M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#426 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

pa jasno kao dan,ali odnos onih kojima je jasno i drugih je slika stanja po tom i ostalim pitanjima.Stara narodna kaže-što je seljak gluplji,to je krompir krupnji.Koliko gluposti na forumu od 21-vijeknih pismenih mladih ljudi,hajmo reći i bolje situiranih,ako je PC i konekcija ,mjera(u Bosni sigurno),šta misliš šta tek misli i promišlja ona sluđena ,polupismena masa vjerskih fanatika.
bhpatriot

#427 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by bhpatriot »

saibaba wrote:Najviše me iznenedilo to da se čovjek druži s Bakirom...
Šta očekivati od njega ako je to društvo u kojem se kreće...
ma mene to nimalo nije iznenadilo care
Vares City

#428 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

Ovi ce kako ja vidim ponovo u "setnju"Sarajevom i drugim BiH Carsijama,naravno sa metkom u cijevi/ma,....!!!

I kad ne daj Boze osvane nekakav naslov u novinama,mi ce mo opet kao i do sada:"Aaaaauuu,y.bote,vidi ovo,....

Samo da mrak ne proguta one koji papke ganjaju,to sto se oni medusobno rokaju pozitivno je do plafona,dabogda se svi poubijali!

Zna li neko sta nam je sa Edinom(Vranj)?
zonbirile

#429 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

ćovjek ok,ali mora paziti leđa,njegovi će ga zajebati.
Vares City

#430 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

zonbirile wrote:pa jasno kao dan,ali odnos onih kojima je jasno i drugih je slika stanja po tom i ostalim pitanjima.Stara narodna kaže-što je seljak gluplji,to je krompir krupnji.Koliko gluposti na forumu od 21-vijeknih pismenih mladih ljudi,hajmo reći i bolje situiranih,ako je PC i konekcija ,mjera(u Bosni sigurno),šta misliš šta tek misli i promišlja ona sluđena ,polupismena masa vjerskih fanatika.
Nisam te bas skroz skont'o!
Pogotovo vis-a-vis seljaka i krompira,..bolje situiranih,PC-ova,i kako kazes:to je neka mjera,..u Bosni pogotovo!!!!
Prije svega,za Bosnu i oko Bosne pravila NEMA!!!!!
Ne znam sta podrazumijevas pod "seljaci",ali ja poznajem par momaka na mom kraju koji uzgajaju krompir koji je izuzetno krupan,kvalitetan,prodat prije nego sto ga iskopaju iz zemlje,a koji su istovremeno vrsni strucnjaci za PC,imaju dobru "konekciju",razvaljuju informatiku,daju savjete ljudima,i za sebe kazu da su "seljaci"!!!
Vjerski fanatici po mom nisu polupismeni,naprotiv,oni su NEPISMENI,samim tim sto su fanatici,jer oni koji poznaju tu tematiku nemaju razloga da budu fanatici.
Ovim Ti hocu reci samo jedno,a i ovo nije iz mojih mozdanih vijuga:Nikad generalizovati,nista,makar to bio,seljak,krompir,.ovna,...
Zrav i ziv bio/la!
zonbirile

#431 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

Vares City wrote:
zonbirile wrote:pa jasno kao dan,ali odnos onih kojima je jasno i drugih je slika stanja po tom i ostalim pitanjima.Stara narodna kaže-što je seljak gluplji,to je krompir krupnji.Koliko gluposti na forumu od 21-vijeknih pismenih mladih ljudi,hajmo reći i bolje situiranih,ako je PC i konekcija ,mjera(u Bosni sigurno),šta misliš šta tek misli i promišlja ona sluđena ,polupismena masa vjerskih fanatika.
Nisam te bas skroz skont'o!
Pogotovo vis-a-vis seljaka i krompira,..bolje situiranih,PC-ova,i kako kazes:to je neka mjera,..u Bosni pogotovo!!!!
Prije svega,za Bosnu i oko Bosne pravila NEMA!!!!!
Ne znam sta podrazumijevas pod "seljaci",ali ja poznajem par momaka na mom kraju koji uzgajaju krompir koji je izuzetno krupan,kvalitetan,prodat prije nego sto ga iskopaju iz zemlje,a koji su istovremeno vrsni strucnjaci za PC,imaju dobru "konekciju",razvaljuju informatiku,daju savjete ljudima,i za sebe kazu da su "seljaci"!!!
Vjerski fanatici po mom nisu polupismeni,naprotiv,oni su NEPISMENI,samim tim sto su fanatici,jer oni koji poznaju tu tematiku nemaju razloga da budu fanatici.
Ovim Ti hocu reci samo jedno,a i ovo nije iz mojih mozdanih vijuga:Nikad generalizovati,nista,makar to bio,seljak,krompir,.ovna,...
Zrav i ziv bio/la!
Pa kao što napisah stara narodna,za tebe u prepjevu znači da svi uzurpatori vlasti vole neobrazovan,neinformisan narod,jer se lakše vlada.
Pa za Bosnu možda ne vrede pravila,ali vredi statistika ,po kojoj smo zadnji u Evropi po posjedovanju kompjutera i konekcijama na servere.Znaš pojam pismenosti danas ,odbacio je malu i veliku maturu.
Seljaci i sam kažaš nemaju ništa protiv tog naziva,bolji je od ,individualni poljoprivredni proizvođači,a farmeri ne ide.Pozdravi ti njih,a tekst očito nisi shvatio.
Zdrav i veseo ti ostani.
Vares City

#432 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

Grdno se varas ako mislis da ovaj narod nije informisan,naprotiv,nikad do sada nije bio informisaniji i obrazovaniji.
Ko su to "uzurpatori"vlasti,jel' mislis na sadasnji period?
Ovo o statistici bih mogao i svariti,jer sigurno moras imati na umu da je u Bosni bio rat,da narod nije imao gaca na guzici i nije mu kompjuter bio ni na kraj pameti!!!!
Dok su gotovo svi imali priblizno sve sto hoce Bosna je bila oaza nemira,a ni sad nije sjajno,...
Cinjenica je ipak da je Bosna za relativno kratko vrijeme sustigla vecinu onih koji su bili daleko,daleko ispred nas.Taj proces traje,i trajat ce jos,...
Ovo isto vrijedi i za pismenost.Ne znam koliko ti je godina,ali ja pamtim cetrdesetak u nazad,dvadesetak godina zivim na zapadu i mogu ti reci(pored svih statistika)da cu na bilo koje moje pitanje iz opstog znanja kvalitetniji odgovor dobiti u mom Varesu nego ovdje na zapadu.Imao sam vec vise prilika da se uvjerim,...
Jedan od razloga za takvo stanje je kompjuter i "konekcija",...pogotovo na igrice,..pa ti izvoli pitaj te balavce od 15god.koliko je 9x8!!!!!
Ne branim ja nas,ali nismo mi bas tako daleko iza ostalih,stici ce mo mi njih,ali oni nas po kriminalu,korupciji......nikad
zonbirile

#433 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

Vares City wrote:Grdno se varas ako mislis da ovaj narod nije informisan,naprotiv,nikad do sada nije bio informisaniji i obrazovaniji.

Ako misliš na 40% nepismenih onda si u pravu,predanja na sijelima su također vid informisanja

Ko su to "uzurpatori"vlasti,jel' mislis na sadasnji period?

Ti mora da si daaaleko,vani negdje na pustom otoku u Pacifiku,pa ti se još pitaš nakoga mislim

Ovo o statistici bih mogao i svariti,jer sigurno moras imati na umu da je u Bosni bio rat,da narod nije imao gaca na guzici i nije mu kompjuter bio ni na kraj pameti!!!!
Dok su gotovo svi imali priblizno sve sto hoce Bosna je bila oaza nemira,a ni sad nije sjajno,...
Cinjenica je ipak da je Bosna za relativno kratko vrijeme sustigla vecinu onih koji su bili daleko,daleko ispred nas.Taj proces traje,i trajat ce jos,...

Znam tu priču,odrastao sam s tim kako ćemo stići i prestići kapitalizam,evo 12g mi stižemo,ali jarane statistički zadnji u Evropi po svim parametrima

Ovo isto vrijedi i za pismenost.Ne znam koliko ti je godina,ali ja pamtim cetrdesetak u nazad,dvadesetak godina zivim na zapadu i mogu ti reci(pored svih statistika)da cu na bilo koje moje pitanje iz opstog znanja kvalitetniji odgovor dobiti u mom Varesu nego ovdje na zapadu.Imao sam vec vise prilika da se uvjerim,..

E tu se slažem,oni imaju drukčiji sistem obrazovanja,loš do bola,sve moraju sami izmisliti,onda prodaju nama da naši magistri se naprđuju s time,pa ako i ne proradi dođe šloser iz Njemačke da okrene hepek.

Jedan od razloga za takvo stanje je kompjuter i "konekcija",...pogotovo na igrice,..pa ti izvoli pitaj te balavce od 15god.koliko je 9x8!!!!!

Pa normalno da ne znaju,nisu ni školovani za papagaja,sramotno je sa evropskog dna kritizirati nedostižne

Ne branim ja nas,ali nismo mi bas tako daleko iza ostalih,stici ce mo mi njih,ali oni nas po kriminalu,korupciji......nikad

Ma kad bi nas sačekali,za jedno 200g sigurno,a i kriminal im je bolji od našeg.

Da remiziram,gledaj od šega živiš,ljubi im stope i ne vraćaj se dok god možeš,pa onda otvori granap,pa tu prodaji muda za bubrege.
Vares City

#434 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

40% nepismenih,puno je,odakle Ti podatak?
Razgovori i disusije na sijelima spadaju u "rekreaciju",....
Nisam bas daleko,,,,1425 km(nije maraka),ali fino pitam,da ne nagadam,a ko god da je demokratski je izabran i ne bi trebao biti uzurpator vlasti.
Sto se tice moga glasa,nikad u zivotu nisam ni za koga glasao,a nemam ni namjeru,...

Sve dok kod nas vlada krilatica:"Dode privatluk,ode rahatluk",...necemo ih stici,......
Nasi mozgovi,a ima ih svugdje diljem kugle zemaljske(sigurno si informisan)decenijama obrazuju djecu zapadnjaka,eto i u Njemackoj,a da ne govorimo u SAD-u,znaci osnove znanja,osnovna ,gimnazija,fakultet zavrse kod nas,i onda ih neko "otkrije",...i naprave Hepek

I kad nestane struje,...ni "mozak"ne radi,..

Ja bas gledam ono od cega zivim,dugo godina,da ne gledam ne bi ma ovdje ni bilo,valjda zbog ovog sto sam gore napisao,...

Stope bih i mogao poljubiti,ali samo svoje!!!
Vratit cu se,ili vratit ce me neko kad tad,makar na "Studenac"(mjesno groblje"),a ovo ti o granapu i za ovu robu ne bih komentarisao :D

Nego,vratimo se malo na temu,....
zrikavac48

#435 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zrikavac48 »

[quote="Vares City"]40% nepismenih,puno je,odakle Ti podatak?
Nisam bas daleko,,,,1425 km(nije maraka),ali fino pitam,da ne nagadam,a ko god da je demokratski je izabran i ne bi trebao biti uzurpator vlasti.
Sto se tice moga glasa,nikad u zivotu nisam ni za koga glasao,a nemam ni namjeru,...

Sve dok kod nas vlada krilatica:"Dode privatluk,ode rahatluk",...necemo ih stici,......
Nasi mozgovi,a ima ih svugdje diljem kugle zemaljske(sigurno si informisan)decenijama obrazuju djecu zapadnjaka,eto i u Njemackoj,a da ne govorimo u SAD-u,znaci osnove znanja,osnovna ,gimnazija,fakultet zavrse kod nas,i onda ih neko "otkrije",...i naprave Hepek

4o% nepismenih ili .., nije ni vazno, jer ako zna citati i pisati ne znaci i da je pismen.
Vares City

#436 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

zrikavac48 wrote:
Vares City wrote:40% nepismenih,puno je,odakle Ti podatak?

4o% nepismenih ili .., nije ni vazno, jer ako zna citati i pisati ne znaci i da je pismen.
O tome i pisem!

Imamo toliko pismenih ljudi koje svoje genijalnosti moraju dokazivati nekom na zapadu izmisljajuci nove hepeke,...

U zadnje vrijeme utisak kvare,menadzment ovaj menadzment ovaj,..hiperprodukcija kadrova iz oblasti ekonomije,prava,...dobro, ima i razloga za to,tamo je lova najveca :D
zonbirile

#437 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by zonbirile »

zrikavac48 wrote:

Dobro,nastavi sa rekreacijom,što se tiče demokratski izabranih,Hitler ti je najbolji primjer.Sve po zakonu,jest "malo" zastranio,ali jebi ga.Ne znam šta misliš pod naši mozgovi,svako ljudsko biće ga ima.A to da obrazuju nekog,ne znam šta hoćeš reći-jadni oni da mi nismo došli.A ti mora da si jako pismen,znaš onih 40% je po tvojim mjerilima,a bilo bi puno više kada bi se usvojila nova Evropska.Hrvatska već radi na tome-obavezna srednja škola,informatičko znanje,sve ispod nepismeno za 21 vijek.Pa do WWII bio si pismen sa 4 osnovne-mala matura.Obrazovni sistemi su neuporedivi , i kao u svemu važna je intencija,želja, šta dobiti nakon uloženog novca u što kraćem vremenu.Mi smo imali obrazovanje,kojem jke svrha bilo ono samo sebi i davalo je kvalitet,ali to nije zahtjev drugačije privrede.Drugačija privreda,finansiranje,organizacija,zahtjeva i drugačije obrazovanje,zato je to glupost porediti.Ako ćemogrubo životno,dobar primjer je bilo ujedinjenje Njemačke kada su nakon raznih niveliranja i priznanja ,došle na red diplome i zvanja.Tada su istočna "braća" tražila nostrifikaciju diploma i posao na tim poslovima od portira do doktora,i našli se u čudu,kada im nije udovoljeno.Valjda kontaš da mehaničar iz Wartburga,nije mogao nastaviti rad u Mercedesovom pogonu.I on je bio u suštini obrazovaniji,ali ne za posao koji se traži.
Vares City

#438 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

zonbirile wrote:
zrikavac48 wrote:

Dobro,nastavi sa rekreacijom,što se tiče demokratski izabranih,Hitler ti je najbolji primjer.Sve po zakonu,jest "malo" zastranio,ali jebi ga.Ne znam šta misliš pod naši mozgovi,svako ljudsko biće ga ima.A to da obrazuju nekog,ne znam šta hoćeš reći-jadni oni da mi nismo došli.A ti mora da si jako pismen,znaš onih 40% je po tvojim mjerilima,a bilo bi puno više kada bi se usvojila nova Evropska.Hrvatska već radi na tome-obavezna srednja škola,informatičko znanje,sve ispod nepismeno za 21 vijek.Pa do WWII bio si pismen sa 4 osnovne-mala matura.Obrazovni sistemi su neuporedivi , i kao u svemu važna je intencija,želja, šta dobiti nakon uloženog novca u što kraćem vremenu.Mi smo imali obrazovanje,kojem jke svrha bilo ono samo sebi i davalo je kvalitet,ali to nije zahtjev drugačije privrede.Drugačija privreda,finansiranje,organizacija,zahtjeva i drugačije obrazovanje,zato je to glupost porediti.Ako ćemogrubo životno,dobar primjer je bilo ujedinjenje Njemačke kada su nakon raznih niveliranja i priznanja ,došle na red diplome i zvanja.Tada su istočna "braća" tražila nostrifikaciju diploma i posao na tim poslovima od portira do doktora,i našli se u čudu,kada im nije udovoljeno.Valjda kontaš da mehaničar iz Wartburga,nije mogao nastaviti rad u Mercedesovom pogonu.I on je bio u suštini obrazovaniji,ali ne za posao koji se traži.
Nemam ti ja brate vremena za sijela(rekreacije),jedino kad dodem u Bosnu,a to je dva-tri puta godisnje,...
Ne bi trebalo bas tako radikalno porediti Hicu sa ovim nasim "Liderima"jer oni jos nisu "zastranili",iako bi neki od njih itekako imali razloga za to,npr.Suljo(Tihic),...
Nasi mozgovi,ima jedna tema na Sax-u:Lista uspjesnih BiH-ovaca,pa procitaj,a licno mislim da je to samo mali dio koliko ih u stvari ima,starije i mlade generacije.
Kad kazem mozgovi,mislim na MOZGOVE,imamo ih za izvoz i izvozimo ih na zalost i na nasu stetu,jer to je otprilike isto kad mi posijecemo stablo,balvan,izvezemo ga na zapad,i onda od njih kupujemo STOLICE,....
Evo imas sad frisak primjer za ulaganje novca,berzu,brza trgovina u nevideno,tj."kockanje",doduse malo modernizovano
Bolje to rade seljaci,oni kojima se ti rugas,jer oni kad nesto trguju,prvo obilaze zagledaju,pipaju,...nije ovo prva kriza a po svemu sudeci ni posljednja i siguran sam da znas ko ih i zasto proizvodi i ko se od kriza za kratko vrijeme obogati,jel' to ispravno?
Za Nijemce si potpuno u pravu,preveliki jaz je bio po svim pitanjima koji je i do danas prisutan.
Ne znam koliko je dobro za na si za cijeli svijet ovo sto sad uce mlade ljude po svjetskim univerzitetima,pogotovo ako je ekonomija u pitanju,jer nesto zaraditi je uvijek bio, i trega da ostane PROCES,a ovo sto sada rade se granici sa kriminalom,ili je kriminal,ili kako ti ono meni napisa u vezi granapa(.uda za bubrege),....
I jos nesto:Svi prirodni resursi na ovoj kugli su ograniceni i to znaci da je i nas opstanak na njoj OGRANICEN!!!!!

Nemoj se nasikirati!
lopta

#439 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by lopta »

Smijesna argumentacija, nacelnika Centra je u zadnjih 8 godina i vise SDP kadar, a u tom periodu Gasi je i izgradio 'carstvo' u tom dijelu opstine, odlukom i odobravanjem nacelnika. Moze se neko na glavu popeti i optuzivati SDA kadrove, ali ovdje je ocigledno ko je kriv i ko je kome davao prostore u bescijenje. Takodje i da su SDA kadrovi glasali ZA, opet nisu mogli izglasati, jer nisu imali toliku nadmoc u vjecnicima u odnosu na SDP, cak sta vise, dakle jos jedan pokusaj skrivanja kriminala i korupcije od strane SDP kadrova. Nedaj boze da se isto desilo u opstini gdje je neki drugi nacelnik izuzev SDP-a, mislim da bi se covjek morao ubiti od ''pritiska gradjana''.
Post Reply