Nazalost takoje,pravog zivotnog saputnika u zeni mozes dobiti jedino kad provedete dobrih 30 godina zajedno,a tada mame svakako vise i nemaMcMoy wrote:Roditelji su samo jedni.
I u najvećem broju slučajeva neće izdati, posebno kad je najgore.
A žena hoće. I to kad je najgore.
Prevrni balegu i naći ćeš ženu.
(tako poslovica kaže)
svekrve i snahe
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
arslanbey
#426 Re: svekrve i snahe
- McMoy
#427 Re: svekrve i snahe
natt wrote:I jedna prva zena.McMoy wrote:natt wrote: Uvijek imas mamu.
Ima samo jedna mama.
Prva, druga, treća... zar je to nešto bitno?!
S godinama naučiš da ne trebaš previš davati sebe i ulaziti u taj aranžman sa previše emocija.
Tako to najbolje fercera sa proračunatim osobama kojima je interes na prvom mjestu i u svemu.
-
Gabrielo
#428 Re: svekrve i snahe
Kakav dogovor? Uvijek se vi uvalite kod muskarca. Ne znam nikoga da je u zeninom stanu.s.aint wrote:ko ljutioGabrielo wrote: Jelda? Sta, u ovim stvarima nema ravnopravnosti spolova? Samo tamo gdje vam odgovara.
Ako dolazis kod covjeka da zivis, zivjet ces po njegovom. Tacka.![]()
a sta je s dogovorom?
toga nema ili
-
Gabrielo
#429 Re: svekrve i snahe
McMoy wrote:Roditelji su samo jedni.
I u najvećem broju slučajeva neće izdati, posebno kad je najgore.
A žena hoće. I to kad je najgore.
Prevrni balegu i naći ćeš ženu.
(tako poslovica kaže)
-
natt
#430 Re: svekrve i snahe
Ako si spreman tako lako preci na drugu, nemoj da se zalis.McMoy wrote:
Prva, druga, treća... zar je to nešto bitno?!
S godinama naučiš da ne trebaš previš davati sebe i ulaziti u taj aranžman sa previše emocija.
Tako to najbolje fercera sa proračunatim osobama kojima je interes na prvom mjestu i u svemu.
- ho oponopono
#431 Re: svekrve i snahe
...a sta treba da radi pobogu, mozda da oplakuje prvu samo zbog cinjenice sto je tako se potrefilo da doticna je sticajem okolnosti bila prva?
...to prva/prvi stvara ozbiljne zajebe ljudima...
-
natt
#432 Re: svekrve i snahe
Sve bukvalno nedjeljom ujutro. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#433 Re: svekrve i snahe
Ne misli na prvu prvu, nego "pronalazak" druge tj. naredne.
lp
lp
- ho oponopono
#434 Re: svekrve i snahe
...oooo litavac se raskrmeljao... trazi nacin da spusti, ne trudi se... 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#435 Re: svekrve i snahe
ma šta ću tebi spuštat', nismo ni isti nivo.
samo ti pojašnjavam, jer beze pljuješ po momku.
samo ti pojašnjavam, jer beze pljuješ po momku.
- McMoy
#436 Re: svekrve i snahe
Počinješ mi se sviDŽati.ho oponopono wrote:...a sta treba da radi pobogu, mozda da oplakuje prvu samo zbog cinjenice sto je tako se potrefilo da doticna je sticajem okolnosti bila prva?![]()
-
sedma_7
#437 Re: svekrve i snahe
Slazem se. Imam snahu (bratovu zenu) koja je takva ostrokondza da se u njenom drustvu ne smije nasalit. Ona naravno otkako je dosla ima puno pravo da serucka i sere po svima nama. Meni je na pocetku kupovala poklone, mislim hvala joj, zahvalna sam, al' meni to oduvijek bilo cudno, jebao te ba poklon, budi dobra i sega sa mnom, a poklon mi ne trebaDori wrote:Izvnini na glupom pitanju, ali sta je trebala reci? Vjerujem da bi tako isto reagovala mozda i tvoja mama ili neka jaranica kad bi dobila nesto sto joj se bas ne svidja. Ako je reakcija iskrena. Ukusi su razliciti i ne svidjaju nam se svima iste stvari.Irm@ wrote: a evo sta me nagnalo da je otvorim... naime Dragi i ja bili na moru i kupili i mojoj i njegovoj mami isti suvenir vazne predivne morske sa skoljkama i kamencicima ma kad ih pogledate vidite more...
i tako pitam ja njega danas sta kaze mama na vaznu a on: a rekla je da je obicna vazna i da je stavim pored tv-a...
![]()
![]()
![]()
A ja npr. svaki put kad dodnesem nesto svojoj mami ona me kritikuje sto "djaba trosim pare u gluposti"![]()
Ne bi da budem kontras, ali meni je nekako ovo od muhe slon....
Prave "zloce" svekrve rade puuuuuuuuuuno gore stvari od toga da ne odreaguju sa odusevljenjem na poklon.
Opet izini ako sam kontrirala i ne branim svekrve, ali malo mi shega pitanje
- Bloody
#438 Re: svekrve i snahe
Gabrielo wrote:
Jelda? Sta, u ovim stvarima nema ravnopravnosti spolova? Samo tamo gdje vam odgovara.
Ako dolazis kod covjeka da zivis, zivjet ces po njegovom. Tacka.

- JThomas
#439 Re: svekrve i snahe
a možda je stvarno vazna k'o vazna? 
- McMoy
#440 Re: svekrve i snahe
To što snaha dođe u kuću i počne "red uvoditi" isključiva je zasluga sina pichkice.
Ono njeno među nogama je obično i najvrednije što donese sa sobom, najmanje mislim na materijalno.
Tako da, ko pristane na ucjene napočetku veze/braka, popušio ga je za cijeli život.
Ono njeno među nogama je obično i najvrednije što donese sa sobom, najmanje mislim na materijalno.
Tako da, ko pristane na ucjene napočetku veze/braka, popušio ga je za cijeli život.
-
Gabrielo
#441 Re: svekrve i snahe
Bloody wrote:Gabrielo wrote:
Jelda? Sta, u ovim stvarima nema ravnopravnosti spolova? Samo tamo gdje vam odgovara.
- McMoy
#442 Re: svekrve i snahe
Gabrielo wrote:Bloody wrote:Gabrielo wrote:
Jbg drug, ugrijalo danas pa nosa...
-
Gabrielo
#443 Re: svekrve i snahe
Ma pristala bi ona na sve samo da nadje nekoga. 
- Ramzess Veliki
#444 Re: svekrve i snahe
Jedini način da se spasiš problema zvanog "Svekrva, snaha i punica" je da ostaneš momak.
Odnosno momčina ...
Odnosno momčina ...
-
natt
#445 Re: svekrve i snahe
Kada je sin p pred snahom, obicno je razlog jer je cijeli zivot navikao biti p pred svojom majkom. Kada se nadje izmedju dvije vatre povuce se kao p na kvadrat ili se desi da odabere na ciju ce se s nasloniti. To da izabere je za pohvalu. Do nedavno je majka birala za njega.McMoy wrote:To što snaha dođe u kuću i počne "red uvoditi" isključiva je zasluga sina pichkice.
- McMoy
#446 Re: svekrve i snahe
natt wrote:Kada je sin p pred snahom, obicno je razlog jer je cijeli zivot navikao biti p pred svojom majkom. Kada se nadje izmedju dvije vatre povuce se kao p na kvadrat ili se desi da odabere na ciju ce se s nasloniti. To da izabere je za pohvalu. Do nedavno je majka birala za njega.McMoy wrote:To što snaha dođe u kuću i počne "red uvoditi" isključiva je zasluga sina pichkice.
Nit je sve muško što mu ćuna međ nogama visi,
nit je svaka žena što pi*ku međ' nogama nosi.
-
natt
#447 Re: svekrve i snahe
Vecinom ce p izabrati dominantniju zenu.McMoy wrote:natt wrote:Kada je sin p pred snahom, obicno je razlog jer je cijeli zivot navikao biti p pred svojom majkom. Kada se nadje izmedju dvije vatre povuce se kao p na kvadrat ili se desi da odabere na ciju ce se s nasloniti. To da izabere je za pohvalu. Do nedavno je majka birala za njega.McMoy wrote:To što snaha dođe u kuću i počne "red uvoditi" isključiva je zasluga sina pichkice.
- McMoy
#448 Re: svekrve i snahe
natt wrote:Vecinom ce p izabrati dominantniju zenu.McMoy wrote:
Nek' mu/joj je sa srećom.
-
nightvision
#449 Re: svekrve i snahe
Meni prosto zao ovih snaha, eto dodje mi da jednu udomim, ali nece svekrva dati.

- McMoy
#450 Re: svekrve i snahe
Ma, taj ničim izazvan sukob između kvaziprinceza i svekrva i stavljanje na kvaziprincezinu stranu može sebi da dozvoli samo najgora pi*kica.
Brak treba shvatiti kao ugovor dvije strane, u taj pakt muškarac ne bi trebao ulaziti dok je mlad i pod uticajem hormona,
a pogotovo ne ako je zaljubljen.
Te kvaziprinceze koriste i najmanji trenutak slabosti da provuku svoje hirove i zahtjeve jer one u brak ulaze potpuno proračunato.
Brak treba shvatiti kao ugovor dvije strane, u taj pakt muškarac ne bi trebao ulaziti dok je mlad i pod uticajem hormona,
a pogotovo ne ako je zaljubljen.
Te kvaziprinceze koriste i najmanji trenutak slabosti da provuku svoje hirove i zahtjeve jer one u brak ulaze potpuno proračunato.