da li vas je strah od smrti?
- Obskurni
#426 Re: da li vas je strah od smrti?
Al evo vidim, zavidna mu je statistika 
- despina
#427 Re: da li vas je strah od smrti?
sreća pa nemamo kugu 
- fatamorgana
#428 Re: da li vas je strah od smrti?
Jel' ono bi Bergmanov Sedmi pečat?
- fatamorgana
#430 Re: da li vas je strah od smrti?
Aaaaaaaaaaaah, (iskreni uzdah).
-
LSD
#431 Re: da li vas je strah od smrti?
NINkoviću, morgana odra uzduž i poprijeko...frajer je u zavidnoj kondiciji i ne pokazuje nikakve znakove umora u svom trolanju...de ga malo pripazi, živ bio
sevap ti je.
- NIN
#432 Re: da li vas je strah od smrti?
Banned user for reason “oftopicarenje”
» fatamorgana, despina
hefta
» fatamorgana, despina
hefta
- Spartakus
#434 Re: da li vas je strah od smrti?
Ne kontam zasto je ovdje despina banovana??? 
- NIN
#435 Re: da li vas je strah od smrti?
Hos i ti kod nje?Spartakus wrote:Ne kontam zasto je ovdje despina banovana???
- muftija
#436 Re: da li vas je strah od smrti?
Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu.

- Bebelo
#437 Re: da li vas je strah od smrti?
Pratim ja.muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu.![]()
Evo da se vratimo...svaki covjek se - normalno je - plaši smrti. Ali ako znaš šta je smrt, da je to u stvari preseljenje, i kad znaš šta te čeka poslije, onda je lakše jer na ovom svijetu možeš mnogo toga uraditi po tom pitanju...da se pripremiš...
- Spartakus
#438 Re: da li vas je strah od smrti?
NIN wrote:Hos i ti kod nje?Spartakus wrote:Ne kontam zasto je ovdje despina banovana???
Ovdje izgleda sve sljaka pod jaranskom inicijativom! Ako mislis da treba i mene banovati-bujrum! Ne slazem se sa pojedinim clanovima i offtopicarenjem ali isto tako se ne slazem ni sa admin zastrasivanjem i nekorektnoscu! Ako mislis da je u redu ovakvo vodjenje foruma i bahatost tebe kao admina, onda ce ovaj forum ubrzo spasti na mahalski nivo!muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu.![]()
Ako se ne ukljucejm u temu to ne znaci da je ne pratim! Na skoro svakoj temi na forumu bude dosta odstupanja ali se ne reauguje uvijek ovako rigorozno!
- muftija
#439 Re: da li vas je strah od smrti?
U neku ruku se slazem s tobom, ma da ipak mislim da niko ne zna sa sigurnoscu sta ga tamo ceka.Bebelo wrote:Pratim ja.muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu.![]()
Evo da se vratimo...svaki covjek se - normalno je - plaši smrti. Ali ako znaš šta je smrt, da je to u stvari preseljenje, i kad znaš šta te čeka poslije, onda je lakše jer na ovom svijetu možeš mnogo toga uraditi po tom pitanju...da se pripremiš...
Ali kazu da vjernik lebdi izmedzu nade i straha kao sto ptica lebdi izmedzu dva krila, ako se jedno krilo slomi ptica pada, to isto vazi i za vjernika, ako izgubi jedno od ovo dvoje (nadu ili strah) jednostavno pada.
Last edited by muftija on 09/02/2012 23:09, edited 1 time in total.
- radiša
#440 Re: da li vas je strah od smrti?
Ja se smrti uopste ne plasim.Mislim da posle ovog sveta nema dalje.Bebelo wrote:svaki covjek se - normalno je - plaši smrti. Ali ako znaš šta je smrt, da je to u stvari preseljenje, i kad znaš šta te čeka poslije, onda je lakše jer na ovom svijetu možeš mnogo toga uraditi po tom pitanju...da se pripremiš...muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu.![]()
-
mini2
#441 Re: da li vas je strah od smrti?
Bebelo wrote:Pratim ja.muftija wrote:Cini mi se ko da su svi posli krivim smijerom, niko ne prati temu.![]()
- NIN
#442 Re: da li vas je strah od smrti?
Jos jednom te vidim kraj ti je na ovom forumu!Spartakus wrote:Ovdje izgleda sve sljaka pod jaranskom inicijativom!
I da, Banovici, separacija!
- vodoprovodčik
#443 Re: da li vas je strah od smrti?
strah me, ponajviše da će se nekom ludom zavjerom pojaviti čika B. onakav kakvim ga opisuju opskurne knjige
- BHF_Manijak
#444 Re: da li vas je strah od smrti?
A sto je Diwan banovan?!Spartakus wrote:Ne kontam zasto je ovdje despina banovana???
-
Landa
#445 Re: da li vas je strah od smrti?
Jedno jutro sam krenula u skolu i zaglavila u liftu. Trajalo je oko par minuta, dok sam ja prekontala sta da radim, komsinica je pozvala lift u prizemlju i ja sam sisla. Nastavila sam dalje i u roku od par minuta bila na glavnoj cesti koja ima veoma ostru krivinu u desno, haman pa lakat krivina. U momentu kad sam stizala do te ulice vidjela sam sleper kako prebrzo ulazi u tu krivinu, prevrce se, i struze sve ispred sebe preko zelene povrsine do biciklisticke staze na kojoj sam se ja trebala nalaziti da se nisam zaglavila u liftu tih par minuta. Od tada kad god pomislim na svoju smrt, imam flashback tog kamiona i srece sto sam se zaglavila u liftu. Na srecu nije nikoga pokupio a ni njemu nije nista bilo.
I o samoubistvima nekad razmisljam. Recimo da dobijem neku opaku bolest, da se patim a i da patim ljude oko sebe, da li bih sama sebi mogla prekratiti i kako. Kako je ljudima koji uzmu eutanaziju pa znaju da im zadnji sati kucaju. Znam jednog covjeka koji je mlad bolovao od raka i na kraju izabrao eutanaziju pa da je sam svoj pogreb regulisao, testament pisao u tim momentima, kucu prodao, rastao se sa djetetom, familijom...cesto ga se sjetim...uhhh, koje li su to muke bile.
Povelik strah kao i svako imam da izgubim svoje najmilije. Zamisljam kakav ce mi biti zivot bez mame. Koliki je to shok kad cujes da ti je otac preminuo. Kako cu primiti te vijesti, da li cu vrisnuti ili samo se srusiti. Da li ce biti bolesni, da li ce se napatiti. Kako cu dopustiti da ih spuste u hladnu, mokru zemlju. Svasta se covjeku munta po glavi...nisu lijepe misli ali nekad same naviru.
Vec pola godine-godinu se kanim da se registrujem kao donor ali nikako da se potpisem. Isto kao da potpisujem svoju smrt...bas mi morbidno nekako...iako smatram da se treba registrovati. Sve pomislim kako trebam poslati pismo i onda
I o samoubistvima nekad razmisljam. Recimo da dobijem neku opaku bolest, da se patim a i da patim ljude oko sebe, da li bih sama sebi mogla prekratiti i kako. Kako je ljudima koji uzmu eutanaziju pa znaju da im zadnji sati kucaju. Znam jednog covjeka koji je mlad bolovao od raka i na kraju izabrao eutanaziju pa da je sam svoj pogreb regulisao, testament pisao u tim momentima, kucu prodao, rastao se sa djetetom, familijom...cesto ga se sjetim...uhhh, koje li su to muke bile.
Povelik strah kao i svako imam da izgubim svoje najmilije. Zamisljam kakav ce mi biti zivot bez mame. Koliki je to shok kad cujes da ti je otac preminuo. Kako cu primiti te vijesti, da li cu vrisnuti ili samo se srusiti. Da li ce biti bolesni, da li ce se napatiti. Kako cu dopustiti da ih spuste u hladnu, mokru zemlju. Svasta se covjeku munta po glavi...nisu lijepe misli ali nekad same naviru.
Vec pola godine-godinu se kanim da se registrujem kao donor ali nikako da se potpisem. Isto kao da potpisujem svoju smrt...bas mi morbidno nekako...iako smatram da se treba registrovati. Sve pomislim kako trebam poslati pismo i onda
-
nihil_
#446 Re: da li vas je strah od smrti?
Ja bi reko da ti previse razmisljas o smrtiLanda wrote:Jedno jutro sam krenula u skolu i zaglavila u liftu. Trajalo je oko par minuta, dok sam ja prekontala sta da radim, komsinica je pozvala lift u prizemlju i ja sam sisla. Nastavila sam dalje i u roku od par minuta bila na glavnoj cesti koja ima veoma ostru krivinu u desno, haman pa lakat krivina. U momentu kad sam stizala do te ulice vidjela sam sleper kako prebrzo ulazi u tu krivinu, prevrce se, i struze sve ispred sebe preko zelene povrsine do biciklisticke staze na kojoj sam se ja trebala nalaziti da se nisam zaglavila u liftu tih par minuta. Od tada kad god pomislim na svoju smrt, imam flashback tog kamiona i srece sto sam se zaglavila u liftu. Na srecu nije nikoga pokupio a ni njemu nije nista bilo.
-
Landa
#447 Re: da li vas je strah od smrti?
E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud 
-
nihil_
#448 Re: da li vas je strah od smrti?
Razmisljas o situacijama u kojima si mogla poginuti, razmisljas o samoubistvima, razmisljas o tom kako ces primiti smrt nekog svog. To meni izgleda ko previse razmisljanja o smrti. Smrt je neminovna, umrijet ces sigurno, kad i gdje ne znas, umrijet ce i neko tebi blizak...ti tu ne mozes nista napraviti bez obzira koliko razmisljala.Landa wrote:E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud
-
Landa
#449 Re: da li vas je strah od smrti?
Da, razmisljam, ali ja nigdje nisam navela intenzitet ili kvantitet tih misli. Nije da se budim i idem leci sa mislima o smrti ali naravno da razmisljam. A ti ne razmisljas? Ne mogu da vjerujem da nikad nisi pomislio na svoj kraj i kako ce izgledati ili sta te moze snaci u buducnosti koliko pozitivno toliko i negativno...ili jednostavno da se zamisljas u raznim situacijama kao npr, sta ja znam...da dobijes na lutriji.nihil_ wrote:Razmisljas o situacijama u kojima si mogla poginuti, razmisljas o samoubistvima, razmisljas o tom kako ces primiti smrt nekog svog. To meni izgleda ko previse razmisljanja o smrti. Smrt je neminovna, umrijet ces sigurno, kad i gdje ne znas, umrijet ce i neko tebi blizak...ti tu ne mozes nista napraviti bez obzira koliko razmisljala.Landa wrote:E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud
-
nihil_
#450 Re: da li vas je strah od smrti?
Pa i ne razmisljam bas, jednom sam shvatio da ce mi smrt sigurno biti za rubrike "vjerovali ili ne". Ne razmisljam o buducnosti a kad razmisljam o stvarima uvijek trazim neki komican momenatLanda wrote:Da, razmisljam, ali ja nigdje nisam navela intenzitet ili kvantitet tih misli. Nije da se budim i idem leci sa mislima o smrti ali naravno da razmisljam. A ti ne razmisljas? Ne mogu da vjerujem da nikad nisi pomislio na svoj kraj i kako ce izgledati ili sta te moze snaci u buducnosti koliko pozitivno toliko i negativno...ili jednostavno da se zamisljas u raznim situacijama kao npr, sta ja znam...da dobijes na lutriji.nihil_ wrote:Razmisljas o situacijama u kojima si mogla poginuti, razmisljas o samoubistvima, razmisljas o tom kako ces primiti smrt nekog svog. To meni izgleda ko previse razmisljanja o smrti. Smrt je neminovna, umrijet ces sigurno, kad i gdje ne znas, umrijet ce i neko tebi blizak...ti tu ne mozes nista napraviti bez obzira koliko razmisljala.Landa wrote:E jbg...da je tema bila o sexu pa da sam napisala odprilike sve o cemu razmisljam rekli bi isto da previse razmisljam o sexu. Ovo su destilirane misli a u mene procesor vrti k`o lud
Bio sam par puta jaaaaako blizu smrti i umrlo mi je dosta bliskih ljudi iz uze i sire familije, tako da mozda sam samo naviko na smrt
Samo da znas ne osudjujem te niti te napadam, nit mislim da si nesto nenormalna. Samo konstatujem