Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zlatan01

#426 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Da imam utisak da Total TV kanali rade nesto bolje mada je to mozda subjektivno. Gdje cu naci IP adresu servera? I kako ide za provjeru pinga?
Dodatak
Malo sam googlao i nadjem na www.pingtest.net malo informacija ali i test za ping. Medjutim ovdje vidim samo mogucnost mjerenja pinga za moju internet vezu ali ne i za ping prema CS serveru. Znaci testiram veceras kod kuce svoju vezu i ako je ping ispod 75 onda sigurno nije do mene nego do CS servera.
zlatan01

#427 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:Sema bez antene je vrlo jednostavna, evo ti link pa mozes sam da vidis
http://www.novisf.com/wbb3/satelitski-r ... lc-player/
Ako nije dozvoljeno linkove postavljat, zamolio bih administraciju da makne ;)

lp
Cek malo, ovdje se govori o DM receiverima koji se koriste za IPTV streaming? Kakav je kvalitet slike? Moram malo pogledati taj forum.
motachjointa

#428 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

zlatan01 wrote:Ranije sam se javljao na ovoj temi ali da malo podsjetim. Instalirao sam sam i uz pomoc sa par foruma sat antenu i kupio DM500s. CS sam uzeo od tipa za 20 KM i primjecujem da u odredjenim periodima trza. Ima perioda kad dobro radi takodje. U kuci imam 8Mb/s adsl ali sam imao problema sa internetom pa sad ne znam sta je uzrok trzanja CS-a. Moze biti i do konekcije pretpostavljam. Neko je ranije pominjao ping, kako da provjerim ping i sta je dobar rezultat? ´Momak od kojeg sam uzeo CS je korektan i izlazi u susret a tvrdi da mu je server u zapadnoj evropi.
ma nije do tebe 99%, isti slucaj je i kod mene bio, slika stopala, internet bio los, ping varirao, promjenim server slika ne stopa (dnevno trzne mozda par puta po djelic sekunde) a internet je i dalje los i ping varira.
Ping gledas ovako, start - run - cmd - google.com -t
prati par minuta kako ide ukoliko je ne veci od 300 - 400 ms, i ako nema nekih veci prekida mora da ti radi bez ikakvog trzanja.
motachjointa

#429 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

zlatan01 wrote:
Rottweiler wrote:Sema bez antene je vrlo jednostavna, evo ti link pa mozes sam da vidis
http://www.novisf.com/wbb3/satelitski-r ... lc-player/
Ako nije dozvoljeno linkove postavljat, zamolio bih administraciju da makne ;)

lp
Cek malo, ovdje se govori o DM receiverima koji se koriste za IPTV streaming? Kakav je kvalitet slike? Moram malo pogledati taj forum.
ma moze bilo koji DM resiver samo ti treba jako dobra konekcija, ja sam pokusao na ovaj svoj 500s i radi po uputama sa tog foruma ali sa konekcijom od 1 mb je tesko sta gledati.
Rottweiler

#430 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

zlatan01 wrote:Da imam utisak da Total TV kanali rade nesto bolje mada je to mozda subjektivno. Gdje cu naci IP adresu servera? I kako ide za provjeru pinga?
Dodatak
Malo sam googlao i nadjem na http://www.pingtest.net malo informacija ali i test za ping. Medjutim ovdje vidim samo mogucnost mjerenja pinga za moju internet vezu ali ne i za ping prema CS serveru. Znaci testiram veceras kod kuce svoju vezu i ako je ping ispod 75 onda sigurno nije do mene nego do CS servera.
Sky zna da trza i vrloooo tesko ces naci server na kojem ce raditi perfektno, a i ako ga nadjes masno ces placati. Medjutim drugi paketi NESMIJU da trzaju NIMALO. Kod mene je jedno vrijeme CS radio sa ovim mobilnim internetom i nije slika trzala, i ja takodjer nevjerujem da je do tebe.
A pingati server mozes tako sto ides ovako kako ti je kolega rekao start-run-cdm i tu upises ping xxxxx.dyndns.org (ovdje stavi dyndns tvoga servera) i vidjet ces kakav mu je ping, ali ja nebih rekao da je do toga. Prije ce biti da ti on salje virtualne kartice, tj. da ih nema on licno, nego ih dobija od nekog pa ih salje tebi. I to ti je sranje na kvadrat

lp
zlatan01

#431 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:Sky zna da trza i vrloooo tesko ces naci server na kojem ce raditi perfektno, a i ako ga nadjes masno ces placati. Medjutim drugi paketi NESMIJU da trzaju NIMALO. Kod mene je jedno vrijeme CS radio sa ovim mobilnim internetom i nije slika trzala, i ja takodjer nevjerujem da je do tebe.
A pingati server mozes tako sto ides ovako kako ti je kolega rekao start-run-cdm i tu upises ping xxxxx.dyndns.org (ovdje stavi dyndns tvoga servera) i vidjet ces kakav mu je ping, ali ja nebih rekao da je do toga. Prije ce biti da ti on salje virtualne kartice, tj. da ih nema on licno, nego ih dobija od nekog pa ih salje tebi. I to ti je sranje na kvadrat
lp
Bez SKY mogu zivjeti. Ja gledam Total, Viasat, Canal Digital i to je uglavnom to.
Nego kako da nadjem dyndns? A kartice, znaci li to da onaj ko ima sve orginalne kartice jedino moze ponuditi pravo dobar CS? Ja cak razmisljam da kupim Total karticu i onda radim svoj CS ali ne znam odakle da pocnem!?
Rottweiler

#432 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

dyndns mozes naci u var/etc u cccam.cfg
Ako kupis Total karticu, pazi da je nesprzis u dreamboxu, jer se mora voltaza smanjiti na dm500, ili je mozes ubaciti u smargo citac, ali to neide na dm500, ali moze na neki stari racunar ako imas, instaliras mu neku linux distribucijui picis. Nije tesko, zahtjeva malo truda i yebade, ali sve se da lako napraviti

lp
zlatan01

#433 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

bdzs wrote:Inace ces vidjeti duplu sliku :)

Image
Koji je ovo image?
Rottweiler

#434 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Moze biti bilo koji, samo skin ubacen, iako mislim da ovdje nije rijec o dreamboxu, prije da je neki drugi resiver ;)

lp
zlatan01

#435 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:dyndns mozes naci u var/etc u cccam.cfg
Ako kupis Total karticu, pazi da je nesprzis u dreamboxu, jer se mora voltaza smanjiti na dm500, ili je mozes ubaciti u smargo citac, ali to neide na dm500, ali moze na neki stari racunar ako imas, instaliras mu neku linux distribucijui picis. Nije tesko, zahtjeva malo truda i yebade, ali sve se da lako napraviti

lp
Ja sam kontao kupiti jedan DM 800 HD ili 8000, moze li na njemu server? Ima li negdje tutorijal za to? Inace nije problem ni za stari racunar a i u sutarenu kuce imam prostor za smjestiti sve, tamo je i modem za internet.

Mozel li malo pojasniti ovo za skin?
Rottweiler

#436 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Skin ti je sminka na image :D
A server mozes ti za vlastite potrebe podici i na dm500, razmjenes liniju sa 20-30 ljudi i to je to, jedino ako nemislis prelaziti u komercijalu, onda ces morati na racunar da se prebacis.
Globus

#437 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Jucer zacrni digi ja konto gotovo nisam htio ni gledat ..i stari me natjera da pogeldam kad ima kljuc :D
zlatan01

#438 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by zlatan01 »

Rottweiler wrote:Skin ti je sminka na image :D
A server mozes ti za vlastite potrebe podici i na dm500, razmjenes liniju sa 20-30 ljudi i to je to, jedino ako nemislis prelaziti u komercijalu, onda ces morati na racunar da se prebacis.
Iskljucivo bi bilo za moje potrebe. Ja imam za sada 2 boxa ali imam mjeru kupiti jos 1 pa je samo pitanje da li to mogu imati samo za sebe na 3 boxa. Ima li negdje tutorijal za DM CS na taj nacin (20 ljudi recimo + ja)?
Rauber

#439 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

motachjointa wrote:
van helsing wrote:Eto ja jesam kapacitet.. Sve se da srediti,naravno,uz pomoc drugih koji se razumiju bolje od nas. Samo malo si truda,i to je to...
nemaju svi vremena za to, cs placam zato sto nemam alternativu (nemam kablovsku, sto obicna antena uhvati to je to (ftv, bht, tvsa) a digi tv sa kljucevima ide u historiju tako da mi je cs jedina mogucnost) niti vremena i zivaca da se sam oko toga zezam, total tv bih uzeo ako uvedu bar 5 domacih kanala (hayat, novu, rtl itd.). Sto se tice ovog ibrahimovica, za ginisa je koliko gluposti navalja u samo dva posta.
S obzirom da sam u zadnja dva mjeseca testirao bar dvadeset ovih sto nude cs mislim da mogu realno da iznesem kakva je situacija kod nas: vipcs i x server jedino zasluzuju paznju i da im se plati, ovo sve ostalo je gubljenje vremena i zivaca i na kraju i novaca. Trenutno sam na vipcs za 15 km mjesecno, gledam samo digi tv i total tv i trzanja su minimalna. X server sam testirao 5 dana i slika nije niti jednom trznula iako je ping bio i do 1000, internet katastrofa ali slika je isla bez trzanja ikakvog, vidim sada opet daju mogucnost placanja mjesec za mjesec 10 km, tako da cim mi istekne vipcs idem na x server.
U svakom slucaju ovo je jedna velika ilegala i ne zasluzuje da se reklamira ovako, ali zelim da ljudi znaju gdje sta i kako, jer znam kako je meni bilo kad sam tek krenuo i koliko sam zivaca izgubio.
Ovo sam i ja cuo od druga ali haj stisni pa pitaj xservera moze li mjesec po mjesec :D
Ili je lik imao jucer los dan ( mozda mu je sunce udarilo u glavu ) ili fakat nije nikako dobar.
Majke mi na najljubazniji nacin ga upitam moze li manje od godine da se uplati, odmah mu govorim da bih platio 3 mjeseca unaprijed iste sekunde, bez ikakvog testiranja, pa ako budem zadovoljan kroz ta 3 mjeseca da cu odmah uplatiti na godinu, i govorim mu da se nadam da je tako posteno.
Kad kaze lik ma idi kod djece sto se igraju CS, kod njih ce ti super raditi. Kontam sta mu je :-) Govorim mu da nema potrebe za ironijom, da sam cuo od druga da moze mjesec po mjesec i da nije stvar u parama vec eto htio bih 3 mjeseca da uplatim pa dok se malo stekne povjerenje da ce sljedeca uplata biti na godinu, kaze mi zbog takvih sto placaju mjesec po mjesec ja cu sve ovo iskljuciti pa nece vise niko imati... :-)
Ma mislim se haj ba u .... i blokiram ga.
Mozda ima dobar server, ali je decko mnogo bahat, ne bih majke mi sad uzeo od njega da je 2 marke mjesec.

@Rottweiler
Hvala na linku, medjutim cini mi se da je ono malo komplikovano za mene, mozda se nekad budem peglao ;)
Pure

#440 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Pure »

ja bi ti preporucio slijedece i naravno ko hoce jos: e ovako iskreno ja sam kupio tu sve, www.antene.ba i prezadovoljan sam.
Kupio sam AzBox HD premium, antenu, motor, i ostalo, instalirali su mi kuci sve i namjestili e ostalo je samo da ja sebi nadjem acc za CS i to je to. Iskreno kostalo me jest fino i to od prilike 600-700KM al sam sad rahat, slika mi beton, nista mi ne zapinje, ne trza, ono sto placam mjesecno jeste CS nekih 10KM...rahat lokum! :) pozzz!
bdzs

#441 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

zlatan01 wrote:
bdzs wrote:Inace ces vidjeti duplu sliku :)

Image
Koji je ovo image?
DGS orginal image, a masina je Cuberevo HD.
Globus

#442 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Globus »

Lagano zatamnjuju digi .. Otiso i HBO Adria danas ..sinoc gledo neki film danas cao cao :D
motachjointa

#443 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

Rauber wrote:
motachjointa wrote:
van helsing wrote:Eto ja jesam kapacitet.. Sve se da srediti,naravno,uz pomoc drugih koji se razumiju bolje od nas. Samo malo si truda,i to je to...
nemaju svi vremena za to, cs placam zato sto nemam alternativu (nemam kablovsku, sto obicna antena uhvati to je to (ftv, bht, tvsa) a digi tv sa kljucevima ide u historiju tako da mi je cs jedina mogucnost) niti vremena i zivaca da se sam oko toga zezam, total tv bih uzeo ako uvedu bar 5 domacih kanala (hayat, novu, rtl itd.). Sto se tice ovog ibrahimovica, za ginisa je koliko gluposti navalja u samo dva posta.
S obzirom da sam u zadnja dva mjeseca testirao bar dvadeset ovih sto nude cs mislim da mogu realno da iznesem kakva je situacija kod nas: vipcs i x server jedino zasluzuju paznju i da im se plati, ovo sve ostalo je gubljenje vremena i zivaca i na kraju i novaca. Trenutno sam na vipcs za 15 km mjesecno, gledam samo digi tv i total tv i trzanja su minimalna. X server sam testirao 5 dana i slika nije niti jednom trznula iako je ping bio i do 1000, internet katastrofa ali slika je isla bez trzanja ikakvog, vidim sada opet daju mogucnost placanja mjesec za mjesec 10 km, tako da cim mi istekne vipcs idem na x server.
U svakom slucaju ovo je jedna velika ilegala i ne zasluzuje da se reklamira ovako, ali zelim da ljudi znaju gdje sta i kako, jer znam kako je meni bilo kad sam tek krenuo i koliko sam zivaca izgubio.
Ovo sam i ja cuo od druga ali haj stisni pa pitaj xservera moze li mjesec po mjesec :D
Ili je lik imao jucer los dan ( mozda mu je sunce udarilo u glavu ) ili fakat nije nikako dobar.
Majke mi na najljubazniji nacin ga upitam moze li manje od godine da se uplati, odmah mu govorim da bih platio 3 mjeseca unaprijed iste sekunde, bez ikakvog testiranja, pa ako budem zadovoljan kroz ta 3 mjeseca da cu odmah uplatiti na godinu, i govorim mu da se nadam da je tako posteno.
Kad kaze lik ma idi kod djece sto se igraju CS, kod njih ce ti super raditi. Kontam sta mu je :-) Govorim mu da nema potrebe za ironijom, da sam cuo od druga da moze mjesec po mjesec i da nije stvar u parama vec eto htio bih 3 mjeseca da uplatim pa dok se malo stekne povjerenje da ce sljedeca uplata biti na godinu, kaze mi zbog takvih sto placaju mjesec po mjesec ja cu sve ovo iskljuciti pa nece vise niko imati... :-)
Ma mislim se haj ba u .... i blokiram ga.
Mozda ima dobar server, ali je decko mnogo bahat, ne bih majke mi sad uzeo od njega da je 2 marke mjesec.

@Rottweiler
Hvala na linku, medjutim cini mi se da je ono malo komplikovano za mene, mozda se nekad budem peglao ;)
Nazalost i meni se nesto slicno desilo, bezobrazni su i drski koliko su teski ali im je server za deset, svako malo promjene ponudu, cas moze mjesec cas ne moze ali se u njih ne mozes pouzdat ako neces platiti unaprijed puno sto meni ne odgovara. Ima neki lik iz sarajeva ima 3 ili 4 servera kod sebe ali neda test, cini mi se ''Dzemil'', zna li neko kakav je?
TaKuViTo

#444 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by TaKuViTo »

potpisujem ovo za www.antene.ba

sve sam uzeo kod njih, doduse kod mene je obicni dreambox 500 ali ljudi napravili sredili, imaju i svoj CS pa ko hoce ko nece. uglavnom ljubaznost na nivou i profesionalna usluga :)
Rottweiler

#445 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Ja sam zvao ove iz antene.ba i kako su mi cjene izdiktirali na telefon, to je meni bio dovoljan razlog da ih zaobidjem u velikom luku
Rauber

#446 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

TaKuViTo wrote:potpisujem ovo za http://www.antene.ba

sve sam uzeo kod njih, doduse kod mene je obicni dreambox 500 ali ljudi napravili sredili, imaju i svoj CS pa ko hoce ko nece. uglavnom ljubaznost na nivou i profesionalna usluga :)
Kako sad to da imaju svoj CS.
Pa ja sam ih skoro kontaktirao, doduse preko market.ba i na pitanje dali imaju svoj CS sam dobio odgovor kako nemaju CS i kako se oni bave iskljucivo legalnim stvarima.
Malo sam se glupo osjecao, imao sam dojam da ispade kao za koga ja to njih smatram :)
Haj ako imaju svoj CS sigurno de reci kakav je, ko je kontakt osoba i koliko je para.
Last edited by Rauber on 17/06/2010 10:22, edited 1 time in total.
Pure

#447 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Pure »

TaKuViTo wrote:potpisujem ovo za http://www.antene.ba

takuvito seres haveru, nemaju likovi CS, da imaju meni bi ugradili, ja ih molio za CS da mi rijese i likovi to ne rade milion posto! morao sam se obratiti drugim ljudima koji prodaju CS. pozzz!
Pure

#448 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Pure »

Rottweiler wrote:Ja sam zvao ove iz antene.ba i kako su mi cjene izdiktirali na telefon, to je meni bio dovoljan razlog da ih zaobidjem u velikom luku
jest skupo to stoji, al jarane 2 godine garancije ti ne daje niko....:) i ako ti se sta sjebe, antena pomjeri il sl zovnes i oni dodju, meni se to desilo. nema sta skupi su likovi, al bar koliko sam ja vidio na web stranici fakat su originali sve...ev uvjerite se.... http://www.azbox.com/index.php?id=38 vozdra....
Rottweiler

#449 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Dreambox-ovi su im kinezi 100% ;)
Pure

#450 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Pure »

Rottweiler wrote:Dreambox-ovi su im kinezi 100% ;)
ja sam naveo AzBox....a ostalo noramala da su Chines :)
Post Reply