Zasto Toplane ne pale grijanje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#426 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Truba »

i ja imam problema
:D
mali_balon

#427 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by mali_balon »

bull21 wrote:Ima li ko dobar da objasni kako se zrače ovi stariji radijatori? :D

Kad stanes pred radijator, u suprotnom smjeru od ventila na kojem regulises jacinu grijanja,na kraju radijatora, pri vrhu, treba da bude sarafcic. E taj sarafcici. lagano, malo odsarafis dok ne pocne voda curiti a prije odvrtanja, naravno, poturit ces kakvu posudu ispod sarafcica da voda ne curi na pod.
Sad zavisi, neki saraficic mogu se skorz izvrnuti a neki ne, samo lagano da ga skorz ne odsarafite da vam ne ispadne, onda bude mali balja to zasarafati nazad dok voda curi.
I pazljivo, jer su neki radijatori stari pa su ti sarafcici zahrdjali.
veljaca

#428 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by veljaca »

bull21 wrote:Ima li ko dobar da objasni kako se zrače ovi stariji radijatori? :D

Bez obzira sto ce to nekima izgledati cudno, ali ovo ozracivanje trebaju da rade osobe koje to znaju ........

Najbolje bi bilo neko iz Toplana ili neko iz firme koja ja kucepazitelj u tome ulazu .....

I jedne i druge placamo ....
Capajebo

#429 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Capajebo »

veljaca wrote:

Bez obzira sto ce to nekima izgledati cudno, ali ovo ozracivanje trebaju da rade osobe koje to znaju ........

Najbolje bi bilo neko iz Toplana ili neko iz firme koja ja kucepazitelj u tome ulazu .....

Toplane nisu zaduzene za to, za to je zaduzen upravitelj :mrgreen:
Cholina_Lokica

#430 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Cholina_Lokica »

veljaca wrote:

Pa ja dok bih njih docekala ne bih grijanja nikad imala :mrgreen:
NeenaSa

#431 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by NeenaSa »

Baby Jane wrote:

Ma jasta treba je u sobicu kakvu preseliti a toliki stan dati nekom. Pa valjda je veca sramota sto nema penziju kakvu treba a ne koliki joj je stan. Stan ma koliki bio valjda ima i emocionalnu vrijednost.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
:thumbup:
Josh jedan, :thumbup: mada ne volim, al' povremeno ipak koristim. :D
@petunija, :facepalm:
petunija

#432 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by petunija »

Ne treba je "preseliti" ni stan "dati nekome", nije to poenta, već u onom plaćaj koliko trošiš.
Ali to neki ovdje ne kontaju
JanuaryJones

#433 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by JanuaryJones »

petunija wrote:Ne treba je "preseliti" ni stan "dati nekome", nije to poenta, već u onom plaćaj koliko trošiš.
Evo konkretno, moji roditelji žive u kvadraturi koja je duplo, čak trostruko veća za njihove potrebe i samo jedna penzija ode na grijanje. A gdje su ostale režije, hrana itd? Ja sam za to da oni to prodaju, uzmu nešto manje a sa ostatkom love uživaju, troše pod stare dane. Zaradili su, njihovo je, meni i bratu ne treba (briga manje oko nasljedstva). Ovako se pate od penzije do penzije, više se smrzavaju nego što se griju, po kući hodaju u 3 džempera + 2 čarape, priglavke, prsluk preko svega...ne živi se od emocija, stare slave i have... Ne kontam rezonovanje :shock:

Sent from my iPad using Tapatalk
kraljezak

#434 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by kraljezak »

Ljudi da ne otvaram novu temu, jutros sam ustao kad ono radijator procurio na ventilu, na onom testiranju nista, suhi. Posto sam novi u Sarajevu, ima li ko od domacina da mi preporuci dobrog majstora?
Hvala..
vryzas

#435 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vryzas »

petunija wrote:Ne treba je "preseliti" ni stan "dati nekome", nije to poenta, već u onom plaćaj koliko trošiš.
a koliko trosi? :oops:
rudy81

#436 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

kraljezak wrote:Ljudi da ne otvaram novu temu, jutros sam ustao kad ono radijator procurio na ventilu, na onom testiranju nista, suhi. Posto sam novi u Sarajevu, ima li ko od domacina da mi preporuci dobrog majstora?
Hvala..

pa obrati se kucepazitelju u zgradi il zovi toplane
Black111

#437 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Black111 »

Koliko to moze trositi jedna starica od 90 god.? Neki ne kontaju, istina, al to si ti i jos neki. Upravo zato bi trebalo postaviti satove pa nek svako placa koliko i trosi.

Ovo sto govore kako bi se trebala seliti ili su zavidni ili sta vec... :-) Ja sam jos kao student podstanar u Sarajevu promijenio stan samo zbog centralnog grijanja (iako sam imao super gazdu, super stan, lokaciju...). Budem u Sa. mozda pola god, pola van grada. Ovih pola godine sto budem su ionako manje vise ljetni mjeseci, a placao sam majmunima "grijanje" i zimi i ljeti. Uz to sam palio i el. grijalicu. Jednostavno mi se nije isplatilo, pa sam promijenio za mene super stan.
A sta ce starica od 90 godina? Hoce se ona u svojim godinama seliti, kuciti, mjenjati susjedstvo, prijateljice, obliznju lijecnicku pomoc, pa na kraju krajeva dati i stan ispod njegove vrijednosti... preseliti se u neki sobicak bez igdje ikog u blizini... samo da bi placala manje grijanje jer su ovi pregladni za postaviti satove pa da se placa po potrosnji, a ne po kvadraturi, kao sto je u mnogim drugim gradovima po Europi? Da joj djece na daju novac ne bi mogla zivjeti tako.
dorkcic

#438 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by dorkcic »

Black111 wrote:
Koliko to moze trositi jedna starica od 90 god.? Neki ne kontaju, istina, al to si ti i jos neki. Upravo zato bi trebalo postaviti satove pa nek svako placa koliko i trosi.

Ovo sto govore kako bi se trebala seliti ili su zavidni ili sta vec... :-) Ja sam jos kao student podstanar u Sarajevu promijenio stan samo zbog centralnog grijanja (iako sam imao super gazdu, super stan, lokaciju...). Budem u Sa. mozda pola god, pola van grada. Ovih pola godine sto budem su ionako manje vise ljetni mjeseci, a placao sam majmunima "grijanje" i zimi i ljeti. Uz to sam palio i el. grijalicu. Jednostavno mi se nije isplatilo, pa sam promijenio za mene super stan.
A sta ce starica od 90 godina? Hoce se ona u svojim godinama seliti, kuciti, mjenjati susjedstvo, prijateljice, obliznju lijecnicku pomoc, pa na kraju krajeva dati i stan ispod njegove vrijednosti... preseliti se u neki sobicak bez igdje ikog u blizini... samo da bi placala manje grijanje jer su ovi pregladni za postaviti satove pa da se placa po potrosnji, a ne po kvadraturi, kao sto je u mnogim drugim gradovima po Europi? Da joj djece na daju novac ne bi mogla zivjeti tako.
:thumbup: Krajnje je bezosjećajno govoriti da se žena po stare dane seli iz mjesta u kojem je čitav život.
Black111

#439 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Black111 »

A sta ti predlazes? Da je presele mozda na Alipasino? :-) Tamo ce se bas snaci sa svoji 90 godina. Niti je selenje besplatno. Sve eto nema smisla, a samo ima smisla da ti naplacuju grijanje po kvadraturi a ne po potrosnji. :-) Kao da ste svi uposlenici Toplana, mozda i jeste.

I u te zene je stan cisci nego kod mnogih dvostruko i vise mladjih ljudi.
Last edited by Black111 on 04/10/2013 17:40, edited 1 time in total.
Black111

#440 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Black111 »

dorkcic wrote:
Black111 wrote:

:thumbup: Krajnje je bezosjećajno govoriti da se žena po stare dane seli iz mjesta u kojem je čitav život.
U najmanju ruku bezosjecajno. Al sto je besmisleno.
rudy81

#441 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

i jel sad grijanje radi il ne? :?
vješalica

#442 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vješalica »

ne radi valjda ce samo ujutro i uvece paliti
vjesticanametli

#443 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vjesticanametli »

jutros malo radilo a sada ne radi ............dobrinja 1

valjda da se ovi u rs-u ne ogriju od njihove toplote ipak je to kraĐŽA kroz ent. granicu
i_ja_na_forumu

#444 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by i_ja_na_forumu »

Ja evo kontam da sam pukla.. meni ne radi citav dan.. doduse od 13 sam u stanu.. i ne vidim neku razilku :/ radijatori hladni kad god pipnem .. grbavica
Capajebo

#445 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Capajebo »

Pali se 2 puta dnevno, od 05 do 10h pa onda od 17:00 do 22:00 :zoka:
Ravenn

#446 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Ravenn »

AP B faza
ni na sekund nije upaljeno grijanje danas, silom prilika bila budna zbog projekta do skoro 6 jutros
zvala i naslusala se gluposti, odgovaraju po sistemu "ako prodje odgovor, dobro je; ako ne prodje- slazi nesto drugo"
rekla bih vam i detalje odgovora ali ne želim da vas sekiram niti vrijedjam vasu inteligenciju
mliječni put

#447 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by mliječni put »

pitanje dana: da li laže koza ili rog?

http://tvsa.ba/ba/vijesti/toplane_ce_uk ... jim_satima

B faza - radijatori "sibirno" hladni
rudy81

#448 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

TOPLANE POČELE SA GRIJANJEM

Vlada Kantona Sarajevo odobrila je preduzeću Toplane da od danas 04.10.2013. godine započnu zagrijaviti više od 53.000 korisnika koliko je priključeno na sistem našeg preduzeća.

Vlada Kantona Sarajevo odobrila je preduzeću Toplane da od danas 04.10.2013. godine započnu zagrijaviti više od 53.000 korisnika koliko je priključeno na sistem našeg preduzeća. Iako zvanična grijna sezona počinje 15. oktobra, stanovi su već jutros topli zbog niskih temperatura i najavljenih minusa.
Izvinjavamo ser korisnicima koji trenutno nemaju grijanje zbog tehničkih problema.
Ekipe Toplana su na terenu i čim se stvore uslovi grijanje će otpočeti.
IS Toplane, 04.10.2013.

:roll:

edit: radi li bagra sutra?
ljevoruki

#449 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by ljevoruki »

Je li tacno da Toplane traze od njihovih korisnika da potpisu nekakav ugovor o koristenju usluga?
Da li to znaci da onaj ko ne pristane da potpise ugovor moze da se iskopca sa mreze?
Tako sam cuo, samo da provjerim.
rudy81

#450 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

istina je da je ugovor dosao uz zadnji racun, ne znam sta tacno znaci, nit ga kanim potpisati
Post Reply