Pa ako nisu zrele zašto tinejđeri širom svijeta ponaročito u " demokratskom" (zapadnom) dijelu svijeta stupaju u odnose u tim godinam?EdgeLoop wrote:Izvini , ali ne možeš me ubijediti da je djevojčica od 9 ili 12 godina zrela za sexualne odnose. Kulturološki relativizam ne može opravdati postupke čovjeka koji bi trebao biti božiji poslanik.beautyfool wrote:Podsjecanja radi molila bih vas da istrazite malo ovo nase lijepo balkansko podrucije pa tek onda da donosite zakljucke o udaji curica od 12god i nadalje, jer i na ovom divnom balkanu i u ovom vaktu to se isto desava a da naglasim dosta njih se udaje svojom voljom iz prostog razloga jer su odgojena na taj nacin i one sebe licno smatraju spremnim za brak u tim godinama dok neke cure na ovim prostorima nisu spremne cak ni sa 32 god za brak jer ih roditelji i okolina tako odgaja al eto ja napomenuh ovo da nebi bilo da se samo u Pakistanu mladi udaju i zene vec i u nekim malim gradicima i selima na balkanu to je jos uvijek zastupljeno.
A sto se tice Poslanikove najmladje zene, Aisha r.a. je osoba koja je ostavila jako puno hadisa iza Poslanika s.a.v.s. da je bila neka stara zena tesko da bi upamtila sve sto je Poslanik radio i rekao a ovako je bila od velike koristi ljudima jer je prenijela ono sto je naucila i ono kako se je ponasao i sta je radio Poslanik s.a.v.s u odredjenim trenutcima sto je bilo od velikog znacaja za Islam.
Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
- _aja_
#426 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
- sistem
#427 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
prosjecna dob stupanja u prvi seksualni odnos u tom zapadnom svijetu je 17.5 godina_aja_ wrote: Pa ako nisu zrele zašto tinejđeri širom svijeta ponaročito u " demokratskom" (zapadnom) dijelu svijeta stupaju u odnose u tim godinam?
(i ovi od 9 do 12 nisu tinejđeri
- madner
#428 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Bitna je i razlika u godinama.
- Ateista
#429 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Sad, to sto si prezadovoljan ne bih komentarisao, to je vec druga tema, sve je to relativno.BHF_Manijak wrote:Ateista,evo ja bez sexa a prezadovoljan drug,stanje duse mi fantasticno,namaz me tako opsuti je to jedna ljepota...dakle moze se i bez sexa i nije pod moranjem da ako se ne sexas da si automatski i nezadovoljan,sta hocu reci,da se ipak moze kontrolisati taj sexualni nagon i da se bez toga moze kad se hoce,tj do braka se mozes strpiti jer nije uslov srece i zadovoljstva kako rekoh...naravno da taj potpis ne mijenja puno,ali ipak mijenja,recimo onda imas voju zakonitu suprugu,dok u vezi nisi bas vezan 100%,moze puci sad pa sad,pa onda novi sex partner se nadje i tako u krug,a ovako nadjes smiraj kod jedne zene,naravno moze doci do razvoda braka,nije to iskljuceno,ali islam radi dosta na ocuvanju brakova kako smo to vec ranije izdiskutovali....
To sto kazes da ako nisi u braku da onda nisi vezan 100%, to nije tacno, to samo znaci da te vezu prave stvari (ako te vezu), a u braku si zakonski vezan, sto ne garantuje pravu vezanost i pravu ljubav, cesto ljudi ostaju u braku samo zato sto su vjencani a vise se i ne vole, a to nije u redu, veza/brak treba da postoji ako jos vijek postoji nesto izmedju te dvije osobe, ne zato sto ti zakon to nalaze.
Sa druge strane, sta fali ponekad sexu bez obaveze? Sigurno nije kao u stalnoj vezi, ali nema nista ni u tome lose.
- bez_ideje
#430 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Cnjenica je da djeca u juznijim krajevima ranije dosezu polnu zrelost.....a opet u Brazilu(gdje je to najizrazenije) nesto ne vidim te udaje u 9 ..10 god....
Elem,i da se moglo opravdat kulturoloskim prilikama toga doba...bilo bi u slucaju da se 9-zogodisnja curica uda za 14-togodisnjeg djecaka! Taman ih eto,polno zrelih za zenidbe
Svaka udaja tako mladih curica za starce je nista drugo do perverzija! A i dan danas je to cest slucaj :smajlikojipovraca:
Elem,i da se moglo opravdat kulturoloskim prilikama toga doba...bilo bi u slucaju da se 9-zogodisnja curica uda za 14-togodisnjeg djecaka! Taman ih eto,polno zrelih za zenidbe
Svaka udaja tako mladih curica za starce je nista drugo do perverzija! A i dan danas je to cest slucaj :smajlikojipovraca:
- mali Ninja
#431 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
neprilagodjena wrote:Meni nije normalnoda li je bilo normalno zeniti djecu zenskog pola sa osobama starijim od njih 20 godina,![]()
a pogotovo osobe koje ovo odobravaju
![]()
ne razumijem zasto ovdje ljudi vežu brak, spolne odnose i strast u jedan snop
Poslanik s.a.v.s. je dao dvije kčerke jednom čovjeku, to bi ovdje odmah rekli ohohoh vidi razvrata, pa on ima odnose sa dvije sestre isl ...
mislim da jos uvijek ne znate da postoje situacije gdje je to odobreno čak šta više i poželjno, ali nejse da ne ispravljam sad krivu Drinu
- arzuhal
#432 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Selammali Ninja wrote:neprilagodjena wrote:Meni nije normalnoda li je bilo normalno zeniti djecu zenskog pola sa osobama starijim od njih 20 godina,![]()
a pogotovo osobe koje ovo odobravaju
![]()
ne razumijem zasto ovdje ljudi vežu brak, spolne odnose i strast u jedan snop
Poslanik s.a.v.s. je dao dvije kčerke jednom čovjeku, to bi ovdje odmah rekli ohohoh vidi razvrata, pa on ima odnose sa dvije sestre isl ...
mislim da jos uvijek ne znate da postoje situacije gdje je to odobreno čak šta više i poželjno, ali nejse da ne ispravljam sad krivu Drinu
Pod ovim podvučenim ako misliš na udaju dviju svojih kćeri za hazreti Osmana, radijallahu anhu, onda moraš biti jasan do kraja: prvo se jedna udala za njega, pa je umrla od neke bolesti. Potom je Poslanik, alejhi-selam, vidjevši tugu Osmanovu, dao da se i druga kći uda za Osmana ibn Affana. Dakle, nije odjednom bio oženjen dvjema sestrama. Šta znam šta će neko skontat...
- beautyfool
#433 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
@EdgeLoop_aja_ wrote:Pa ako nisu zrele zašto tinejđeri širom svijeta ponaročito u " demokratskom" (zapadnom) dijelu svijeta stupaju u odnose u tim godinam?EdgeLoop wrote:Izvini , ali ne možeš me ubijediti da je djevojčica od 9 ili 12 godina zrela za sexualne odnose. Kulturološki relativizam ne može opravdati postupke čovjeka koji bi trebao biti božiji poslanik.beautyfool wrote:Podsjecanja radi molila bih vas da istrazite malo ovo nase lijepo balkansko podrucije pa tek onda da donosite zakljucke o udaji curica od 12god i nadalje, jer i na ovom divnom balkanu i u ovom vaktu to se isto desava a da naglasim dosta njih se udaje svojom voljom iz prostog razloga jer su odgojena na taj nacin i one sebe licno smatraju spremnim za brak u tim godinama dok neke cure na ovim prostorima nisu spremne cak ni sa 32 god za brak jer ih roditelji i okolina tako odgaja al eto ja napomenuh ovo da nebi bilo da se samo u Pakistanu mladi udaju i zene vec i u nekim malim gradicima i selima na balkanu to je jos uvijek zastupljeno.
A sto se tice Poslanikove najmladje zene, Aisha r.a. je osoba koja je ostavila jako puno hadisa iza Poslanika s.a.v.s. da je bila neka stara zena tesko da bi upamtila sve sto je Poslanik radio i rekao a ovako je bila od velike koristi ljudima jer je prenijela ono sto je naucila i ono kako se je ponasao i sta je radio Poslanik s.a.v.s u odredjenim trenutcima sto je bilo od velikog znacaja za Islam.
...ali Izvini molim te ni ti mene ne mozes ubjediti da je osoba od 9 god stupila u sexualne odnose samim vjencanjem s nekim, otkud to da se moraju imati odnosi automatski nakon sklapanja braka ? Postoji dosta brakova koji se ne svode samo na ispoljavanju seksualnih zadovoljstava i kojima nije prioritet da sto prije to "odrade", sto se poslanika tice, poslanik je bio u poodmaklim godinama i nije bio uskracen za seksualna zadovoljstva, imao je vise zena a i ako malo istrazis historiju Poslanikovih brakova vidjet ces i razlog zasto je on imao toliko zena i da nakon Hatidze svi oni brakovi su bili sklapani zbog odredjenih razloga koji nisu imali u sebi nikakvih seksualnih motiva. Jos nesto da napomenem da u to vrijeme pa cak i sad ima dosta zena koje finansiski i na sve druge nacine zavise o muskarcima, tako da je Poslanik i na te nacine pokusavao da zastiti i da se brine kako o ugledu tih zena tako i o njihovim finansiskim i ostalim potrebama, uglavnom da bi donosio bilo kakav zakljucak o najboljem i najodabranijem covjeku svih svijetova savjetujem ti da malo procitas o njegovoj historiji i da ako ti ima nekih nejasnoca da pitas nekog ucenijeg od sebe u toj oblasti...
BTW ja uopste ne znam zasto je ova tema jos aktivna kad je postavljac teme davno dobio odgovore na svoja pitanja
- Ateista
#434 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Vjeruj mi, dokazano je da je moguc.mirslav wrote:Sex prije braka nije moguć.
Naime brak je spajanje dvije osobe kroz sex. Potpis u opštini je pitanje ugovora o materijalnim stvarima a o vjenčanju crkvi govori sama riječ vjenčanje.
Vjenčanje simbolički predstavlja pobjedu mladih koji ulaze u zajednicu. Stavljaju im se pobjednički vjenci na glavu (krune) jer su savladali sebe i sačuvali čistoću, mislim na duševnu čistoću (djeca je imaju). Kroz čin vjenčanja Bog blagosilja buduću vezu da bude čista uvezana ljubavlju. Čovjek se vremenom udaljavao od Boga i pokušavao je da pronađe zamjenu za ljubav.
Ja se nadam da nisi ozbiljan.
- Ateista
#435 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ja samo ne kontam kakve veze ima djevojcica od 9 godina sa temom?
Moje misljenje je da godine ne moraju znaciti, da se moze desiti da neko bude polno zreo i ranije, neko kasnije, neko nikad
, to moze zavisiti od kulture, klime, od svacega, kako god to je bilo drugo vrijeme, vise od hiljadu godina ranije, tesko je suditi prema danasnjim normama (isto kao i prihvatati norme iz knjige stare vise od hiljadu godina).
Opet, i meni se cini da je 9 godina prerano u svakom slucaju, ali mislim da to nije ni bitno i da nema nikakve veze sa tim zasto religija zabranjuje sex prije braka, osim sto ispada da je u redu imati sex sa djevojcicom od 9 godina i ako si 4x stariji od nje ako je ozenis, a nije u redu imati sex sa nekim ko je tvojih godina ako se niste vjencali.
Moje misljenje je da godine ne moraju znaciti, da se moze desiti da neko bude polno zreo i ranije, neko kasnije, neko nikad
Opet, i meni se cini da je 9 godina prerano u svakom slucaju, ali mislim da to nije ni bitno i da nema nikakve veze sa tim zasto religija zabranjuje sex prije braka, osim sto ispada da je u redu imati sex sa djevojcicom od 9 godina i ako si 4x stariji od nje ako je ozenis, a nije u redu imati sex sa nekim ko je tvojih godina ako se niste vjencali.
- sistem
#436 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
ne samo da nije u redu, vec je i nemoguce!Ateista wrote:a nije u redu imati sex sa nekim ko je tvojih godina ako se niste vjencali.
(vidi dva posta iznad
- neprilagodjena
#437 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Arzulah fala na pojasenjenu.
Gledam vjesti i govore kako je otac prodao svoju cerku (8 a 9 godina) covjeku izmedju 40 a 50 godina da bi obezbjedio svoju fam.
Majka se sa tim nije slozila i otisla je na sud,nazalost nije uspjela da razvede svoju cerku od tog covjeka.
Meni nije normalno da se i dan danas djevojcice (ma gdje zivjele i svejedno koliko brzo one tjelesno sazrijevale)prodaju/udaju za muskarce kojima je 40 a 50 godina (mozda i starije).
Samo zamislite kako bi vama bilo da je to vasa cerkica!Trebala bi da se igra i da ide u skolu i da ima bolju buducnost,
a ne da se udaje za nekog starkelju
koji ce preko nje da nareda brdo djece

Sama pomisao mi se gadi

Gledam vjesti i govore kako je otac prodao svoju cerku (8 a 9 godina) covjeku izmedju 40 a 50 godina da bi obezbjedio svoju fam.
Majka se sa tim nije slozila i otisla je na sud,nazalost nije uspjela da razvede svoju cerku od tog covjeka.
Meni nije normalno da se i dan danas djevojcice (ma gdje zivjele i svejedno koliko brzo one tjelesno sazrijevale)prodaju/udaju za muskarce kojima je 40 a 50 godina (mozda i starije).
Samo zamislite kako bi vama bilo da je to vasa cerkica!Trebala bi da se igra i da ide u skolu i da ima bolju buducnost,
a ne da se udaje za nekog starkelju
Sama pomisao mi se gadi
- Ateista
#438 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Fakat. Znaci ono sto ja radim je samo opticka varka, moja subjektivna stvarnost ili sta vec, mozda ni ja uopste ne postojim...sistem wrote:ne samo da nije u redu, vec je i nemoguce!Ateista wrote:a nije u redu imati sex sa nekim ko je tvojih godina ako se niste vjencali.
(vidi dva posta iznad![]()
)
- _aja_
#439 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Dobro si rekao prosječna, svi znamo šta je prosjek........ a koliko mi se čini da je on pao u posljednje vrijeme.sistem wrote:prosjecna dob stupanja u prvi seksualni odnos u tom zapadnom svijetu je 17.5 godina_aja_ wrote: Pa ako nisu zrele zašto tinejđeri širom svijeta ponaročito u " demokratskom" (zapadnom) dijelu svijeta stupaju u odnose u tim godinam?
Nešto baš i ne vidim da sam rekla da su ovo tinejđeri, a svakako je između 12 i 13 je jedna velika godina....(i ovi od 9 do 12 nisu tinejđeri)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#440 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
a ko je rekao da je bilo seksualnog odnosa? udaja nije značila automaski i seksualne odnose.EdgeLoop wrote: Izvini , ali ne možeš me ubijediti da je djevojčica od 9 ili 12 godina zrela za sexualne odnose. Kulturološki relativizam ne može opravdati postupke čovjeka koji bi trebao biti božiji poslanik.
- Ateista
#441 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
A sta su radili u braku, igrali se sa igrackama? Mozda, samo sa kojim?Chmoljo wrote:a ko je rekao da je bilo seksualnog odnosa? udaja nije značila automaski i seksualne odnose.EdgeLoop wrote: Izvini , ali ne možeš me ubijediti da je djevojčica od 9 ili 12 godina zrela za sexualne odnose. Kulturološki relativizam ne može opravdati postupke čovjeka koji bi trebao biti božiji poslanik.
- mirslav
#442 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ti si ateisto poligamista a da i ne znaš za to. Nemoj sad da se opravdavaš da ti je kriva crkva što su ti brakovi tj. vođenje ljubavi izgubili smisao.Ateista wrote:Fakat. Znaci ono sto ja radim je samo opticka varka, moja subjektivna stvarnost ili sta vec, mozda ni ja uopste ne postojim...sistem wrote:ne samo da nije u redu, vec je i nemoguce!Ateista wrote:a nije u redu imati sex sa nekim ko je tvojih godina ako se niste vjencali.
(vidi dva posta iznad![]()
)
![]()
![]()
- BHF_Manijak
#443 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Ovdje il neki ne citaju il NE ZELE da citaju?!?!?!?!?!to je tad u to vrijeme NORMLANO bilo,heeeeey citate li vi uopste?!ponovio sam i napisat cu opet,NAJVECI i NAJZESCI neprijatelji Muhammeda a.s,za koje ste vi(ateista,Optimus itd itd)male mace,koji su mu smjestali raznorazne spletke,pripisaivali da je lud,neuracunljiv,poludjeli pjesnik,nisu mu nabacivali to na nos sto je se ozenio Aisom od 9 godina a vi se nasli kao moralisti i pametni da to prigovorite,de skontajte se malo ba...a Poslanik je prije same Aise imao zena,iskusio je sexualni odnos i garant mu nije bilo do toga pored ostalih zena do toga da se ozeni jednom CURICOM da bi eto svoje strasti zadovoljio,taj isti brak je bio vise odgojnog karaktera,neko ko ce ostati njegov nepisani nasljednik,prenositi tradiciju i ostati kao uputa drugim zenama,a ne zato sto je "perverzni starac zeljan one stvari"
Najplemenitije bice koje je krocilo zemljom,covjek bez mrlje u svojoj biografiji,kojeg su el-emin zvali (iskreni),koji garant nije trebao curicu od 9 godina da svoju strast zadovolji jer nije to cilj zenidbe bio,nije pokvarenjak kako ga mnogi zele ocjeniti...a cuj jso uz to pitanja ateiste,sta su radili u braku,igrali se igrackama,pa jarane da ja tebe pitam,jel se tebi samo brak zasniva na je..cini?!ako jest tako onda cu pocet sumnjati da imas animalne nagone u sebi koje ocigledno ne mozes kontrolisati i kako ti je ustvari sex na pameti...
da ponovim jos jednom,velika razlika u godinama,je tad normalna pojava bila,pa mislim da je i danas u S Arabiji,tako da vasi postovi garant nece promjeniti kulutur jednog naroda,ma koliko to perverzno u vasim ocima bilo,i eni je perverzno mnogo stosta i bolesno i naopako ali ko me pita...gdje ces perverznije od cinjenice da se legalziuje pederluk?!to vam je kao normlano a ovo bolesno ili Moore i Kutcher brak je takodjer normlan iako je 17 godina razlike medju njima,ali to je moderno,to je hollywood a ono je zaostalo i konzervativno,mojne mi ba te politke!!
Najplemenitije bice koje je krocilo zemljom,covjek bez mrlje u svojoj biografiji,kojeg su el-emin zvali (iskreni),koji garant nije trebao curicu od 9 godina da svoju strast zadovolji jer nije to cilj zenidbe bio,nije pokvarenjak kako ga mnogi zele ocjeniti...a cuj jso uz to pitanja ateiste,sta su radili u braku,igrali se igrackama,pa jarane da ja tebe pitam,jel se tebi samo brak zasniva na je..cini?!ako jest tako onda cu pocet sumnjati da imas animalne nagone u sebi koje ocigledno ne mozes kontrolisati i kako ti je ustvari sex na pameti...
da ponovim jos jednom,velika razlika u godinama,je tad normalna pojava bila,pa mislim da je i danas u S Arabiji,tako da vasi postovi garant nece promjeniti kulutur jednog naroda,ma koliko to perverzno u vasim ocima bilo,i eni je perverzno mnogo stosta i bolesno i naopako ali ko me pita...gdje ces perverznije od cinjenice da se legalziuje pederluk?!to vam je kao normlano a ovo bolesno ili Moore i Kutcher brak je takodjer normlan iako je 17 godina razlike medju njima,ali to je moderno,to je hollywood a ono je zaostalo i konzervativno,mojne mi ba te politke!!
- bez_ideje
#444 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Jest jest Ateisto,ne vadi se na crkvu
poligamisto jedan
(oplakah)
poligamisto jedan
(oplakah)
- bez_ideje
#445 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
Jel ovo ovom Manijaku......perverzniji pederluk( dobrovoljni cin dva odrasla bica ) od pedeofilije (iskoristavanje djeteta za bludne radnje)

- sistem
#446 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
vec sam to pisao - mogao ju je posvojiti, ako je ta veza imala odgojnu svrhu. mada je 40 godina velika razlika i izmedju oca i kcerke.BHF_Manijak wrote:Ovdje il neki ne citaju il NE ZELE da citaju?!?!?!?!?!to je tad u to vrijeme NORMLANO bilo,heeeeey citate li vi uopste?!ponovio sam i napisat cu opet,NAJVECI i NAJZESCI neprijatelji Muhammeda a.s,za koje ste vi(ateista,Optimus itd itd)male mace,koji su mu smjestali raznorazne spletke,pripisaivali da je lud,neuracunljiv,poludjeli pjesnik,nisu mu nabacivali to na nos sto je se ozenio Aisom od 9 godina a vi se nasli kao moralisti i pametni da to prigovorite,de skontajte se malo ba...a Poslanik je prije same Aise imao zena,iskusio je sexualni odnos i garant mu nije bilo do toga pored ostalih zena do toga da se ozeni jednom CURICOM da bi eto svoje strasti zadovoljio,taj isti brak je bio vise odgojnog karaktera,neko ko ce ostati njegov nepisani nasljednik,prenositi tradiciju i ostati kao uputa drugim zenama,a ne zato sto je "perverzni starac zeljan one stvari"![]()
![]()
Najplemenitije bice koje je krocilo zemljom,covjek bez mrlje u svojoj biografiji,kojeg su el-emin zvali (iskreni),koji garant nije trebao curicu od 9 godina da svoju strast zadovolji jer nije to cilj zenidbe bio,nije pokvarenjak kako ga mnogi zele ocjeniti...a cuj jso uz to pitanja ateiste,sta su radili u braku,igrali se igrackama,pa jarane da ja tebe pitam,jel se tebi samo brak zasniva na je..cini?!ako jest tako onda cu pocet sumnjati da imas animalne nagone u sebi koje ocigledno ne mozes kontrolisati i kako ti je ustvari sex na pameti...![]()
![]()
a za kutchera se ne brini, nije ga mama zarucila za demi, dok se on igrao sa pleymobilom. vec velik momak, svoj covjek, radi sta hoce.
- Optimus Prime
#447 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
To sve samo pokazuje koliko je islamski moral u biti nemoralan, sa stanovista modernog covjeka. Sta drugo i ocekivati od arhaicnih religija.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#448 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
to ti bio tamo pa vidio? opet napamet pričaš... što će reći da ti nije cilj saslušati i uvažiti, nego pobiti i nametnuti.Ateista wrote:A sta su radili u braku, igrali se sa igrackama? Mozda, samo sa kojim?Chmoljo wrote:a ko je rekao da je bilo seksualnog odnosa? udaja nije značila automaski i seksualne odnose.EdgeLoop wrote: Izvini , ali ne možeš me ubijediti da je djevojčica od 9 ili 12 godina zrela za sexualne odnose. Kulturološki relativizam ne može opravdati postupke čovjeka koji bi trebao biti božiji poslanik.
- BHF_Manijak
#449 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
DEFINITIVNO!!!Jer je prvo bolest,a ovo drugo bi bilo iskoristavanje da je neko drugi u pitanju,ali obzirom da je rijec o Bozijem poslaniku,za cijeg se zivota nesto i ne sjecam da je zabiljezeno "perverzija",onda ne mogu ni posumnjati u njegove namjere!!bez_ideje wrote:Jel ovo ovom Manijaku......perverzniji pederluk( dobrovoljni cin dva odrasla bica ) od pedeofilije (iskoristavanje djeteta za bludne radnje)![]()
![]()
a opet preskacete prvu recenicu,da je to tad NORMALNO bilo,ja cu to stalno ponavljati dok neki ne skontaju neke stvari,pokusavate da mijenajte kulturu koje je hiljadama godina prisutna...svasta....
@Optimus,to u biti pokazuje koliko ti je salter u glavi se malo pomakeo,sa stanovista modernog covjeka je mroalno i pederisanje i lezbijstvo jos legalizovano...to je kao ok?!a Poslanik Aisu garant ozenio da se zadovolji,kao nije imao sta drugo radit i nije bilo drugih zena
- Optimus Prime
#450 Re: Zasto religija zabranjuje sex prije braka i kontracepciju
To ni tada nije bilo normalno. Mozda opceprihvatljivije nego danas ali nikako normalno.BHF_Manijak wrote:DEFINITIVNO!!!Jer je prvo bolest,a ovo drugo bi bilo iskoristavanje da je neko drugi u pitanju,ali obzirom da je rijec o Bozijem poslaniku,za cijeg se zivota nesto i ne sjecam da je zabiljezeno "perverzija",onda ne mogu ni posumnjati u njegove namjere!!bez_ideje wrote:Jel ovo ovom Manijaku......perverzniji pederluk( dobrovoljni cin dva odrasla bica ) od pedeofilije (iskoristavanje djeteta za bludne radnje)![]()
![]()
a opet preskacete prvu recenicu,da je to tad NORMALNO bilo,ja cu to stalno ponavljati dok neki ne skontaju neke stvari,pokusavate da mijenajte kulturu koje je hiljadama godina prisutna...svasta....
Dakle kada 50godisnjak ima seksualne odnose sa djevojcicom koja jos nije u pubertetu,to je svakako jedan vid perverzije.