Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- Banksy
#428 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
aaaaaa, OKReal Khan wrote:Ti možda tako misliš...ali, ja znam (jer mi je moj "izvor" Reis M.ef.C. rekao tako na sećijiBanksy wrote:
Opet se nismo razumjeli![]()
ja mislim da Fahro uopšte NE ŽELI koaliciju sa SDA, nebitno čije mjesto bi zauzeo (SBiH je ono mrtvo kljuse),
mislim da pravi neku novu koaliciju koja savim isključuje SDA i SBiH (ne računajući prebjege)
to mislim) da je originalni plan da se u SDA skine Tihić, da Fahro formira novu SBiH (Snaga BiH) koja bi zamijenila SBiH (Stranku za BiH) i to je to..."Nova" koalicija bi imala apsolutnu podršku mog "izvora", jer ova sadašnja koalicija "tukne nekako" i ne može imati podršku "oličenju čistoće" tj. mog "izvora"
ali ne zaboravi, onu narodnu
daleka je godina, vidjećemo
- starii
#429 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
nek kaze kako iskoristava raju u avazu kolika je plata radnika u avazu.. 
-
ja progovorila
#430 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
I dosao u Sarajevo da se namjesti i svoju politiku prosipa, sto nije u C.Gori to uradio, ovdje moze svasta proci pa tako i neki Fahro iz Ivangrada ili odakle vec.... e sto ova BiH svasta moze da pusi
kupite mu jedan dobar lanac neka odmah stavi oko vrata kao pravi Sandzos... 
-
MFToonyo
#431 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
fahrina pobjeda je dokaz da i sandzacki narod moze da upravlja drzavom.
- swirl
#432 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.ja progovorila wrote:I dosao u Sarajevo da se namjesti i svoju politiku prosipa, sto nije u C.Gori to uradio, ovdje moze svasta proci pa tako i neki Fahro iz Ivangrada ili odakle vec.... e sto ova BiH svasta moze da pusikupite mu jedan dobar lanac neka odmah stavi oko vrata kao pravi Sandzos...
- kockica_kockica
#433 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
swirl wrote:100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.ja progovorila wrote:I dosao u Sarajevo da se namjesti i svoju politiku prosipa, sto nije u C.Gori to uradio, ovdje moze svasta proci pa tako i neki Fahro iz Ivangrada ili odakle vec.... e sto ova BiH svasta moze da pusikupite mu jedan dobar lanac neka odmah stavi oko vrata kao pravi Sandzos...
i uvesti bezvizni rezim
- swirl
#434 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Da za sarajlije bezvizni rezim, a ko god hoce unutra, mora imati vizu, da mozemo kontrolisati ko ulazikockica_kockica wrote:swirl wrote:100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.ja progovorila wrote:I dosao u Sarajevo da se namjesti i svoju politiku prosipa, sto nije u C.Gori to uradio, ovdje moze svasta proci pa tako i neki Fahro iz Ivangrada ili odakle vec.... e sto ova BiH svasta moze da pusikupite mu jedan dobar lanac neka odmah stavi oko vrata kao pravi Sandzos...
i uvesti bezvizni rezim
-
The Silent Man
#435 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pod hitno organizovati sabirne centre za sve crnce,azijate,sandzaklije,hercegovce,podrinjce,krajisnike,zenicane,tuzlake radi njihove hitne deportacije iz Sarajeva (o njihovom trosku) ...swirl wrote:100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.ja progovorila wrote:I dosao u Sarajevo da se namjesti i svoju politiku prosipa, sto nije u C.Gori to uradio, ovdje moze svasta proci pa tako i neki Fahro iz Ivangrada ili odakle vec.... e sto ova BiH svasta moze da pusikupite mu jedan dobar lanac neka odmah stavi oko vrata kao pravi Sandzos...
Nakon toga moliti da se u Sarajevo vrate stara gradska raja Nele Karajlic,Emir Kusturica,Radovan Karadzic i Biljana Plavsic...
-
oridjidji
#436 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Alija je dao novac i za osnivanje Avaza, Slobodne Bosne, Dana i jos pojedinih novina, kao i za mnoge druge medije. Kad im je Alija valjao isti su ga i hvalili. A danas svi zaboravljaju ko im je novac dao. Pa pljuju ruku koja ih je pomogla, svi to rade osim Fahre. Medjutim Slobodna Bosna i Dani su postali sve ono sto nekada nisu bili. Nekada nisu bili fobicni prema svome narodu i nisu pljuvali po Aliji, reisu i drugima. Medjutim danas ne peru usta od njih. Sto li? Pa oni su se ustrijemili na sve one koji su bili u Bosni ponos i dika. Pljunuli su na svacije dobro, sa deset poturenih lazi. Alagica su zivog zakopali, Nasera takodjer, ni Sefer im nije bio dobar sve dok nije se vratio is Seveningena i td. Senad Avdic i Senad Pecanin nisu se potrudili da naprave objektivne novine, vec novine koje ce uvijek biti necija produzena ruka i sluziti za obracune. Ni Avaz nije profesionalan medij, medjutim dosta je objektivniji od njih. Fahrin Avaz je hvalio i pljunuo na onoga ko je svojim potezima i zasluzio da bude pohvaljen ili pljunut.Patron of Formello wrote:etanol wrote:Takvi smo mi Bošnjaci, kod nas je svako ko zasuče rukave i postigne nešto svojim radom lopov, kriminalac i izdajnik.
Fahro samo napred![]()
Budi ljubazan pa mi navedi sta je fahro postigao svojim radom?
Alija mu je dao pare u ratu koje su trebale biti ulozene u armiju BiH da osnuje svoju sugavu jednonacionalnu novinu.
Kasnije je oteo stampariju Oslobodjenju.Nakon toga je digao kredite da izgradi svoju gradjevinu na mjestu zgrade Oslobodjenja.Nakon toga je zamalo propao zbog kreditnih zaduzenja pa mu je u pomoc dosao brat lopov Miskovic koji je sagradio onaj toranj sa gradjevinskim felerom na osmom spratu.
Jedini uspjeh masnog kepeca je taj sto pljuje ljude po svojoj prljavoj novini.
A ja mu zelim iskreno da pobjedi na izborima i da odvede ovu drzavu u totalnu propast pa valjda ce se onda nacionalno osvjestena stoka probuditi i uraditi nesto na izborima 2014-te da se pocnemo cupati iz govana.
Mislim da je pobjeda na sljedecim izborima rezervisana za Tihicevu Sda. Oni se obicno reinkarniraju poslje Snsd i SBIH avanture na vlasti. Sto se tice FBIH, Sda obicno rasturi na izborima konkurenciju i uvijek popuni dobar broj fotelja u parlamentu FBIH. Tu je dominacija zagarantovana, tesko je istu nametnuti na drzavnom nivou jer tamo bosnjacke partije tesko nastupaju zajedno, zbog sukoba interesa koji se namece u privatizaciji.
-
ja progovorila
#437 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.[/quote]
Last edited by ja progovorila on 24/09/2009 14:16, edited 1 time in total.
- Real Khan
#438 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Banksy wrote:aaaaaa, OKReal Khan wrote:Ti možda tako misliš...ali, ja znam (jer mi je moj "izvor" Reis M.ef.C. rekao tako na sećijiBanksy wrote:
Opet se nismo razumjeli![]()
ja mislim da Fahro uopšte NE ŽELI koaliciju sa SDA, nebitno čije mjesto bi zauzeo (SBiH je ono mrtvo kljuse),
mislim da pravi neku novu koaliciju koja savim isključuje SDA i SBiH (ne računajući prebjege)
to mislim) da je originalni plan da se u SDA skine Tihić, da Fahro formira novu SBiH (Snaga BiH) koja bi zamijenila SBiH (Stranku za BiH) i to je to..."Nova" koalicija bi imala apsolutnu podršku mog "izvora", jer ova sadašnja koalicija "tukne nekako" i ne može imati podršku "oličenju čistoće" tj. mog "izvora"
ne bih da se suprotstavljam ''izvoru''
![]()
![]()
ali ne zaboravi, onu narodnuda su od izvora dva putića
![]()
daleka je godina, vidjećemo
- swirl
#439 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Jarane, hajde lijepo otvori sad youtube, pa ukucaj Goli otok, e tako ce ti Sarajevo izgledati ako ovako nastavite, a tebe osobno vidim na onoj kapiji i cekas one pod "iko"...[/quote]ja progovorila wrote:100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.
Tako je, jarane.
-
oridjidji
#440 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Haj se malo bolje obrazlozi...Haris.ba wrote:Zasto Fahro ulazi u politiku:
1. Stavljanje prve transferzale, koja prolazi pored njegovog nebodera i povecava mu vrijednost i atraktivnost za iznajmljivanje, na prvo mjesto redoslijeda za izgradnju. (vjerovatno ce se ubrzati i gradnja 12 transferzale zbog hala Standarda koje je kupio Miskovic). Ovi projekti su vec u toku, i finansiranje za 12-u je vec iznadjeno, ali se pocetak radova oteze bezveze - ali se ne moze izbjeci licni Fahrin interes u tom poslu. Ali za zavrsetak 1 trasferzale fali jos oko 100 miliona. Odmah izracunaj da ce sada Ans-drive postati najbolji Fahrin haver.
2. Pristup upravljackim strukturama Razvojne banke ( vlada federacije je skupstina banke ), i tako zaobilazenje podmazivanja direktora banke unosnim revizorskim poslovima. Jednostavnim politickim uticajem omogucice upravljanje kreditima i time veliki broj privrednika dovesti u polozaj da moraju da suradjuju sa njim. A takodjer i naskoditi arch - nemesisu Selimovicu kroz onemogucavanje jefitih kredita. A i tako ce se boriti protiv "hrvatskog" kapitala u bankama.
3. Ulazak u Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, i slicne institucije koje izdaju razne saglasnosti, s ciljem olaksavanja gradnje zeljenih trgovackih objekata sa Miskovicem(iliti bilo s kim ko ima love).
Svaka Fahrina slicnost sa likom iz filma "Građanin Kejn" je slucajna.
- Real Khan
#441 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Plate im nije dirao, ali im je skresao topli obrok..."zbog efekata globalne recesije" (ovo je provjereno jer mi rodica radi u Avazu i psuje "utemeljitelju" sve i živo i mrtvo jer je ona u kreditu za stan)starii wrote:nek kaze kako iskoristava raju u avazu kolika je plata radnika u avazu..
Imajući ovo u vidu, pitam se gdje su sada oni što tvrde kako Fahro nije u finansijskoj krizi...
-
oridjidji
#442 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nemoj Seselja zaboraviti i Tadica i on je dijete ovoga grada.The Silent Man wrote:pod hitno organizovati sabirne centre za sve crnce,azijate,sandzaklije,hercegovce,podrinjce,krajisnike,zenicane,tuzlake radi njihove hitne deportacije iz Sarajeva (o njihovom trosku) ...swirl wrote:100% si u pravu, sta ce nam iko. Trebamo se zalagati za ideju Sarajeva kao drzave, da se stave granice, kapije, resetke, rampe, i da niko ne smije unutra.ja progovorila wrote:I dosao u Sarajevo da se namjesti i svoju politiku prosipa, sto nije u C.Gori to uradio, ovdje moze svasta proci pa tako i neki Fahro iz Ivangrada ili odakle vec.... e sto ova BiH svasta moze da pusikupite mu jedan dobar lanac neka odmah stavi oko vrata kao pravi Sandzos...
Nakon toga moliti da se u Sarajevo vrate stara gradska raja Nele Karajlic,Emir Kusturica,Radovan Karadzic i Biljana Plavsic...
Ma miliji mi je Fahro, svi podrinjci, krajisnici, zenicani, tuzlaci, crnci i azijati nego Nele, Kusta, Raso, Plava, Seselj i drugi. Goni ih ba u pm. U Sarajevu nema 17 % predratnih stanovnika, na kraju su ga ipak branili svi oni od kojih danas zaziremo, a jesu ili nisu sarajlije.
-
ja progovorila
#443 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tako je, jarane.[/quote]
he,he bas tako..
he,he bas tako..
-
oridjidji
#444 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Od problema ove vrste danas pati i Fahro i Selimovic i svi ostali koji imaju malo vece firme u BIH-a. Na krizu nije niko imun. Pa i vlada FBIH je bila u krizi, cak su isplate u FMUP-u kasnile po par mjeseci sa pocetka godine. Neko skrese plate, neko osoblje. Neko jedno i drugo. JBG ovo nije vrijeme kada se moze uzeti obzir ucinjeno jer ovo vrijeme je vrijeme kada i velikim i malim poduzetnicima klecaju noge.Real Khan wrote:Plate im nije dirao, ali im je skresao topli obrok..."zbog efekata globalne recesije" (ovo je provjereno jer mi rodica radi u Avazu i psuje "utemeljitelju" sve i živo i mrtvo jer je ona u kreditu za stan)starii wrote:nek kaze kako iskoristava raju u avazu kolika je plata radnika u avazu..
Imajući ovo u vidu, pitam se gdje su sada oni što tvrde kako Fahro nije u finansijskoj krizi...
-
VjecitiStudent
#445 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nemoj mi reci da je tiraz DA pao?oridjidji wrote:Od problema ove vrste danas pati i Fahro i Selimovic i svi ostali koji imaju malo vece firme u BIH-a. Na krizu nije niko imun. Pa i vlada FBIH je bila u krizi, cak su isplate u FMUP-u kasnile po par mjeseci sa pocetka godine. Neko skrese plate, neko osoblje. Neko jedno i drugo. JBG ovo nije vrijeme kada se moze uzeti obzir ucinjeno jer ovo vrijeme je vrijeme kada i velikim i malim poduzetnicima klecaju noge.Real Khan wrote:Plate im nije dirao, ali im je skresao topli obrok..."zbog efekata globalne recesije" (ovo je provjereno jer mi rodica radi u Avazu i psuje "utemeljitelju" sve i živo i mrtvo jer je ona u kreditu za stan)starii wrote:nek kaze kako iskoristava raju u avazu kolika je plata radnika u avazu..
- ultima_palabra
#446 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
@oridjidji, na ovom forumu ne vjeruje niko u te tvoje i Fahrine šuplje, interese Bošnjaka, Alijine državotvorne puteve i slično. Šta je to, jel se to jede?
Eno ti haris.ba sve objasnio u svom postu, zbog toga se danas ulazi u politiku, a ne zbog tih trica i kučina
Eno ti haris.ba sve objasnio u svom postu, zbog toga se danas ulazi u politiku, a ne zbog tih trica i kučina
- Real Khan
#447 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nije tačno @ultima_palabra...u politiku se UVIJEK ulazilo zbog onoga što je opisao @haris.ba...ne samo danas...ultima_palabra wrote:@oridjidji, na ovom forumu ne vjeruje niko u te tvoje i Fahrine šuplje, interese Bošnjaka, Alijine državotvorne puteve i slično. Šta je to, jel se to jede?![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#448 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ja sam na Građanina Kejna odmah pomislio
međutim prije su novine igrale važniju ulogu nego danas
tako da će biti Građančić Kejn

međutim prije su novine igrale važniju ulogu nego danas
tako da će biti Građančić Kejn
- Patron of Formello
#449 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
@ oridjidji nemam namjeru da branim Slobodnu Bosnu ili Dane.Nisam niciji advokat.Ali je cinjenica da je havaz dobio par miliona a ova dva medija mnogo manje novca.A sugerisao sam da je dat novac koji je trebao biti ulozen u odbranu drzave da bi se osnovala nacionalisticka novina.Sto se tice pljuvanja Alije mislim da su njegove greske vise nego i ocite.O uvazenom reis efendiji ne bi trosio rijeci.
Mada je jako zalosno da nazivas fobiju prema cijelom narodu ako neko pljuje par istaknutih kriminalaca i lopova u tom narodu preko svoje novine.
A ako ces vec o kurvanjskoj politici medija sjeti se koliko je havaz prije dizao u nebesa Lagumdziju i SBiH.Dok nije vjetar puhnuo u suprotnom pravcu.Da ne spomijenjem njihova vesela izadanja AS i Express.Tako da ti je vrlo neozbiljna tvrdnja da je havaz profesionalniji od bilo kojeg lista u ovoj drzavi.Havaz je jednostavno novina koja zivi od traca i od pljuvanja samo se pitam do kada.
A ako ces vec o kurvanjskoj politici medija sjeti se koliko je havaz prije dizao u nebesa Lagumdziju i SBiH.Dok nije vjetar puhnuo u suprotnom pravcu.Da ne spomijenjem njihova vesela izadanja AS i Express.Tako da ti je vrlo neozbiljna tvrdnja da je havaz profesionalniji od bilo kojeg lista u ovoj drzavi.Havaz je jednostavno novina koja zivi od traca i od pljuvanja samo se pitam do kada.
- ultima_palabra
#450 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Real Khan wrote:Nije tačno @ultima_palabra...u politiku se UVIJEK ulazilo zbog onoga što je opisao @haris.ba...ne samo danas...ultima_palabra wrote:@oridjidji, na ovom forumu ne vjeruje niko u te tvoje i Fahrine šuplje, interese Bošnjaka, Alijine državotvorne puteve i slično. Šta je to, jel se to jede?![]()