Televizija OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
thepatriot

#426 Re: Televizija OBN

Post by thepatriot »

Gospoda Ministarka wrote:
thepatriot wrote:
General_Jackson wrote:To je to, par strana ranije neki od nas su se pitali koji je uopšte kriterij kod upošljavanja na toj TV. Neko reče da ta mala Milica nema ni 20 godina, znači jedva da je završila i srednju školu.

Kriterij je dobra guza, duboki dekolte i po mogućnosti da "šef" malo opipa 8-)
Ja mislim da sef ipak voli da "ga" opipa... koji bi heteroseksualac zaposlio onoliko homoseksualaca?

E vidiš na to sam zaboravio 8-) kod njih je sve moguće
Vragolan

#427 Re: Televizija OBN

Post by Vragolan »

sav nekvaliteti i neznanje bi im oprostio kada bi voditeljice malo vise pokazivale :evil:
General_Jackson

#428 Re: Televizija OBN

Post by General_Jackson »

Tu emisiju sam počeo gledati jer se i sam volim zabaviti u kuhinji, pa rekoh da vidim i naučum šta novo, no ubrzo sam vidio da od toga neće biti ništa, te sam se onda ponadao da će se bar desiti nešto poput ovoga:
samo malo wrote:Voditeljice su posebna prica, ona Milica sto vodi stol za 4, samo sto sise nije izbacila napolje, koliko afektira i nabacuje se pred kameru.

Nije da bi imao nesto protiv, jasno :D
:D :D

No kako oni koji osmišljavaju i snimaju osim zavidnog neznanja, pokazuju i zavidnu nezainteresiranost ženskim oblinama 8) , prestao sam je gledati u potpunosti, jer kako rekoh već 100 puta u stolu za 4 nema šta da se vidi.
samo malo

#429 Re: Televizija OBN

Post by samo malo »

General_Jackson wrote: jer kako rekoh već 100 puta u stolu za 4 nema šta da se vidi.
Upravo tako, odavno bezveznije koncepcije emisije ne vidjeh.

Prvo sto je smijesno jeste nacin bodovanja, sami takmicari boduju svoje konkurente, gdje je tu logika, pa nece sami sebe pokopati, nigdje veze. Fakat ne kontam kome bi ja dao cistu 5-icu a u igri sam za ne znam koliko hiljada kaemova.

Drugo sama emisija je kulinarska, ili sam fulao poentu? i kao takva bi trebala imati sto vise sekvenci samog procesa kuhanja, a tamo Milica lupeta i kezi se u kameru, izbace spisak namirnica, drugi takmicari onda ocjenjuju svidja li im se spisak namirnica :-) i na kraju prelazimo za stol, jelo gotovo, niko nije vidio kako je onaj skuhao jelo, mogao je tamo pljunut u lonac, ili sta ja znam, donijeti iz restorana sve gotovo :D dobro, Milica je tu nadzorni organ, ali ona je vise zauzeta oko kamere :-)

Najsmjesnije mi je bilo ono kad su snimali u Capljini, pa onaj tip celavi (ima dobru kucu) doveo neku klapu, gitara ovo ono, odmah zatim svi poceli bodove skupljati na vizualnom dojmu, uskoro ocekujem da neko takmicare doceka sa vatrometom i slicno. Tipicni OBN kiceraj.

Jebote fakat se ta tv kuca srozala na dno, od nekad solidne tv kuce sa dobrim programom, spali su na sund prodaksn.
karanana

#430 Re: Televizija OBN

Post by karanana »

jao dejaninog showa katastrofe i amaterizma i dosade.
karanana

#431 Re: Televizija OBN

Post by karanana »

moderator wrote:
karanana wrote:jao dejaninog showa katastrofe i amaterizma i dosade.
Ti ionako samo gledas, sta se bunis?

Je li ono Dejana ima pirsing na nosu?
tacno je da vecinom nisam ni slusao sta pricaju. ali su je previse priblizili, vide joj se smijalice i bore iza onog pudera, ali necu cjepidlaciti, izveo bih je kafu.

nisam shmekno pirsing.
stochar

#432 Re: Televizija OBN

Post by stochar »

General_Jackson wrote:
nellington wrote:
General_Jackson wrote:Na toj TV je radila Jasminka Šipka (ovo je već ranije čini mi se neko spomenuo), koja je ipak bila dugi niz godina profesionalna novinarka-voditeljica, nije mi jasno zašto nisu zadržali nju i još jednog profesionalnog lektora da makar malo civiliziraju te turbo-folk voditeljice, kako im se više ne bi događali slični "incesti" :lol:
Jasminka trenutno drži vježbe dikcije mladim kadrovima OBN.
Onda nažalost ne radi kako treba.
haveru, ako na krampu prikacis zice od violine, i das to Stefanu Milenkovicu, vjeruj da nece zvucati dobro... isto tako, koliko god Jasminka bila dobra u poslu spikera i imala znanje koje moze prenijeti, ako to prenosi 'krampama' tesko da ce biti uspjeha...
ja.neron

#433 Re: Televizija OBN

Post by ja.neron »

moderator wrote:
karanana wrote:jao dejaninog showa katastrofe i amaterizma i dosade.
Ti ionako samo gledas, sta se bunis?

Je li ono Dejana ima pirsing na nosu?
ima odavno pirsing ja ga šmeknuo nekad davno kad se slikala za INFO magazin
Amazonka27

#434 Re: Televizija OBN

Post by Amazonka27 »

ukljucila sam se negdje pred kraje emisije pa nisam upratila ko je ko....ali ona plava teta me je naljutila pravo....pricao je onaj neki trener o tome kako cijeni prirodnu ljepotu i kako je sport bitan za izgled i skidanje viska kg...na sta je ta plava teta rekla: ne moze neko ko ima visak kilograma samo sportom smrsati....mora raditi liposukciju...ne znam zasto na to nije reagovao taj trener...ali poruka koja je otisla u javnost je grozna...
MAN-lion's coach

#435 Re: Televizija OBN

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:31, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#436 Re: Televizija OBN

Post by Ridjobrki »

Je li i vama para uši ono kad najavljuju novo izdanje VOX POPULIJA ? Ili kad nas pozdrave na kraju VOX POPULIJA? Koji su ono neuki čobani, genitiv im ljubim... Ne velim da moraju deklinirati u VOCIS POPULI (ako ne griješim...) ili da bar imenicu VOX prevedu u naš genitiv pa da bude VOXA POPULI - neka naštimaju cijelu stvar u nominativ: slijedi Mimo Š. i njegov VOX POPULI ili gledali ste novo izdanje EMISIJE VOX POPULI... Čak su i latinske fraze, čije je korištenje uvijek po definiciji bilo "hoch" ili bar "želim zvučati učeno", oni prizemljili i uspjeli poseljačiti! :-)
Djokej

#437 Re: Televizija OBN

Post by Djokej »

Ridjobrki wrote:Je li i vama para uši ono kad najavljuju novo izdanje VOX POPULIJA ? Ili kad nas pozdrave na kraju VOX POPULIJA? Koji su ono neuki čobani, genitiv im ljubim... Ne velim da moraju deklinirati u VOCIS POPULI (ako ne griješim...) ili da bar imenicu VOX prevedu u naš genitiv pa da bude VOXA POPULI - neka naštimaju cijelu stvar u nominativ: slijedi Mimo Š. i njegov VOX POPULI ili gledali ste novo izdanje EMISIJE VOX POPULI... Čak su i latinske fraze, čije je korištenje uvijek po definiciji bilo "hoch" ili bar "želim zvučati učeno", oni prizemljili i uspjeli poseljačiti! :-)
Najvise me nervira kad Mimo daje intonaciju na određenom dijelu teksta, koja se uopste ne slaze s njegovom gestikulacijom.. Bas mi nekako izvještačeno zvuči, a emisija je na nivou rekla-kazala i mahalske priče..
alibaba_i_30_godina

#438 Re: Televizija OBN

Post by alibaba_i_30_godina »

Jel' vi to pricate o nekakvoj vecerasnjoj emisiji na doticnoj televiziji?! Bio sam kod prijatelja i na tv je bio taj kanal, al' na mute .. naravno nismo gledali al' sam usmekao da je bila ona dobra missica Danijela ... :lol: :lol:

Ne gledam inace OBN, doduse nikako skoro ne gledam nase kanale ... :roll: :roll:

Ne gledam vala toliko cesto ni NOVU nit' HRT jer sam to sto prikazuju vec davno pregledao na PRO7, RTL-u il' nekom drugom njemackom kanalu ... ovi nasi se furaju na hrvatske kanale, dok ovi na njemacke pa to ne lici ni na sta :D
mostarac

#439 Re: Televizija OBN

Post by mostarac »

OBN televizija je nesto sto u ovom momentu predstavlja vrh stetnog uticaja po drustvo iz vise razloga. Standardi uspjesnosti koje oni postavljaju su na nivou Muniba Usanovica i Bazena, ljestvica vrijednosti je u potpunosti iskrivljena i cijeli koncept je losa kopija isto tako katastrofalne "Nova TV", koja ako nista ima par dobrih novinara u informativnoj redakciji. Stetnost po djecu i srednjoskolce, kao njihovu glavnu publiku, svega onoga sto rade na OBN-u je ogromna, jer nazalost OBN kreira trendove i postavlja pravila ponasanja medju tom populacijom. Naravno ne samo OBN, ali u dobroj mjeri ili moze se reci da od svih zauzima najveci procenat ucesca.
Kad se samo sjetim The L Word ide u podne ili South Park, koji su namjenjeni svakome osim djeci, al siba li siba i niko nikada ih nije ni prozvao niti kaznio za takve stvari. Takvih primjera je more. Da ne govorim o tome da su glavne zvijezde one koje se skinu ili ubiju od alkohola u njihovim reality show emisijama koje prikazuju i repriziraju po cijeli dan i logican slijed dogadjaja je jak uticaj na djecu koja ulaze u pubertet ili na srednjoskolce sa misljenjem da to tako treba i da je to tako dobro, jer je to mjera uspjeha i popularnosti i put do slave.
Sto ce kome skola ili slicno, kada je dovoljno otici do OBN-a prijaviti se u reality show, skinuti se gola i postati zvijezda. OBN je slika i prilika jada, bijede i sunovrata jednog drustva i nazalost niko nije nasao za shodno da im pokusa stati na put jer mi zivimo u demokratiji i njihovo je pravo bla bla bla....
StupskaBitanga

#440 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

mostarac
Živimo u 21st gdje to ima svoju publiku ne samo u BiH već u Europi i svijetu.
Meni je dakako pogubniji primjer npr Hayat-a gdje su do podne čitali citate iz Kur*an-a popodne Hayat show Mjesecina malo vina-ovo ono i poslije malo politike i opet ziga zaga
na Pinku imaš još drastičnije primjere-čak je bilo došlo i do nacionalnog konflikta

Hoću reći svaki proizvod ima svog kupca
a te vrijednosti koje bi trebala promovirati državna TV(BHRT,FTV RTRS) nažalost ne provodi
mostarac

#441 Re: Televizija OBN

Post by mostarac »

StupskaBitanga wrote:mostarac
Živimo u 21st gdje to ima svoju publiku ne samo u BiH već u Europi i svijetu.
Meni je dakako pogubniji primjer npr Hayat-a gdje su do podne čitali citate iz Kur*an-a popodne Hayat show Mjesecina malo vina-ovo ono i poslije malo politike i opet ziga zaga
na Pinku imaš još drastičnije primjere-čak je bilo došlo i do nacionalnog konflikta

Hoću reći svaki proizvod ima svog kupca
a te vrijednosti koje bi trebala promovirati državna TV(BHRT,FTV RTRS) nažalost ne provodi

To sto zivimo u 21. stoljecu ne znaci da se npr. The L Word ili South Park trebaju servirati djeci i da to treba mirno posmatrati. Licno mi je The L Word odlicna serija, ali za djecu nije primjerena. OBN prednjaci u favorizovanju svega onoga sto ne treba favorizovati. Jos samo nisu poceli prikazivat kako se mota joint pa da kompletiraju svoje djelovanje i pogubnost po mlade generacije.
StupskaBitanga

#442 Re: Televizija OBN

Post by StupskaBitanga »

Meni je drago što OBN ima i Milicu i Amelu i Selmu i Ireni i Mimui nezz Aidu
Hoću reći da na OBN nema favoriziranja nikoga svi su ravnopravni

U sposobnosti pojedinih neću ulaziti ali smatram da su jako objektivni
alibaba_i_30_godina

#443 Re: Televizija OBN

Post by alibaba_i_30_godina »

StupskaBitanga wrote:Meni je drago što OBN ima i Milicu i Amelu i Selmu i Ireni i Mimui nezz Aidu

Zar ima?! Meni se cini da na tom tv kanalu cak pricaju hrvatskim jezikom ...
Gospoda Ministarka

#444 Re: Televizija OBN

Post by Gospoda Ministarka »

StupskaBitanga wrote:Meni je drago što OBN ima i Milicu i Amelu i Selmu i Ireni i Mimui nezz Aidu

Reci cu ti nesto u povjerenje... mozda ces se i iznenaditi... :zoka:
ali na OBN-u nema niko sposoban :D :lol:
Adriatic

#445 Re: Televizija OBN

Post by Adriatic »

Gospoda Ministarka wrote:
Adriatic wrote:Još im samo fali ona glupava Hana.
Kako ono ona reče "Neću se više nikada družiti sa kokuzima"
I šta reći?
Pa cekaj da je s Nove otpeljaju natrag u Sarajevo
(pa kad opet silom prilka bude morala mjenjat akcenat kao sto je preko noci promjenila za purgerski)
pa ce i ona doci na OBN.
Uz nju baš ide ona poznata "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi"
sheilak

#446 Re: Televizija OBN

Post by sheilak »

Karikature. :sad:
General_Jackson

#447 Re: Televizija OBN

stochar wrote: haveru, ako na krampu prikacis zice od violine, i das to Stefanu Milenkovicu, vjeruj da nece zvucati dobro... isto tako, koliko god Jasminka bila dobra u poslu spikera i imala znanje koje moze prenijeti, ako to prenosi 'krampama' tesko da ce biti uspjeha...
Brutalno ....... ali nažalost istinito :sad:
banjaluka078
Moderator

#448 Re: Televizija OBN

Post by banjaluka078 »

Zna li iko šta se dešava sa CSI na OBN? Redovno i regularno išlo četvrtkom u 20 i sad odjednom fudbal. Mislim, OK je fudbal, ali ima li sad CSI u nekom drugom terminu, danu?
General_Jackson

#449 Re: Televizija OBN

Ovo mora da je jedan od uposlenika :-)
Gospoda Ministarka

#450 Re: Televizija OBN

Post by Gospoda Ministarka »

General_Jackson wrote:

Ovo mora da je jedan od uposlenika :-)

General_jackson, prijatelj od neke uposlenice.
Sve teme o OBNu je tip otvorio i na svakoj nahvalio OBN :-)
Post Reply