Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
strujnik

#426 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by strujnik »

KatarinaKosaca wrote:
Neelix wrote:meni je avaz grozan u nekim stvarima, odlican u drugim. ukupno gledajuci - ne vidim nijednu drugu novinu koja ima i priblizan kvalitet, barem u ovom sto mene zanima kod novina. i to naravno ne mora biti slucaj s tobom, ti mozda imas neke druge kriterije.
Sama činjenica da je avaz najtiražniji list mu obezbjeđuje da se svi i povodom svega u njemu oglašavaju. Samo što je moda napadati avaz, mislim moda na ovom forumu, jer ako napadaš avaz onda si kao moderan, cool, progresivan i pametan, a ako čitaš avaz onda si glup, primitivan i zatucan. Pri tome mi nikako nije jasno kako oni koji toliko mrze avaz i užasavaju se pomisli da ga taknu rukom znaju svaki članak koji je napisan tamo i to komentiraju :? . Nije mi ni jasno kako saznaju ko je umro i trebaju li nekome poslati sućut :? . Nego, valja dokazati Lagumdžijićima da si napredan :lol: , pa popljuvati avaz.
U kafani, a svaki dan idem na isto mjesto, osim toga, nisam od onih koji svoje stavove formiraju na osnovu informacije iz jednog izvora, kao citatelji Avaza. Bezbroj puta sam sa prijateljima (koji uglavnom citaju (listaju) Avaz) raspravljao o nasoj politickoj sceni, i vecina ih smatra da su "svi isti i da nema alternative" i kad im predlozis alternativu, svi ce reci necu zbog Lagumdzije, lopov, sta je uradio kad je bio na vlasti i necu za komunjare. I kad im kazem kazite Vi meni sta konkretno zamjerate tom covjeku, 95% njih ne zna, sjecaju se samo da je najtiraznija novina nesto pisala protiv "krenjm SDP-u" i njezinom dozivotnom predsjedniku. Najveci problem Avaza je sto jos vise zaglupljuje narod (pogotovo onaj, kojeg najvise "stiti") , a jako malo educira.
harač

#427 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by harač »

KatarinaKosaca wrote:
Neelix wrote:meni je avaz grozan u nekim stvarima, odlican u drugim. ukupno gledajuci - ne vidim nijednu drugu novinu koja ima i priblizan kvalitet, barem u ovom sto mene zanima kod novina. i to naravno ne mora biti slucaj s tobom, ti mozda imas neke druge kriterije.
Sama činjenica da je avaz najtiražniji list mu obezbjeđuje da se svi i povodom svega u njemu oglašavaju. Samo što je moda napadati avaz, mislim moda na ovom forumu, jer ako napadaš avaz onda si kao moderan, cool, progresivan i pametan, a ako čitaš avaz onda si glup, primitivan i zatucan. Pri tome mi nikako nije jasno kako oni koji toliko mrze avaz i užasavaju se pomisli da ga taknu rukom znaju svaki članak koji je napisan tamo i to komentiraju :? . Nije mi ni jasno kako saznaju ko je umro i trebaju li nekome poslati sućut :? . Nego, valja dokazati Lagumdžijićima da si napredan :lol: , pa popljuvati avaz.
:( :( :( :( so sad :lol: :lol: :lol: :lol: so true :run:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#428 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

U kafani, a svaki dan idem na isto mjesto, osim toga, nisam od onih koji svoje stavove formiraju na osnovu informacije iz jednog izvora, kao citatelji Avaza. Bezbroj puta sam sa prijateljima (koji uglavnom citaju (listaju) Avaz) raspravljao o nasoj politickoj sceni, i vecina ih smatra da su "svi isti i da nema alternative" i kad im predlozis alternativu, svi ce reci necu zbog Lagumdzije, lopov, sta je uradio kad je bio na vlasti i necu za komunjare. I kad im kazem kazite Vi meni sta konkretno zamjerate tom covjeku, 95% njih ne zna, sjecaju se samo da je najtiraznija novina nesto pisala protiv "krenjm SDP-u" i njezinom dozivotnom predsjedniku. Najveci problem Avaza je sto jos vise zaglupljuje narod (pogotovo onaj, kojeg najvise "stiti") , a jako malo educira.
Vidiš, nepisala sam već za koje segmente mi je avaz informacija, pa tu nikada nisam i ne čitam o Lagumdžiji, a imam mu konkretno zamjeriti jako puno toga, da ne kažem sve. Ali, kad se to na forumu kaže onda si plaćenik, Haretova ljubavnica, ambasadorka, homofob, teški nacionalista (a niko mi nikad nije rekao koje sam nacije, ali sam nacionalista :D )i ukratko isti sistem kao i kod islamofobije. Isti princip drugi predznak. Ovdje ću otići off, ako počnem o njemu, ali hajdemo samo ( ne mogu odoliti ), da nije bilo mog nelegalnog postupka ne bi biulo države BIH :lol:
VjecitiStudent

#429 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by VjecitiStudent »

Novinari Avaza nastavljaju ustrajni rad na obogacivanju bosanskog jezika. Sada smo dobili i slozenicu "halal hab"
Dosadašnji direktor kompanije Interšped Hasib Salkić neće više biti na čelu te firme. Iako još ništa nije formalno, u budućnosti ima velike planove s partnerima iz inozemstva. S partnerima iz Malezije namjerava u BiH graditi nekoliko halal habova, centara za proizvodnju i distribuciju halal proizvoda.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/bizn ... al-biznisa

:lol: :lol: :lol:
zonbirile

#430 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

@barba due

Koliko se sjećam,obrisanog posta,ja se oponentu obračam,kao Fahri R. i koristim lokalizam,a ne psovku ,pogotovu ne upučenu oponentu.M.Vešović ih obilato koristi u svom proznom opusu,a kao profesoru i susjedu Sanđačkom,s pravom mu vjerujem i u kontekstu upotrebljavam,pas ti mater,kao lokalizam na razmeđu C.Gora,BiH,Sanđak,Albanija.Treba nešto i znati,biti moderator nije ni zvanje,a još manje znanje,zato ima i PP. Kažu da edukativni plan i program sa djecom,najbolje izvoditi audio-vizuelnom metodom,a potkrijepiti primjerom,pa shodno niku Barba Due,bi bilo:“A ća mi učini,jebem ti rane Isusove“( može i „Gospu ti Isusovu“).Jeli i ovaj lokalizam za bana?
Korektno bi bilo nekad konsultovati i kandidata za ban.
BarbaDue

#431 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by BarbaDue »

@zonbirile, dragi
prvo da postavimo tvoj post,
zonbirile wrote:
Neelix wrote:jel vam krivo? :D
-------------------------------------------
normalno da mi je krivo,nego Fahro pozdravi Mila i Gusinje,ti pas mater.
ja sam primjetio da se ti u svom postu obracas @Neelixu, jesi li ti koristio neki lokalizam ili ne to stvarno nije moja briga.
moja briga je da vodim racuna da neko ne prekrsi pravila foruma u koje spada i psovanje i vrijeđanje drugog forumasa.
ti ako mislis da ces mene ovdje da edukujes nekim svojim metodama grdno si se prevario.
ovo je bilo moje kratko objasnjenje, nadam se da ce na tome i zavrsiti.

zalim ugodno forumanje
BarbaDue
Thinker

#432 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Thinker »

k_c wrote:
rado_vidjen wrote:rajko vasic, zvani gebels, pise "dnevnik" u dnevnom avazu :shock:

ovo je i zvanicno ispod svakog dna. :lol: ako je i od njih, previse je!

covjek sa zapaljivom retorikom, koja me licno najvise podsjecas na karadzica, dobija priliku da se bosnjackim ovcama pokaze u "humanom svjetlu". a nad naslov dnevnika: opoziciju treba satrati :lol: ..tako razmislja i nas misko radoncic, i njihov zajednicki sef, lukasenko iz laktasa.
Ni meni nije jasno kako jedan rusitelj ove drzave Rajko Vasic u jednom tako jakom mediju moze pisati svoj dnevnik! mislim da je to realno,veliki propust te novine! Avaz je sigurno najjaci medij na ovim prostorima,probosnjacki je orjentiran,sto nije slucaj sa biltenima poput Oslobodjenja,Dana,Slobodne Bosne i FTV-a koje uredjuje i vodi SDP-ov kadar po zeljama bosanskog Lukasenka! Jeste li vidili samo talove oko energetike na celu sa Orucevicem,uzas!
Ti ovo ozbiljno ili pališ raju???? Niko nije toliko neinformisan!
Bandierra Rossa

#433 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Bandierra Rossa »

k_c wrote:
rado_vidjen wrote:rajko vasic, zvani gebels, pise "dnevnik" u dnevnom avazu :shock:

ovo je i zvanicno ispod svakog dna. :lol: ako je i od njih, previse je!

covjek sa zapaljivom retorikom, koja me licno najvise podsjecas na karadzica, dobija priliku da se bosnjackim ovcama pokaze u "humanom svjetlu". a nad naslov dnevnika: opoziciju treba satrati :lol: ..tako razmislja i nas misko radoncic, i njihov zajednicki sef, lukasenko iz laktasa.
Ni meni nije jasno kako jedan rusitelj ove drzave Rajko Vasic u jednom tako jakom mediju moze pisati svoj dnevnik! mislim da je to realno,veliki propust te novine! Avaz je sigurno najjaci medij na ovim prostorima,probosnjacki je orjentiran,sto nije slucaj sa biltenima poput Oslobodjenja,Dana,Slobodne Bosne i FTV-a koje uredjuje i vodi SDP-ov kadar po zeljama bosanskog Lukasenka! Jeste li vidili samo talove oko energetike na celu sa Orucevicem,uzas!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema dalje.....
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#434 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by dr.gog »

zonbirile wrote:bar nismo neke stvari,shvatili ste i ti on o čemu se radi,ali može vam se.
Prestani molim te :)
zonbirile

#435 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

dr.gog wrote:
zonbirile wrote:bar nismo neke stvari,shvatili ste i ti on o čemu se radi,ali može vam se.
Prestani molim te :)
---------------------------------------------
eto ja prestao,a post ostao i svi pročitali i smiješno im.
BarbaDue

#436 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by BarbaDue »

@zonbirile, ti stvarno ne znas kad treba prestati

Banned user for reason “prekrsena pravila foruma, ignorisanje opomene moderatora”
» zonbirile
2 sedmice
JThomas

#437 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by JThomas »

avaz o utakmici borac-željo: "treba istaći da je utakmica odigrana u odličnom ambijentu"...a pola utakmice odjekivalo "kad si bio dijete malo komšija te silovao, jasno je k'o dan, da si musliman..."

bravo moralne vertikale i zaštitnici islama bošnjaštva :bih: :bih:

:skoljka:
callmethebreeeze

#439 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by callmethebreeeze »

Neelix

#440 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

callmethebreeeze wrote: sjajno ga je opisao. ovaj clanak svi "avazovci" na ovom formu trebaju citati. i citati. i opet procitati dok ne skontaju zasto je avaz smece.

to onom gebelsovom, - i laz postaje istina, ako se ponovi dovoljno puta, jel? :-)
Better Man

#441 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Better Man »

Neelix wrote:
callmethebreeeze wrote: sjajno ga je opisao. ovaj clanak svi "avazovci" na ovom formu trebaju citati. i citati. i opet procitati dok ne skontaju zasto je avaz smece.

to onom gebelsovom, - i laz postaje istina, ako se ponovi dovoljno puta, jel? :-)
Odgovori nam da li to podržavaš rad Avaza i reketaški način pisanja i ucjene? Od januara Husein Orahovac novinar Avza je postao državni službenik, ali to ga nije spriječilo da nastavi raditi kao saradnik Avaza i dostavljati i preko Avaza objavljivati vrlo povjerljive informacije (što je klasična povreda službene dužnosti) i blatiti sve one na koje Radončić ima pik.
Neelix

#442 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

da, podrzavam rad avaza.

a te svoje optuzbe lagano na sud pa dokazi, i sprijeci "odavanje informacija" ubuduce. od laprdanja na forumu ces samo zivce izgubit :-)
Neelix

#443 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Neelix wrote:

pitati avaz
ja ne vidjoh da je avaz ovo napisao nego cmtb :-) nije nista slagao, ovako glasi moto antiavazovaca.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#444 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by dr.gog »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kažem ti,pitaj avaz ako te zanima ovo oko laži i istine,nebitno ko je ovo gore napisao,oko laži i istine je najboljie konsultovati avaz
Izvini-ne zamjeri- ali nisi li malo opsjednut tom tiskovinom :) ..mislim..prelazi u besmisao.. :roll:
Neelix

#445 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

ovo isto si me pitao i vec sam ti odgovorio na jednoj drugoj temi, pa potrazi (mozda cak i na ovoj :-) )
kažem ti,pitaj avaz ako te zanima ovo oko laži i istine,nebitno ko je ovo gore napisao,oko laži i istine je najboljie konsultovati avaz
ne slazem se. najvise oko gebelsovih metoda znaju upravo oni koji godinama valjaju gluposti po forumu, koji pisu tekstove po raznim sedmicnicima tipa "culi smo", "rekli su nam", "saznajemo iz povjerljivih izvora"...
samo nikako da im laz predje u istinu, majku mu.
Neelix

#446 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

kao sto rekoh, odgovorio sam ti vec. jelde namjerno ignorises pojedine dijelove mog posta, koji ti ne odgovaraju? saunds familijr? :D
rado_vidjen

#447 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by rado_vidjen »

pa nas neelix je radi(o) u avazu. mozda je ovdje po zadatku. :D

evo, sada se hapse ovi mudzahedini na americki mig. 8-) od avaza, kao pravednog i dosljednog lista, sam ocekivao naslov: SDA bagra, hapsi bracu!

zasto sutis fahrudine? zar te ovo ne podjeca na guantanamo grupu? hoces li sada i SDA pljuvat naredno desetljece, kao sto si pljuvao zlatka lagumdziju? hoces li? narod to ocekuje, jer si Ti uvjek na braniku domovine, i u zastiti nevinih i patriota koji su branili ovu zemlju.

hoce li fahrudin reci historijsko "NE", americkom nalogu? ko je jaci: fahro ili amerika?

ne bi se cudio da opet zlatousti ispane kriv :lol: ko za rast kamata
KatarinaKosaca

#448 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

Svi protivnici avaza, redovno čitaju avaz i znaju svaki članak napisan. A ako neko horski ne pljuje, onda je ovdje po zadatku. Kao što u sćrbiji neistomišljenike nazivaju stranim plaćenicima. Ja, zaista, ne mogu, ravnopravno učestvovati u temi, ne čitam avaz od prvog do zadnjeg lista, nego mi privuče pozornost etiketiranje ljudi koji ne misle isto ilii žešće.
Neelix

#449 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

bas zato sto je radio zna koliko se gluposti, lazi i neistina na ovom forumu iznosi o avazu :)
KatarinaKosaca

#450 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by KatarinaKosaca »

rado_vidjen wrote:pa nas neelix je radi(o) u avazu. mozda je ovdje po zadatku. :D
Svatko negdje radi. Šta je loše raditi u Avazu? Gdje ti radiš?

Kako je ovo etiketiranje odvratno i ružno. Sad je prešlo i u optuživanje ljudi gdje rade :D :D
Post Reply