Polovina od ovoga sto si napiso bi mene sasvim dovoljno razveselilaArc_Angel wrote:Pratim sve forume, i vidim da su vise ljudi napravili veliki hype oko utakmice i da svi prilaze sa rezervom, dok sa druge strane ciro nista posebno ne izjavljuje.
ja imam neki ludi osjecaj, ali bas duboko u meni ceka velika radost da bude pustena veceras. imam osjecaj da cemo ih poderati k'o tariguz, da cemo ih pocijepati pravo , razvaliti im guzove, ima da ih napunimo ko punjene paprike i mislim da rezultat ima da bude izuzetno veliki za nas 4:0 ili 5:0 za bosnu i hercegovinu.
nesto mi se sve cini da je citav ovaj dio kvalifikacija pa i ona "slaba" utakmica sa armenijom bila dobro izrezirana predstava od strane cire i da ce veceras nasi zmajevi da bljesnu kao munja , i ima nebo da se zatrese kada zagrmi sa bilinog polja , veceras ce nasi zmajevi da eksplodiraju turci ce u suzama da napuste bilino polje, ali ne zbog poraza nego zbog ponizavajuceg boroja golova u njihovoj mrezi.
http://www.youtube.com/watch?v=TAslJnMJp0k
Bosna i Hercegovina - Turska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Blueboy-
#426 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
- selver
#427 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
AMINArc_Angel wrote:Pratim sve forume, i vidim da su vise ljudi napravili veliki hype oko utakmice i da svi prilaze sa rezervom, dok sa druge strane ciro nista posebno ne izjavljuje.
ja imam neki ludi osjecaj, ali bas duboko u meni ceka velika radost da bude pustena veceras. imam osjecaj da cemo ih poderati k'o tariguz, da cemo ih pocijepati pravo , razvaliti im guzove, ima da ih napunimo ko punjene paprike i mislim da rezultat ima da bude izuzetno veliki za nas 4:0 ili 5:0 za bosnu i hercegovinu.
nesto mi se sve cini da je citav ovaj dio kvalifikacija pa i ona "slaba" utakmica sa armenijom bila dobro izrezirana predstava od strane cire i da ce veceras nasi zmajevi da bljesnu kao munja , i ima nebo da se zatrese kada zagrmi sa bilinog polja , veceras ce nasi zmajevi da eksplodiraju turci ce u suzama da napuste bilino polje, ali ne zbog poraza nego zbog ponizavajuceg boroja golova u njihovoj mrezi.
- faruche
#428 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
arzuhal wrote:Majstore, aferimryan wrote:jedna jutarnja![]()
![]()
TOOOOOOO LEGENDOOOO
Ode ova na majicu za veceras, nadam se da se ne ljutis
- Charuga
- Globalni moderator
-
Stari
#430 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Samo za strucnjake sto akrobatishu sa nekakvim postavama i taktikama
.......................................................................... Maric
..........................................Katalinski........Hatunic.............Baljic.....Hadziabdic
..........................................Sliskovic............Susic.............Hosic.......Osim
...........................................................Halilhodzic......i ...Dzeko
I eto majstori ....ovi bi gore bi ih samljeli za bureka....a vi nastavite ....
......otud idu......... Tuuurci
po zemlji him se vuku .........saaaablje
oh yeah baby ...
.......................................................................... Maric
..........................................Katalinski........Hatunic.............Baljic.....Hadziabdic
..........................................Sliskovic............Susic.............Hosic.......Osim
...........................................................Halilhodzic......i ...Dzeko
po zemlji him se vuku .........saaaablje
-
saim_adka
#431 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Po meni Ćiro bi trebao izvesti sljedeći sastav:
--------------------------------------------------------Supić-------------------------------------------------------------
------------------------Spahić----------------Nadarević------------------Pandža-------------------------------
---Jahić------------------------Rahimić-------------------Bajramović--------------------Vladavić------------
-----------------Misimović-----------------------------------------------------Salihović---------------------------
--------------------------------------------------Džeko------------------------------------------------------------------
Vadjenjem Bajramovića - ulazi Muratović
Vadjenjem Vladavića - ulazi Ibričić i Salihović ide na mjesto Vladavića
Vađenjem Pandže, Jahić ide u zadnji red, a ulazi Muslimović
Nakon prve izmjene Bajramović - Muratović
--------------------------------------------------------Supić-------------------------------------------------------------
------------------------Spahić----------------Nadarević------------------Pandža-------------------------------
---Jahić------------------------Muratović-------------------Rahimić--------------------Vladavić------------
-----------------Misimović-----------------------------------------------------Salihović---------------------------
--------------------------------------------------Džeko------------------------------------------------------------------
Nakon druge izmjenjeVladavić - Ibričić/Pjanić
---Jahić------------------------Muratović-------------------Rahimić--------------------Salihović------------
----------------Ibričić/Pjanić-----------------------------------------------------Misimović-----------------------
Nakon treće izmjene Pandža - Muslimović/Ibišević
------------------------Jahić-----------------------Spahić------------------Nadarević----------------------------
---------Muratović-------------------------------Rahimić------------------------------------Salihović----------
---------------------------Ibričić/Pjanić-----------------------------------Misimović-------------------------------
-----------------------------------Muslimović/Ibišević---------------Džeko--------------------------------------
Po meni je ovo najidealniji razvoj taktike - držimo jaku sredinu, uz konstantno držanje ritma na sredini terena, jer Vladavić, Ibričić, Bajramović i Muratović nemaju snage da drže visok ritam igre kroz cijelu utakmicu.
Počeo bih tekmu s jednim špicem, jer Misimović i Salihović mogu da svojim upadima odglume po potrebi drugog centarfora, a s druge strane, Terim će igrati s trojicom pozadi - pa mu dvojica luftaju, ali čim na poluvremenu rastereti odrbanu, i ubaci u sredinu, tad treba s druge 2 izmjene odraditi. Prednost dajem Ibričiću i Muslimoviću (on je ubitačan s klupe).
---Jahić------------------------Rahimić-------------------Bajramović--------------------Vladavić------------
Vadjenjem Bajramovića - ulazi Muratović
Vadjenjem Vladavića - ulazi Ibričić i Salihović ide na mjesto Vladavića
Vađenjem Pandže, Jahić ide u zadnji red, a ulazi Muslimović
Nakon prve izmjene Bajramović - Muratović
---Jahić------------------------Muratović-------------------Rahimić--------------------Vladavić------------
Nakon druge izmjenjeVladavić - Ibričić/Pjanić
---Jahić------------------------Muratović-------------------Rahimić--------------------Salihović------------
----------------Ibričić/Pjanić-----------------------------------------------------Misimović-----------------------
Nakon treće izmjene Pandža - Muslimović/Ibišević
------------------------Jahić-----------------------Spahić------------------Nadarević----------------------------
---------Muratović-------------------------------Rahimić------------------------------------Salihović----------
---------------------------Ibričić/Pjanić-----------------------------------Misimović-------------------------------
-----------------------------------Muslimović/Ibišević---------------Džeko--------------------------------------
Po meni je ovo najidealniji razvoj taktike - držimo jaku sredinu, uz konstantno držanje ritma na sredini terena, jer Vladavić, Ibričić, Bajramović i Muratović nemaju snage da drže visok ritam igre kroz cijelu utakmicu.
Počeo bih tekmu s jednim špicem, jer Misimović i Salihović mogu da svojim upadima odglume po potrebi drugog centarfora, a s druge strane, Terim će igrati s trojicom pozadi - pa mu dvojica luftaju, ali čim na poluvremenu rastereti odrbanu, i ubaci u sredinu, tad treba s druge 2 izmjene odraditi. Prednost dajem Ibričiću i Muslimoviću (on je ubitačan s klupe).
-
new_primitivs
#432 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Moze li mi neko postaviti link gdje mogu gledati utakmicu. Na drugoj strani plenete sam a ovo ne bih volio propustiti.
Hvala!!!
I sretno nasim momcima!!
Hvala!!!
I sretno nasim momcima!!
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#433 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Stari wrote:Samo za strucnjake sto akrobatishu sa nekakvim postavama i taktikama
...........................................................Halilhodzic......i ...Dzeko![]()
gdje hosic-a iskopa majke ti? mora da si iz prijedora!!!???
![]()
po zemlji him se vuku .........saaaablje![]()
oh yeah baby ...
- ChataDodajStaHoces
#434 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
AMIN!!!Arc_Angel wrote:Pratim sve forume, i vidim da su vise ljudi napravili veliki hype oko utakmice i da svi prilaze sa rezervom, dok sa druge strane ciro nista posebno ne izjavljuje.
- Sir Charles
#435 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ja nazalost nisam neki preveliki optimista pred ovu utakmicu iz razloga sto smo opet stvorili preveliku euforiju. Opet se ponavlja isto "ma kakvi Turci... Sta ce oni... Rzvalicemo ih... Najbolji smo..."
Daj Boze da se varam i da ih stvarno dobijemo, ali kao sto vec napisah, ne nadam se previse.
Daj Boze da se varam i da ih stvarno dobijemo, ali kao sto vec napisah, ne nadam se previse.
- buzzer
#436 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
a gdje ti je hadzibegic starino?Stari wrote:Samo za strucnjake sto akrobatishu sa nekakvim postavama i taktikama
...........................................................Halilhodzic......i ...Dzeko![]()
![]()
oh yeah baby ...
biju nasi, a biju i turci
- DobroJutroKolumbo
#437 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ima nesto pozitivno i dobro u ovoj slici , veceras cemo poderati Tursku! BiH - Turska 6 : 2

- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#438 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
tačno takoGlobus wrote:bolje da izgubimo sa 2 napadaca nego da izgubimo sa jednim i govorimo da bi pobjedili sa dva
-
Stari
#439 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
@Priorat.... namjera mi je bila da se malo nasalim ....ali eto izgleda da mi nije uspjelo. Fudbal nije egzaktna nauka .... jako puno toga u fudbalu zavisi od licne percepcije stvari...ja licno recimo za svog vakta ...na navedenoj poziciji nisam vidio boljeg od Idriza (a da je sa teritorije BiH). Eto ti mozda jesi ... nema problema
- Priorat
#440 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Stari wrote:@Priorat.... namjera mi je bila da se malo nasalim ....ali eto izgleda da mi nije uspjelo. Fudbal nije egzaktna nauka .... jako puno toga u fudbalu zavisi od licne percepcije stvari...ja licno recimo za svog vakta ...na navedenoj poziciji nisam vidio boljeg od Idriza (a da je sa teritorije BiH). Eto ti mozda jesi ... nema problema
nista lose misljeno, nit protiv tebe nit protiv idriza.....nego, taj covjek mi je ostao u zaboravu i jos uvijek bi bio tamo da ga ti nisi spomenuo... cak sam jednom u njegovom restoranu bio...doobar lik!!
- veljaca
#441 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Sretno igracima Bosne i Hercegovine veceras ......

- mavcs
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#443 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
ima tekma u Londonu pa se nadaj porazuSounder wrote:ali bi volio da izgubimo samo zbog onih papaka sto su trubili i slavili pobjedu Turske nad Hrvatskom, neka je i opet slave!
pusti Bosance i Hercegovce
- Priorat
- buzzer
#445 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
a ja se obradovah administratorovoj prijetnji da ce banovati provokatorekruskoliki wrote:Izlazimo veceras na balkone da pozdravimo sampione. Ko god da pobjedi!!! Zar ne???
- DobroJutroKolumbo
#446 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
BiH - TURSKA 6:2
SRBIJA - FRANCUSKA 0:2
ENGLESKA - HRVATSKA 3:0
U'INAT SVIMA , U'INAT DOMACIM DUSMANIMA , KOJI NAVIJAJU ZA SUSJEDNE ZEMLJE!

SRBIJA - FRANCUSKA 0:2
ENGLESKA - HRVATSKA 3:0
U'INAT SVIMA , U'INAT DOMACIM DUSMANIMA , KOJI NAVIJAJU ZA SUSJEDNE ZEMLJE!
-
rimas.74
#447 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
zašto ne praviti euforiju kada imamo dobre šanse za baraž , kao što neko napisa da su turci do sada imali utakmica u kojima su se provlačili i vrijeme je da jednu važnu utakmicu podbace .
-
Stari
#448 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
buzzer wrote:a gdje ti je hadzibegic starino?Stari wrote:Samo za strucnjake sto akrobatishu sa nekakvim postavama i taktikama
![]()
oh yeah baby ...
biju nasi, a biju i turci
jos nisam sasvim siguran za sastav ljudstva na klupi ...ali Faruk ce svakako biti tu ...ipak bih otvorio utakmicu sa Hatunicem .... da rastjera tu gamad iz naseg 16-terca.....kasnije kad Wahha i Jacksson zavuku svaki po jedan ...ubacio bih Hadziju da dodatno ustabili i utvrdi redove otraga. Pored njega na klupi bi bilo mjesta za jos neke naravno ....problem je sto ih je puno - a broj mjesta ogranicen. Bazdarevic , Bajevic, od vezista....Mustedanagic, Hadzic ...i jos poneki u odbrani .... Ukratko .... Turci nebi ni 15 dana nakon utakmice znali sta ih je snaslo
- and
#449 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
turci sebi podižu samopouzdanje,a znali su oni kiksati u važnim utakmicama. u baražu za svjetsko sa švajcarskom su igrali u istanbulu,pred svojim navijačima,i ispali.rimas.74 wrote:zašto ne praviti euforiju kada imamo dobre šanse za baraž , kao što neko napisa da su turci do sada imali utakmica u kojima su se provlačili i vrijeme je da jednu važnu utakmicu podbace .
hoćemo pobjedu!!!!
- DobroJutroKolumbo
#450 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
I jos nesto , ko je ba Turska u fudbalu , u bivsoj Jugi se igrao bolji fudbal 100 puta , oni su gledali Evropska i Svjetska samo na televiziji do 90-tih godina, a tada je bivsa Juga harala... U svim zemljama bivse Juge se igrao dobar fudbal i dan danas se igra, to sto mi nismo imali srece poslije rata da se plasiramo negdje , to je druga stvar ... Nase komsije Srbija i Hrvatska ulazu daleko vise u sport , i zato imaju bolje rezultate, ali to ne znaci da ovi prostori generalno nisu rasadnici talenata... GENERALNO , TURSKA JE IMALA OGROMNU SRECU NA EUROPSKOM PRVENSTVU , TURSKA ULAZE OGROMNE NOVCE U FUDBAL ZA RAZLIKU OD NAS , ALI MI SMO BOLJA EKIPA 100 PUTA , I SVAKA NASA EKIPA OD ZAVRSETKA RATA JE BILA BOLJA OD NAJBOLJE TURSKE! DA SE KOD NAS ULAZE U FUDBAL KAO U DRUGIM DRZAVAMA , SA OVIM TIMOM , MI BI BILI SVJETSKI PRVACI!