RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
2407

#426 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 2407 »

Neelix wrote:a voditelji (zapravo voditelj :D ) je posebna prica. jednog od ovih dana cu ga satrat o pod :D voditeljica nije losa :P

al glavni su strucni komentari tipa "dobri ste", "bolje od originala" il sl :lol:

jedino pozitivno je svirka :thumbup:

Od ovog komentara mi bude zlo. Al bukvalno.
Zele kad nema sta drugo da kaze, kaze ta je pjesma stara npr. 40 god. i vi bi sada trebali da svirate bolje od orginala :roll: Jest eto momci dodju na audiciju i zvuce bolje od Maidena, Purple, Zeppelina... :lol: Jest, ahaaa... :lol: :lol: Doduse, u zemlji u kojoj su piramide veoma relna opcija realno je i da "djeca" koja su jucer pocela svirati budu bolja od Maidena koji svira u skoro istom sastavu punih 35 god :-)
Pa da zvuce bolje ne bi se sigurno jebali s ovim zirijem nego bi zarili i palili svijetom :-)
Beris

#427 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

Nuclear Mama za sad :thumbup:

Vibrator u Rikverc... ok

Moze i EKG... donekle

Larva super, mada malo rastimana veceras- ali ipak :thumbup:

Forever Storm ok... izlizan zanr pjesme, al eto dobro sviraju.. ipak podignut palac samo za ona dva gornja benda za sad.. ne znam, na pola sam (mozda zbog izlizanog zanra izbora pjesme)

Maximum Power... sta reci :D wow za svoje godine!! ipak jos par godina i onda ponovo na rat bendova :D

Livio Berak Trio ok.... al' moze bolje

Sky Wings.. poison od Alice--nije teska pjesma, i jos je nisu nesto odsvirali iako je laka pjesma.. zvucalo ko proba u garazi

Full House- o'licno! :thumbup:

Supernova.... nista posebno ovaj put, moze to i bolje.. cuj zeleta: kandidati za prvo mjesto... nista posebno brate, bar ovaj put

Alter Ego... dobar bend VATRENO!!, al' glas.... sto bi Elvis rek'o: ritam ti je dobar, al' glas.. idi kuci promijeni glas.. IPAK, rek'o bi.. moze nesto od ovih bit' . Pa evo :thumbup:

Rock Filter.. jos jedan sa malim glasovnim problemima.. a ovdje imamo i malo instrumentalnih poteskoca izgleda.. pa evo kako se blizi kraj- ostatak benda nije los, al' glas :-?
Last edited by Beris on 24/10/2010 22:05, edited 19 times in total.
janje_

#428 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

2407 wrote:
Neelix wrote:a voditelji (zapravo voditelj :D ) je posebna prica. jednog od ovih dana cu ga satrat o pod :D voditeljica nije losa :P

al glavni su strucni komentari tipa "dobri ste", "bolje od originala" il sl :lol:

Zele kad nema sta drugo da kaze, kaze ta je pjesma stara npr. 40 god. i vi bi sada trebali da svirate bolje od orginala :roll: Jest eto momci dodju na audiciju i zvuce bolje od Maidena, Purple, Zeppelina... :lol: Jest, ahaaa... :lol: :lol: Doduse, u zemlji u kojoj su piramide veoma relna opcija realno je i da "djeca" koja su jucer pocela svirati budu bolja od Maidena koji svira u skoro istom sastavu punih 35 god :-)
Pa da zvuce bolje ne bi se sigurno jebali s ovim zirijem nego bi zarili i palili svijetom :-)
vjerovatno misli u smislu, to je nekad bilo puno teze i skinuti i nabaviti instrumente i to, nego danas.. skines akorde, tablature, i zanji.. ;)

nuclear mama dobar funky.. bumo vidjeli kako ce biti dalje.. eto vibratora..
Beris

#429 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

2407 wrote:

I oni jbni mikrofoni sto su svima (voditeljima i ziriju) zakaceni za glavu i klaparaju oko usta.. meni je od toga zlo. To mora da su pokupovali na buvljaku negdje. Pa to je bilo u trendu prije 20 godina, sta im je. Primjetio sam da su istu tu nabavku imali i oni sa Hyata na onom svom glupavom Zvijezda mozes tandrkat' i ti. A ja glupe furke sa tim mikrofonima :x Ko Bugarski TV prije 20 godina
janje_

#430 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

fran ferdinand je do sad najbolji izbor.. kul...
Kona__

#431 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Kona__ »

ova larva je bas simpa, i prosli put su bili ok.
janje_

#432 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

Kona__ wrote:ova larva je bas simpa, i prosli put su bili ok.
malo svjezine u vec pomalo izlianim izborima pjesama (do sad je barem 4-5 bendova sviralo npr. billy idola).. ovo bas dodje nako ko osvjezenje.. i dobro je da je tako.. na kraju ce se svesti na to, ko ce bolje skinuti istu pjesmu..

dobro bi bilo da ima kakva institucija da glasamo koje bi pjesme rado culi..
janje_

#433 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

malac bubnjar plaho gleda u ovu na motoru, pa mu omice ritam.. ;)

meni su od svih koji su upali u ovu finalnu seriju ovi malci najtanji..

----

malci su pravo nafurani...
Kona__

#434 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Kona__ »

slazem se, ali to je vec uplitanje u ukus izvodjaca, neka sviraju sta hoce, prebacim malo na 1 protiv 100 :D
jao zeleta sa komentarima ovim malcima, bas se vidi da im je neugodno, eto babo ti je pun para :-) mali tarik ga prekide odmah, znam sve :-D
janje_

#435 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

konkretno ova pjesma (poison - alice cooper) je u ratu bendova veceras 5, 6. put.. dobra izvedba al isto ko kad bi ko dobro odsviro stairway to heaven..
janje_

#436 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

Neelix wrote:Jesu tetovirani, i vecina su dugokosi plavushani :) bas ko sto kazes, cini se da su s pola snage odsvirali ono. al su opasno na drogama, po onom sto sam vidio dok su hodali slogom :lol:
drogonje s lakocom.. mada malo pobezveze pjesma..
od njih bi pozelio neki cover gdje pjeva ronnie james dio ili tako nesto.. mozda heaven & hell.. to bi bilo zanimljivo..
janje_

#437 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

jebem li ga otkad je burn whitesnakeov??

---

ovim simpaticnim deckima bi preporucio da pogledaju mr. big i njihov cover burna.. posebno basista.. ;)
janje_

#438 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

kako ovo posljednji band veceras? fale oni s kosova i krematorij (oni trasheri) iz rijeke..
Beris

#439 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

janje_ wrote:kako ovo posljednji band veceras? fale oni s kosova i krematorij (oni trasheri) iz rijeke..
fakat?
Beris

#440 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

Beris wrote:Nuclear Mama za sad :thumbup:

Vibrator u Rikverc... ok

Moze i EKG... donekle

Forever Storm ok... izlizan zanr pjesme, al eto dobro sviraju.. ipak podignut palac samo za ona dva gornja benda za sad.. ne znam, na pola sam (mozda zbog izlizanog zanra izbora pjesme)

Maximum Power... sta reci :D wow za svoje godine!! ipak jos par godina i onda ponovo na rat bendova :D

Sky Wings.. poison od Alice--nije teska pjesma, i jos je nisu nesto odsvirali iako je laka pjesma.. zvucalo ko proba u garazi

Supernova.... nista posebno ovaj put, moze to i bolje.. cuj zeleta: kandidati za prvo mjesto... nista posebno brate, bar ovaj put

Alter Ego... dobar bend VATRENO!!, al' glas.... sto bi Elvis rek'o: ritam ti je dobar, al' glas.. idi kuci promijeni glas.. IPAK, rek'o bi.. moze nesto od ovih bit' . Pa evo :thumbup:

Rock Filter.. jos jedan sa malim glasovnim problemima.. a ovdje imamo i malo instrumentalnih poteskoca izgleda.. pa evo kako se blizi kraj- ostatak benda nije los, al' glas :-?
veceras: Nuclear Mama, Larva, Full House, i Alter Ego.... (a eventualno Forever Storm, EKG, Vibrator...)
janje_

#441 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

Beris wrote:

Vibrator u Rikverc... ok

Moze i EKG... donekle

veceras: Nuclear Mama, Larva, Full House, i Alter Ego.... (a eventualno Forever Storm, EKG, Vibrator...)

prodjose malci... a ispusice rock filter garant..
Beris

#442 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

janje_ wrote:
Beris wrote:

Vibrator u Rikverc... ok

Moze i EKG... donekle

prodjose malci... a ispusice rock filter garant..
100%... ovo je :bih: i stela je majka. Vidim da im se Zela zna sa starcima- otvoreno i bez pardona. Shega! Malci su dobri za svoje godine, ali ipak samo za svoje godine. Brate, pa ima i djecijih emisija i takmicenja. Svasta. :? 100% idu dalje. Bice mozda dobri za 2-3 godine, ali nisu sad za ovu emisiju i ovu jacinu bendova. :oops: Dokle je ovo doslo, bez stida se steli, otvoreno.
2407

#443 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 2407 »

janje_ wrote: vjerovatno misli u smislu, to je nekad bilo puno teze i skinuti i nabaviti instrumente i to, nego danas.. skines akorde, tablature, i zanji.. ;)

nuclear mama dobar funky.. bumo vidjeli kako ce biti dalje.. eto vibratora..
Ne znam sta je mislio, znam sta je rekao i non stop to govori :) Lijep kompliment koji sigurno imponuje jako bendu u datom trenutku ali nevjerovatan nonsens i teska ubleha.
Skoro u nekoj emisiji rece da neko bolje zvuci od Scorpionsa :-) WTF? Vrhunski muzicari na vrhunskoj opremi od par miliona s vrhunskim toncem vs garazni momci na opremi od par hiljada i ok toncem. Nije nemoguce, ali je jako jako malo vjerovatno i takav scenarij je rezervisan za Hollywoodske žnj filmove s majstorom Miyagijem.
Neelix

#444 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

oni Crematorium sto su prosli put super odradili Iron Fist, se ovaj put nisu pojavili :? steta.

meni je Supernova za glavu i ramena najbolji bend na takmicenju. pretpostavljam da je nedostatak dobre inspiracije za pisanje pjesama razlog sto nisu superpopularni, jer im coveri zvuce fantasticno :-D od sviranja do vokala. Iako su veceras imali po meni bezveze izbor pjesme, opet su je otprasili odlicno. na drugom mjestu, veceras, su mi likovi sto su pjevali burn.

djeca su mi, sto rekoste, za svoje godine super, ali bi trebali ispast sljedeci put. vokal im je najslabija karika. po meni su veceras trebali ispast oni sto su poison pjevali. energicna pjesma, a oni je umrtvise pravo.

bio sam u slozi pa ne mogu da upratim nazive bendova :D

btw, prodjose dvije emisije bez metallice :shock: :roll: :sad:
Beris

#445 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

Neelix wrote:oni Crematorium sto su prosli put super odradili Iron Fist, se ovaj put nisu pojavili :? steta.

meni je Supernova za glavu i ramena najbolji bend na takmicenju. pretpostavljam da je nedostatak dobre inspiracije za pisanje pjesama razlog sto nisu superpopularni, jer im coveri zvuce fantasticno :-D od sviranja do vokala. Iako su veceras imali po meni bezveze izbor pjesme, opet su je otprasili odlicno. na drugom mjestu, veceras, su mi likovi sto su pjevali burn.

djeca su mi, sto rekoste, za svoje godine super, ali bi trebali ispast sljedeci put. vokal im je najslabija karika. po meni su veceras trebali ispast oni sto su poison pjevali. energicna pjesma, a oni je umrtvise pravo.

bio sam u slozi pa ne mogu da upratim nazive bendova :D

btw, prodjose dvije emisije bez metallice :shock: :roll: :sad:
poison su ti pjevali ovi gore sto sam napisao "Sky Wings".. inace, za Slogu, placa li se ulaz za tu vece, za Rat Bendova, i how much :D
Neelix

#446 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

ne placa ;)
Beris

#447 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Beris »

Neelix wrote:ne placa ;)
hehe.. :thumbup: ol'cno!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#448 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by -LIBERO- »

Meni su oni tuzlaci najjaci. Mozda zato sto su najblize nekom mom muzickom ukusu. Ne livo ja one metalce sto kreste ,nekako mi ne gode uhu nikako. Vise funki-rock,ska-reege,punk rock,rock. Nekako mi se tuzlaci najvise uklapaju u moj muzicki ukus,jako dobru obradu Dine Dvornika su imali sinoc :thumbup:
janje_

#449 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

-LIBERO- wrote:Meni su oni tuzlaci najjaci. Mozda zato sto su najblize nekom mom muzickom ukusu. Ne livo ja one metalce sto kreste ,nekako mi ne gode uhu nikako. Vise funki-rock,ska-reege,punk rock,rock. Nekako mi se tuzlaci najvise uklapaju u moj muzicki ukus,jako dobru obradu Dine Dvornika su imali sinoc :thumbup:
obrada je bila odlicna..

sto se muzickih pravaca tice, i punk rock se teze razumije ako ne umijes tekst unaprijed.. one trebe su najblize tom izricaju.. i valja to skovcat o cemu one pjevaju..

poslije ove druge emisije, favoriti su oni drogonje i full house.. bumo vidjeli sta ce se u sljedecoj izroditi..

alter ego (burn) su bili muzicki dobri, ali je vokal potanak.. i prosloj im je onaj cover smaka (daire) bio vokalno neuspjesan, ali svirka bila ok..

evo onaj cover mr. big i burn sto sam sinoc pominjo: http://www.youtube.com/watch?v=T2bXl5AwX8Q (gledati od 42 sekunde i obratiti paznju na basistu..)
Neelix

#450 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

sta su pjevali full house?
Post Reply