Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Control panel

#426 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

sakop wrote:
thepatriot wrote:Evo i jedna pohvala za Betmena, zato što se usprotivio održavanju ovog političkog skupa 3 maja u Sarajevu 8-)
jedina dobra stvar u vezi njega sto znam je upravo ovo suprostavljanje obiljezavanju tog dogadjaja
ako se uzme u obzir da je izborna godina i da je njegov sef zlatko lagumdžija bio zarobljen tada to mu je odlična PR prilika inace me interesuje više sta je bilo sa onom optuzbom u vezi ASA preventa

on je bar jedini digao glas protiv i pokusava da se nesto ucini. dok druge ''patriote'' sute ko .ickice. da se ne zamjere dodi. jadna majko nama sa njima.
h_poaro

#427 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by h_poaro »

Iako je znao da ne može postići zabranu održavanja javnog okupljanja građana na 3.maj jer za to nema mandat,a u vrijeme konferencije za štampu, na kojoj se javno pobunio i usprotivio najavi okupljanja, i koja je, uzgred - potpuno "demokratski", bila zatvorenog tipa, što znači da novinari nisu imali pravo da ga išta pitaju, Behmen je ipak odreagovao političkim marketingom nekoliko mjeseci pred izbore, manipulacijom emocijama Sarajlija.

Znao je da je odluka već donesena i da će MUP KS odobriti javno okupljanje, a onda je prije svih izašao da kaže da je on protiv. Nije to učinio davno prije, kada je sve bilo i nesigurno i kada je svojim uticajem nešto mogao i promijeniti, nego upravo sada, kada je sve dogovoreno.

Behmenov javni poziv na protivljenje održavanju javnog okupljanja srpskih građana u Dobrovoljačkoj nije ništa drugo nego poziv na izazivanje incidenata, kojim bi bio spriječen skup.
Behmenovo protivljenje održavanju skupa u vrijeme kada je znao da je dogovoreno, nije ništa drugo do predizborni politički kurvaluk, prikupljanje jeftinih političkih poena na najslabijoj emotivnoj tačci sugrađana.

Ako sam ranije bio simpatizer njegove politike i pristupa pojedinim odlukama, od juče sam potpuno suprotnih stavova, ne samo prema Behmenu, već i prema kompletnoj SDP politici, jer stranka stoji iza njegovih riječi i djela.

Behmen je, po meni, juče zaradio jedan ogroman politički minus. I Behmen i njegov SDP. Na izborima upravo zbog ovakvog licemjerja ja neću glasati za SDP niti za ijednog njihovog kandidata.
chuchumbamayumbe

#428 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by chuchumbamayumbe »

Jel ovo neki copy/paste, posto je Behmen ovo izjavio 28 aprila, a ne 29?
A i ovi razmaci su mi sumnjivi?!
Ciji si ti, odakle si?
8-)
h_poaro wrote:Iako je znao da ne može postići zabranu održavanja javnog okupljanja građana na 3.maj jer za to nema mandat,a u vrijeme konferencije za štampu, na kojoj se javno pobunio i usprotivio najavi okupljanja, i koja je, uzgred - potpuno "demokratski", bila zatvorenog tipa, što znači da novinari nisu imali pravo da ga išta pitaju, Behmen je ipak odreagovao političkim marketingom nekoliko mjeseci pred izbore, manipulacijom emocijama Sarajlija.

Znao je da je odluka već donesena i da će MUP KS odobriti javno okupljanje, a onda je prije svih izašao da kaže da je on protiv. Nije to učinio davno prije, kada je sve bilo i nesigurno i kada je svojim uticajem nešto mogao i promijeniti, nego upravo sada, kada je sve dogovoreno.

Behmenov javni poziv na protivljenje održavanju javnog okupljanja srpskih građana u Dobrovoljačkoj nije ništa drugo nego poziv na izazivanje incidenata, kojim bi bio spriječen skup.
Behmenovo protivljenje održavanju skupa u vrijeme kada je znao da je dogovoreno, nije ništa drugo do predizborni politički kurvaluk, prikupljanje jeftinih političkih poena na najslabijoj emotivnoj tačci sugrađana.

Ako sam ranije bio simpatizer njegove politike i pristupa pojedinim odlukama, od juče sam potpuno suprotnih stavova, ne samo prema Behmenu, već i prema kompletnoj SDP politici, jer stranka stoji iza njegovih riječi i djela.

Behmen je, po meni, juče zaradio jedan ogroman politički minus. I Behmen i njegov SDP. Na izborima upravo zbog ovakvog licemjerja ja neću glasati za SDP niti za ijednog njihovog kandidata.
h_poaro

#429 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by h_poaro »

Nije copy/paste, nisam ja Bosnolog :D A i datum nije bitan, juče-prekjuče, svejedno, izjavio je skoro to što je izjavio. I izgubio jednog potencijalnog glasača za svoju stranku.
vee-jay

#430 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by vee-jay »

h_poaro wrote:Nije copy/paste, nisam ja Bosnolog :D A i datum nije bitan, juče-prekjuče, svejedno, izjavio je skoro to što je izjavio. I izgubio jednog potencijalnog glasača za svoju stranku.
jok, nisi @bosnolog, nego reci koji si od onih gore :wink:
Troll_Happens

#431 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Troll_Happens »

Behem je obicna matora drtina i pjandura davno je trebao ociti u vjecna lovista..
bolje bi mu bilo da docekuje vozove i da ih odpravlja ko sto je to nekada radio..
apsolutni promasaj.. Silajdzic koliko god odvratan bio izmislio je svijet za ovog pjanu :oops:

Kako gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nije predočio ni jedan dokaz da organizatori nemjeravaju “mirnom šetnjom” Dobrovoljačkom uliciom izazvati nasilje, jedino logično objašnjenje je postojanje nasilja u gradonačelnikovoj glavi- prema svemu što se ne uklapa u ono što njegova glava misli.

Gradonačelnik Sarajeva Alije Behmen( SDP) zahtijev upućen sarajevskoj policiji da zabrani obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 3. svibnja, odnosno šetnju 300-tinjak građana uz paljenje svijeća i polaganje cvijeća na mjestu pogibije vojnika, obrazložio je vlastitom ocjenom kako je “taj skup usmjereno na izazivanje nasilja”.

Kako Behmen nije predočio ni jedan dokaz da organizatori nemjeravaju “mirnom šetnjom” izazvati nasilje, jedino logično objašnjenje je postojanje nasilja u gradonačelnikovoj glavi- prema svemu što se ne uklapa u ono što njegova glava misli

A ona, sudeći po gradonačelnikovim izjavama, misli crno-bijelo; postojao je agresor i žrtva, žrtva ne može počiniti zločine, niti na strani agresora može postojati žrtava.

Građani Sarajeva preživljavali su golgotu tijekom opsade grada od strane Karadžićevih i Mladićevih snaga, ubijani su snajperskim hicima, granatama, izgladnjivani i i žednjivani. Tu istinu o patnjama Sarajeva, njegov gradonačelnik sada brani na najgori mogući način, djeleći žrtve na one kojima je poželjno iskazati počast i one kojima je počast zabranjeno odati, jer te žrtve, kako misli gradonačelnikova glava nisu mogle ni postojale, budući onaj tko se branio nije mogao ubijati.

Behmen misli kako će spriječavanjem iskazivanja počasti žrtvama u Dobrovoljačkoj (bilo ih 42 ili sedam)spriječiti “redefinicija i reinterpretacija opsade Sarajeva” . On, očito vjeruje kako je to njegova “patriotska dužnost”. I da njegovo mišljenje, kao vrhovnu istinu svi moraju prihvatiti i pokoriti mu se.

Gradonačelnik koji svoj grad predstavlja, kao tolerantnu sredinu načelo po kojem bi trebao postupati ne bi smjelo biti -nulta tolerancija prema drugima i drugačijima, već čuvena Volterova misao: "Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš.".

Da apsurd bude veći Behmen ide dalje od zabrane govora, jer na obilježavanju stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj govori nisu predviđeni, već samo “šetnja i paljenje svijeća”. On je dakle, šetnju građana i paljenje svjeća protumačio kao neverbalni govor kojim se pokušava “redefinirati opsada Sarajeva”.

Prihvati li sarajevska policija ovakve razloge za zabranu okupljanja u Dobrovoljačkoj, to će biti najcrnji totalitarizam, kojim će se Sarajevo, predstaviti kao grad u kojem osim nepostojanja sloboda govora, ne postoji ni sloboda šetanja. Ako ta šetnja nije po volji gradonačelnika.

Istovremeno,u tom Behmenovom Sarajevu nije zabranjeno demolirati stadione, napadati policiju, nedužne probadati noževima, u tramvajima i na ulicama, demolirati vladine zgrade. Gradonačelnik nije tražio zabranu skupova u glavnom gradu BiH, za koje se unaprijed znalo kako im je namjera izazivanje nasilja, a traži zabranu mirnog iskazivanja počasti žrtvama.

Ukoliko ne postoje dokazi da organizatori obilježavanja stradanja vojnika u JNA 3 svibnja u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici planiraju, kako to tvrdi gradonačelnik Behmen, izazvati nasilje, zabranjivati mirno okupljanje građana radi iskazivanja počasti ubijenim vojnicima bilo bi neprofesionalno i sarajevsku policiju predstavilo bi kao agenturu politike, ili jedne političke opcije. Ono što je još gore značilo bi to davanje alibija, vlastima u Republici Srpskoj, ali i drugim dijelovima zemlje da zabranjuju odavanje počasti žrtvama.
thepatriot

#432 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by thepatriot »

Radi li šta Betmen ovih dana, nema ga niđ'e 8-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#433 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by PipiDugaDevetka »

Jedan001 wrote:Behem je obicna matora drtina i pjandura davno je trebao ociti u vjecna lovista..
bolje bi mu bilo da docekuje vozove i da ih odpravlja ko sto je to nekada radio..
apsolutni promasaj.. Silajdzic koliko god odvratan bio izmislio je svijet za ovog pjanu :oops:

Kako gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nije predočio ni jedan dokaz da organizatori nemjeravaju “mirnom šetnjom” Dobrovoljačkom uliciom izazvati nasilje, jedino logično objašnjenje je postojanje nasilja u gradonačelnikovoj glavi- prema svemu što se ne uklapa u ono što njegova glava misli.

Gradonačelnik Sarajeva Alije Behmen( SDP) zahtijev upućen sarajevskoj policiji da zabrani obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 3. svibnja, odnosno šetnju 300-tinjak građana uz paljenje svijeća i polaganje cvijeća na mjestu pogibije vojnika, obrazložio je vlastitom ocjenom kako je “taj skup usmjereno na izazivanje nasilja”.

Kako Behmen nije predočio ni jedan dokaz da organizatori nemjeravaju “mirnom šetnjom” izazvati nasilje, jedino logično objašnjenje je postojanje nasilja u gradonačelnikovoj glavi- prema svemu što se ne uklapa u ono što njegova glava misli

A ona, sudeći po gradonačelnikovim izjavama, misli crno-bijelo; postojao je agresor i žrtva, žrtva ne može počiniti zločine, niti na strani agresora može postojati žrtava.

Građani Sarajeva preživljavali su golgotu tijekom opsade grada od strane Karadžićevih i Mladićevih snaga, ubijani su snajperskim hicima, granatama, izgladnjivani i i žednjivani. Tu istinu o patnjama Sarajeva, njegov gradonačelnik sada brani na najgori mogući način, djeleći žrtve na one kojima je poželjno iskazati počast i one kojima je počast zabranjeno odati, jer te žrtve, kako misli gradonačelnikova glava nisu mogle ni postojale, budući onaj tko se branio nije mogao ubijati.

Behmen misli kako će spriječavanjem iskazivanja počasti žrtvama u Dobrovoljačkoj (bilo ih 42 ili sedam)spriječiti “redefinicija i reinterpretacija opsade Sarajeva” . On, očito vjeruje kako je to njegova “patriotska dužnost”. I da njegovo mišljenje, kao vrhovnu istinu svi moraju prihvatiti i pokoriti mu se.

Gradonačelnik koji svoj grad predstavlja, kao tolerantnu sredinu načelo po kojem bi trebao postupati ne bi smjelo biti -nulta tolerancija prema drugima i drugačijima, već čuvena Volterova misao: "Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš.".

Da apsurd bude veći Behmen ide dalje od zabrane govora, jer na obilježavanju stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj govori nisu predviđeni, već samo “šetnja i paljenje svijeća”. On je dakle, šetnju građana i paljenje svjeća protumačio kao neverbalni govor kojim se pokušava “redefinirati opsada Sarajeva”.

Prihvati li sarajevska policija ovakve razloge za zabranu okupljanja u Dobrovoljačkoj, to će biti najcrnji totalitarizam, kojim će se Sarajevo, predstaviti kao grad u kojem osim nepostojanja sloboda govora, ne postoji ni sloboda šetanja. Ako ta šetnja nije po volji gradonačelnika.

Istovremeno,u tom Behmenovom Sarajevu nije zabranjeno demolirati stadione, napadati policiju, nedužne probadati noževima, u tramvajima i na ulicama, demolirati vladine zgrade. Gradonačelnik nije tražio zabranu skupova u glavnom gradu BiH, za koje se unaprijed znalo kako im je namjera izazivanje nasilja, a traži zabranu mirnog iskazivanja počasti žrtvama.

Ukoliko ne postoje dokazi da organizatori obilježavanja stradanja vojnika u JNA 3 svibnja u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici planiraju, kako to tvrdi gradonačelnik Behmen, izazvati nasilje, zabranjivati mirno okupljanje građana radi iskazivanja počasti ubijenim vojnicima bilo bi neprofesionalno i sarajevsku policiju predstavilo bi kao agenturu politike, ili jedne političke opcije. Ono što je još gore značilo bi to davanje alibija, vlastima u Republici Srpskoj, ali i drugim dijelovima zemlje da zabranjuju odavanje počasti žrtvama.
Velikosrbi-četnici su medijski pobijedili ovaj put jer ostaje naziv slučaja ''Dobrovoljačka'', a ne slučaj ''Kidnapovanja predsjednika Predsjedništva RBiH'' (Redefinisanje i reinterpretacija odbrane Sarajeva i BiH od agresije).
Nije tačno da su ubijeni vojnici JNA, ubijeni su bili vojnici JA - šest njih. Ubijeni su u vojnoj akciji tokom rata.

Kako misliš da ne treba dijeliti mrtve branioce Sarajeva i BiH i mrtve agresore?
Po tebi, uz bronzanog Maršala bi u KMT, u Sarajevu trebao stajati i đeneral Draža od bronze!? :?

Nana Fata Orlović, nakon što je rasturila jedno pet popova i đakona je izjavila:
Braniću njihovo pravo da grade crkvu, ali ne u mom dvorištu!

Masakr se jeste desio u Dobrovoljačkoj ulici koja se sada zove Ulica Hamdije Kreševljakovića,
ali 29. novembra 1993.g.

http://sarajevo.co.ba/16-godina-od-masa ... voljackoj/
Masakr civila!

Da policija nije skratila šetnju, došlo bi do incidenta, sto - posto, garant!
Znam sigurno, vidio sam to po desnom oku političara Slavuja koje je čudno poigravalo i
imalo je sjaj kao da mu se u tom oku sakrio mjesec u momentu kada je polagao cvijet na betonsku ogradu.

Neverbalni govor = išaret? Ti se zalažeš za slobodu održavanja četničko-velikosrpskih manifestacija u Sarajevu, gradu u kojem je oko 1600 djece ubijeno od strane tih istih velikosrba-četnika. Koliko osnovna škola ''bijaSr'' na Palama ima učenika? Tu negdje, oko 1500 učenika. Šta reći za 1600 djece i njihove slobode, prava...? Sikter!

Gradonačelnik je bio u pravu, kada je policiji preporučio nedavanje odobrenja za ovu velikosrpsku/četničku političku manifestaciju, ustvari, provokaciju koja je bila u cilju predizbornog zahuktavanja . Pa, po cijenu da se genocidni entitet revanšira prilikom obilježavanja Srebrenice '95.

Alija B., hvala ti za pokušaj očuvanja dostojanstva Sarajeva i svih onih koji su branili Sarajevo i BiH!
BiH-x

#434 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by BiH-x »

^^ :thumbup:

A i ne znam je li do njega ali u svakom slucaju pohvale za cvijece i proljetnu dekoraciju grada
Control panel

#435 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

BiH-x wrote:^^ :thumbup:

A i ne znam je li do njega ali u svakom slucaju pohvale za cvijece i proljetnu dekoraciju grada
to je onaj projekat sto je zaposlio one momke na uredjenju grada. na pola godine.
VjecitiStudent

#436 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by VjecitiStudent »

Dvica se pretvorila u jedinicu ...
braca

#437 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by braca »

Pit bul i PAPAK koji ne zna kravatu svezati, pogledajte ga samo kako je razdrljen sa onom razvezanom kravatom, NIJE moj gradonacelnik, moj gradonacelnik je - Stjepan Kljujić!

Jel' da me papak Behmen predstavlja u Dubrovniku, Parizu, Londonu....katastrofa.....
sarajevsko_pivo

#438 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sarajevsko_pivo »

NULA!

Nista se ne radi, ne obnavlja, nema novi investicija, jedno veliko nulaaaa!
addy_sa

#439 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by addy_sa »

mislio sam i govorio da niko ne može biti gori od Semihe..al, eto, Behmen me demantovao
ROTOR 9

#440 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by ROTOR 9 »

Neka Behmena old school., al mi nije jasno za sta mu je trebao veci budzet od naslijedjenog oko 5mil KM pa ga povecao na 23 mil km koliko sam cuo.. i sta radi po pitanju drugih gradova u BiH., moze li Banjaluka ili MOstar imati isto rijesenje ili kako neki kazu nek se podijeli i zvanicno BiH realno sve su podijelili ko koga vise folira.. :sad:
VjecitiStudent

#441 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by VjecitiStudent »

"Probao sam njihovu hranu, dobra je. Ono što ja želim reći je da je ovo ogromna stvar za Sarajevo. Ovdje se ne radi o konkurenciji domaćoj hrani. Kada je McDonald's došao u Italiji nije bio konkurencija pizzi, kao ni bavarskim kobasicama u Njemačkoj, kao ni nacionalnoj hrani u drugim zemljama. To je samo još jedna od perli u nizu gastronomske ponude našeg grada. Direktno je to dobro zbog toga što će u ovom restoranu biti zaposleno 100 ljudi. Onaj ko zaposli i dva ili tri čovjeka je heroj u Sarajevu. Indirektno, dobro je da imamo McDonald's u Sarajevu zato što se radi o svjetskom brendu koji na ovaj način šalje pozitivnu poruku i drugim investitorima", rekao je Behmen za Sarajevo-x.com.
Cudne neke heroje ima nas gradonacelnik ----->Na roštilj sa predsjednikom
Easy rider

#442 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Easy rider »

heheheh ...samo mu je falio ministar salama i masnih prerađevina Jerko Ivankovićev Lijanovićev zvani Lijan skoro pa najmlađi u starog mu Lijana koji je mogao halisati ekološke krastavice iz plastenika zajedno sa Betmenom ...a onda da koalicijski preživaju uz uzdahe :uh uh živjela crveno -šarolika koalicija... :lol: :lol: :lol:
ps zadnja vijest :Betmen popodne na ispumpavanju ..too much hamburgers :razz: :razz:
Post Reply