Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
popajic

#426 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by popajic »

koje ludilo,koji antirezoni !!!

najmanje se govori o izgorjeloj dzamiji,najvise se pici 1000x prezvakana ratna i poratna prica.
Imam osjecaj da vecini uopste nije ni vazan rezultat istrage...zakljucak je u glavama vec donesen !
Gotovo svaki forumas koji je imalo apelovao na smirenje bio je gurnut u cosak.
Toliko smo svi frustrirani,a uglavnom dajemo oduska na pogresne ljude.One koji su uzrok frustracija i ne pokusavamo dodirnuti.
Ovo mi se dopalo:
pure_love je napisao/la:jeste li gledali na bht-u,,efendija Hodzic je fino lijepo rekao ono sto misli apsolutna vecina Bosnjaka ! price o nesreci mogu okaciti macku o rep..,jer u to niko nece povjerovati
vrsio valjda efendija anketu pa ima crno na bijelo sta apsolutna vecina misli :-)
prije ce biti da pozamasan broj i Bosnjaka i Srba i Hrvata danas misli onako kako im se elegantno montira odozgo.

Meni je zao obicnog svijeta i izgorene dzamije,zao mi je sto postoji velika sansa da pravu istinu o pozaru necemo ni saznati,a najvise mi je zao sto ce cak i ovako ruzan dogadjaj mnoge mutljarose katapultirati na bolje vjersko-politicke polozaje.
vratnik

#427 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vratnik »

posto nemam vise nista reci na temu (Stochar je sve rekao), da citiram ovaj post.
:thumbup: :thumbup:
BHG wrote:E pa prvo Bajram Serif Mubarek Olsun svim sugradjanima i forumasima islamske vjeroispovjesti.
Zao mi je sto se nisam juce ukljucio u ovu, nadasve, "interesantnu raspravu", ali sam bio sa porodicom i obiljezio Bajram bez alkohola, turbofolka istocnih nam susjeda, i govora punog mrznje i nacionalizma, onako kako to prilici svima nama koji postujemo taj praznik. Vidim i ovdje se bas lijepo obiljezio mubarek dan, mrznja, bijes, nacionalizam, psovke, pozivi na osvetu i rat, itd itd...Svaka vam cast, vi ste ponos ove jadne drzave! Blago svima nama kad je tako cvrsto branite na prvim linijama foruma! :roll:
Sram vas bilo!!!!!!!!
VjecitiStudent

#428 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

Ima li nacina da se u Ustav doda da u sljedecem ratu mogu ucestvovati samo dobrovoljci?
Arc_Angel

#429 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Arc_Angel »

Ovo je pravi problem, ne zbog toga što je u pitanju dzamija i sto ona predstavlja sibol islama u bosni. ovo ide puno puno dublje i vezano je sve kao domino efekt, neznam ni odakle da počnem.

što se tiče dzamije ponovo ćemo je sagraditi, pa neka je ponovo zapale mi ćemo je opet sagraditi i opet i opet taman je 'palili dovijeka mi ćemo je graditi.
grozno stvarno grozno, samo da se zna ja sam protiv ideje pojedinac ovdje one filozofije oko za oko ljudi mi imamo pravi problem koji ide mnogo dublje nego što se čini. Meni se čini da se ovdje narod namjerno zaglupljuje ali kompletan naro u čitavoj državi, nebi me začudilo da sutra bude zapaljena crkva ili katedrala i da odgovor policije u federaciji bude ovakav kakav je odgovor policije u rs-u iz jenog prostog razloga. Puno ljudi je nezaposleno, ljuto skrhno bijesno a konstantno nas prevare pred izbore i igraju na kartu emocija i onda mi biramo na osnovu emocija a ne na osnovu razuma. Šta dalje iz toga slijedi ?
Slijedi da imamo nesposobne ljude u policiji, tužilaštvu pravosuđu zakonondavsvu obrazovanju itd, itd. nevjerujemo sami sebi a kamoli drugom i drugacijem neznam, žalosno . znam samo da smo danas povodljiviji više nego ikada, a nismo svjesni da nas to uništava

:sax: :sax: :sax:
kockica_kockica

#430 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by kockica_kockica »

babilon wrote:Frustracije ljudi na forumu i nisu za cudjenje.
Povratnicima u Fazlagica kulu prijete stalno. Ovo je kulminacija.
Sto se tice trebinjskog imama, mogu samo reci da se treba ustati kad se ime tog covjeka spomene. I on je pod stalnim pritiscima okoline.
Mislim da je glupo traziti svaki razlog ovog nedjela koji nema veze sa ljudskim faktorom. Grijalica i druge kerefeke su uvreda.
Zbog dva momka, koja su izjavila da im smetaju zvona, digla se tolika prasina, cak je i policija dosla da istrazi slucaj i nikome palo na pamet nije da trazi drugo objasnjenje osim toga da su netolerantne vehabije. A momci su mozda bili pod uticajem droge ili alkohola, pa im od zvona bubnja u glavi.

Koliko mi je poznato policija istrazuje i ovo sto se desilo u Fazlagica kuli... Mediji pisu o tome na sav glas... STA JOS TREBA?????

Zelim samo reci da je najmanju ruku debilno usporedjivati male debilne netolerantne vehabije kojima smetaju zvona sa ovim dogadjajem zapaljene Dzamije. Svaka debilnost ima svoju tezinu na svoj nacin... Time sto omalovazavate desavanja u sarajevu nece nista biti bolje onima u Gacku niti onima u kaknju niti nekome tamo u Hercegovini.. Nece biti bolje moze biti samo jos gore jer smo ogrizli u toj mrznji i pitam se dokle ce nas to odvesti...
Vecina se povodi za onim "znate kako je nama bilo u ratu", e pa rat je zavrsio prije 15 godina pocnimo zivjeti danas a ne u 1994. godini... Zapaljena Dzamija je napravila svoj efekat da podpiruje svu mrznju ovog svijeta... Debilitet onih koji su to napravili je u najmanju ruku mjerilo koliko osoba ili osobe mogu biti debilne pa da urade tako nesto... Teorija kako su svi Srbi Cetnici je isto toliko debilna koliko i osobe koje su napravile ovu groznu stvar...
Ova tema je sad bila povod ( na Bajram kada bi trebali sa porodicama biti i radovati se svom prazniku, bez izraza mrznje i pozivanja na nekakav linc) za raspirivanje mrznje... Svi oni koji su pokusali na bilo koji nacin to smiriti prozvani su pogrdnim imenima... Steta je napravljena krivce treba naci i kazniti za njihovu radnju.... Ali ne treba dopustiti da nas radnja nekog debila koji ima koeficijent inteligencije ravnu nuli tjera na pozivnja na linc i na mrznju, jer se onda nimalo ne razlikujemo od tih istih zbog kojih mrzimo...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#431 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mIRCerka »

babilon wrote:Upravo procitah da je nesretan slucaj u pitanju. Opet prodavanje magle. :sad:
Garant je paljevina dzamija 92-93 takodjer bio nesretan slucaj.
Gdje to pise?

O kakvoj grijalici pricate?
kockica_kockica

#432 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

babilon wrote:
kockica_kockica wrote:
babilon wrote:Frustracije ljudi na forumu i nisu za cudjenje.
Povratnicima u Fazlagica kulu prijete stalno. Ovo je kulminacija.
Sto se tice trebinjskog imama, mogu samo reci da se treba ustati kad se ime tog covjeka spomene. I on je pod stalnim pritiscima okoline.
Mislim da je glupo traziti svaki razlog ovog nedjela koji nema veze sa ljudskim faktorom. Grijalica i druge kerefeke su uvreda.
Zbog dva momka, koja su izjavila da im smetaju zvona, digla se tolika prasina, cak je i policija dosla da istrazi slucaj i nikome palo na pamet nije da trazi drugo objasnjenje osim toga da su netolerantne vehabije. A momci su mozda bili pod uticajem droge ili alkohola, pa im od zvona bubnja u glavi.

Koliko mi je poznato policija istrazuje i ovo sto se desilo u Fazlagica kuli... Mediji pisu o tome na sav glas... STA JOS TREBA?????

Zelim samo reci da je najmanju ruku debilno usporedjivati male debilne netolerantne vehabije kojima smetaju zvona sa ovim dogadjajem zapaljene Dzamije. Svaka debilnost ima svoju tezinu na svoj nacin... Time sto omalovazavate desavanja u sarajevu nece nista biti bolje onima u Gacku niti onima u kaknju niti nekome tamo u Hercegovini.. Nece biti bolje moze biti samo jos gore jer smo ogrizli u toj mrznji i pitam se dokle ce nas to odvesti...
Vecina se povodi za onim "znate kako je nama bilo u ratu", e pa rat je zavrsio prije 15 godina pocnimo zivjeti danas a ne u 1994. godini... Zapaljena Dzamija je napravila svoj efekat da podpiruje svu mrznju ovog svijeta... Debilitet onih koji su to napravili je u najmanju ruku mjerilo koliko osoba ili osobe mogu biti debilne pa da urade tako nesto... Teorija kako su svi Srbi Cetnici je isto toliko debilna koliko i osobe koje su napravile ovu groznu stvar...
Ova tema je sad bila povod ( na Bajram kada bi trebali sa porodicama biti i radovati se svom prazniku, bez izraza mrznje i pozivanja na nekakav linc) za raspirivanje mrznje... Svi oni koji su pokusali na bilo koji nacin to smiriti prozvani su pogrdnim imenima... Steta je napravljena krivce treba naci i kazniti za njihovu radnju.... Ali ne treba dopustiti da nas radnja nekog debila koji ima koeficijent inteligencije ravnu nuli tjera na pozivnja na linc i na mrznju, jer se onda nimalo ne razlikujemo od tih istih zbog kojih mrzimo...
Nisam rekla da su svi srbi cetnici. Stavljas mi rijeci u usta. Moja mama nije cetnik :)
Oprosti nisam mislila na tebe za taj dio... :) malo sam izrevoltirana svim ovim izjavama mrznje na sve i svakoga... jos jednom molim te oprosti :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#433 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by mIRCerka »

babilon wrote:
mIRCerka wrote:
babilon wrote:Upravo procitah da je nesretan slucaj u pitanju. Opet prodavanje magle. :sad:
Garant je paljevina dzamija 92-93 takodjer bio nesretan slucaj.
Gdje to pise?

O kakvoj grijalici pricate?
Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčák danas je razgovarao sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cerićem kako bi izrazio svoju zabrinutost i žaljenje zbog požara koji je uništio džamiju u selu Fazlagića Kula kod Gacka.
Zbog činjenice da je ovo područje i ranije svjedočilo incidentima koji su vezani za povratak, visoki predstavnik pomno prati razvoj događaja i izvještaje vezane za istragu o sinoćnjem požaru, saopćeno je iz OHR-a.

"Bajram je za muslimane vrijeme nove nade", rekao je Lajčák i dodao da je "sinoćnji požar težak udarac za ljude u Fazlagića Kuli te su moje misli sa njima".

Početni izvještaji ukazuju da se radi o nesretnom slučaju, ali puna i temeljita istraga mora se provesti.Policajci misije EUPM-a su na terenu, a visoki predstavnik/specijalni predstavnik EU je u redovnim kontaktima sa šefom misije EUPM-a Stefanom Fellerom, naglašava se u saopćenju OHR-a.
Policajce iz BiH treba poslati u CRO na obuku, ovi u 3 dana identifikovase i pohvatase skoro sve ucesnike u Pukanicevo ubistvo...kod nas jos uvijek istrazuju... dzizs..
ponosna_manjina

#434 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by ponosna_manjina »

kontaki wrote:
VjecitiStudent wrote:Ima li nacina da se u Ustav doda da u sljedecem ratu mogu ucestvovati samo dobrovoljci?
Odlicno pitanje! :)
S napomenom da prvi redovi budu rezervisani za dokazane internet ratnike. :lol:
Ja predlazem i osiguran, besplatan prevoz za patriote iz dijaspore. O istom trosku ti autobusi mogu izvesti nas domace izdajnike, apatride, pedere i ostale.
vjesticanametli

#435 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by vjesticanametli »

:lol: bice pun bus ostalih
VjecitiStudent

#436 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

vjesticanametli wrote::lol: bice pun bus ostalih
Bice i kolona busova "prvoboraca", kao i uoci i tokom proslog rata. Koji ce se onda baviti unosnom logistikom, dok kod kuce bude ginula sirotinja.
nokia6170

#437 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by nokia6170 »

zna li se tacan uzrok pozara i paljenja dzamije ili se drzimo "rekla kazala" prica i insinuacija sa predrasudama?.

zao mi je zbog dzamije, pogotovo pred bajram sto se desilo...ali ako se pokaze i dokaze da je skroz nesto drugo uzrok pozara, a ne smisljenji srbo-fasisticki napad na bosnjake povratnike...da li je onda fer napadati nekoga za nesto sto nije u konkrentom slucaju uradio generaliziranjem...naravno, nacemo mi uvijek neki razlog, iz blize nam proslosti, da opravdamo generalno stanje-ponasanje-svijest, pa cak i kad neko nije nesto konkretno uradio.

hajde da sacekamo zvanicnu istragu i pravo cinjenicno stanje, pa da onda opalimo po onome ko je zaista krivac ovog tragicnog dogadjaja.
ponosna_manjina

#438 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

vjesticanametli wrote::lol: bice pun bus ostalih
Sudeci po ratobornosti odredjenih dijelova dijaspore (ne na ovoj temi nego inace) mislim da ce biti dovoljno mjesta za sve koji zele putovanje u jednom smjeru odavde :)
ponosna_manjina

#439 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

babilon wrote: Bubaj po dijaspori, nemamo prava nista ni reci. Sami sebe otjerasmo iz BiH, sami sebe ocistismo. Fuj, kakvi smo
Da ti pravo kazem nemam nista protiv dijaspore, naprotiv, radim na tome da i sam postanem dijelom iste ;-).
Meni je zakon ona Rambova:
Otis'o je svak' ko valja
neki vani a neki ka nebu,
ostala je samo fukara i raja
i mi s njima...
VjecitiStudent

#440 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by VjecitiStudent »

Citajuci ove energicne dijasporase prisjetim se istinite price o jednom emigrantu koji je nakon onog rata silom prilika napustio zapadnu Hercegovinu zbog privrzenosti crnoj uniformi sa slovom U, i koji je ostatak zivota sretno sa porodicom proveo u USA.
Ipak, da velikodrzavna nada posljednja umire vidjelo se po imenu koje je dao svojoj kcerci: Drina :D
kockica_kockica

#441 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

babilon wrote:
VjecitiStudent wrote:Citajuci ove energicne dijasporase prisjetim se istinite price o jednom emigrantu koji je nakon onog rata silom prilika napustio zapadnu Hercegovinu zbog privrzenosti crnoj uniformi sa slovom U, i koji je ostatak zivota sretno sa porodicom proveo u USA.
Ipak, da velikodrzavna nada posljednja umire vidjelo se po imenu koje je dao svojoj kcerci: Drina :D
Covjeku se ime svidjalo. Sto da ne. I kakve veze imaju danasnji dijasporasi sa tim sto ga ti navede? :shock:

nikakve :) .. covjek samo htio da nesto kaze :oops: :roll: .. nije vazno sta... :-) :-)
piupiu

#442 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by piupiu »

ponosna_manjina wrote:
babilon wrote: Bubaj po dijaspori, nemamo prava nista ni reci. Sami sebe otjerasmo iz BiH, sami sebe ocistismo. Fuj, kakvi smo
Da ti pravo kazem nemam nista protiv dijaspore, naprotiv, radim na tome da i sam postanem dijelom iste ;-).
Meni je zakon ona Rambova:
Otis'o je svak' ko valja
neki vani a neki ka nebu,
ostala je samo fukara i raja
i mi s njima...
Nemoj tako, Po_Ma,

http://au.youtube.com/watch?v=PH0vsRPAWCg

Pardon na spamu, danas sam u fazonu ... :sax:
amrica

#443 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

Ne vidjoh na ovih 19 strana da je iko napisao onu obicnu ljudsku rijec, uobicajenu kad se desi neka nesreca:

Hvala Bogu -Allahu da niko nije nastradao...
ponosna_manjina

#444 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

piupiu wrote: Nemoj tako, Po_Ma,

http://au.youtube.com/watch?v=PH0vsRPAWCg
Necu da postanem lik iz Stulicevih pjesama (kad' porastem :) )...

... doktore, sta se to dogadja sa mnom, osjecam se cudno...
suncica24

#445 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by suncica24 »

Jel prest'o rat?
Da izadjem iz internet podruma :D
popajic

#446 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by popajic »

amrica wrote:Ne vidjoh na ovih 19 strana da je iko napisao onu obicnu ljudsku rijec, uobicajenu kad se desi neka nesreca:

Hvala Bogu -Allahu da niko nije nastradao...
nastradali smo svi amrice,kako da nismo...vidi se iz diskusija...jedino sto smo ipak zivi !
Air Ramiz

#447 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Air Ramiz »

FLOCK wrote: Isti materijal postoji i o Bosnjacima u Sarajevi i oko njega samo iz srpskih izvora i ne sumljaj u to.
Dokaz nekog zlocina nije kolicina novinskih natpisa. Pa Risto Djogo je usao u anale svjetske propagande. Dokaz treba da sadrzi forenziku, svjedoke, mjesto, vrijeme i konkretne zrtve. 90% "srpskih dokaza" je odbaceno u Hagu kao pamfleti.
Prozor

#448 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Prozor »

Air Ramiz wrote:
FLOCK wrote: Isti materijal postoji i o Bosnjacima u Sarajevi i oko njega samo iz srpskih izvora i ne sumljaj u to.
Dokaz nekog zlocina nije kolicina novinskih natpisa. Pa Risto Djogo je usao u anale svjetske propagande. Dokaz treba da sadrzi forenziku, svjedoke, mjesto, vrijeme i konkretne zrtve. 90% "srpskih dokaza" je odbaceno u Hagu kao pamfleti.
Haag je politicki sud koji ne sudi po pravdi :roll: :skoljka:
turban

#449 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by turban »

suncica24 wrote:Jel prest'o rat?
Da izadjem iz internet podruma :D
Nazalost ovo je jedna dobra opaska... :(
JThomas

#450 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by JThomas »

nokia6170 wrote:zna li se tacan uzrok pozara i paljenja dzamije ili se drzimo "rekla kazala" prica i insinuacija sa predrasudama?.

zao mi je zbog dzamije, pogotovo pred bajram sto se desilo...ali ako se pokaze i dokaze da je skroz nesto drugo uzrok pozara, a ne smisljenji srbo-fasisticki napad na bosnjake povratnike...da li je onda fer napadati nekoga za nesto sto nije u konkrentom slucaju uradio generaliziranjem...naravno, nacemo mi uvijek neki razlog, iz blize nam proslosti, da opravdamo generalno stanje-ponasanje-svijest, pa cak i kad neko nije nesto konkretno uradio.

hajde da sacekamo zvanicnu istragu i pravo cinjenicno stanje, pa da onda opalimo po onome ko je zaista krivac ovog tragicnog dogadjaja.
kratko i jasno - držimo.

al što sam ovdje u toku dva dana pročitao fašističkih bljuvotina od najvećiih protivnika srpskog fašizma :skoljka: može se jedna pofina zbirka napraviti.
Locked