Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Mikado

#426 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mikado »

cico x wrote:porediti atmosferu u sarajevu i na kosevu protiv danske je sa onom sinoc je smijesno,ono navijanje,beharanje,šampioniranje i pustanje nekakvih krikova je odron odrona sto se tice pojma "podrska reprezentaciji "
pa sarajevo je imalo bolju podrsku ljetos nego ovi sinoc dole!
Sarajevo za razliku od reprezentacije ima najbolje navijace u BiH i sire iza sebe.

Gandalf

#427 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Gandalf »

Pa možda atmosfera nije veličanstvena kako bi svi mi željeli, ali ko god hoće neka pokuša 15 000 ljudi iz 14 000 gradova, sela, zaselaka, zemalja i kontinenata organizovati da pjevaju najnabrijanije navijačke hitove.

Toliko je navijačkih grupa u BiH ( HZ, TM, RA, FK ) i svi se busaju u prsa kako su veliki, organizovani, nabrijani i zajebani, međutim kada dođe vrijeme utakmice nigdje navedenih grupa i njihove podrške, a Zenica nije udaljena od tih gradova 7 000 kilometara, a ne treba ni viza za Zenicu ( tako sam čuo ), a izgleda da su ukinuli i carinu prema Zenici čim se izađe iz Kaknja.

Pa gospodo draga zar toliko Sarajevo, toliki Mostar i živa Tuzla ne mogu skupiti sve zajedno 3 000 ljudi ( dakle svaki grad po hiljadu ljudi ) pa da se zajedno sa BHF-om i ono malo RZ napravi navijačka baza od barem 4 000 ljudi.

E pošto je to za sada izgleda fantastična utopija ne čudite se što umjesto HZ, TM, RA na stadionu budu uglavnom " Avlijaneri " iz Ključa, Amiđe iz " Petrovca " ili " Derviši " iz " Bužima ". A ko sve njih uspije ujediniti zaslužuje Nobelovu nagradu za ... šta hoće. A zašto najvećih navijačkih grupa nema na utakmicama razlog nisu karte ni mali kapacitet BP nego čista nezainteresiranost pomenutih, dok sve te " šabanske " grupe uvijek ama baš uvijek dođu na utakmice reprezentacije.

P.S. Ne znam je li neko čitao izjavu R. Carvalha koji reče " Atmosfera u Zenici je bila odlična, reprezentacija Bih ima sjajnu podršku jer cijela nacija stoji iza njih ".
cappy_tempo

#428 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by cappy_tempo »

gandalfe ja mislim da nije problem nikome doci do zenice,ali kako ce doci kad u prvim redovima za karte sve neki likovi koji veze nemaju ni ko igra ni sta je fudbal ili cure neke,a na kosevu imas 36 000 ljudi i sigurno bi sve te grupe mogle uzet kartu pa makar po 50 ljudi.usput neko je govorio da trava na kosevu ne valja nista ImageImageImageImage
ovo je sasvim dovoljno,ja mislim da nema vise potrebe raspravljati o travi na kosevu jer je ocigledno da je 100 puta bolja nego na BP
bosnisk_boy

#429 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by bosnisk_boy »

Ma kakvo kosevo odpada beton na tribinama, bilino polje treba novu travu staviti i gotova stvar a sto su ljetos oprali novac i nisu nista uradili na pravljenju trave to se zna dok je ova bagra u savezu oni nista neznaju uraditi osim krasti......
mp3sa

#430 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mp3sa »

Meni je najsmjesnije sto ovdje ljudi kada govore o Grbavici misle da je tu jedna tribina kao ok (sjever) a ostale treba gradit :-) Da li je iko od vas ikada bio na sjeveru!? Sama ta tribina je odron odrona, katastrofa i prvo sto bi trebalo uradit je da se nju srusi pa tek onda dalje... Ljudi misle da ako je natkrivena (limom starim 400 godina probusenim na milion dijelova) i ima stolice (koje su u kriticnom stanju, o kvaliteti da ne govorim) ona je ok, i treba iste da se naprave kao ta :lol:
Da ovo nebi ispalo nesto protiv Zelje, ista je stvar i sa BP... Taj je stadion napravljen radi Celikovog ucesca u Mitropa Kupu, i napravljan je prije nego je trebao tako da nikad nije napravljen travnjak kako treba, drenaza je ocajna i gora nego na oranicama, tribine su nrapvaljene od materijala koji se tad imao (celik i beton), i svemu tome je rok trajanja istekao prije 13 godina! Pa i sto se tice BP "samo male popravke i boce ko curica" su smjesne konstatacije... Prednost BP nad ostalima je sto je centru grada i sto mu lokacija vrijedi, a sad sto je za nase uslove to beton stadion bez tartan staze i lici na engleske nista ne znaci... Ko god je prodohao malo po BP tim strasnim svlacionicama, hodnicima, bio u restoranu moze da osjeti atmosferu komunizma i radnih akcija, jer ono je sve ali ne stadion za buducnost... O Kosevu necu ni da govorim jer je ono sve ali uslovan stadion nije... Osnova modernih staadiona su poslovni prostorit kao sto je vec neko naveo, lokacina koliko toliko, samoodrzivost staiona a Kosevo je samo ukopano u jarak i sto je nekad sluzilo za borbu bikova, nije daleko otislo... Reci ce neko da serem i mozda i serem, ali ako govorite o nasim stadionima i samo maloj nadogradnji onda zivite u zabludi i nikad niste bili na njemackom ili engleskom stadionu da vidite kako bi to trebalo da izgleda... Sve osim iz temelja novog stadiona je samo nadogradnja i popravka davno prevazidjenog i totalno zastarjelog sistema stadiona...
mekaba

#431 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

mp3sa wrote:Meni je najsmjesnije sto ovdje ljudi kada govore o Grbavici misle da je tu jedna tribina kao ok (sjever) a ostale treba gradit :-) Da li je iko od vas ikada bio na sjeveru!? Sama ta tribina je odron odrona, katastrofa i prvo sto bi trebalo uradit je da se nju srusi pa tek onda dalje... Ljudi misle da ako je natkrivena (limom starim 400 godina probusenim na milion dijelova) i ima stolice (koje su u kriticnom stanju, o kvaliteti da ne govorim) ona je ok, i treba iste da se naprave kao ta :lol:
Da ovo nebi ispalo nesto protiv Zelje, ista je stvar i sa BP... Taj je stadion napravljen radi Celikovog ucesca u Mitropa Kupu, i napravljan je prije nego je trebao tako da nikad nije napravljen travnjak kako treba, drenaza je ocajna i gora nego na oranicama, tribine su nrapvaljene od materijala koji se tad imao (celik i beton), i svemu tome je rok trajanja istekao prije 13 godina! Pa i sto se tice BP "samo male popravke i boce ko curica" su smjesne konstatacije... Prednost BP nad ostalima je sto je centru grada i sto mu lokacija vrijedi, a sad sto je za nase uslove to beton stadion bez tartan staze i lici na engleske nista ne znaci... Ko god je prodohao malo po BP tim strasnim svlacionicama, hodnicima, bio u restoranu moze da osjeti atmosferu komunizma i radnih akcija, jer ono je sve ali ne stadion za buducnost... O Kosevu necu ni da govorim jer je ono sve ali uslovan stadion nije... Osnova modernih staadiona su poslovni prostorit kao sto je vec neko naveo, lokacina koliko toliko, samoodrzivost staiona a Kosevo je samo ukopano u jarak i sto je nekad sluzilo za borbu bikova, nije daleko otislo... Reci ce neko da serem i mozda i serem, ali ako govorite o nasim stadionima i samo maloj nadogradnji onda zivite u zabludi i nikad niste bili na njemackom ili engleskom stadionu da vidite kako bi to trebalo da izgleda... Sve osim iz temelja novog stadiona je samo nadogradnja i popravka davno prevazidjenog i totalno zastarjelog sistema stadiona...
Sve je ok.Imas pravo samo si previdio nase pravo stanje u drustvu.Trebamo se pokriti sa onim s cime raspolazemo.Nema se novca za neki novi stadion.Ko ima danas 100-tinjak miliona?????Trebamo se prvo izvuci iz gliba a kasnije prati noge.Jedini "normalni" stadioni su Kosevo i Bilino a to je taj nas glib.Oba stadiona treba rekonstruisati da lice bar na nesto.Pa ne daju novac za rekonstrukciju a kamoli za izgradnju novog stadiona.Treba zahtijevati da se stadion Kosevo zavrsi jer isti nikada nije zavrsen.Po pravom projektu iz 1982-e kada se pripremala olimpijada zapad i istok su bili pokriveni.To se nikad nije napravilo jer je novac od stadiona prebacen za izgradnju bob i skeleton staze na Trebevicu koja je bila najskuplji objekat olimpijskih igara.Ja sam licno gledao maketu citavog kompleksa Zetra 1983-e i stadion Kosevo je izgledao super sa pokrivenim zapadom i istokom.Tada sam bio djecak a danas sam na putu da ostarim a stadion jos nije zavrsen.Kada ce biti. :x :x Jos kada procitam komentare u stilu sta ce nama stadioni.Tih predolimpijskih godina mi smo imali gospodu na vlasti koja je znala sta hoce i sto je najvaznije umjela.Danas neznaju i nece jer ih ne interesuje.Krkanima je najbitnije da obezbijede sebe i svoju familiju.Bojim se da ne skrenem sa teme jer sam zaista ljut.U BiH nema prolaza za normalne ljude koji zele prosperitet.Ako nisi taldjija letis napolje sa posla.Novi stadion se nece nikada desiti.TO JE NEMOGUCA MISIJA U BiH.Neko ce reci evo u TZ se pravi novi,tacno samo sto su tamo na gradilistu po dva covjeka na poslu.Potrajace to sigurno.Zavrsice jednu tribinu a ostalo kao i Kosevo za jedno 30 kuka(god.).Volio bih da ako ima na ovom forumu neki tuzlak da malo slika stanje na gradilistu Tusnja da se malo smijemo.Ma mi smo sami sebi dovoljni, ne treba nam dusman.
Pozdrav i Selam
phillie

#432 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Nama bi najbolje bilo da ima kakvo sjeme pa da posijemo na kakvu ledinu i cekamo da nikne Alinaz Arena :) uz naravno redovno zalijevanje....a dotle sto mekaba rece, trebamo se pokrivati onim sto imamo. Ja npr na ljeto ocekujem jos jednu rekonstrukciju stadiona BP (ako dotle kokosarska Uprava Celika ne ode) i to travnjaka, jer bagra je premalo para oprala dosadasnjim rekonstrukcijama.

Sto se tice atmosfere, ljudi nemojte mjesati klupske navijace i navijace reprezentacije. Kao prvo klupski navijaci u najgorem slucaju su svake dvije sedmice na istoj tribini, isti ljudi imaju min. 15 okupljanja u sezoni i za to vrijeme mogu uraditi mnogo posla (i uvjezbavanje pjesama i koreografija i slicnog), a koliko utakmica ima reprezentacija- 5 na domacem terenu u jednom kvalifikacionom ciklusu. Hajd i to ako nije problem, zar ce isti ljudi (navijaci) moci doci za svaku utakmicu do karte. Dalje karte se prodaju po cijeloj drzavi (tako savez kaze, a nece on slagat') i sta kad ti na tribinu dodje 30 ljudi iz buzima, 10 ljudi iz kalesije, 20 ljudi iz recimo kotorskog (pa za njih su navijaci iz Gornjeg Rahica pojam organizovane navijacke grupe), i sta sad ti sa takvim navijacima trebas raditi Horto Magico???? Za reprezentativne navijace najefikasnije su Ne daj se Bosno, Volim te Bosno, Bosna je Sampion, eto sad i ovo skakanje nam izgleda dobro ide. BHF ima odlicnih pjesama za reprezentaciju, ali nema ko podrzati upravo zbog ovih gore problema. E sad druga je stvar da mi imamo Savez kakav nemamo, pa portparol saveza sjedne sa navijackim udruzenjima i dogovori da se prodaju udruzenjima npr karte za sjever i Jug npr. Bilinog, pa ovi iz udruzenja rasprodaju te karte svojim clanovima, koji su redovni na utakmicama, koji "kontaju fazon" i koji bez problema mogu borditi ekipu, bez obzira jesmo li mi u sansi, hocemo li primiti gol, ili dal nas sudija yebe ko sanske koze...
Dakle ja najveci problem vidim u komunikaciji Savez Udruzenja, a dje ce i biti komunikacije kad yebemo savez (s razlogom) dakle nije problem ni u komunikaciji nego cisto u Savezu! Yebo im ja mater! Sorry na digresiji. i indiskreciji :mrgreen:
Globus

#433 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

Sprijecimo da radnici preduzeca koje radi na ciscenju grada Zenice posliije teferica koji se desava za vrijeme ,prije i poslije utakmice reprezentacije imaju gadan posao na stadionu i oko istog .. premjestimo utakmice reprezentacije u drugi grad :D 8-)
goddamnmonster

#434 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by goddamnmonster »

zenica treba biti domacin utakmica. zenica ne smije dozvoliti domacinstvo utakmica na neuslovnom stadionu.
phillie

#435 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

goddamnmonster wrote:zenica treba biti domacin utakmica. zenica ne smije dozvoliti domacinstvo utakmica na neuslovnom stadionu.
Jest, Zenica pliva u parama pa ce za reprezentaciju napraviti stadion da se njime dichi cijela drzava...i sto bi zenica trebala biti domacin utakmica? jel to repka zenicka?
mekaba

#436 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

goddamnmonster wrote:zenica treba biti domacin utakmica. zenica ne smije dozvoliti domacinstvo utakmica na neuslovnom stadionu.

Mislis Bosna i Hercegovina.Slika travnjaka na Bilinom polju je otisla u svijet a to je slika BiH.Zenica je najmanje kriva.
Brisbane

#437 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Brisbane »

Evo preko ljeta ja bih bio zadovoljan ako promjene reflektore is stave vece luminoznosti i nesto sto ce davati bijelu svjetlosta a ne zutu.
Izgleda kao da nesto dimi cijelo vrijeme utakmice po sred stadiona.
mekaba

#438 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by mekaba »

Brisbane wrote:Evo preko ljeta ja bih bio zadovoljan ako promjene reflektore is stave vece luminoznosti i nesto sto ce davati bijelu svjetlosta a ne zutu.
Ma pusi se puno na stadionu a AurA je sponzor. :lol: :lol: :lol:
Brisbane

#439 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Brisbane »

mekaba wrote:
Brisbane wrote:Evo preko ljeta ja bih bio zadovoljan ako promjene reflektore is stave vece luminoznosti i nesto sto ce davati bijelu svjetlosta a ne zutu.
Ma pusi se puno na stadionu a AurA je sponzor. :lol: :lol: :lol:
Moguce :D
Osvjetljenje je nesto kao na Grbavici prije 25 godina.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_-Qbf7HZ ... re=related[/youtube]
Mislim da se ti reflektori nisu mjenjali od kada su se postavili.
Last edited by Brisbane on 22/11/2009 02:21, edited 1 time in total.
goddamnmonster

#440 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by goddamnmonster »

crkvice wrote:
Jest, Zenica pliva u parama pa ce za reprezentaciju napraviti stadion da se njime dichi cijela drzava...i sto bi zenica trebala biti domacin utakmica? jel to repka zenicka?
zenica treba biti domacin utakmica kao i svi drugi gradovi u bih. samo nije lijepo da nasa i tudja reprezentacija igraju na stadionu koji nije osposobljen za utakmicu. obezbijediti uslove na stadionu je vjerovatno, mada o tome ne znam puno, trivijalno. stoga ne treba pruzati sansu protivnicima da nas na osnovu stanja travnjaka i svlacionica ocjenjuju. mislim da to ni nasim igracima ne odgovara.
GandalfSivi

#441 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by GandalfSivi »

Sad mi pade scena na pamet, kada ga je Salihovic zabio Turcima, pa pokusao klizati na koljenima, kako je samo bolnu facu napravio :)
phillie

#442 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Nema se para, nema se s'cim...recesija i ti fazoni...
goddamnmonster

#443 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by goddamnmonster »

crkvice wrote:Nema se para, nema se s'cim...recesija i ti fazoni...
nije to iskljucivo zadatak grada zenice. to je zadatak svih koji organizuju utakmicu prikupljajuci time prihode sa svih strana. a prihodi su, po definiciji, rashodi plus profit. kod nas nema puno rashoda.
Globus

#444 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

De ba kakvo crno obnavljanje ... Ove godine je odvojeno Milion KM za obnovu stadiona .. receno je 500 hiljada za krov 500 hiljada za travu .. sta su zamjenili 3 metra kvadratnih trave a sumnjam da je i zamjena krova kostala 500 hiljada ... Ljudi postavili zastitnu ogradu jos im niko nije platio ...
lolo_lolo

#445 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lolo_lolo »

GandalfSivi wrote:Sad mi pade scena na pamet, kada ga je Salihovic zabio Turcima, pa pokusao klizati na koljenima, kako je samo bolnu facu napravio :)
http://www.youtube.com/watch?v=houD0dxtuts

istina,cak je i zapeo klizeci,pa su ga ostali morali podizati

a bas je ovo lijep go,prisjetimo ga se
phillie

#446 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Globus wrote:De ba kakvo crno obnavljanje ... Ove godine je odvojeno Milion KM za obnovu stadiona .. receno je 500 hiljada za krov 500 hiljada za travu .. sta su zamjenili 3 metra kvadratnih trave a sumnjam da je i zamjena krova kostala 500 hiljada ... Ljudi postavili zastitnu ogradu jos im niko nije platio ...
pa kad su imali velike rashode: dok su kupili radnicima na krovu kolu od marke/danu, dok su radnicima na travnjaku (cca. dvojica) platili po pivu/danu, dok su platili racun za vodu dok su probavali one prskalice...ma nakupi se toga moj drug, marka po marka i nestane milion u danu :)

@lolo_lolo
Vidis da mu klizanje vise nije imalo snage :) pa na koljenima krenuo naprijed, a onda ga ovi nasi dziberi poklopise ko da nikad onakav gol nisu vidjeli hahahah
lolo_lolo

#447 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by lolo_lolo »

ma klizao je on fino,vidjelo se tu da on jos moze 2 metra najmanje proklizati
ali onda je zapeo,valjda neka rupa,ostecen travnjak, stali,i zamalo na nos nije odletio
srecom nasi hajvani zmajevi priletise,pa ga izvukose iz govana
Brisbane

#448 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Brisbane »

crkvice wrote:Nema se para, nema se s'cim...recesija i ti fazoni...
Pogledaj jedan od mojih postova. Bas se ovakvi projekti prave u recesiji. Zaposle se ljudi, fabrike koje proizvode materijal, transport...
Inace trava je najmanji problem treba drenazu rijesiti ispod travnjaka.
Brisbane

#449 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Brisbane »

Na bilinom trebaju definitivno jos jedan set reflektora. Kao na Kantridi.
Image
Brisbane

#450 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Brisbane »

.....
Post Reply