Masinski fakultet Sarajevo?
-
MAN-lion's coach
#426 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
.....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:32, edited 1 time in total.
-
idrizinho
#427 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
dosao sam do nekih informacija kako nece biti vise parcijalnih rokova na mef-u u narednoj godini, eh sada koliko je to istina...znal neko vise informacija u vezi toga ??
- nellington
#428 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Čisto sumnjam, pa svaki bolonjski ispit je parcijalanidrizinho wrote:dosao sam do nekih informacija kako nece biti vise parcijalnih rokova na mef-u u narednoj godini, eh sada koliko je to istina...znal neko vise informacija u vezi toga ??
-
MAN-lion's coach
#429 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
idrizinho wrote:dosao sam do nekih informacija kako nece biti vise parcijalnih rokova na mef-u u narednoj godini, eh sada koliko je to istina...znal neko vise informacija u vezi toga ??
Mašinstvo bez parcijale...ahahhaha....
Ionako ih fali koliko je prenatrpan program.Umjesto ove dvije +završni i popravni....mogao bi još jedan-dva roka ovisno od kredita po predmetu.
-
idrizinho
#430 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
na stranici mef-a je postavljen kalendar za narednu godinu i nigdje nema parcijala, a ima neka dopunska nastava...nesto sam skeptican sto bi rekao nas ass. Vaha !!!MAN-lion's coach wrote:idrizinho wrote:dosao sam do nekih informacija kako nece biti vise parcijalnih rokova na mef-u u narednoj godini, eh sada koliko je to istina...znal neko vise informacija u vezi toga ??
Mašinstvo bez parcijale...ahahhaha....
Ionako ih fali koliko je prenatrpan program.Umjesto ove dvije +završni i popravni....mogao bi još jedan-dva roka ovisno od kredita po predmetu.
-
MAN-lion's coach
#431 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
.......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:38, edited 1 time in total.
- pezzar
#432 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Eh eto vidimo se za par dana, u mom posljednjem semestru na ovom fucksu. 
-
_emma_
#433 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Pozz za sve , imam jedno pitanje
Namjeravam upisati masinski fakultet, sto se tice matematike , u srednjoj skoli smo imali profesoricu koja nikad nista nije znala da objasniti , radila je zadatke sama za sebe , a kad je ispitivala stroga je bila , tako da je cijeli razred imao 2 , i znanje iz matematike je poprilicno lose, ali bas mi je zelja da upisem masinski , valjda ce se to moci nadoknaditi , samo me strah prijemnog , je li puno tezak ? I kakva je matematika tokom fakulteta ? Hvala unaprijed 
-
MAN-lion's coach
#434 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:38, edited 1 time in total.
-
_emma_
#435 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Idem u gimnaziju, ali bukvalno nisam nisam naucila od te profesorice , tako da me strah sto se prijemnog tice :/
-
MAN-lion's coach
#436 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Pa ne znam,načelno su bolji iz Gimnazija ko dolazi,ali ako imaš želju i volju ne bi bio problem.
Inače ima pripremna nastava iz elementarne matematike za prijemni ispit,ne bi bilo loše da ideš na nju.
To fax izbaci kad dođe vakat polaganju (tj.ranije) uglavnom se pređe ono šta će biti na prijemnom.
Ja iskreno ne znam šta dolazi,jer prijemni nisam polagala.I znam da sa prosjekom 4 se može upisati bez prijemnog (prosjek za sve 4 godine srednje škole).
Inače ima pripremna nastava iz elementarne matematike za prijemni ispit,ne bi bilo loše da ideš na nju.
To fax izbaci kad dođe vakat polaganju (tj.ranije) uglavnom se pređe ono šta će biti na prijemnom.
Ja iskreno ne znam šta dolazi,jer prijemni nisam polagala.I znam da sa prosjekom 4 se može upisati bez prijemnog (prosjek za sve 4 godine srednje škole).
- pezzar
#437 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Samo mala korekcija, od prosle godine je uvedeno da se bez prijemnog ispita moze upisati kandidat sa ukupnim zbirom ocjena iz matematike 18 (valjda zbog velikog broja kandidata, kako ce biti ove godine na upisu ne znamMAN-lion's coach wrote:Pa ne znam,načelno su bolji iz Gimnazija ko dolazi,ali ako imaš želju i volju ne bi bio problem.
A i da dam svoj odgovor za postavljaca pitanja. Slobodno upisi, matematika jeste malo teza, ali nista sto se ne moze savladati.
-
MAN-lion's coach
#438 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:39, edited 1 time in total.
-
atel
#439 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Moj savjet je da obavezno nastavis masinstvo ili elektrotehniku. Nema veze sto je tesko, strpi se i skoncentrisi se, to je samo par godina tvog zivota, a poslije ces imati svoj mir i dinar. Vjezbaj mematiku, trazi, ganjaj, vjezbaj...
U svijetu manjak je masinaca , i ako si dobar i pokazes se, bit ces TITO.
Uci i samo uci, zavrsi to sa pozitivnoscu, jer sa tom Diplomom mozes bilo gdje raditi.
Naprijed
Uci i samo uci, zavrsi to sa pozitivnoscu, jer sa tom Diplomom mozes bilo gdje raditi.
Naprijed
-
MAN-lion's coach
#440 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
_emma_ wrote:Pozz za sve , imam jedno pitanjeNamjeravam upisati masinski fakultet, sto se tice matematike , u srednjoj skoli smo imali profesoricu koja nikad nista nije znala da objasniti , radila je zadatke sama za sebe , a kad je ispitivala stroga je bila , tako da je cijeli razred imao 2 , i znanje iz matematike je poprilicno lose, ali bas mi je zelja da upisem masinski , valjda ce se to moci nadoknaditi , samo me strah prijemnog , je li puno tezak ? I kakva je matematika tokom fakulteta ? Hvala unaprijed
Izvini jel ti namjeravaš pravo ili mašinstvo?
To su dva totalno druga svijeta,i usput na pravu se mora učiti isto ko i na mašinstvu.
-
L@BuD
#441 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
koja šupljaatel wrote:Moj savjet je da obavezno nastavis masinstvo ili elektrotehniku. Nema veze sto je tesko, strpi se i skoncentrisi se, to je samo par godina tvog zivota, a poslije ces imati svoj mir i dinar. Vjezbaj mematiku, trazi, ganjaj, vjezbaj...
Naprijed
-
zergtales
#442 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
poz svima
Zanima me informacija u vezi ispita u mjesecu julu..tj. da li se popravni ispiti predmeta iz II semestra odrzavaju u julu?
otprilike datum..ako neko zna
unaprijed zahvalan
Zanima me informacija u vezi ispita u mjesecu julu..tj. da li se popravni ispiti predmeta iz II semestra odrzavaju u julu?
otprilike datum..ako neko zna
unaprijed zahvalan
-
MAN-lion's coach
#443 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Otprilike ćeš pogledati na oglasnoj ploči.
-
zergtales
#444 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
normalno da ce biti na oglasnoj ploci al tek u mjesecu julu, eventualno krajem junaMAN-lion's coach wrote:Otprilike ćeš pogledati na oglasnoj ploči.
treba mi sad informacija
-
MAN-lion's coach
#445 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
....
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:39, edited 1 time in total.
- ismar92
#446 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Jedno kratko pitanje.
Koji je priznatiji fakultet, Mašinski fakultet u Sarajevu, ili u Zenici ? i zašto ??
Koji je priznatiji fakultet, Mašinski fakultet u Sarajevu, ili u Zenici ? i zašto ??
- nellington
#447 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Sarajevo, tradicija i kvalitet. Kratka pitanja, kratki odgovori.ismar92 wrote:Jedno kratko pitanje.
- ismar92
#448 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Kad već spominješ kvalitet, Mašinski fakultet u Zenici je uložio mnogo novca što se tiče opreme. Počevši od šta ja znam mjernih uređaja koji mjere hiljadite dijelove, koji se primjenjuju za mjerenje nekih vrsta oružja, ne mogu se tačno sjetiti. Pa CNC mašine, nove? itd..nellington wrote:Sarajevo, tradicija i kvalitet. Kratka pitanja, kratki odgovori.ismar92 wrote:Jedno kratko pitanje.
I ja smatram da je u Sarajevu priznatiji, kao što kažeš tradicija, i što je mnogo stariji....
Ali ipak volim da odgovorim nekome kad mi kaže u Zenici je priznatiji
- nellington
#449 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Svaki pripadnost romske populacije svog konja hvali, da se razumijemo 
- ismar92
#450 Re: Masinski fakultet Sarajevo?
Pa da, ali opet ja sebe pitam zašto.. Postoji neka tradicija možda. Al šta ako ja stim ne mogu mnogo postići ? Ako ja ne mogu imati neku osnovnu praxu, primjera.. Vidjeti novu CNC mašinu vrijednu stotinama hiljada eura, itd.. Vidjeti svoj rad napravljen na CNC mašini, šta ja znam lupam.. praviti 3D objekte pomoću nekih laserskih uređaja??? Što bi mi možda bio kasnije posao ??nellington wrote:Svaki pripadnost romske populacije svog konja hvali, da se razumijemo