ERONET

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#426 Re: ERONET

Post by Qler »

Ja vec duze vremena na poslu koristim voipcheap. Uplatis kao ultra kredit, 3 mjeseca prema pravo puno zemalja dzaba, onda idu smijesne tarife...
mirsek

#427 Re: ERONET

Post by mirsek »

Imam jedno pitanje..Zna li neko, ko je dekodirao mobitele od eroneta, kad ce doci kodovi za nokiu 1800? Evo citav dan zovem servise mobitela i niko jos ne zna kako da dekodira ovaj telefon...
mirsek

#428 Re: ERONET

Post by mirsek »

Ako su ovo te tarife..

Low-rate Voip offers very cheap calls to Bosnia-herzegovina mobiles for € 0.150
CheapVoip offers very cheap calls to Bosnia-herzegovina mobiles for $ 0.130

onda je to ipak malo vise od tih 3 euro centa...ali opet je pravo jeftino..
marketleader

#429 Re: ERONET

Post by marketleader »

mirsek wrote:Ako su ovo te tarife..

Low-rate Voip offers very cheap calls to Bosnia-herzegovina mobiles for € 0.150
CheapVoip offers very cheap calls to Bosnia-herzegovina mobiles for $ 0.130

onda je to ipak malo vise od tih 3 euro centa...ali opet je pravo jeftino..
Na lowratevoip.com imate 90dana besplatnog razgovora na FIKSNE prema hrpu zemalja (cak i hrvatsku) ALI NE PREMA BIH ,a nakon toga se placa ofrlje 3 € centa po minuti za zvanje na fiksne u tim zemljama (hrvatska,njemacka bla bla).
anela_pipa

#430 Re: Nove HT ERONET tarife

Post by anela_pipa »

gentoo wrote:Ovo je sad ko kod BHT? 25 KM pretplate mozes iskoristiti na usluge ?

jah zato imash pretplatu od 15 km..na standovima po sarajevu i gradovima u okolici...ne treba ti puno papira samo licna karta...i cener u dzepu...
innovision

#431 Re: Nove HT ERONET tarife

Post by innovision »

anela_pipa wrote:
gentoo wrote:Ovo je sad ko kod BHT? 25 KM pretplate mozes iskoristiti na usluge ?

jah zato imash pretplatu od 15 km..na standovima po sarajevu i gradovima u okolici...ne treba ti puno papira samo licna karta...i cener u dzepu...
ne uzimaj
ne isplati se svaki uspostavu poziva ti naplate 6 feninga
nije prava pretplata jer nemozes uzimati mobitele.
one lafo besplatne minute ti sprase u jednom danu
Ductus Holedocus

#432 Re: ERONET

Post by Ductus Holedocus »

Koliko kosta hej broj?
escobar__

#433 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ductus Holedocus wrote:Koliko kosta hej broj?
5 KM. I dobiješ 1 KM na računu.
Ductus Holedocus

#434 Re: ERONET

escobar__ wrote:
Ductus Holedocus wrote:Koliko kosta hej broj?
5 KM. I dobiješ 1 KM na računu.
Hvala.
tifoz

#435 Re: ERONET

Post by tifoz »

Procitah ovu obavjest u eronetu da pricas s jednim brojem besplatno zauvijek, pa bih imao par pitanja ko se vec razumije.

Znaci, broj je 5KM i dobijes 1KM na racunu.
Uspostava poziva je 0,06 KM.

Procitah da treba uspostaviti tu tarifu !Zovimo i negdje ukucati !hej broj koji pozivas.

Eh mene zanima, da li se nesto mjesecno placati da bi to trajalo ili... postoji li neka zackoljica?
perfect_guy

#436 Re: ERONET

Post by perfect_guy »

tifoz wrote:Procitah ovu obavjest u eronetu da pricas s jednim brojem besplatno zauvijek, pa bih imao par pitanja ko se vec razumije.

Procitah da treba uspostaviti tu tarifu !Zovimo i negdje ukucati !hej broj koji pozivas.

Eh mene zanima, da li se nesto mjesecno placati da bi to trajalo ili... postoji li neka zackoljica?
inače se plaća 6KM+0,06 uspostava, ali u ovoj promociji koju rade plaća se samo uspostava
escobar__

#437 Re: ERONET

Post by escobar__ »

tifoz wrote:Procitah ovu obavjest u eronetu da pricas s jednim brojem besplatno zauvijek, pa bih imao par pitanja ko se vec razumije.

Ne treba aktivirati tarifu, čim obaviš prvi poziv aktivirana ti je tarifa !hej Zovimo. Tvoje je samo da je ne mijenjaš jer onda gubiš pravo na besplatnu aktivaciju 1000 minuta.

Što se same aktivacije tiče, procedura nije teška, treba ti par minuta i to je to. Možeš je vidjeti ovdje, možeš uputstvo zatražiti na prodajnom mjestu ili, u krajnjem slučaju, pozovi Službu za korisnike (0633801) i odaberi opciju za pomoć kod aktivacije besplatnih minuta.
escobar__

#438 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Konačno, za sve one koji muku muče sa aktivacijom besplatnih minuta prema jednom broju. :D
Jednostavniji način upravljanja !hej TI uslugom putem kratkih kodova

Saznajte lakši i jednostavniji način upravljanja !hej TI brojem

Za mogućnost korištenja !hej TI usluge (1000 besplatnih minuta prema jednom broju iz ERONET mreže) kao i do sada trebate prvo postaviti !hej TI broj unosom koda *100*3*željeni broj# Image i zatim aktivirati 1000 besplatnih minuta prema postavljenom !hej TI broju unosom koda *113*1# Image. Pretpostavka je da nemate postavljen !hej TI broj i nemate aktivirano 1000 besplatnih minuta prema !hej TI broju. Sve dok ne aktivirate 1000 besplatnih minuta prema !hej TI broju pozivi prema postavljenom !hej TI broju naplaćivati će Vam se prema važećem cjeniku za pozive unutar ERONET mreže.

Ukoliko već imate postavljen !hej TI broj (prethodno ste ga postavili putem !hej izbornika, a istekla Vam je pretplata na 1000 besplatnih minuta prema !hej TI broju) samo aktivirajte 1000 besplatnih minuta prema !hej TI broju unosom koda *113*1# Image.

Da li već imate postavljen !hej ti broj provjeravate unosom koda *100*2# Image. Ukoliko želite izmijeniti postojeći (postavljeni) !hej TI broj to radite unosom koda *100*4*1*novi broj# Image.

Provjeru preostalih besplatnih minuta prema !hej TI broju i valjanosti istih vršite unosom koda *113*2# Image, a deaktivaciju 1000 minuta prema !hej TI broju unosom koda *113*3# Image.

*100*2# Image Prikaz !hej ti broja

*100*3*željeni broj# Image Prvi unos/postavljanje !hej ti broja

*100*4*1*novi broj# Image Izmjena postojećeg !hej ti broja

*100*5# Image Provjera besplatnih promjena !hej ti broja

*113*1# Image Aktivacija 1000 besplatnih minuta prema !hej ti broju

*113*2# Image Provjera preostalih minuta i valjanosti

*113*3# Image Deaktivacija 1000 besplatnih minuta prema !hej ti broju

*Brojevi uneseni u USSD kodu moraju biti napisanu u međunarodnom formatu: 0038763xxxxxx

* Image - oznaka za uspostavu poziva

I na opisani pristup !hej TI usluzi primjenjuju se važeći uvjeti i cjenik.

ERONET
mrtva kokoš

#439 Re: ERONET

Post by mrtva kokoš »

escobar__ wrote:
ovo mi se ne svidja, br. je jako slican provjeri preostalih minuta, lahko moze ruka pogrijesiti...
a sve ostalo :thumbup:
perfect_guy

#440 Re: ERONET

Post by perfect_guy »

Splinter wrote:
escobar__ wrote:
ovo mi se ne svidja, br. je jako slican provjeri preostalih minuta, lahko moze ruka pogrijesiti...
vjerovatno su i postavili da bude navlakuša
roki

#441 Re: ERONET

Post by roki »

perfect_guy wrote:
Splinter wrote:
escobar__ wrote:
vjerovatno su i postavili da bude navlakuša
Prvo sto mi je naupalo u vezi slicnosti ovih kodova je navlakusa da neko pogrijesi i automatski gubi 1000 besplatnih minuta bez naknade od 6KM.
escobar__

#442 Re: ERONET

Post by escobar__ »

roki wrote:Prvo sto mi je naupalo u vezi slicnosti ovih kodova je navlakusa da neko pogrijesi i automatski gubi 1000 besplatnih minuta bez naknade od 6KM.
Kako gubi, zar besplatna aktivacija ne vrijedi zauvijek, pod uslovom da korisnik ne mijenja tarifu? Znači može mijenjati !hej TI broj, aktivirati ga, deaktivirati i raditi šta hoće, sve dok ne mijenja tarifu?
best10

#443 Re: ERONET

Post by best10 »

Pa i dalje se moze aktivirati hej super broj na onaj klasnican nacin 063 456
escobar__

#444 Re: ERONET

Post by escobar__ »

Ma da, ne treba sad tražiti dlaku u jajetu. Znamo da su lopovska mreža ali ovakve stvari treba pohvaliti. :mrgreen:
tifoz

#445 Re: ERONET

Post by tifoz »

ako moze jos jedno pojasnjenje. jel po novome, svaki mjesec imas 1000 besplatnih minuta, bez da moras imati 6 KM na racunu?
kupio sam 2 broja i uspostavio tarifu i zasad mi uzima samo 6kf i odbrojavaju minute. kad provjerim koliko mi je preostalo minuta, pise i da ce mi se opcija po isteku valjanosti (datum) obnoviti prema vazecim uvjetima i cjeniku.
sta to znaci? jel mi treba 6KM na racunu da se obnovi ili ce se samo tako obnoviti? sta se desi ako potrosim 1000 min prije isteka, jel moram cekati datum isteka?
marketleader

#446 Re: ERONET

Post by marketleader »

tifoz wrote:ako moze jos jedno pojasnjenje. jel po novome, svaki mjesec imas 1000 besplatnih minuta, bez da moras imati 6 KM na racunu?
kupio sam 2 broja i uspostavio tarifu i zasad mi uzima samo 6kf i odbrojavaju minute. kad provjerim koliko mi je preostalo minuta, pise i da ce mi se opcija po isteku valjanosti (datum) obnoviti prema vazecim uvjetima i cjeniku.
sta to znaci? jel mi treba 6KM na racunu da se obnovi ili ce se samo tako obnoviti? sta se desi ako potrosim 1000 min prije isteka, jel moram cekati datum isteka?
Ne treba samo pricaj. Automatski se obnavlja i samo ti treba 6kf na racunu i ono da ti nije istekao kredit. Sljaka ovo u 16 ;)
Ductus Holedocus

#447 Re: ERONET

A sta ako vec pri prvom pokusaju aktiviranja tog naj broja i tih 1000min.pogresis..
Je li iduci mjeseci,mozes bez naknade od 6 km imati svoj naj broj?
Meni se to desilo,pogresila sam tarifu..i sad ga nemam. :sad:
vesna555

#448 Re: ERONET

Post by vesna555 »

Ja imam ovih 1000 minuta besplatnih već dvije godine i pravo mi se isplati. Pritom sto mi mama ne živi u istom gradu kao i ja, prije sam trošila oko 25 KM telefona samo na nju, a i ona na mene. Kada su uveli ovih 1000 min. prvo je naknada bila 8 KM, ali se uspostava poziva nije naplacivala. Onda su smanjili na 6 KM, ali naplacuju poziv 0,06.

Kada sam saznala za ovu akciju da zauvijek mogu imati tih besplatnih 1000 min. bez naknade, otisla sam da vidim mogu li me prebaciti na tu tarifu, ali da ostavim svoj broj. Rekli su mi kako ne mogu i da moram kupiti novi broj i sada imam taj jos jedan broj i redovno mi produzuju pretplatu bez ikakve naknade. Uglavnom, meni je to super i pravo je isplativo :) Sve više i više ljudi zbog toga prelazi na Eronet, doslovno ne znam nikoga s kim se druzim da nije iskoristio ovu pogodnost :) Bravo jednom i za Eronet :) :thumbup:
BaDa

#449 Re: ERONET

Post by BaDa »

znaci nije moguce ako vec imam eronet karticu i aktivirano 1000 min da se prebacim sad na tu tarifu besplatno zauvijek ipak novu karticu moram kupiti ili??
vesna555

#450 Re: ERONET

Post by vesna555 »

BaDa wrote:znaci nije moguce ako vec imam eronet karticu i aktivirano 1000 min da se prebacim sad na tu tarifu besplatno zauvijek ipak novu karticu moram kupiti ili??
Moras kupiti novu karticu, ali pozuri, sutra ti je zadnji dan ove akcije :)
Post Reply