Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Platformas

#426 Re: Vedad Ibisevic

Post by Platformas »

jeza u ledja wrote:Lopta jeste poskocila, ali nije isto kao Ronaldu.
Prvo Ronaldova prilika nije bila onoliko izgledna koliko Ibiseviceva. Vedad je bio sam pred golom pod haman pravim uglom. Ronaldo je bio nalijevo i meni ono nije izgledalo kao siguran pogodak.

Sto se tice travnjaka, Ronaldu je lopta skocila u zrak tacno u trenutku kad je udarao. Zbog toga je nije uspio zahvatiti dobro punim. Ibisevicu je lopta poskocila i vratila se na zemlju, mozda dovoljno da ga dekoncentrise, ali koliko vidim noga mu je vec bila u punom zamahu i nije skocica mogla uticati na to kako ce je udariti - a vise je nego ocigledno da je htio mlatnuti svom silinom pod precku, sto se u ovom slucaju ne radi. Mozes ga preskociti, mozes je samo plasirati u blizi ugao, mozes golmana zaobici, mozes svasta nesto. Ono sto je Ibisevic uradio je optrilike sto bi i ja uradio, zapucao pa gdje ode.
U onoj situaciji MORAS pogoditi okvir gola, pa makar golman odbranio. Slicnu je situaciju nedavno imao Dzeko protiv QPR mescini i golman odbranio dlanom.
I nije samo ovo, Ibisevic je imao jos jednu stopostotnu situaciju na ubacaj Misimovica slijeva. I ono je MORAO pogoditi po golu, ako nista. Obje te situacije su bile izglednije nego ona Ronaldova.
Ibisevic je imao i trecu situaciju izkosa , doduse to nije bila stopostotna sansa, ali tad nije ni opucao.

Super se on izvlaci, to jeste, i nakon njegovog ulaska nasa igra je zivnula, ali to ne mijenja cinjenicu da je promasio 2 zicera, a to je njegov posao.
Ma Vedo je trenutno najlosiji nas igrac, da je bilo ko drugi bio u one dvije sanse, pogodio bi bar' jednom
udrch

#427 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

PR-player wrote:
Koolin1 wrote: nerazumijem kako ce Vedino neigranje nas odvesti na Europsko???
Ne znam al makar sam za igranje siguran da nece...
Ja sam siguran da nas igra sa samim Džekom u napadu neće odvesti dalje od činjenice da možda, ali samo možda dođemo do produžetaka, pa onda triput možda do penala..a ako ubacimo nekog drugog napadača da pomogne Džeki onda nećemo morati ni gledati drugo polovrijeme, već se ufatiti pipe..
1941.

#428 Re: Vedad Ibisevic

Post by 1941. »

jeza u ledja wrote:Lopta jeste poskocila, ali nije isto kao Ronaldu.
Prvo Ronaldova prilika nije bila onoliko izgledna koliko Ibiseviceva. Vedad je bio sam pred golom pod haman pravim uglom. Ronaldo je bio nalijevo i meni ono nije izgledalo kao siguran pogodak.

Sto se tice travnjaka, Ronaldu je lopta skocila u zrak tacno u trenutku kad je udarao. Zbog toga je nije uspio zahvatiti dobro punim. Ibisevicu je lopta poskocila i vratila se na zemlju, mozda dovoljno da ga dekoncentrise, ali koliko vidim noga mu je vec bila u punom zamahu i nije skocica mogla uticati na to kako ce je udariti - a vise je nego ocigledno da je htio mlatnuti svom silinom pod precku, sto se u ovom slucaju ne radi. Mozes ga preskociti, mozes je samo plasirati u blizi ugao, mozes golmana zaobici, mozes svasta nesto. Ono sto je Ibisevic uradio je optrilike sto bi i ja uradio, zapucao pa gdje ode.
U onoj situaciji MORAS pogoditi okvir gola, pa makar golman odbranio. Slicnu je situaciju nedavno imao Dzeko protiv QPR mescini i golman odbranio dlanom.
I nije samo ovo, Ibisevic je imao jos jednu stopostotnu situaciju na ubacaj Misimovica slijeva. I ono je MORAO pogoditi po golu, ako nista. Obje te situacije su bile izglednije nego ona Ronaldova.
Ibisevic je imao i trecu situaciju izkosa , doduse to nije bila stopostotna sansa, ali tad nije ni opucao.

Super se on izvlaci, to jeste, i nakon njegovog ulaska nasa igra je zivnula, ali to ne mijenja cinjenicu da je promasio 2 zicera, a to je njegov posao.
:thumbup:
Da se kratko nadovežem, neko je ovdje ili na temi Portugal - BiH napisao "po toj logici i Ronaldo je morao dati gol iz one prilike u prvom poluvremenu".
Ne, nije. Između ostalog i zato što će on ili neko drugi u uzvratu napraviti još najmanje 2-3 takve a mi..... daj Bože ijednu. Protiv tima kao što je Portugal onakva šansa jednostavno se mora (napisano ogromnim blještavim slovima) iskoristiti, bez obzira o kom je našem napadaču riječ.
Ostaje nada da je momak imao tek loš dan i da će u Lisabonu zablistati.
Koolin1 wrote: ili zelis reci da je Muslimovic bolji napadac i da treba imati prednost nad Vedom?
U ovom trenutku prednost je vjerovatno na Ibiševićevoj strami, ali po onome što sam dosad vidio usudio bih se reći da je u situacijama kao što je ona 1 na 1 sa golmanom čovjek efikasniji i od Džeke.
Hodidid

#429 Re: Vedad Ibisevic

Post by Hodidid »

PR-player wrote:Ibisevic je previse puta napravio kardinalne promasaje, ne mislim samo na ove kvalifikacije.
Ja smatram da je los igrac, to je moje misljenje, moze bit da grijesim a moze bit i da nisam. No zivi bili pa vidjeli
I ti ga precera onako kvalitetno. Ibisevic je sasvim solidan napadac i na nekakvoj skali od 1-10 ocjena ja bih mu dao solidnu 7-icu. Da nije bilo povreda mozda bi bio po meni i za ocjenu 7,5-8.
Ima mjesto u ligama petice. Nije kalibar Barcelone ili M.Uniteda ali jeste Lazia, Lyona, Newcastle ili Espanol. Dakle pristojne evropske ekipe.

Kad sam rekao da mu ne mogu halaliti onaj zicer mislio sam u kontekstu toga da tako nesto moze se pokazati presudnim ali daj boze da pogrijesim. Uostalom i puno jaci igracki profili su znali zapucati slicne zicere.

Na kraju balade nemamo mi boljeg na poziciji second forward-a.
mikogoago

#430 Re: Vedad Ibisevic

Post by mikogoago »

Ja ne znam sta ste se svi okomili na Ibija.Dok on nije usao nismo imali izgledne prilike.Sto je neko ranije na temi o utakmici napisao i Roben promasio za Bajern(ako se ne varam 2-3 100% prilike i nista .Zivot ide dalje.To se desava.Ibisevic je fudbaler koji ima instikt da osjeti situaciju i nadje se na pravome mjestu ko malo koji fudbaler.Nek je on zivi zdrav i da zaigra u Portugalu.Portugalci ce i te kako obratiti paznju na njega,a time drugi dobivaju vise prostora za igranje.dabogda on promasio 10 onakvih zicera ,a 11-i utjerao im u mrezu.Pa vi pricajte sta hocete.Ova reprezentacija sa njim je mnogo bolja i opasnija nego bez njega.Ibi samo naprijed usao si u formu,samo je pitanje casa kada ces proraditi i poceti trpati golove. :thumbup:
BHF_Manijak

#431 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

Jest eto on je tolika karina ali nesto ga bas trpe u Hoffenheimu, mora da nemaju para da kupe kvalitetnog napadaca, a eto vedo im je jos uvijek prvi izbor, 'ta znaju Rangnick i Stanislawski, tu je PR da nam objasni! :oops: Daj ba ne serite bezze, fulio jeste, los igrac nije, vozdra! U ovom momentu boljeg nemamo, samo nek mi Pr objasni kako to da u Hoffenheimu redovno zabija, mora da je los ali eto nekako ga golovi idu pa u 3 utakmice zabi 3 gola i to nakon ne igranja 10 kola prije toga! :zzzz: Prica se o momku jebo te ko da na klupi pored njega imamo Villu, Gomeza i Drogbu, pa im ko uzima mjesto, nemamo boljeg i Vedad je sasvim solidan, kraj price!
drTooth

#432 Re: Vedad Ibisevic

Post by drTooth »

PR tvoje razumijevanje o fudbalu izgleda je ravno mom poznavanju rada pokreta eko-zelenih u provinciji del Fuego u Cileu[/quote]

baš... :thumbup:
fatality

#433 Re: Vedad Ibisevic

Post by fatality »

Prvo da kazem da nisam neki ljubitelj ibisevica ali se ovdje kenja nenormalno. Nikom nije drago sto je promasio, a mislim da je njemu najgore, te ne vidim potrebu da se momku jos vise prisjeda na muku.
A ovi sto govore da ne treba igrati zbog onog sto je promasio, ili sto onaj jedan gore rece da je dzeko bio u istim prilikama da bi utakmica zavrsila 3:0. Pa ako iko fula zicere i prilike 1:1 onda je to Dzeko, a o njemu se nakon toga ne prica toliko.Da je Dzeko zabio sto je mogao, tj- imao je istu priliku protiv Francuske kad je izasao 1:1 sa golamnom pa je nabi nebu pod oblake, mi uopste ne bi morali igrati ove utakmice protiv Portugala...
udrch

#434 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

"Prilika nije bila dobra, bila je odlična, ja sam je htjeo zapucati.."

Čovjek je ba promašio iz želje da nas učini sretnim, a mi seremo po njemu..nije slušao svoj golgeterski instikt, već instikt jednog patriote, bosanca..
veljaca

#435 Re: Vedad Ibisevic

Post by veljaca »

Vedo se sinoc nasao u dvije izgledne sanse ( i to pokazuje njegovu velicinu ) ....
Kod prve sanse reagovao je losije - los prijem lopte ....
Kod druge sanse - raspalio je iz sve snage i profulio .... Mogao je ( da je vanserijski igrac - a ipak nije ) jednostavno lobovati golmana ( jer je ovaj vec bio pao ... )
Ipak ja bih u Lisabonu poceo sa njim i Dzekom od pocetka ....
BHF_Manijak

#436 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

udrch wrote:"Prilika nije bila dobra, bila je odlična, ja sam je htjeo zapucati.."

Čovjek je ba promašio iz želje da nas učini sretnim, a mi seremo po njemu..nije slušao svoj golgeterski instikt, već instikt jednog patriote, bosanca..
Buraz gdje si naso tu izjavu, ja evo sve portale pregledah i nigdje nema intervjua sa Vedom... :)
udrch

#437 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

BHF_Manijak wrote:
udrch wrote:"Prilika nije bila dobra, bila je odlična, ja sam je htjeo zapucati.."

Buraz gdje si naso tu izjavu, ja evo sve portale pregledah i nigdje nema intervjua sa Vedom... :)
Malo prije reportaža na Hayatu..
todd_smith

#438 Re: Vedad Ibisevic

Post by todd_smith »

vidi..bilo pa proslo..kad je i Edin pogodio precku u Lisabonu bila je slicna prica pa gledaj gdje je taj momak sada zavrsio :bih: :bih:
dert

#439 Re: Vedad Ibisevic

Post by dert »

Ah, ah
komentara! Vedo je IGRACINA :-D I sta ,promasio i hajmo ga razapeti :x Gine na terenu i zato :bih: :thumbup: Jebote kad bi svaka sansa bila go bilo bi ko u rukometu :s :shock:
nemam_ideje

#440 Re: Vedad Ibisevic

Post by nemam_ideje »

Zdrav razum kaže slijedeće. Kada smo igrali bez Ibiševića u ekipi mi nismo imali šut po golu kako treba. Čovjek je ušao i izborio se za dvije-tri prilike.

Pametnom dosta.
TOM SCHOLZ

#441 Re: Vedad Ibisevic

Post by TOM SCHOLZ »

Vedo je nama svima drag igrac bez sumnje,bez obzira na promasaje.No,isto tako sve dok bude promasivao onakve sanse NIKAD NECE OTICI IZ HOFENHAJMA.Neki kazu da ce ga zabiti u Lisabonu.Dabogda da ga zabije i to sa klupe jer smatram da on nije kalibar igraca koji moze dati gol iz 2 do 3 sanse(tj.za provedenih 20 do 30 minuta na terenu).Nema to veze sa terenom-SVE JE TO PSIHA!!! :bih:
drTooth

#442 Re: Vedad Ibisevic

Post by drTooth »

Kad citam da neko napise "treba ga izbaciti iz repke", pomislim ili da nije sinoc nakon tekme 'ebo mater Sušiću ili nekom od ostalih, ili da nije odnekle iskocilo jos 2 napadaca koja su bolja od njega... kad nista od toga, vec zato sto je promasio zicer !
To je totalna nebuloza ! Nije ni prvi ni posljednji koji je u nekoj odlucujucoj tekmi nesto promasio. Desavalo se svima, jedan Shevchenko promaši za Milan u finalu protiv Liverpoola kolosalnu priliku, ili Eto'o za Barcu protiv Mallorke u zadnjem kolu La Lige.... nema cak potrebe ni za nabrajanjem, a taj promasaj ne umanjuje velicinu tih igrača, kao sto u ovom slučaju ne umanjuje ni Vedadovu veličinu.
Čovjek je trenutno nas najbolji drugi napadač i volio bih ga gledati u Lisabonu zajedno sa Džekom u vrhu napada. Nadam se da ce mi Pape ispuniti želju :)
jeza u ledja

#443 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

nemam_ideje wrote:Zdrav razum kaže slijedeće. Kada smo igrali bez Ibiševića u ekipi mi nismo imali šut po golu kako treba. Čovjek je ušao i izborio se za dvije-tri prilike.

Pametnom dosta.
Postavlja se pitanje da li bi se to desilo i da je usao recimo Muslimovic ili bilo koji drugi napadac?

Onaj jedan kaze ne treba mu se prisjedati na muku... :-) pa nije on forumas ovdje vec mi pricamo ovako medju sobom. Pa nisam rekao da je Vedo debil, samo konstatujem da je fulio 2 zicera i da za to nema opravdanja. Nije u pitanju tehnika, vec prisebnost u presudnom trenutku. Sto je veca utakmica, to je taj trenutak presudniji.
Jedno je dati gol glavom, uklizavajuci, postavljajuci nogu, iz daljine, ali sasvim druga prica je dati zicer kad si jedan na jedan, kad imas sto godina da razmislis gdje ces , sta ces, to Ibisevic nazalost nema i to mu fali.
nemam_ideje

#444 Re: Vedad Ibisevic

Post by nemam_ideje »

Muslimović ne može pogoditi more iz broda a ne gol. Čovjek nije odigrao 90 minuta ima godina dana :-)

Imamo slijedeću situaciju.

Ibišević ne zna dati gol ali redovno ulazi u prilike.

Ostali ne ulaze u prilike.

Zaključak. Ibišević sa svim svojim manama je drugi napadač reprezentazije taman da nema jedne noge i da igra mahmuran.
jeza u ledja

#445 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

nemam_ideje wrote:Muslimović ne može pogoditi more iz broda a ne gol. Čovjek nije odigrao 90 minuta ima godina dana :-)

Imamo slijedeću situaciju.

Ibišević ne zna dati gol ali redovno ulazi u prilike.

Ostali ne ulaze u prilike.

Zaključak. Ibišević sa svim svojim manama je drugi napadač reprezentazije taman da nema jedne noge i da igra mahmuran.
Naravno da je drugi napadac, a koga drugog staviti??

Nije to pitanje, pitanje je da li bi uopste uvodjenje drugog napadaca u onoj utakmici dovelo do toga da imamo vise sansi za gol? Vjerovatno bi.
nemam_ideje

#446 Re: Vedad Ibisevic

Post by nemam_ideje »

S tim da Zec i Muslimović nisu u stanju napraviti priliku Želji, bez obzira što je bila trening utakmica, pri čemu gledam Zeca kako je igrao protiv Grčke(0 bodova, nula prilika) kao i Muslimovića koji ne igra stoljeće poprilično sam ubijeđen da je samo Ibišević u stanju napraviti kakvu-takvu razliku. Ova dvojica, nisu. Dabogda me demontovali pa obojica zabila po gol u Lisabonu. Al dabogda, prije ću ga ja zabiti :D
LSD

#447 Re: Vedad Ibisevic

Post by LSD »

Od Vedada ocekujem iskupljenje za onaj promašaj u Zenici :bih: Pepe neka zaigra sa njim i Džekom (bar u drugom poluvremenu) i zabice ga Vedo.
jeza u ledja

#448 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

nemam_ideje wrote:S tim da Zec i Muslimović nisu u stanju napraviti priliku Želji, bez obzira što je bila trening utakmica, pri čemu gledam Zeca kako je igrao protiv Grčke(0 bodova, nula prilika) kao i Muslimovića koji ne igra stoljeće poprilično sam ubijeđen da je samo Ibišević u stanju napraviti kakvu-takvu razliku. Ova dvojica, nisu. Dabogda me demontovali pa obojica zabila po gol u Lisabonu. Al dabogda, prije ću ga ja zabiti :D
Ma jest, ali to je u stvari zato sto Muslimovic i Zec izgleda nisu vise materijal za reprezentaciju. Mislim, toliko su losi izgleda postali. Nisam ih gledao protiv Zeljeznicara pa ne znam, ali dovoljno je trcati da bi postigao efekat koji je postigao Ibisevic. To je ono sto hocu reci. No djaba brate trka ako ne znas zabit zicer, a to ti je posao.
BHF_Manijak

#449 Re: Vedad Ibisevic

Post by BHF_Manijak »

A jel vi svi tvrdite i zakljucujute da covjek NE ZNA ZABITI ZICER na osnovu ove utakmice ili?! Jebo majku otkud mu onda toliki golovi u Hoffenheimu, mora da je sve sa 20+ metara zabio, dok ne zna zabiti zicere! :roll:
jeza u ledja

#450 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:A jel vi svi tvrdite i zakljucujute da covjek NE ZNA ZABITI ZICER na osnovu ove utakmice ili?! Jebo majku otkud mu onda toliki golovi u Hoffenheimu, mora da je sve sa 20+ metara zabio, dok ne zna zabiti zicere! :roll:
Zna zabiti zicer, ali mu je procenat zabijanja zicera mali.
Zicer se zove zicer zato sto ga moze zabiti i moja komsinica.

Ibisevicevi golovi u Hoffu su "u pravo vrijeme na pravom mjestu" golovi, ili glavom.

I za to treba imati slifa naravno.
Ali nije poznat po zabijanju zicera.
Post Reply