Ma pustite šuplje. Onaj ko se htio vratiti, vratio se. Onaj ko se vratio, najradije bi opet nazad.
nokia6170

#448 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nokia6170 »

BHCluster wrote:

Fino, tesko ali fino..bas isto onako kao sto su to Njemci uradili...otpremnina i vracaj se.

A to kako bi poceo ponovo zivot, pa ne bi bio jedini..puno je stotina hiljada Bosanaca i Hercegovaca koji nisu napustili Bosnu u ratu, vec su raseljeni unutar Bosne i koji su poceli zivot iznova.

Tu je kriva bosnjacka politika koja je stimulisala ostanak nasih izbjeglica umjesto da je insistirala kod drzava domacina da jednostavno vrate. A stimulisanjem ostanka (pasivnim drzanjem i sutnjom) umjesto povratka Bosnjaka, desio bi se domino efekat da bi se bosnjacka vrla elitna politika suocila sa domino efektom povratka i srba, hrvata i jevreja tamo gdje bosnjaci drze moc, a to bi znacilo da ratni i poratni profiteri bi morali napustiti ogromne stanove po ciglananama, titovoj i slicnim elitnim ulicicama i naseljima.

Naravno sada je kasno za takvo sto. Prica o povratku je davno zavrsena prica. Povratak je bio moguc u nekih 5-7 godina nakon rata...a idealan kao na primjeru Kosova gdje se 700 000 protjeranih Albanaca vratilo odmah nakon okoncanja njihovog rata.

p.s. a znam ja da s konja na magarca nece niko..nece onaj sto je pisao i srao po poljskim klozetima, a nije znao prije rata ni sta je masina za ves, a kamoli sudje, da izadje iz fine tople hale sa centralnim grijanjem. To je sasvim logicno.

p.s. kao sto su sarajevski Srbi kolateralna steta velikosrpske politike fizickog razdvajanja etnosa, tako su i prognani Bosnjaci iz RS-a kolateralna steta bosnjacke quasi islamske ekonomsko-politicke elite...ponajprije sarajevske.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#449 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by pici »

nokia6170 wrote:
BHCluster wrote:

Fino, tesko ali fino..bas isto onako kao sto su to Njemci uradili...otpremnina i vracaj se.

A to kako bi poceo ponovo zivot, pa ne bi bio jedini..puno je stotina hiljada Bosanaca i Hercegovaca koji nisu napustili Bosnu u ratu, vec su raseljeni unutar Bosne i koji su poceli zivot iznova.

Tu je kriva bosnjacka politika koja je stimulisala ostanak nasih izbjeglica umjesto da je insistirala kod drzava domacina da jednostavno vrate. A stimulisanjem ostanka (pasivnim drzanjem i sutnjom) umjesto povratka Bosnjaka, desio bi se domino efekat da bi se bosnjacka vrla elitna politika suocila sa domino efektom povratka i srba, hrvata i jevreja tamo gdje bosnjaci drze moc, a to bi znacilo da ratni i poratni profiteri bi morali napustiti ogromne stanove po ciglananama, titovoj i slicnim elitnim ulicicama i naseljima.

Naravno sada je kasno za takvo sto. Prica o povratku je davno zavrsena prica. Povratak je bio moguc u nekih 5-7 godina nakon rata...a idealan kao na primjeru Kosova gdje se 700 000 protjeranih Albanaca vratilo odmah nakon okoncanja njihovog rata.

p.s. a znam ja da s konja na magarca nece niko..nece onaj sto je pisao i srao po poljskim klozetima, a nije znao prije rata ni sta je masina za ves, a kamoli sudje, da izadje iz fine tople hale sa centralnim grijanjem. To je sasvim logicno.

p.s. kao sto su sarajevski Srbi kolateralna steta velikosrpske politike fizickog razdvajanja etnosa, tako su i prognani Bosnjaci iz RS-a kolateralna steta bosnjacke quasi islamske ekonomsko-politicke elite...ponajprije sarajevske.

:thumbup:
zonbirile

#450 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

sve je dobro i tačno napisano o izbjeglicama ,samo se potkrada jedna greška,kao crvena nit u svim postovima.Pa nije greška bošnjačke politike stanje i postupci sa izbjeglicama,upravo suprotno.Homogenizacija u svom toru kao cilj na terenu i u stvarnosti polučila je postupke i mjere o kojima se ovde razvlači,a lepi Hari je jedan od njih.Pa na Prvom kongresu septembra ratne 93,prvi je konačno javno progovorio o čistoj Bošnjačkoj državi.Kratko i jasno uopravo je želja i politika bila da se niko ne vrati.
Post Reply