Da nije STRAJKfaruche wrote:i mostar svog konja za trku ima
haj dobro sto je u ovoj ulici zabrana od 8 do 23, haj dobro sto je glavna pjesacka zona i uvijek je puna turista jer je stari most 200 m daleko ali pajde su blokirale ulaz u ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, ministarstvo gospodarstva i zavod za zdravstveno osiguranje.
da bi usao u zgradu moras preko nekog zida preskociti ali i on je blokiran ovim autom iza fabije
mislim stvarno...
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ja1977
#426 Re: "Majstori" parkiranja
- Skyfox
#427 Re: "Majstori" parkiranja
Qler wrote:Jeste da smo malo otisli u off-topic, ali svakome je drago kad da policajcu "cvaju" da ga pusti, a kao eto smeta svima korupcija. To me nervira, ja ne dajem tj ne nudim mito, platio sam nedavno 100KM kazne i bez vozacke ostao, nisam ih ni ponudio. Ako ce me pustiti pustit ce me od sebe, a ako nece, ima fino uplatnica i plati. A svima je prva "Mozemo li se dogovoriti?".
-
riko-ga
#428 Re: "Majstori" parkiranja
Ni ja nikad nisam upitao "mozemo li se dogovoriti" ali sam karticu RVI-a tako namjestio u slajpeku da kada vadim vozacku i saobracajnu policajac je mora vidjeti.I onda cekam dali ce upitati jeli to tvoja RVI kartica ili nece.Dosta puta mi prodje a zadnji put je prosao i kod ovi na paciklu ja se javio na mobilni 50 metara ispred njega on zaustavio ja pokazo vozacku a ono RVI kartica ko slucajno na vrhu momak me pusti poslije uobicajenog jeli to tvoja kartica sta je bilo ...bla bla blaaaaaaa
A za parkiranje na trotuoru sam popusio 200 KM u tri dana jednom mi pauk odnio auto a drugi put nasao zakiceno za brisac i sta drugo vec plati i suti.......Sreca pa niko nije slikao sve mislim sad cu to naci na Sa-X hahahah
A za parkiranje na trotuoru sam popusio 200 KM u tri dana jednom mi pauk odnio auto a drugi put nasao zakiceno za brisac i sta drugo vec plati i suti.......Sreca pa niko nije slikao sve mislim sad cu to naci na Sa-X hahahah
- madnessa
#429 Re: "Majstori" parkiranja
e ovo ja zovem bezobrazlukom. da se razumijemo postujem tvoj status RVI-a, ali mislim da ti taj status ne daje pravo da ugrozavas druge ucesnike u saobracaju. samo zato sto si RVI i sto imas karticu na osnovu koje ti moze proci nepostivanje zakona i saobracajnih pravila ne mora znaciti da ih moras koristiti. zabrana koristenja mobitela za vrijeme voznje postoji, jer time ugrozavas druge ucesnike u saobracaju. cinjenica da si RVI te obavezuje da se ovih pravila jos cvrsce drzis, jer vjerovatno zbog svog fizickog stanja imas neke poteskoce koje te mogu uciniti manje koncentrisanim na voznju. vjerovatno po istom osnovu i na druge nacine ugrozavas sigurnost drugih ucesnika saobracaja samo zato sto ti se moze...riko-ga wrote:Ni ja nikad nisam upitao "mozemo li se dogovoriti" ali sam karticu RVI-a tako namjestio u slajpeku da kada vadim vozacku i saobracajnu policajac je mora vidjeti.I onda cekam dali ce upitati jeli to tvoja RVI kartica ili nece.Dosta puta mi prodje a zadnji put je prosao i kod ovi na paciklu ja se javio na mobilni 50 metara ispred njega on zaustavio ja pokazo vozacku a ono RVI kartica ko slucajno na vrhu momak me pusti poslije uobicajenog jeli to tvoja kartica sta je bilo ...bla bla blaaaaaaa
-
duboka_misao
#430 Re: "Majstori" parkiranja
otoka merkur prikaz gabarita golf vozila koji je van standarda, samim tim parkiranje je otezanno
-
skojotovski
#431 Re: "Majstori" parkiranja
riko-ga wrote:Ni ja nikad nisam upitao "mozemo li se dogovoriti" ali sam karticu RVI-a tako namjestio u slajpeku da kada vadim vozacku i saobracajnu policajac je mora vidjeti.I onda cekam dali ce upitati jeli to tvoja RVI kartica ili nece.Dosta puta mi prodje a zadnji put je prosao i kod ovi na paciklu ja se javio na mobilni 50 metara ispred njega on zaustavio ja pokazo vozacku a ono RVI kartica ko slucajno na vrhu momak me pusti poslije uobicajenog jeli to tvoja kartica sta je bilo ...bla bla blaaaaaaa
i tebi je to za hvalit se???? e, moj jado, kako bih ti ja kaznu spicio i za parkiranje i za koristenje kartice u te svrhe!
eto drzave i g.vana!
- atko
#432 Re: "Majstori" parkiranja
E isto tako kako ti posegnes za karticom jer ti je na dohvat ruke .. .tako i politicar potegne za lovom jer mu je nadhvat ruke ... i da si ti taj politicar isto bi tako posegno ... dakle isti ljudi ista govna ... samo se razlikuje ono sto je na dohvat rukeriko-ga wrote:Ni ja nikad nisam upitao "mozemo li se dogovoriti" ali sam karticu RVI-a tako namjestio u slajpeku da kada vadim vozacku i saobracajnu policajac je mora vidjeti.I onda cekam dali ce upitati jeli to tvoja RVI kartica ili nece.Dosta puta mi prodje a zadnji put je prosao i kod ovi na paciklu ja se javio na mobilni 50 metara ispred njega on zaustavio ja pokazo vozacku a ono RVI kartica ko slucajno na vrhu momak me pusti poslije uobicajenog jeli to tvoja kartica sta je bilo ...bla bla blaaaaaaa
Zato nemoj da se niko buni nista u ovoj drzavi ... taman nam je onako kakosm ozasluzili;)
Nikad to necu moci da svarim ... da ljudi koji su bili spremini da se odupru agresoru i ako treba plate zivotom za drzavu ... ti isti nemogu da se odupru papanluku i jos ga i sami upraznjavaju
Ti si bolan duzan kad vids mene da krsim bilo koji zakon u drzavi da izadjes i da me kao stariji naruzis ... a ne obratno ... ne radi se to tako pa da si 300% RVI
-
riko-ga
#433 Re: "Majstori" parkiranja
Uh sto me naruzise majko draga.Evo sad me lijepo stid.Gospodo jeste vi procitali pocetak mog posta.Gdje ja kazem da ja koristim karticu da neplatim kaznu.Kazem da sam je stavio tako da je na udarnom mjestu pa ako prodje prodje.......Da se razumijemo gospodo ja sam platio kaznu zato sto sam vozio 75km/h a ogranicenje bilo 60km/h i nisam potegao tu karticu RVI-a nisam je potegao kad sam pred opstinom N.Sarajevo ostavio auto na 2 min. i pauk ga pokupio iako je pored bilo jos 10-tak nepropisno parkirani.I nikad nepotegnem ili pitam policajca daj ba pusti me ja sam RVI nikad.Ja stoim u redu iako imam tu karticu i mogu preko reda nap. u posti,opstini itd.To sto mi policajac progleda kroz prste zbog toga je nesto drugo ali gori su oni sto daju cvaju za neki prekrsaj a ovdje se lafo ibrete kako to neko moze.
- madnessa
#434 Re: "Majstori" parkiranja
mene je prije otprilike mjesec dana zaustavio policajac na raskrsnici autoput-vogosca-semizovac i zamolila sam ga za trenutak da pronadjem dokumente u torbi. on mi je rekao da ne moram, da je uredu. fino sam ga zamolila da radi svoj posao, jer dok je mene zaustavio proslo je mnogo ljudi koje je mozda trebao zaustaviti, a takodjer nije siguran da uopste imam validne dokumente.
ispravno je zahtijevati od "cuvara reda" da rade svoj posao... svako dozvoljavanje da nam nase divljanje bilo u saobracaju ili u krsenju ostalih zakona prolazi je pogresno.
ispravno je zahtijevati od "cuvara reda" da rade svoj posao... svako dozvoljavanje da nam nase divljanje bilo u saobracaju ili u krsenju ostalih zakona prolazi je pogresno.
-
riko-ga
#435 Re: "Majstori" parkiranja
madnessa wrote:e ovo ja zovem bezobrazlukom. da se razumijemo postujem tvoj status RVI-a, ali mislim da ti taj status ne daje pravo da ugrozavas druge ucesnike u saobracaju. samo zato sto si RVI i sto imas karticu na osnovu koje ti moze proci nepostivanje zakona i saobracajnih pravila ne mora znaciti da ih moras koristiti. zabrana koristenja mobitela za vrijeme voznje postoji, jer time ugrozavas druge ucesnike u saobracaju. cinjenica da si RVI te obavezuje da se ovih pravila jos cvrsce drzis, jer vjerovatno zbog svog fizickog stanja imas neke poteskoce koje te mogu uciniti manje koncentrisanim na voznju. vjerovatno po istom osnovu i na druge nacine ugrozavas sigurnost drugih ucesnika saobracaja samo zato sto ti se moze...riko-ga wrote:Ni ja nikad nisam upitao "mozemo li se dogovoriti" ali sam karticu RVI-a tako namjestio u slajpeku da kada vadim vozacku i saobracajnu policajac je mora vidjeti.I onda cekam dali ce upitati jeli to tvoja RVI kartica ili nece.Dosta puta mi prodje a zadnji put je prosao i kod ovi na paciklu ja se javio na mobilni 50 metara ispred njega on zaustavio ja pokazo vozacku a ono RVI kartica ko slucajno na vrhu momak me pusti poslije uobicajenog jeli to tvoja kartica sta je bilo ...bla bla blaaaaaaa
Za tvoju informaciju do sada fB ni jednom nisam kucnuo nikog a vozim od 96 god.To sto ti mislis o RVI je tvoj problem ja je nezloupotrebljavam a to sto neki od policajaca menie propusti jer sam se javio na mobitel a vozio 30km/h je nesto sasvim drugo.Samo mi reci molim te da se nikad nisi javio na mobitel prilikom voznje i ja cu ce roknuti cekicem u celo.
-
ins
#436 Re: "Majstori" parkiranja
I ja da dodam: UdalO se za stranca iz OHR-a....arman1 wrote:OHR tablice, samo da dodam.Skyfox wrote:Slavni Mercator parking
seljak je seljak bez obzira koje su mu tablice na autu
-
Sounder
#437 Re: "Majstori" parkiranja
sta je to RVI kartica?
- Daphna
#438 Re: "Majstori" parkiranja
Kartica koju dobiješ kao ratni vojni invalid.Sounder wrote:sta je to RVI kartica?
- respo
#439 Re: "Majstori" parkiranja
pa eto sam kazes stavio sam karticu pa ako prodje da ne platim kaznu prodje ako ne prodje platimriko-ga wrote:Uh sto me naruzise majko draga.Evo sad me lijepo stid.Gospodo jeste vi procitali pocetak mog posta.Gdje ja kazem da ja koristim karticu da neplatim kaznu.Kazem da sam je stavio tako da je na udarnom mjestu pa ako prodje prodje.......Da se razumijemo gospodo ja sam platio kaznu zato sto sam vozio 75km/h a ogranicenje bilo 60km/h i nisam potegao tu karticu RVI-a nisam je potegao kad sam pred opstinom N.Sarajevo ostavio auto na 2 min. i pauk ga pokupio iako je pored bilo jos 10-tak nepropisno parkirani.I nikad nepotegnem ili pitam policajca daj ba pusti me ja sam RVI nikad.Ja stoim u redu iako imam tu karticu i mogu preko reda nap. u posti,opstini itd.To sto mi policajac progleda kroz prste zbog toga je nesto drugo ali gori su oni sto daju cvaju za neki prekrsaj a ovdje se lafo ibrete kako to neko moze.
nisi potegao za karticom kad je pauk dizao jer nisi bio tu da otvoris novcanik i da oni vide tu karticu
da si bio tu vjerujem da bi potegao pa prodje li prodje ako ne onda placaj
to sto ti policajac progleda kroz prste je zbog razloga te kartice
znaci isti slucaj kao sto bi meni progledao kad vidi cvaju u saobracajnoj
- Control panel
#440 Re: "Majstori" parkiranja
jao cime se ljudi koriste da bi nesto malo usicarili. karticom RVI da bi se parkirao gdje hoce kao ne moze do zgrade daleko toliki je invalid i slicno, pa da je toliki invalid kako moze onda auto voziti. po meni ako si u stanju da vozis auto i ima i ruke i noge kartica
karticom RVi da prodje da ne plati za svoj prekrsaj. karticom da ide preko reda da ne ceka, a pola njih ko od brda odvaljeni, ma fuj.
karticom RVi da prodje da ne plati za svoj prekrsaj. karticom da ide preko reda da ne ceka, a pola njih ko od brda odvaljeni, ma fuj.
- Maxwell2008
#441 Re: "Majstori" parkiranja
Eto citam da ga i Mehmed Sisic pogresno parkir(av)o, pa ga uhapsili.Control panel wrote:jao cime se ljudi koriste da bi nesto malo usicarili. karticom RVI da bi se parkirao gdje hoce kao ne moze do zgrade daleko toliki je invalid i slicno, pa da je toliki invalid kako moze onda auto voziti. po meni ako si u stanju da vozis auto i ima i ruke i noge kartica![]()
-
riko-ga
#442 Re: "Majstori" parkiranja
Control panel wrote:jao cime se ljudi koriste da bi nesto malo usicarili.e karticom RVI da bi se parkirao gdje hockao ne moze do zgrade daleko toliki je invalid i slicno, pa da je toliki invalid kako moze onda auto voziti. po meni ako si u stanju da vozis auto i ima i ruke i noge kartica![]()
Toliko si rekao gluposti ovdje da covjek nemoze povjerovati.Nemogu svi RVI imati naljepnicu na autu.Nemogu ni ja jer za to ti je potrebno 70% invalidnosti i da se ista odnosi na jedan ud(ruka,noga)Dali znas da paraplegicari voze auto????Da gospodine voze i to uspjesno (naravno imaju rucne komande)Dakle po tebi RVI bi trebali da nezive vise.Naravnoi ja se ogradjujem od oni sto su za 2000 km kupili taj status ali to je druga tema.
I da za ove sto me kritikuju sto imam RVI karticu i sto je drzim na vidnom mjestu u novcaniku dali to znaci da je trebam kriti i da me treba biti stid sto sam RVI???????????????????
- Control panel
#443 Re: "Majstori" parkiranja
ti gospodine vrlo dobro znas na koga sam ja mislio kada sam ovo govorio. ne pada mi na pamet da recimo nerminu tulicu covjeku koji nema nijedne nogeiznad koljena kazem da nije inavlid i da nema potrebu da parkira auto sto je blize moguce objektu u koji treba da udje. ja sam govorio na one koji se neopravdano koriste tim karticama. svjedok sam i svjedoci smo auta sa naljepnicama za invalide, parkiraju gdje hoce, na trotoaru, na zelenoj povrsini i kontas sad ce izaci neko koji je stavrno inavlid a ono opet ponavljam izadje gromada iz auta a nista mu ne fali moze me u zubima nositi. o tome ja govori.riko-ga wrote: Toliko si rekao gluposti ovdje da covjek nemoze povjerovati.Nemogu svi RVI imati naljepnicu na autu.Nemogu ni ja jer za to ti je potrebno 70% invalidnosti i da se ista odnosi na jedan ud(ruka,noga)Dali znas da paraplegicari voze auto????Da gospodine voze i to uspjesno (naravno imaju rucne komande)Dakle po tebi RVI bi trebali da nezive vise.Naravnoi ja se ogradjujem od oni sto su za 2000 km kupili taj status ali to je druga tema.
I da za ove sto me kritikuju sto imam RVI karticu i sto je drzim na vidnom mjestu u novcaniku dali to znaci da je trebam kriti i da me treba biti stid sto sam RVI???????????????????
a sto se tice tvog slucaja ne treba da te je stid sto si invalid ali treba da te bude stid u koje svrhe koristis tu karticu. da sam ti ja policajac dobio bi ti i degeneka
- Control panel
#444 Re: "Majstori" parkiranja
ti gospodine vrlo dobro znas na koga sam ja mislio kada sam ovo govorio. ne pada mi na pamet da recimo nerminu tulicu covjeku koji nema nijedne nogeiznad koljena kazem da nije inavlid i da nema potrebu da parkira auto sto je blize moguce objektu u koji treba da udje. ja sam govorio na one koji se neopravdano koriste tim karticama. svjedok sam i svjedoci smo auta sa naljepnicama za invalide, parkiraju gdje hoce, na trotoaru, na zelenoj povrsini i kontas sad ce izaci neko koji je stavrno inavlid a ono opet ponavljam izadje gromada iz auta a nista mu ne fali moze me u zubima nositi. o tome ja govori.riko-ga wrote: Toliko si rekao gluposti ovdje da covjek nemoze povjerovati.Nemogu svi RVI imati naljepnicu na autu.Nemogu ni ja jer za to ti je potrebno 70% invalidnosti i da se ista odnosi na jedan ud(ruka,noga)Dali znas da paraplegicari voze auto????Da gospodine voze i to uspjesno (naravno imaju rucne komande)Dakle po tebi RVI bi trebali da nezive vise.Naravnoi ja se ogradjujem od oni sto su za 2000 km kupili taj status ali to je druga tema.
a sto se tice tvog slucaja ne treba da te je stid sto si invalid ali treba da te bude stid u koje svrhe koristis tu karticu.
da sam ti ja policajac dobio bi ti i degeneka
- Control panel
#445 Re: "Majstori" parkiranja
[quote="riko-ga"][/quote]
evo t i jedan primjer. vec duze vrijeme posmatram ovog lika.Ima naljepnicu. parkira gdje koce i kako hoce, zelena povrsina, trotoar, zauzme po dva mjesta. cesto ovdje parkira i ode valjda do skenedrije. nece da plati parking ali zato serbez parkira na trotoaru. i zaklanja vidik i ne vidis auta koja ti dolaze s desne strane, ako hoces da skrenes lijevo. znaci ugrozava pjesake, ugrozava druga auta. i sta na ovo covjek da kaze. treba li na pominjati da je covjek ko od brda odvaljen. uslikat cu i koju kada parkira tamo gdje stanmuje pa da se vidi i to umijece i bahatost od parkiranja.

u ovoj okolici ima 4 parkinga koja se placaju, plus mjesta koja su obiljezena na ulici. ali jok, hoce on na trotoar i blizu tamo gdje treba, a i jeftinije je ne mora placati parking.
evo t i jedan primjer. vec duze vrijeme posmatram ovog lika.Ima naljepnicu. parkira gdje koce i kako hoce, zelena povrsina, trotoar, zauzme po dva mjesta. cesto ovdje parkira i ode valjda do skenedrije. nece da plati parking ali zato serbez parkira na trotoaru. i zaklanja vidik i ne vidis auta koja ti dolaze s desne strane, ako hoces da skrenes lijevo. znaci ugrozava pjesake, ugrozava druga auta. i sta na ovo covjek da kaze. treba li na pominjati da je covjek ko od brda odvaljen. uslikat cu i koju kada parkira tamo gdje stanmuje pa da se vidi i to umijece i bahatost od parkiranja.

u ovoj okolici ima 4 parkinga koja se placaju, plus mjesta koja su obiljezena na ulici. ali jok, hoce on na trotoar i blizu tamo gdje treba, a i jeftinije je ne mora placati parking.
-
Sounder
#446 Re: "Majstori" parkiranja
Ja koristim karticu za invalide da nebi morao da platim parking na ulici.
- respo
#447 Re: "Majstori" parkiranja
jeli tebi auto ima rucne komande to bi ti valjda policajac vidio i bez vadjenja novcanika u kojoj je istaknuta ta karticariko-ga wrote:Control panel wrote:jao cime se ljudi koriste da bi nesto malo usicarili.e karticom RVI da bi se parkirao gdje hockao ne moze do zgrade daleko toliki je invalid i slicno, pa da je toliki invalid kako moze onda auto voziti. po meni ako si u stanju da vozis auto i ima i ruke i noge kartica![]()
Toliko si rekao gluposti ovdje da covjek nemoze povjerovati.Nemogu svi RVI imati naljepnicu na autu.Nemogu ni ja jer za to ti je potrebno 70% invalidnosti i da se ista odnosi na jedan ud(ruka,noga)Dali znas da paraplegicari voze auto????Da gospodine voze i to uspjesno (naravno imaju rucne komande)Dakle po tebi RVI bi trebali da nezive vise.Naravnoi ja se ogradjujem od oni sto su za 2000 km kupili taj status ali to je druga tema.
ako ne mozes imati naljepnicu na autu sto se onda vadis na invalidnost?
a i pored toga sve i da imas tu naljepnicu ne daje ti za pravo da parkiras bas gdje god hoces nego samo na nekim mjestima gdje ostali ne mogu i to je sve
@sounder
svaka cast ako je koristis na legalan nacin ( tu mislim na regularan parking koji se placa a ti bi samo da izbjegnes a ne kao gore citirani koji parkira na nepropisno mjesto pa se vadi na karticu)
- Control panel
#448 Re: "Majstori" parkiranja
to je OK. parkirati na parkingu i treba da budete oslobodjeni plaqcanja. ali koristiti invalidsku naljepnicu ili karticu i bahato se ponasati za to nema nikakvog opravdanja.Sounder wrote:Ja koristim karticu za invalide da nebi morao da platim parking na ulici.
-
riko-ga
#449 Re: "Majstori" parkiranja
Da nebi svima repliciro pokusat cu ovako uopsteno.Vec sam objasnio ko moze imali REGULARNU RVI naljepnicu na autu.Druga je stvar sto u Kiseljaku mnogi kupe za 1 km tu naljepnicu i koriste je.Mogao bi i ja tako ali necu ako je nemogu dobiti regularno netreba mi nikako.
Drugo i ovi sto imaju naljepnicu nemogu parkirati na mnogim parkinzima besplatno mogu na onim sto ih drze RVI.
I da da pojasnim i ovo originalna naljepnica na autu od RVI MORA imati seriski broj sve ostale su dupljaci i svi oni blate i stvaraju krivu sliku o pravim RVI.
Drugo i ovi sto imaju naljepnicu nemogu parkirati na mnogim parkinzima besplatno mogu na onim sto ih drze RVI.
I da da pojasnim i ovo originalna naljepnica na autu od RVI MORA imati seriski broj sve ostale su dupljaci i svi oni blate i stvaraju krivu sliku o pravim RVI.
- respo
#450 Re: "Majstori" parkiranja
to sto imas RVI ne daje ti za pravo da pravis prekrsaje
parkirati na parkingu i ne platiti nije isto kao parkirati na trotoaru bez obzira sto u oba slucaja imas RVI karticu
parkirati na parkingu i ne platiti nije isto kao parkirati na trotoaru bez obzira sto u oba slucaja imas RVI karticu