MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
adnansax

#426 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

nera18 wrote:koliko djevojaka :D :D
Od 50 policajaca, mislim da ce biti primljeno 10-15 djevojaka minimalno..ako ti sta znaci
dingosp0

#427 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

od prilike kad se treba nadati da ce poceti zvati kandidate na test opceg znanja ?
Znam da je za vojsku konkurs bio vako u feb, a tek u junu/julu su pozvani...hocel biti isto sa mupom... pretpostavljam da hoce jer ce broj kandidata sigurno biti isti ili veci od konkursa za Vojsku.
adnansax

#428 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

dingosp0 wrote:od prilike kad se treba nadati da ce poceti zvati kandidate na test opceg znanja ?
Znam da je za vojsku konkurs bio vako u feb, a tek u junu/julu su pozvani...hocel biti isto sa mupom... pretpostavljam da hoce jer ce broj kandidata sigurno biti isti ili veci od konkursa za Vojsku.
Zadnji datum za podnosenje prijava je 10.01. od kojeg pocinje teci rok za pregled prijava i objavljivanje spiska kanditata, za sto je rok 30 dana, tj do 10.02. i mislim da ce onda nakon 10 ili 15 dana biti prvi test..bar je tako nekako bilo prosli put..
dingosp0

#429 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dingosp0 »

adnansax wrote:
dingosp0 wrote:od prilike kad se treba nadati da ce poceti zvati kandidate na test opceg znanja ?
Zadnji datum za podnosenje prijava je 10.01. od kojeg pocinje teci rok za pregled prijava i objavljivanje spiska kanditata, za sto je rok 30 dana, tj do 10.02. i mislim da ce onda nakon 10 ili 15 dana biti prvi test..bar je tako nekako bilo prosli put..
aha, a kako ce ici testiranje.. jeli po abecedi prezimena..
koliko se moze testirati osoba od jednom... sigurno ne vise od 100
adnansax

#430 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

dingosp0 wrote:
adnansax wrote:
aha, a kako ce ici testiranje.. jeli po abecedi prezimena..
koliko se moze testirati osoba od jednom... sigurno ne vise od 100
ako se ne varam prosli put je bilo po abecedi,nisam siguran ali bile su neke grupe kada se radio pismeni test (na fpn u amfiteatru), mozda nekih 4-5 grupa..vjerujem manje od po 100 ljudi..
ne zamjeri,bilo je davno pa nisam milion posto siguran :razz:
SportLux

#431 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by SportLux »

Trci li iko 3200 nije malo :)
_Alcatraz_

#432 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by _Alcatraz_ »

Član 51. Zakona o policijskim službenicima (Pravila postupka izbora)

(1) Testiranje se obavlja najkasnije 30 dana poslije isteka roka za prijavljivanje. Samo kandidati koji ispunjavaju opće i posebne uvjete i koji su podnijeli svu traženu dokumentaciju imaju pravo pristupa testiranju.
(2) Kandidati koji ispunjavaju uvjete iz stava 1. ovog člana testiraju se po navedenom redoslijedu:
a) test općeg znanja, uključujući pisani rad;
b) test fizičke sposobnosti;
c) ljekarski pregled;
d) psihološki pregled, uključujući test i razgovor;
e) drugi test koji policijski organ smatra potrebnim ili opravdanim.
(3) Kandidat koji ne prođe jedan od testova iz stava 2. ovog člana isključuje se iz daljeg procesa odabira.
(4) Komisija za izbor:
a) utvrđuje sadržaj testova iz stava 2. ovog člana, uz odobrenje policijskog komesara;
b) utvrđuje konačan rezultat za svakog kandidata na osnovu ukupnog zbira rezultata svakog od testova;
c) sačinjava i objavljuje listu kandidata koji su pristupili testiranju;
d) predlaže kandidate koji imaju najveći broj bodova sa liste iz tačke c) ovog stava, radi zapošljavanja u skladu sa
oglašenim brojem slobodnih radnih mjesta.

kokuz_sa

#433 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

sporticus wrote:Samo da napišem da za čin "policajac" do sada ima oko 3000 prijavljenih kandidata . Nisam 100% siguran za tačan broj ali pouzdano znam da se kreće oko 3000 .

Nisu nam loše šanse , 1 : 20 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
po mojim saznanjima
cifra za policajca je oko 8000
a za mladjeg inspektora 3200

:lol: :lol: :lol: :lol:
jesenjin

#434 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by jesenjin »

kokuz_sa wrote:
sporticus wrote:Samo da napišem da za čin "policajac" do sada ima oko 3000 prijavljenih kandidata . Nisam 100% siguran za tačan broj ali pouzdano znam da se kreće oko 3000 .

Nisu nam loše šanse , 1 : 20 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
po mojim saznanjima
cifra za policajca je oko 8000
a za mladjeg inspektora 3200

:lol: :lol: :lol: :lol:

Zadnji put kad je bio onaj konkurs sto je ponisten pricalo se da se prijavilo pet hiljada a bilo 700 ljudi.... Ali ako je fkt istina ta brojka onda fuck this country and university ....
adnansax

#435 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

Isto bas ne vjerujem da je preko 1000 za mladje inspektore, ali haj budi pametan, svasta je moguce. Sretno nam :-D
sporticus

#436 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sporticus »

da je prvo dogurati do Kupera , u Tuzli 50 % palo na testu opceg znanja :-) :-) :-)
nera18

#437 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

ja ocekuje jako tezak test :)
KARAGA

#438 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

zna li iko koje su oblasti bile najvise zasupljene na testu u tuzli mada cisto sumnjam da ce imati neke veze snama al eto!!! :wink:
nera18

#439 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

oblasti iz pravilnika, sta drugo :)))

obzirom da tek od danas ucim, tj iscitavam literaturu, sta skidate, Pravilnike, Zakone? skinuh literaturu sa agov -a cini se malko opsirnijal to je to :)
test tj litera. rad, sta ocekujemo?
KARAGA

#440 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

Zna se sta se treba uciti sve fino i detaljno pise al mislio sam ako je neko cuo sta je bilo na testiranju u tuzli kojeg vec pominju,jer nemoguce je da budu pitanja iz svih literatura i zakona koje su stavili da treba spremat!!!
zli_hordas

#441 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

Na testu iz 2009 bila su pitanja npr na sta se odnosi aneks broj 7 ustava bih,koja se svjetla treba najvise koriste tokom voznje,sta je kroki skica,onda ne mogu se tacno sjetit ali nesto na koji se vremenski period moze suspendovat policajac nakon naicnjeg preksaja u sluzbi tj koji se discplinske mjere izricu,koje se knjige koriste u kancelarijskom poslovanju eto nadam se da sam bar malo pomogao.
HM 2011

#442 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

Bio nekada konkurs u SIPI - i test općeg znanja nije bio niti približno povezan sa strukom - jer je u pitanju test općeg znanja....

Pitanja su bila npr. Ko je izgovorio Eureka - Ptolomej, Euklid, Hipokrat, ili Arhi..
Kad je KK Bosna pobjedila na Europskom
Ko je Ministar Civilnih poslova,
i slično...

baš je u pitanju opće znanje

- ali ne ovako lagano, nego ima nesvakidašnjih pitanja na koja bi samo ultra enciklopedist znao odgovoriti....

Za taj test se možete spremiti - malo o ministrima u kantonu, federaciji, državi, direktorima agencija, tužiocima, predsjednicima sudova, malo o bitnim datumima za grad, a ovo ostalo nadajte se najboljem...
Last edited by HM 2011 on 20/01/2013 10:58, edited 2 times in total.
HM 2011

#443 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

zli_hordas wrote:Na testu iz 2009 bila su pitanja npr na sta se odnosi aneks broj 7 ustava bih,koja se svjetla treba najvise koriste tokom voznje,sta je kroki skica,onda ne mogu se tacno sjetit ali nesto na koji se vremenski period moze suspendovat policajac nakon naicnjeg preksaja u sluzbi tj koji se discplinske mjere izricu,koje se knjige koriste u kancelarijskom poslovanju eto nadam se da sam bar malo pomogao.
Povratak izbjeglica - rasljenih lica- aneks 7
oborena svjetla,
Kroki - osnovna skica - nacrt portreta u slikarstvu

-------------------------------------------------------
zli_hordas

#444 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

HM 2011 wrote:
zli_hordas wrote:Na testu iz 2009 bila su pitanja npr na sta se odnosi aneks broj 7 ustava bih,koja se svjetla treba najvise koriste tokom voznje,sta je kroki skica,onda ne mogu se tacno sjetit ali nesto na koji se vremenski period moze suspendovat policajac nakon naicnjeg preksaja u sluzbi tj koji se discplinske mjere izricu,koje se knjige koriste u kancelarijskom poslovanju eto nadam se da sam bar malo pomogao.
oborena svjetla,

Nisu oborena procitaj zobs.
k1ks

#445 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

Ima li negdje na netu da se skine literatura,ili ako neko ima da send ??
HM 2011

#446 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

zli_hordas wrote:
HM 2011 wrote:
oborena svjetla,

Nisu oborena procitaj zobs.
Pa koja su.... Kratka ?

ZAKON 48/10

Član 90 ZOBS

14.

^lan 90. 

(1)    Za vrijeme upravljanja motornim vozilom danju
vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla.

(2)    U vremenu od prvog sumraka do potpunog svanu}a
(no}u), kao i danju u slu~aju smanjene vidljivosti, na vozilu
u saobra}aju na putu, osim svjetla iz stava (1) ovog ~lana,
moraju biti upaljena svjetla za osvjetljavanje puta, i to na: 

1)    vozilu na motorni pogon - osim na biciklu s motorom,
lahkom motociklu i na motociklu bez bo~ne prikolice -
najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i
najmanje dva crvena svjetla na zadnjoj strani;
memx

#447 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by memx »

preporučujem da pročitate malo policijska ovlaštenja,
nera18

#448 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by nera18 »

imate na stranici agencije za drzavnu... literaturu doduse opsirniju, al mislim da ce posluziti ;)
adnansax

#449 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

Na stranici mup ks ima uputstvo sa literaturom za pismeni test, ne treba izmisljati toplu vodu..
Sta pise tamo, to ce biti..Ne znam sto je toliki problem skupiti literaturu.
Mislim da svako ko ima namjeru ozbiljno konkurisati,to je do sada vec davno pronasao. :roll:
zli_hordas

#450 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by zli_hordas »

oborena svjetla,

-------------------------------------------------------[/quote]

Nisu oborena procitaj zobs.[/quote]

Pa koja su.... Kratka ?

ZAKON 48/10

Član 90 ZOBS

14.

^lan 90. 

(1)    Za vrijeme upravljanja motornim vozilom danju
vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla.

(2)    U vremenu od prvog sumraka do potpunog svanu}a
(no}u), kao i danju u slu~aju smanjene vidljivosti, na vozilu
u saobra}aju na putu, osim svjetla iz stava (1) ovog ~lana,

moraju biti upaljena svjetla za osvjetljavanje puta, i to na: 

1)    vozilu na motorni pogon - osim na biciklu s motorom,
lahkom motociklu i na motociklu bez bo~ne prikolice -
najmanje dva bijela ili žuta svjetla na prednjoj strani i
najmanje dva crvena svjetla na zadnjoj strani;[/quote]

Član 93.
(1) Za osvjetljavanje puta vozač vozila na motorni pogon, u pravilu, upotrebljava duga svjetla.
Post Reply