zelenashica wrote:
ja tvoju temu uopšte
nisam člitala površno,naprotiv draga,površno je ono što ti diskutuješ na toj temi,....ja sam samo htjela da se malo nasmijem na račun otvaranja teme,jer očito pošto na ovoj imamo
hajde da kažem diskusiju koja ti baš nije po volji,a tamo vidim za sad sve ide u prilog "površnom"razmišljanju braka i bračnih obaveza.....samo ti tamo pričaj ja vala nemam namjeru....
ps.da malo dublje zaviriš u moje postove na ovoj temu vidjela bi da ja površno gledajući nisam za razvopravnost koju ti zagovaraš,....ali u dubini problema jesam,ali ne na način na koji ti to i slične zagovarate,...
ne zaboravite koliko mi imamo svoj ponos,svoje principe imaju ih i muškarci,....niko ne "trpi"pravila ni mi ni oni,...ono što očito nećeš da vidiš a to je u kojoj bravi leži ključ ravnopravnosti....u razumu draga,u obostranom poštovanju ja " samo " to tražim,jer kad imam to dvoje imam i ravnopravnost ali ne iz sile nego iz ljubavi i pažnje tog muškarca
..
ja svom muškarcu NIKAD neću poturati spiskove sa obavezama,na meni je da ocijenim da li me dovoljno poštuje i voli kad vidim njegov odnos prema meni,njegov odnos prema zajedničkim obavezama i braku... nisam ja zatucana balkanka da izigravam sluškinju....ali nisam ni toliko hajde da kažem "prabiciozna"da muškarca sa takvim zahtjevom ravnopravnosti tjeram od sebe,...
tiha voda brijege valja,a bujica nosi
ja radije biram tihu vodu....a vi bujrum u bujice,ali ne zaboravi bujica poslije oluje ostavi veliki nered 
temu si tako detaljno iscitala i problematiku iste razumjela da ti je eto slucajno promaklo to da se tema uopce ne tice podjele poslova na musko zenske nit uopce kucanskih poslova

znas nekima nisu kucanski poslovi cio svijet
evo da ti pojednostavim

postavila sam temu da cujem misljenje nasih muskih forumasa o tome zasto se njihova muskost zasniva na tako povrsnim stvarima i zasto uopce postaje upitna
ti imas svoj stav i ja ga postujem..ne prihvatam ga kao svoj niti mi je jasan...ali ga postujem
a toliko plitka nisam da otvorim temu gdje ce drugi podrzavati moje misljenje

na kraju krajeva...ljudi i forumasi cije misljenje cijenim dijele isti nacin razmisljanja
to sto se par sovinista i poneka khm

ne slazu s mojim...pa draga...zaboli me

ti guraj tu tihu vodu...i okreci dragom vrat..i navodi ga da jadnik misli kako je to sve njegova volja i ideja ..sve sto ga opnako iz tiha natjeras da uradi
a ja cu svom dragom da sve sto me muci kazem u lice...da mu pomognem koliko mogu...da s njim dijelim sve..pa i podizanje kauca

i uzivam u aBd ravnopravnom statusu u braku punom ljubavi gdje me maze paze i brinu se o meni i ne iskoristavaju me

nista mi ne ide vise na zivce od zena koje se predstavljaju kao savrsene domacice a hinjski muskarca okrecu onako kako je njima volja ..uz naravno majstorstvo da ga ubijede da je to sve po njegovom

svaka cast takvima na mudrosti...ali eto..ja nisam toliko pokvarena a vala i dragog volim svim srcem da bi mu mogla takvo nesto raditi
pozz i odjava sa teme koja ode u 3pm