Boravisna dozvola se ne izdaje u ambasadi. Ti si vjerovatno predao za nacionalnu vizu na osnovu koje ces u Becu traziti boravisnu dozvolu.brance wrote:Pozdrav svima,
Interesuje me da li mi neko moze pomoci u mojoj specificnoj situaciji.
Imam stari pasos, i predao sam na ambasadu za boravisnu dozvolu kao student za Bec, jos polovinom Septembra, ali od vize jos uvijek nista. Tako da imam sada pitanje:
Da li ja smijem promijeniti sadasnji pasos za novi biometrijski, da ako ne dobijem vizu za 2-3 mjeseca, da mogu u februaru otici u Bec, posto moram uraditi par stvari oko papirologije. Znaci, da li oni meni vizu mogu staviti u novi biometrijski (posto ce biti novi broj pasosa, ako izvaim biometrijski), a u zahtijevu za zivu stoji broj starog.
Mozda da ponesem oba pasosa, kad me budu pozvali, ali mene iskljucivo interesuje smijem li ja sada da podnesem zahtijev za biometrijski, ili moram cekati sa starim pasosem?
Unaprijed hvala !!
Tesko ces dobiti novi pasos bez starog. Ne vjerujem da moze proci prica stari pasos mi je u austrijskoj ambasadi, treba mi novi radi putovanja. Prilikom izdavanja novog pasosa, stari se mora ponistiti. Najbolje ti je da nazoves austrijsku ambasadu i raspitas se sta je sa tvojim pasosem, koliko ce jos trajati procedura izdavanja vize i sl.
Bez obzira imao ti novi ili stari pasos, za izdavanje boravisne dozvole ce ti trebati nacionalna viza.