Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
argeta i hljeb

#426 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by argeta i hljeb »

Moja preporuka je Mobil Shop na Ciglanama, do sada sam uzeo 2 mobitela kod njih i bilo je sve ok.
Mislim da su korektni kada je cijena u pitanju, i rade zamjene telefona.
febo_acm

#427 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

argeta i hljeb wrote:Moja preporuka je Mobil Shop na Ciglanama, do sada sam uzeo 2 mobitela kod njih i bilo je sve ok.
Mislim da su korektni kada je cijena u pitanju, i rade zamjene telefona.
Mee too :D Kod njih uzeo zadnja 3 mobitela.
sarajev_o

#428 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajev_o »

univerzalno je firma u kojoj zao mi je sto moram reci putuju samo kreteni kojima nije stalo do njih samih
ruzne neke face sa fondom rijeci od 100-150
cijene se mijenjaju svako 7 minuta
nazoves ih pitas kazu ima dodjes nema nista
servis nula bodova
garancija na software 6 mjeseci
petljanja milion dabogda propali

nego ima li to na ciglanama neki web i slicno? jos samo za njih nisam cuo da su boze sacuvaj
febo_acm

#429 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

sarajev_o wrote: nego ima li to na ciglanama neki web i slicno? jos samo za njih nisam cuo da su boze sacuvaj

[url]http://mobil_shop.pik.ba/[/url]

Prije dva dan uzeo iphone četvroku, sve za 10 :) Za sada :D
sarajev_o

#430 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajev_o »

AMD wrote:
sarajev_o wrote: nego ima li to na ciglanama neki web i slicno? jos samo za njih nisam cuo da su boze sacuvaj

[url]http://mobil_shop.pik.ba/[/url]

Prije dva dan uzeo iphone četvroku, sve za 10 :) Za sada :D
:D :D znam pratim sta pises na onoj temi o iphonu izdao si nas krajnje

moze li kod njih na rate 2 ili 3
febo_acm

#431 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Ja sam se samo vratio tamo odakle sam i došao :D

A sumnjam da ima na rate, jedino ako neoga znaš pa da te preporuče.
terra_incognita

#432 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by terra_incognita »

Crvena.Papricica wrote:
terra_incognita wrote:Kupila tel i još dobila na poklon karticu 2GB.
Za sada nemam problema sa telefonom a garancija je pola godine, pa ćemo da vidimo.
U svakom slučaju, cijena odgovarala onoj na netu iako mi na upitvezano za boju, putem e-maila nisu odgovorili. Vjerujem da imaju stotine i da se ne može stići. Mada ne opravdavam.
Isto ovu nokiu koju ja tražim ili neki drugi mob? Ja kad sam bila kod njih nije bilo ovog konkretno mobitela.

Meni su na pitanje kako to da cijene sa stranice i cijene u radnji nisu iste, nego su u radnji svi modeli dosta skuplji, rekli da su cijene sa stranice "one prave" a da ove u radnji kao još nisu stigli sve izmjeniti. E sad ne znam je li to istina, ali eto to je objašnjenje koje su meni dali vezano za neslaganje cijena.

Inače u ZM su i moji poznanici uzimali mobitele i svi su do sada bili ispravni, došli su u originalnoj kutiji, sa svom opremom i urednom garancijom na šest mjeseci. Ali opet niko od raje koju ja znam na drugi način ne bi ni kupio mobitel ne znam ti koliko da je jeftiniji nego negdje drugo pa možda je i do toga.

Ono što je meni zasmetalo kada sam im dolazila je, može biti čak, baš taj isti sandžaklija "brate ovo ono" prodavač s kojim je i TheGodfather001 imao posla. Lik pojma nema o mobitelima, a radi u prodavnici mobitela. Ja ga pitala neke osnovne stvari, na koje sam čak i znala odgovor, čisto da vidim imali on veze sa životom i vidim nema pojma. S druge strane, s njim je radio drugi lik koji je kad je jaranica kupovala mobitel pola sata objašnjavao specifikacije, kako da ga koristi, ma sve u detalje i skroz profesionalno je djelovao. Ali takva je priča svugdje. Kakva sam iskustva imala s telekomom, ovi su pojam profesionalnosti i uslužnosti. BH Telekom... :run:
Nisam taj, ne volim nokiJe :D

Pa ja sam zatekla dvojicu, jedan je nešto čačkao na računaru a drugi bio potpuno uslužan.
Možda rade u smjenama pa nismo naišle na istu ekipu....
sarajev_o

#433 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajev_o »

AMD wrote:Ja sam se samo vratio tamo odakle sam i došao :D

nista onda,nema sanse da dajem pare odjednom.
hvala ti svakako.
neki

#434 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by neki »

sarajev_o wrote:
AMD wrote:Ja sam se samo vratio tamo odakle sam i došao :D

nista onda,nema sanse da dajem pare odjednom.
hvala ti svakako.
www.svenakredit.ba
ekstrakt

#435 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ekstrakt »

je li neko ima iskustva s radnjom na Čaršiji, odmah kod ulaza u Bezistan, daju li garanciju, jesu novi mobiteli itd?
febo_acm

#436 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

ekstrakt wrote:je li neko ima iskustva s radnjom na Čaršiji, odmah kod ulaza u Bezistan, daju li garanciju, jesu novi mobiteli itd?
Tu sam uzeo 6300 i n73. Bilo je sve OK, iako je uvijek bio malo skuplji od ostalih. Šest mjeseci pisana garancija.
ekstrakt

#437 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ekstrakt »

garancija i na hardver i na softver?
TheGodfather001

#438 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TheGodfather001 »

UPDATE:
Univerzalno-ZM Mobile-NIKAD VISE!!
Mislim da ce doci do situacije da cu obavijestiti istrazne strukture da se utvrdi porijeklo robe koju prodaju!
Od mene dozivotni BOJKOT imaju!
iLLusion

#439 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by iLLusion »

TheGodfather001 wrote:UPDATE:
Mislim da ce doci do situacije da cu obavijestiti istrazne strukture da se utvrdi porijeklo robe koju prodaju!
Šta je to bilo? Ako se smije znati... :)
citroen

#440 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by citroen »

TheGodfather001 wrote:UPDATE:
Ja kod njih ne bi gace kupio.. :D :D :D
TheGodfather001

#441 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TheGodfather001 »

Last edited by TheGodfather001 on 26/01/2012 13:08, edited 1 time in total.
Muzikjunki

#442 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Univerzalno su nevjerovatni... jutros otvorim stranicu i evo sad, i cijene opet razlicite! :lol:

Samsung Galaxy Ace S5830 - jutros bio 400 KM, a evo sad 420! (inace je skoro cijeli mjesec bio 400, a veceras evo povecali cijenu!)
Samsung Wave II - jutros bio 355 KM, a evo sada kosta 380 KM!
LG Optimus X2 - jutros bio 600 KM, a sada kosta 620 KM!
Sony Ericsson Xperia Play - defitinivno jutros nije kostao 700 KM :?
HTC Desire S - jutros 590, sada 600!
HTC Flyer - bio jeftiniji od 900, cini mi se 870 kao i ovaj Sensation.
Galaxy S Armani - kostao 1100 maraka nekoliko sedmica, a danas cijena odjednom spala na 600! Znaci nevjerovatnih 500 maraka?! :shock: Pa koja je onda uopste prava cijena tog mobitela? Zar je moguc pad cijene za 500 maraka preko noci? Zamislite samo da ste kupili ovaj mobitel prije par dana i vidite cijenu danas :-)

Inace, da ne bi neko pomislio da sam ove cijene lupao napamet, stranicu im provjeravam redovno (kao i nekim drugim prodavacima), jer pratim cijene posto planiram kupiti mobitel.
Sto se tice Univerzalnog, mislim da je svima jasno o kakvim se malverzacijama radi.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#443 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by 1pajdo »

Muzikjunki wrote:Univerzalno su nevjerovatni... jutros otvorim stranicu i evo sad, i cijene opet razlicite! :lol:

Samsung Galaxy Ace S5830 - jutros bio 400 KM, a evo sad 420! (inace je skoro cijeli mjesec bio 400, a veceras evo povecali cijenu!)
Samsung Wave II - jutros bio 355 KM, a evo sada kosta 380 KM!
LG Optimus X2 - jutros bio 600 KM, a sada kosta 620 KM!
Sony Ericsson Xperia Play - defitinivno jutros nije kostao 700 KM :?
HTC Desire S - jutros 590, sada 600!
HTC Flyer - bio jeftiniji od 900, cini mi se 870 kao i ovaj Sensation.
Galaxy S Armani - kostao 1100 maraka nekoliko sedmica, a danas cijena odjednom spala na 600! Znaci nevjerovatnih 500 maraka?! :shock: Pa koja je onda uopste prava cijena tog mobitela? Zar je moguc pad cijene za 500 maraka preko noci? Zamislite samo da ste kupili ovaj mobitel prije par dana i vidite cijenu danas :-)

Inace, da ne bi neko pomislio da sam ove cijene lupao napamet, stranicu im provjeravam redovno (kao i nekim drugim prodavacima), jer pratim cijene posto planiram kupiti mobitel.
Sto se tice Univerzalnog, mislim da je svima jasno o kakvim se malverzacijama radi.
Kolika im je tek marža kad mogu ovako spustiti cijenu? :roll:
kojeime

#444 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

Citajuci sve ovo ne shvatam kako se iko ovdje usudi kupiti mobitel skuplji od 200KM. Ja sigurno ovdje necu kupiti telefon skuplji od 200-250KM sve dok ne bude neki ovlasteni zastupnik koji ce prodavati telefone kakve ih je fabrika originalno napravila, a ne skidane sa ko zna koje mreze i nabavljene ko zna gdje i kako. Bice skuolji od ovih sada, ali barem cu znati sta kupujem.
febo_acm

#445 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

kojeime wrote:Citajuci sve ovo ne shvatam kako se iko ovdje usudi kupiti mobitel skuplji od 200KM. Ja sigurno ovdje necu kupiti telefon skuplji od 200-250KM sve dok ne bude neki ovlasteni zastupnik koji ce prodavati telefone kakve ih je fabrika originalno napravila, a ne skidane sa ko zna koje mreze i nabavljene ko zna gdje i kako. Bice skuolji od ovih sada, ali barem cu znati sta kupujem.
Mobitel se može naći, samo treba imati provjerene prodavače. Neko je spominjao i Pacu, on je meni uvijek bio korektan. Univerzalno također, ali sam odustao zbog stalnih promjena cijena. Ima Senator kod bezistana, ima Fontele u BBI i Merkatoru, imaš Mobil Shop na Ciglanama... I još dosta radnji. Eno imaš BHT, Eronet, Mtel pa iskeširaj i imaš garanciju :D

Znači nisam imao problema ni sa jednim mobitelom do sada, a imao sam ih ... Mislit će neko da lažem :D Evo sada sam uzeo polovan iPhone 4 i radi kao sat, a nije bio jeftin.
Muzikjunki

#446 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Muzikjunki »

Univerzalno izgleda ima zaposlenog lika koji je zaduzen samo da mijenja cijene po 10 puta na dan :D

Image

A ovo sam upravo uslikao... na istoj stranici dva ista modela jedan do drugog (HTC Desire HD) s dvije razlicite cijene, jedan kosta 670, a drugi 620! :lol: Inace na ovoj stranici prikazuju nove mobitele, da ne bi bilo zabune da je jedan nov, a drugi polovan.

Treba napomenuti da je za Galaxy Ace cijena sada opet vracena na 400, nakon sto je sinoc bila povecana na 420 :-)
1pajdo wrote:Kolika im je tek marža kad mogu ovako spustiti cijenu? :roll:
Pa to ti ide ovako, platis cijenu za mobitel, a pored toga platis i takozvani "porez na budale", jer samo budala moze dati 1000 maraka za mobitel koji dodje u nekom kineskom pakovanju, bez uputstva i bilo kakve pratece opreme :D

Edit:
Evo primjetih da je opet mijenjana cijena za Samsung Wave 2, znaci jucer po danu 355, pa jucer navecer 380, a evo jutros 370 :roll:
zateznistub

#447 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

kojeime wrote:Citajuci sve ovo ne shvatam kako se iko ovdje usudi kupiti mobitel skuplji od 200KM. Ja sigurno ovdje necu kupiti telefon skuplji od 200-250KM sve dok ne bude neki ovlasteni zastupnik koji ce prodavati telefone kakve ih je fabrika originalno napravila, a ne skidane sa ko zna koje mreze i nabavljene ko zna gdje i kako. Bice skuolji od ovih sada, ali barem cu znati sta kupujem.
Svi ovi pomenuti na ovoj temi nabaljaju aparate iz istog izvora istog onog od kojeg nabavljaju oni sto ih tuse na auto pijaci. Par prodavaca koji prodaju originale su telecom operatri i firme preko kojih oni nabavljaju, ima jedna u hrasnom (mali Bosmal) u porumu ali su cijene svemirske.
udrch

#448 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by udrch »

Niti kupiti niti ne kupiti od ovih budala..
Ciejna je dobra, ali garancije nema ni na mapi, bez obzira šta rekli..
Onaj na ulazu u Bezistan što ga spominju, daje garanciju 6 mjeseci na softver..
Ja ga pitam: Koji ba softver i kurac, šta je sa ostalog, ako crkne nešto unutra= - on meni kaže e ne može to, šta ja znam hoćeš ti razbiti display ili pokvasiti ti ga u vodi i sl..ja ga gledam onako zabezeknuto, štaš. čovjek fata tako levate..
strong69

#449 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

udrch wrote:Niti kupiti niti ne kupiti od ovih budala..
Ciejna je dobra, ali garancije nema ni na mapi, bez obzira šta rekli..
Onaj na ulazu u Bezistan što ga spominju, daje garanciju 6 mjeseci na softver..
Ja ga pitam: Koji ba softver i kurac, šta je sa ostalog, ako crkne nešto unutra= - on meni kaže e ne može to, šta ja znam hoćeš ti razbiti display ili pokvasiti ti ga u vodi i sl..ja ga gledam onako zabezeknuto, štaš. čovjek fata tako levate..
Isao sam da kupim telefon (Nokia E72) kod ovog lika sto ima radnju na ulazu u Bezistan. Izvadi telefon iz izloga i reci mi da sacekam da nade kutiju i punjac. Ja mu kazem da hocu neraspakovan telefon u originalnoj kutiji ili ga necu uzeti nikako a on meni na to da sam tezak kupac i da ne kupujem ako mi se ne svida... Naravno da ga nisam kupio i preporucujem svima da ne uzimaju telefon koji nije originalno zapakovan i nema pecat na sebi koji se prereze kada se kutija prvi put otvori.
kojeime

#450 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

.
Post Reply