UmeneMI jedna porodica u komsiluku nazvala sina AragonRaščupana wrote:Boromir, baš je zvučno, zbog ovog RRRRRRRRRRRRRRkakavdanakneiskustvu wrote:gandalf?![]()
![]()
ime bebe
Moderator: anex
-
SOMA
#426 Re: ime bebe
- Mis mekinjas
#427 Re: ime bebe
SOMA wrote:UmeneMI jedna porodica u komsiluku nazvala sina AragonRaščupana wrote:Boromir, baš je zvučno, zbog ovog RRRRRRRRRRRRRRkakavdanakneiskustvu wrote:gandalf?![]()
![]()
Bolje da je bio Peter Jackson...
- metar_drva
#428 Re: ime bebe
damir je meni ime za bezlične ljude, tačnije, svi damiri koje znam su totalno bez karaktera i praznih crta lica. čisto subjektivni doživljaj tog imena, nhfdrekalica28 wrote:Meni je žensko ime Ema pravo slatko, a i kratko je, zvučno, i svugdje u svijetu može proći.
Za muška......o njima nisam nešto plaho ni razmišljala....Mirza mi se sviđa, Damir je isto ok.
-
SOMA
#429 Re: ime bebe
A zamisli tek da su ga nazvali Gollum???Raščupana wrote:SOMA wrote:UmeneMI jedna porodica u komsiluku nazvala sina AragonRaščupana wrote:
Boromir, baš je zvučno, zbog ovog RRRRRRRRRRRRRR![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bolje da je bio Peter Jackson...![]()
![]()
![]()
- Mis mekinjas
#430 Re: ime bebe
Ali FRODO je baš fora....SOMA wrote:
A zamisli tek da su ga nazvali Gollum???
- Mis mekinjas
#431 Re: ime bebe
FRODO,kakavdanakneiskustvu wrote:Raščupana wrote:Ali FRODO je baš fora....SOMA wrote:
A zamisli tek da su ga nazvali Gollum???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a gimli?
-
rumtamtum
#434 Re: ime bebe
a sta raditi u slucaju kada je dijete rodeno iz tzv. mjesanog braka, odnosno, medjunacionalno-medjunarodno-medjuvjerskog braka ? 
-
rumtamtum
#435 Re: ime bebe
pa mislim da je ime dijeteta svakako dogovor oba roditelja. uglavnom u mom slucaju je to malo drugacijekakavdanakneiskustvu wrote:rumtamtum wrote:a sta raditi u slucaju kada je dijete rodeno iz tzv. mjesanog braka, odnosno, medjunacionalno-medjunarodno-medjuvjerskog braka ?
pa dati neko ime koje oko kojeg se roditelji dogovore,ne vjerujem da u takvim brakovima ima djece sa imenom npr. muhamed ili npr. radiša
- bez_ideje
#436 Re: ime bebe
Boromir,Faramir,Aragorn,Legolas,Arwen.........meni predobra imena 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#437 Re: ime bebe
Gimlibez_ideje wrote:Boromir,Faramir,Aragorn,Legolas,Arwen.........meni predobra imena
- ratata
#438 Re: ime bebe
Samo nek nije Harun, Timur ili Abdurahman 
-
Semiramida
#439 Re: ime bebe
Svi Damiri koje znam, nisu mi bezlični, ali u potpunosti se slažem da je ime nekako bezveze. Isto kao da se roditelji nisu mogli odlučiti kako će se muško dijete nazvati, pa mu dali ime - Damir. Biva, nekako zvuči neutralno balkanski.metar_drva wrote: damir je meni ime za bezlične ljude, tačnije, svi damiri koje znam su totalno bez karaktera i praznih crta lica. čisto subjektivni doživljaj tog imena, nhf
Valjda mi Damiri ne zamjere na ovom komentaru...
- bez_ideje
#440 Re: ime bebe
PipinChmoljo wrote:Gimlibez_ideje wrote:Boromir,Faramir,Aragorn,Legolas,Arwen.........meni predobra imena![]()
- Komšinica
#441 Re: ime bebe
Ishak, Husein i Bilal. To su mi tri najljepša muška imena.
A od ženskih imena lijepo mi je Rukaja, Ajša i Lajla.
A od ženskih imena lijepo mi je Rukaja, Ajša i Lajla.
-
sofist
#442 Re: ime bebe
Vuk, Vladimir, Nikola, Filip, Aleksandar
Lena, Tamara, Bojana
Lena, Tamara, Bojana
-
Desert Wind
#443 Re: ime bebe
Gizmo ako je mijesani brak. Šalim se.
Iskren da budem u danasnji vakat treba birati djecja imena birano i fokusirano na podneblje situaciju i slicno.
Htjeli priznati ili ne muslimani su prilicno zigosani danas tako da treba izbjegavati "zvucna imena" tipa Ahmed, Muhamed i slicno - iako su to jako lijepa imena. Ko mi ne vjeruje na rijec samo cu da kazem da sa svojim imenom obicno izazovem ako nista blago iznenadjenje okoline u kojoj sam. Tako da malo prilagodjavanja ne bi skodilo.
Ukoliko je dijete iz katolickog ili pravoslavnog braka ta imena su svejedno birana obicno u centralno-istocnoj evropi tako da je uglavnom to to - svejedno je.
Ja licno da imam dijete birao bih ime koje je prisutno i miljeu u kojem se nalazim obitavam i putujem a mi smo ipak u Evropi tako da bi recimo odlicno ime bilo Haris, Davud (jer ce npr oba imena biti tretirana kao Harry ili David (Dejvid)) sto je zapravo ok u danasnjem politicko-nacionalnom miljeu....
Iskren da budem u danasnji vakat treba birati djecja imena birano i fokusirano na podneblje situaciju i slicno.
Htjeli priznati ili ne muslimani su prilicno zigosani danas tako da treba izbjegavati "zvucna imena" tipa Ahmed, Muhamed i slicno - iako su to jako lijepa imena. Ko mi ne vjeruje na rijec samo cu da kazem da sa svojim imenom obicno izazovem ako nista blago iznenadjenje okoline u kojoj sam. Tako da malo prilagodjavanja ne bi skodilo.
Ukoliko je dijete iz katolickog ili pravoslavnog braka ta imena su svejedno birana obicno u centralno-istocnoj evropi tako da je uglavnom to to - svejedno je.
Ja licno da imam dijete birao bih ime koje je prisutno i miljeu u kojem se nalazim obitavam i putujem a mi smo ipak u Evropi tako da bi recimo odlicno ime bilo Haris, Davud (jer ce npr oba imena biti tretirana kao Harry ili David (Dejvid)) sto je zapravo ok u danasnjem politicko-nacionalnom miljeu....
- bubavi1
#444 Re: ime bebe
S postovanjem Gandalf imas pozdrav od Frode...kakavdanakneiskustvu wrote:bez_ideje wrote:Boromir,Faramir,Aragorn,Legolas,Arwen.........meni predobra imena
uz svo poštovanja preme spomenutim imenima,ustane se kad se kaže GANDALF
- slavkoimamodilera
#445 Re: ime bebe
Daj nek' neko zove mircerku da nam kaže ponešto o DamirimaSemiramida wrote:Svi Damiri koje znam, nisu mi bezlični, ali u potpunosti se slažem da je ime nekako bezveze. Isto kao da se roditelji nisu mogli odlučiti kako će se muško dijete nazvati, pa mu dali ime - Damir. Biva, nekako zvuči neutralno balkanski.metar_drva wrote: damir je meni ime za bezlične ljude, tačnije, svi damiri koje znam su totalno bez karaktera i praznih crta lica. čisto subjektivni doživljaj tog imena, nhf
Valjda mi Damiri ne zamjere na ovom komentaru...
- Sunrise00
#446 Re: ime bebe
a i ti i gospodar prstenovabez_ideje wrote:Boromir,Faramir,Aragorn,Legolas,Arwen.........meni predobra imena
- bez_ideje
#448 Re: ime bebe
Ne diraj u GospodaraSunrise00 wrote:a i ti i gospodar prstenovabez_ideje wrote:Boromir,Faramir,Aragorn,Legolas,Arwen.........meni predobra imenavoldemort eto
![]()
a voldemort mi je nekako za prezimena vise
- bubavi1
#449 Re: ime bebe
S postovanjem Gandalf imas pozdrav od Frode...
Ma daj, kakvi!! Samo sam dodao...kod mene se curice zovu Alissia i Melina...ne dajem ja imena s Elfinih porijekla to jest s Skandinavije i slicno.u toj trilogoji ima samo takvih imena,i nije valjda da stvarno imaš dijete sa takvim imenom?
- bubavi1
#450 Re: ime bebe
Firik? Jedna gospodja je pisala nekada da na nasim prostorima su iskljucivo kombinacije imena, Na primjer Mirsada je kombinacija Miralema i Sadete, Almir, Alen i Mirela itd Eldin, Elisa i Dino da ne nabrajam dalje...neki nasi konzervatisti smatraju da na primjer Eldin je cisto muslimansko ime, ali je u stvari samo kombinacija na nasim prostorima imena od roditelja i blizih.rumtamtum wrote:pa mislim da je ime dijeteta svakako dogovor oba roditelja. uglavnom u mom slucaju je to malo drugacijekakavdanakneiskustvu wrote:rumtamtum wrote:a sta raditi u slucaju kada je dijete rodeno iz tzv. mjesanog braka, odnosno, medjunacionalno-medjunarodno-medjuvjerskog braka ?
pa dati neko ime koje oko kojeg se roditelji dogovore,ne vjerujem da u takvim brakovima ima djece sa imenom npr. muhamed ili npr. radišapo meni nije uopste bitna ta "vjerska" orjentacija imena al na drugu stranu smo oboje opet nekako vezani za tradicije nasih drzava i pomalo drzimo do toga. svakako stremimo tomu da djeca dobiju zvucno i jako ime koje ce umjeti nositi s radoscu, jer mislim da je to najbitnije, da osoba "uziva" kad je neko zovne imenom. na kraju, najprimjernije mi dode kombinacija dva imena. Na primjer, nedavno sam cuo za kombinaciju Filip Tarik, sto se meni svida
i u nasem slucaju vjerovatno najbolje rjesenje