Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
bordo_boy

#426 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by bordo_boy »

Danas na Baščaršiji, blizu sebilja sam pronašao malog crnog labrador retrivera. Čistokrvni je, ima oko 3 mjeseca i ženka je. Jako je umiljata, odmah je skočila prednjih šapama na mene i sakrila glavu u jaknu da se ugrije. Pošto nisam imao srca da je ostavim tu, dovezao sam je autom kući. Ima veoma mekanu i njegovanu dlaku, djeluje kao da je napuštena danas ili ovih dana. Veoma je umiljata i slatka, ali je ja nažalost ne mogu zadržati jer već imam dvojicu cuka, a moji kod kuće ne žele da čuju za novog... :)

Izgleda ovako (naći ću najsličniju sliku na google, jer nisam slikao).

Image

Molim da se javi neko ako je zainteresovan da je udomi. Ja bih rado, al već imam dvojicu, i nažalost ću biti primoran da je vratim na ulicu...

Kontakt može na PM
bordo_boy

#427 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by bordo_boy »

bordo_boy wrote:Danas na Baščaršiji, blizu sebilja sam pronašao malog crnog labrador retrivera. Čistokrvni je, ima oko 3 mjeseca i ženka je. Jako je umiljata, odmah je skočila prednjih šapama na mene i sakrila glavu u jaknu da se ugrije. Pošto nisam imao srca da je ostavim tu, dovezao sam je autom kući. Ima veoma mekanu i njegovanu dlaku, djeluje kao da je napuštena danas ili ovih dana. Veoma je umiljata i slatka, ali je ja nažalost ne mogu zadržati jer već imam dvojicu cuka, a moji kod kuće ne žele da čuju za novog... :)

Izgleda ovako (naći ću najsličniju sliku na google, jer nisam slikao).

Image

Molim da se javi neko ako je zainteresovan da je udomi. Ja bih rado, al već imam dvojicu, i nažalost ću biti primoran da je vratim na ulicu...

Kontakt može na PM
Vraćena na ulicu nažalost...
lamce1

#428 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by lamce1 »

xxl.di wrote:
xxl.di wrote:Poklanjam psa Koker Spaniel, zbog dolaska prinove u porodici.
Informacije na tel. 061/274-320
Image
DA LI SE JOŠ POKLANJA ? :-D
Poison_Ivy

#429 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Poison_Ivy »

Zdravo!!!
Image

Imam skoro dva mjeseca i trazim stalni dom jer sam trenutno na privatnom smjestaju zajedno sa bratom i sekama. Nemam buha ni parazita, a uskoro cu dobiti i bocu, tako da znate da sam super zdrav.
Ako neko hoce da bude moj prijatelj i da se druzi svki dan samnom u svom domu samo treba odgovoriti na ovaj post ili poslati pp, a dalje cemo se super lako dogovoriti.
P.S: Jesam li sladak???
alica.k

#430 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

old_drummer wrote:Veceras sam u Vogosci na stanici, kod Aspeka vidjela jednog prelijepog psa. Potpuno bijel. Lutalica je, ali je nevjerovatno druzeljubiv, cist i cak nije ni neuhranjen koliko oni jadni inace budu :( Nazalost, cekala sam autobus i nisam mogla uraditi nista vise od ovoga - staviti na forum i nadati se da ce neko ko zivi blizu otici i pogledati ga, i da ce ga eventualno neko i udomiti. S njim je tu jos 3-4 malih, on je isto mali, ali je veci od ostalih.

Meni je stvarno zao sto ga nisam mogla uzeti, ali nadam se da ce se naci neko :) Zao mi je sto nisam ni slikala, ali je bio mrak, a telefon mi nije za slikanja po mraku :sad:

Eh eto, javite ako uradite sta po ovom pitanju :bih:
tog psa smo vec pokusavali udomiti, medjutim ljudi iz jedne zgrade u vogosci kazu da je to njihov pas, i da ga oni hrane i brinu se o njemu, i htjeli su zvati policiju kad smo ga htjeli udomiti :S pa sad... a i on je nekakav tvrdoglav, nece ni sa kim da ide :S

ja imam jedno drugo pitanje, tu u vogosci ima jedan pas, nizeg je rasta, zuti, zenka, sad se tjera i muzjaci je bukvalno spopadaju ona jadna samo cvili i skici, to su nepojmljivi krici, ne mogu da slusam to koliko je tuzno. kontala sam je dovesti kuci i odvesti na sterilizaciju dok joj prodje to tjeranje, al mama naravno nece ni da cuje, a i ova moja dva indijanca ne bi sigurno dobro to podnijela.
ima li neko da bi je pripazio par dana poslije te sterilizacije, a ja cu da je odvedem veterinaru i platim sve, i hranu i operaciju i sve?
uradila bi ja to ranije al nikad mi nije palo na pamet da je mozda zensko, bila sam ubjedjena da je musko :S ne znam ni ja zasto.
LilBear

#431 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by LilBear »

alica.k wrote:ja imam jedno drugo pitanje, tu u vogosci ima jedan pas, nizeg je rasta, zuti, zenka, sad se tjera i muzjaci je bukvalno spopadaju ona jadna samo cvili i skici, to su nepojmljivi krici, ne mogu da slusam to koliko je tuzno. kontala sam je dovesti kuci i odvesti na sterilizaciju dok joj prodje to tjeranje, al mama naravno nece ni da cuje, a i ova moja dva indijanca ne bi sigurno dobro to podnijela.
ima li neko da bi je pripazio par dana poslije te sterilizacije, a ja cu da je odvedem veterinaru i platim sve, i hranu i operaciju i sve?
uradila bi ja to ranije al nikad mi nije palo na pamet da je mozda zensko, bila sam ubjedjena da je musko :S ne znam ni ja zasto.
mi smo nedavno, za vrijeme akcije besplatnih sterilizacija/kastracija na Stupu, sterilizirali jednu kujicu s ulice. nakon operacije ostala je jos par dana gore da se oporavi s tim da smo ju morali obilaziti 2x dnevno radi hranjenja i ciscenja boksa. ako ti se niko ne javi, mozda bi ti to bila najlaksa opcija? bilo bi dobro kad bi imala barem jos nekoga da ti u tome pomogne.
alica.k

#432 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

ma ako se niko ne javi, moracu sama nesto skontati...uzasno mi je zao te kujice, onako bas je fina i umiljata a sad je sva isprepadana i...ne znam ni ja.
minjonja

#433 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

alica.k wrote:ma ako se niko ne javi, moracu sama nesto skontati...uzasno mi je zao te kujice, onako bas je fina i umiljata a sad je sva isprepadana i...ne znam ni ja.
mozes li ikako da organizujes da ostane 2-3 dana u pansionu?
alica.k

#434 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

evo sad sam s lokicom oko toga na pm pricala, ako budu oni pristali na to, onda super, samo ne znam ocel se htjet brinuti o psu koji je bio na operaciji :S
minjonja

#435 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

alica.k wrote:evo sad sam s lokicom oko toga na pm pricala, ako budu oni pristali na to, onda super, samo ne znam ocel se htjet brinuti o psu koji je bio na operaciji :S
nenad je primao pse poslije sterilizacije...
zengi

#436 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Dragi prijatelji,
Juce ili prekjuce je neki monstrum ubio kuju iza koje je ostalo pet kucica starih tek pet-sest dana i koi kao sto znate nemogu sami ni da jedu. Molim nekoga da preuzme brigo o njima makar dok ne progledaju i ne pocnu sami da jedu.
Trenutno se nalaze u mom autu i ja sam pokusao da ih nahranim bez uspjeha. Ja stvarno nisam u mogucnosti da im pruzim potrebnu njegu mada sam vec kupio i flasicu i AD kapi ali niti znam niti mogu to da radim. Nedozvolite da mi na oci pocrkaju od gladi!!!!!!!
kockica_kockica

#437 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kockica_kockica »

Neka budala je prijateljici ispred vrata ostavila stene staro oko mjesec dana ( mozda ne ni toliko) .. Moja prijateljica vec ima psa i macku u kuci i nema uslove da ostavi ovo stene.

O stenetu se treba cijeli dan brinuti jer ono jos uvijek ne smije van, i hraniti ga treba svako 4 sata. Maleni je vec navikao da kad treba ici obaviti nuzdu cvili. Oni su ga stavljali u pijesak za macke da obavi nuzdu.. Malisa jos uvije nije jak da hoda. Stene je sinoc doslo u kucu i hitno treba smjestaj dok mu se ne nadji udomitelji ili nekoga ko bi ga volio udomiti.

http://img822.imageshack.us/i/picture002yo.jpg/
anonimus03

#438 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by anonimus03 »

teAMICA wrote:i ovo bebche danas nađoh (jako umiljat, med medeni), ženka je u pitanju, mlada:
Image
Image
Image
Image
je li udomljena? jel bas mlada ili starija od oko 7, 8 mjeseci? meni treba cukica za stan, znaci malog rasta, mada nije ni ova prevelika, ako nece vise rasti....a prelijepa je :)
Baby

#439 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Baby »

Pas je malen,ali na ulici nažalost :(
Poison_Ivy

#440 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Poison_Ivy »

Evo jos jedne malene grudvice koja trazi dom. Trenutno je kod mene ona i jos njih troje (braco je onaj mali crni par postova prije nje), ali ja stvarno vise nemam mogucnosti da ih zadrzim (podstanar sam i gazda mi vec odbrojava dane). Ako iko zeli da je primi (ili bracu) ucinio bi nam svima ogromnu uslugu.Image
Evo malene ljepotice, ima 2 mjeseca i obozava se maziti.
Image
anonimus03

#441 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by anonimus03 »

Poison_Ivy wrote:Evo jos jedne malene grudvice koja trazi dom. Trenutno je kod mene ona i jos njih troje (braco je onaj mali crni par postova prije nje), ali ja stvarno vise nemam mogucnosti da ih zadrzim (podstanar sam i gazda mi vec odbrojava dane). Ako iko zeli da je primi (ili bracu) ucinio bi nam svima ogromnu uslugu.Image
Image
kolika im je mama? hoce li oni puno rasti?
luna09

#442 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

Ukoliko danas ne spasimo pse iz Vogosce sutra im prijeti smrt. Sintori redovno hvataju pse svako jutro.
Prvi na listi sutra za hvatanje su
Lav, Oliva, Vukica i mnogi drugi kojima nemamo sliku...
Molimo Vas pomozite nam, jer nemozemo nista da uradimo po tom pitanju.
Rekli su nam u opstini da ukoliko sklonimo 10 pasa da ih nece vise dirati, ali ko ce im vjerovati? I na koji nacin da spasimo 10 pasa?

Molimo Vas pomozite nam, da barem neko uzme nekoga od njih.. Budite humani i spasite zivote ovim neduznim bicima

JE LI STVARNO MOGUĆE DA SE OVO DEŠAVA, OVI PSI NIKOGA NISU NAPALI NAPROTIV PITOMI SU DRUŽELJUBIVI A ONI HOĆE DA IH UBIJU.AKO IKO ZNA KAKO POPMOĆI POMOZITE
Poison_Ivy

#443 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Poison_Ivy »

tufahija18 wrote:
Poison_Ivy wrote:Evo jos jedne malene grudvice koja trazi dom. Trenutno je kod mene ona i jos njih troje (braco je onaj mali crni par postova prije nje), ali ja stvarno vise nemam mogucnosti da ih zadrzim (podstanar sam i gazda mi vec odbrojava dane). Ako iko zeli da je primi (ili bracu) ucinio bi nam svima ogromnu uslugu.Image
Image
kolika im je mama? hoce li oni puno rasti?
mama nije velika, kaze vet da je mjesanac terijera tako da ne vjerujem da ce sad nesto previse rasti
alica.k

#444 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

luna09 wrote:JE LI STVARNO MOGUĆE DA SE OVO DEŠAVA, OVI PSI NIKOGA NISU NAPALI NAPROTIV PITOMI SU DRUŽELJUBIVI A ONI HOĆE DA IH UBIJU.AKO IKO ZNA KAKO POPMOĆI POMOZITE

ovaj svjetliji s prve slike je bolestan! jutros sam mu ja isla dati da jede i samo je lezao kod stanice i sav se tresao! jedva je ustao da jede.

btw, ko to ubija pse po vogosci? to je apsolutno protiv zakona, sintori vise ne postoje, ako treba ja cu ic u policiju (vec sam se svadjala s njima oko toga jednom) da to prijavim.
luna09

#445 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by luna09 »

alica.k wrote:
luna09 wrote:JE LI STVARNO MOGUĆE DA SE OVO DEŠAVA, OVI PSI NIKOGA NISU NAPALI NAPROTIV PITOMI SU DRUŽELJUBIVI A ONI HOĆE DA IH UBIJU.AKO IKO ZNA KAKO POPMOĆI POMOZITE

ovaj svjetliji s prve slike je bolestan! jutros sam mu ja isla dati da jede i samo je lezao kod stanice i sav se tresao! jedva je ustao da jede.

btw, ko to ubija pse po vogosci? to je apsolutno protiv zakona, sintori vise ne postoje, ako treba ja cu ic u policiju (vec sam se svadjala s njima oko toga jednom) da to prijavim.
Ne znam koliko se isplati ići u policiju jer meni je kući policija dolazila jer se moja luda komšinca žalila što hranim leglo mačića pred zgradom,bilo kišno vrijeme i ja ih pustila u haustor i zamalo ne zaradi prijavu.
alica.k

#446 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

luna09 wrote:Ne znam koliko se isplati ići u policiju jer meni je kući policija dolazila jer se moja luda komšinca žalila što hranim leglo mačića pred zgradom,bilo kišno vrijeme i ja ih pustila u haustor i zamalo ne zaradi prijavu.
zakon je zakon i svi ga moraju postovati, oni su ti koji sprovode zakon i ne vidim razloga da ako neko prekrsi taj zakon zasto ne bi djelovali.

drugo je to, po kucnom redu se te stvari ne smiju raditi sto radis, ali ne mozes to porediti sa UBIJANJEM zivotinje.
Pasiflora

#447 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Svakako treba ici u policiju, zahtjevati da se nesto uradi i traziti povratnu info!
zengi

#448 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Ovo ubijanje pasa po Vogosci je vec postalo ustaljena praksa i to jos na nevjerovatno nehuman nacin, TROVANJEM.
Ja uopste ne kontam kako je to po zakonu moguce????
Kako uopste neki pas dospije na tu listu za ubijanje i ko ih proglasi agresivnim. Dali se vrsi provjera agresivnosti od strane nekog, makar nominalno, strucnog lica jer u ovoj zemlji nema strucnjaka ni za sta a pogotovu za pse. Dali je obavezno imati podatke osobe koja je psa prijavila nadleznim organima (dzehenemlijama iz sintoraja) i dali se ta osoba moze zakonski kazniti zbog klevete, laganja sluzbenom licu, ili tako nesto kao sto je slucaj sa ovom kuicom? Ova kujica sto je otrovana i za koju sam molio pomoc (a vi ni habera) je isto tako otrovana zajedno sa jos dva psa. Kujica je zivjela tu vec jedno 3 godine i nikog nije napala i kako sad odjednom agresivna? Ona se okotila u dvoristu obdanista ali nikog nije dirala i gotovo sam siguran da su je prijavili radnici obdanista. Ja sam je kad sam cuo da je na listi za ubijanje prelocirao jedno pet kilometara odatle ali su je dusmani opet otrovali.
Usput budi receno, ako to koga zanima, svi kucici su dobro i zdravo i poslije 7-8 dana ishrane na flasicu bolje izgledaju nego oni koi imaju majku. Sad je dalju brigu o njima preuzela jedna dobra dusa a jednog sam vec dao na usvajanje u komsiluk. :dance: :dance: :dance: :dance:
kakav nered

#449 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kakav nered »

Malo kuče ostavljeno na hladnoći da se smrzne... ako ima netko da bi ga udomio, bar za kratko dok ne prođu ove hladnoće... sumnjam da će preživjeti ako ostane vani... malecki je skroz... i kutija za cipele mu je velika...

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Image

javilo se par ljudi voljnih da ga udome ali na žalost kuče nije više tamo... :( sve smo pretražili i nema ga... nadam se da ga nisu odnijela djeca nego da je u nekom toplom domu...
zengi

#450 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Kakav Nered,
Znajuci nas narod, mozda su ih nasla djeca odnijela kuci svoim dobrim roditeljima pa da ih zajedno muce dok cekaju Sehrzadu.
Post Reply