Ma reci slobodno - mrzim..isto ti dođe prijevod ovih tvojih rečenica..nosara wrote:Religija je opijum za narod...udrch wrote: Naravno da se služiš gore podvučenim dijelom..
Svoj ateizam ispovijedaj kod kuće, a ostale pusti da normalno žive..jel ovo sad zamjena teza..
Nećeš direktno da kažeš da mrziš vjeru i sve što ima veze sa njom, pa samo mijenjaš teze..
Ja ponovo ponavljam, vjernik sam, musliman, praktičar, ali mi ne smeta simbol nijedne vjere, nijednog naroda, ne smeta mi tvoj ateizam niti bilo šta drugo..ne smeta mi ništa što zadovoljava bilo koju osobnost bilo kojeg čovjeka..
Možeš li ti to reći?![]()
Ne mrzim, ali mislim da je anahronizam u XXI vijeku vjerovat u nesto cega nema... Religija razdvaja ljude i istice njihove razlike... To mrzim, jer se na kraju zavrsi u krvi...
Smeta mi sto za vrijeme vjerskih praznika na drzavnim medijima koje placam i ja, moram gledati vjerske programe, a BiH je sekularna, barem po papirima... Jel' to narusavanje mojih ljudskih prava...? Naravno, ali ko jaci - tlaci...
A isticanje bilo kakvih simbola, pa i vjerskih, je u svrhu nekog politickog cilja... Poruke se ne salju sebi, vec drugima...
Vjerovanje u Boga ne može biti anahronizam..XXI vijek u suštini nije ništa bolji od nekog IV ili VII vijeka..najniži stepen ljudskosti čovječanstvo je doživjelo u XX vijeku koji se smatrao vijekom najvećih dostignuća..ali to ništa ne dokazuje..
Meni smeta što svako veče u udarnom terminu moram da gledam DNEVNIK - koji nije ništa drugo nego hronika šta su naši političari radili vazdan..ali niko me ne pita..da je dnevnik jednom sedmično političari bi se možda potrudili da urade nešto pametno..