iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hamche

#426 Re: iPhone - All about

Post by hamche »

bug wrote:
hakazvaka wrote: :oops: :oops: :oops:
dok se naviknes ^_^

p.s.
ne pisi ovakve stvari po forumu, locirace te neko :lol: :lol: :lol:
morala sam se olaksati :D :D

a navikavam se na go*no od tastature, preznojim se dok poruku otkucam :D :D ali dobro, na to cu se vec navici :D necu na cinjenicu da mi bluetooth ne radi :( :D
to sto je govno od tastature.. dokazano je da da od svih 'touch' telefona ajfon ima najjacu 'multi-touch'...jedino sto si ti malo sporija.. to je drugi slucaj.. kao sto vec neko rece... prvo se raspitas kako sta pa onda.. znala si da je na touch basis.. tako da nisi ga trebala u startu ni kupovati... a sto se tice to sto ne mozes da prebacis kontakte sa SIM kartice na telefon to je cisti bullshit.. jer moze.. cak i na iphone 2g od prvog firmware .. nije ti trebao 3.1 niti ikakav crack.. samo sto ti MOZDA to i neznas :)))
a sto se tice bluetooth-a, ko kaze da ne radi ili da nema bluetooth??? imas u Cydia iBluetooth 3.0 koji sasvim perfektno radi za prebacivanje bilo cega sa ostalim mobitelima, a uskoro izlazi iBlueNova.. jos bolja, brza, i jaca stvar... pa uzivajte
hakazvaka

#427 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

hamche wrote:
bug wrote:
dok se naviknes ^_^

p.s.

a navikavam se na go*no od tastature, preznojim se dok poruku otkucam :D :D ali dobro, na to cu se vec navici :D necu na cinjenicu da mi bluetooth ne radi :( :D
to sto je govno od tastature.. dokazano je da da od svih 'touch' telefona ajfon ima najjacu 'multi-touch'...jedino sto si ti malo sporija.. to je drugi slucaj.. kao sto vec neko rece... prvo se raspitas kako sta pa onda.. znala si da je na touch basis.. tako da nisi ga trebala u startu ni kupovati... a sto se tice to sto ne mozes da prebacis kontakte sa SIM kartice na telefon to je cisti bullshit.. jer moze.. cak i na iphone 2g od prvog firmware .. nije ti trebao 3.1 niti ikakav crack.. samo sto ti MOZDA to i neznas :)))
a sto se tice bluetooth-a, ko kaze da ne radi ili da nema bluetooth??? imas u Cydia iBluetooth 3.0 koji sasvim perfektno radi za prebacivanje bilo cega sa ostalim mobitelima, a uskoro izlazi iBlueNova.. jos bolja, brza, i jaca stvar... pa uzivajte
haj ba necemo se lagat :D
ibluetooth 70% slucajeva propadne transfer :(
bug

#428 Re: iPhone - All about

Post by bug »

suspect_zero wrote:Što se ba foliraš :roll: :oops: ...........eto ponovila si se, i šta sad :? .....ho'š odu da ti sklepamo :razz: :mrgreen: :mrgreen:

Btw, čuvaj ga........znaš kako se tebi da sa telefonima :oops: :lol: :lol: :lol:
ovaj ako ispadne :D po*eri ga :oops: :D :D
bug

#429 Re: iPhone - All about

Post by bug »

hamche wrote:
bug wrote:
dok se naviknes ^_^

p.s.

ovi su mi najdrazi :D
prvo, rekla sam da je tastatura govno koje sam i ocekivala, znaci to je nesto sto je stvar navike. Drugo, uredno sam instalirala i iBluetooth i delivery report i sve ostalo sto svaki normalan telefon ima po defaultu - ali kupiti telefon od milju pa onda instalirati nelegalne aplikacije da bi od njega napravio funkcionalan uredjaj - to nije moja predstava dobrog telefona.

I opet s oprostenjem :D izem telefon koji ne moze koristiti svako, sto rek'o Mandic :D sta moja baba zna sta znaci push :oops: :D uzmi jednog prosjecnog korisnika telefona koji ne zna koristiti ni iTunes a kamoli neke cydie, cydere, funboxove i ine macke piterine :D i skontaj njegovog bijesa kad shvati da ne moez forwardovati poruku.

posto si bukvalac :D znam da se s novim firmwareom moze forwardovati, i da polako nadolaze, za jedno 3 generacije mozda ovo i postane telefon...
bug

#430 Re: iPhone - All about

Post by bug »

zoom66 wrote:zehro, kad bolje razmislim ovako taze odmoran, chini mi se da je bugura kupila ((bolje reci uvaljen joj :D ) neki kineski jabuchnik :D chu ne radi joj plavozubi prenos, kontakti na kartici, ovo ono :D imal ishta da joj radi? :D :D
ima, zivci :D :D pusti me zumke, mozda moja recenzija pomogne nekome :D da se ne zaleti k'o ja, bekan :oops: :D :D
bug

#431 Re: iPhone - All about

Post by bug »

zoom66 wrote:evo ja tebi predivnu vishka mi nokiJu 95 8giga i porciju cevapa iz zelje a ti meni taj ajfon koji si pokopala :D shta ce ti? nije to za tvoje nenavikle okice :D :D :P
deal :D prosh'o bi i sa porcijom cevapa :oops: :D :D
Šeha

#432 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Ma Bug... oprosteno ti je :)

Sve.
bug

#433 Re: iPhone - All about

Post by bug »

zoom66 wrote:hajd ba, nije beg cicija, dajem starog finca za novog kineza :D
O2 ne prodaje kineze, ovaj je sa pecatom :oops: :D :D
bug

#434 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Šeha wrote:Ma Bug... oprosteno ti je :)

Sve.
seha,ti znas da ovaj los utisak nece promijeniti moje misljenje o tebi :oops: :D :D
bug

#435 Re: iPhone - All about

Post by bug »

zoom66 wrote:Image :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kako podnosi pad sa 4, 5 metara visine? :D
febo_acm

#436 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

hamche

#437 Re: iPhone - All about

Post by hamche »

@ ova neka buba
kao prvo svi koji daju milju za ovaj telefon su cisti DEBILI!! sve iznad 5 glava za najnoviji 3GS i to je previse!! ocigledno ovo nije kao svaki 'normalan' telefon.. Apple je uvijek po svom furao.. cak nedaju ni da se baterija promjeni... ku'sh dalje??
sve u svemu mogu samo zakljucit DA ZVAKA NIJE ZA SELJAKA (ha, haka?), i to si sad sama potvrdila ovim textom.. i te osobe, pa i ti, koje ne znaju nista od tih stvari koristiti su kupili iphone samo radi nekog kur*enja i sl... xD ali razumijem ja tebe.. :)))

danas ako nemas ipod ili neki Apple-ov proizvod jednostavno NISI COOL!! (ali ovo je manje vise ne povezano sa temom)

ja licno, placam za applikacije, jedini razlog sto sam ga jailbreak jest radi winterboard-a i konkretno 2 aplikacije (jer nisam htio platiti) a ostale aplikacije kupujem pasha moj!!

uglavnom uzivajte, budite COOL i mojne mi zamjeriti ovo je ipak forum :)))
mehmedbey

#438 Re: iPhone - All about

Post by mehmedbey »

A nafuranih ljudi, Boze sacuvaj! Cura podijeli svoja iskustva sa uredjajem koji je kupila, a vi se ponasate kao da vam je opsovala majku. Isto neka sekta. Sto je ovo ovako karakteristicno za kupce Apple-ovih proizvoda? Odakle ta arogancija?
hamche

#439 Re: iPhone - All about

Post by hamche »

ja se izvinjavam zbog krsenje pravila... i pozz vas sve i sretno svima.. ja se brisem sa ovog foruma..
bug oprosti ako sam te uvredio ili bilo koga..

caos
Šeha

#440 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

mehmedbey wrote:A nafuranih ljudi, Boze sacuvaj! Cura podijeli svoja iskustva sa uredjajem koji je kupila, a vi se ponasate kao da vam je opsovala majku. Isto neka sekta. Sto je ovo ovako karakteristicno za kupce Apple-ovih proizvoda? Odakle ta arogancija?
O kome konkretno govoris? Ja ne vidih da ju je neko bas napadao. (A i ko bi se usudio :))
bug

#441 Re: iPhone - All about

Post by bug »

ups :oops: :D
mehmedbey wrote:A nafuranih ljudi, Boze sacuvaj! Cura podijeli svoja iskustva sa uredjajem koji je kupila, a vi se ponasate kao da vam je opsovala majku. Isto neka sekta. Sto je ovo ovako karakteristicno za kupce Apple-ovih proizvoda? Odakle ta arogancija?
ma ne krivim ga :D znam da je tesko prihvatiti da ono sto je tebi ideal :D neko drugi smatra manje savrsenim, jos gore... punim fula

nisam htjela uvrijediti nikoga... lijep je, sminka, dobra ideja :D ali nefunkcionalan

apsolutno vrijedan para koliko vrijedi u ameriKi :D ali ovdje je precijenjen
bug

#442 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Šeha wrote:O kome konkretno govoris? Ja ne vidih da ju je neko bas napadao. (A i ko bi se usudio :))
:evil: :D
bug

#443 Re: iPhone - All about

Post by bug »

ostro i na prvu wrote:gdje si recenzijo moja :D
ja reko' ti ces me banovat :D :D
bug

#444 Re: iPhone - All about

Post by bug »

ostro i na prvu wrote:
bug wrote:ja reko' ti ces me banovat :D :D
ako pocnes pisat sta ruzno o Win 7 budi sigurna :D
e taj film neces gledat! :thumbup: :D :D
adi81

#445 Re: iPhone - All about

Post by adi81 »

pozdrav ljudi... Sa iphonom imam problem taj sto itunes ga prpozna i radi dobro isprebacivao sam se muzike aplikacija itd...ALIII komjuter ga takode prepozna ali kada otvorim iphone sadrzaj nista jednstavno ga nema. unaprijed hvala za smjernice pozdrav
Qler

#446 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

bug wrote:
ostro i na prvu wrote:
bug wrote:ja reko' ti ces me banovat :D :D
ako pocnes pisat sta ruzno o Win 7 budi sigurna :D
e taj film neces gledat! :thumbup: :D :D
vidim ja po ovoj temi da je bug jedna realna, samosvjesna osoba koju je neko, ni krivu ni duznu, da prostite, napenalio da kupi iPhone :D

Bug, u inat ovim jabucarima :) kupi google android :D
bug

#447 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Qler wrote:vidim ja po ovoj temi da je bug jedna realna, samosvjesna osoba koju je neko, ni krivu ni duznu, da prostite, napenalio da kupi iPhone :D

Bug, u inat ovim jabucarima :) kupi google android :D
a ne :oops: poslije ovog bug vise nikad nece pare ostavit nikome ko nema dugogodisnje iskustvo :D u proizvodnji mobitela :D
Qler

#448 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

znaci Nokia :) ja jedino njima i vjerujem :) ovo je sve talasika :)
bug

#449 Re: iPhone - All about

Post by bug »

Qler wrote:znaci Nokia :) ja jedino njima i vjerujem :) ovo je sve talasika :)
mislim da se cijeli svijet :D urotio protiv mene :oops: :D :D
http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /100204040
bug

#450 Re: iPhone - All about

Post by bug »

moderator wrote:Adi,
iPhone nije kao obicni telefoni gdje mozes da ga prikopcas na kompjuter i onda cackas kao USB stick. Jedino sto mozes otvoriti tako jeste album kamere. Sadrzaje i sve ostalo mozes prebacivati preko iTunes ili drugih programa za iPhone.
iPhone se ne koristi, iPhone se voli :)

Bug, izvini koji su konkretni problemi koje imas sa svojim iPhoneom? Treba vremena da se covjek navikne na touch i qwerty tastaturu i cinjenicu da reaguje na toplotu prsta a ne reaguje na olovke i ostala pomagala.
ma nije problem tastatura, generalno mi se ne svidjaju te tastature, ali u tom sam smislu znala sta kupujem :D vec sam se navikla

nemam ja nikakvih problema :D dovela sam ga u red, krekovala :D i instalirala sve sto mi treba, za svaki cu problem :D ja naci rjesenje, al' nije uredu da se moram sluziti prevarama i trikovima :D da bih napravila telefon od njega...
nije uredu zabraniti bluetooth file transfer zato sto ce na taj nacin ljudi razmjenjivati muziku sa iPoda i time kao siriti pirateriju...ili, ovo sa Ipad-om... kao posvadjali se oni nesto sa Adobeom i zabranili flash, ne mozes i nikada neces imati podrsku za flash na svom laptopu ..ili konektori umjesto standardnih USBova, kao moram kupiti adapter da zakacim usb .. generalno, ta politika da se svijet prilagodjava njima a ne oni svijetu dovest ce ih tamo gdje su bili '97. kad ih je microsoft pogurao sa $150 miliona da ne bi izgubili konkurenciju...
Post Reply