.... Zapraavo, samo treba biti realan..
Naravno da se ne moze uciti ono sto ne ide ili ne zanima osobu, ali ponekad treba spustiti kriteriji i malo vise razumom a manje srcem razmisljati kad su ozbiljnije teme u pitanju.. Eh sad, meni da ej neko ovako nesto rekao u 18 na jedno bi mi uslo na drugo uho izaslo..
Nisu me nikada pare zanimale a i dans je tako, i ja cu se truditi i boriti koliko mogu da se bavim onime sto zelim..
Ali ponavljam.. Da mi je sad 18 god, otisla bih na stranicu Biroa za zaposljavanje, i uzela pet najtrazenijih zanimanja.. Pet najcescih na birou bih eliminisala da mi se ne znam koliko nesto svidja, jer je skoro 90% zagarantovano da cu i ja za 4 god biti na birou (osim ako nemam stelu al' i to nije garancija).. Od pet najtrazenijih googlala bih o sviim, trazila bih se negdje tu se negdje mora nesto pronaci. Nije kod nas ni neki velik izbor.
Fazon je da se sa 18, dvadeset i druga cini taako daleko, a ko nije osjetio zaposlenje, zivot samca, ni ne razmislja o tim stvarima.. A kada se dodje u te godine, covjek zeli sebi obezbijediti sigurnost. Drugi su prioriteti.. A bez posla je tesko bilo sta zapocinjati.. Toliko..