Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#426 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

rostilj mu je dobar, sablja je vrhunska. mene malo odvraca katastrofalna usluga i kao da fali malo vise higijene. ali cistoca mi je manje bitna.
Eborg

#427 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

Moram pohvaliti kinesko-talijanski restoran "Trattoria Due". Što se tiče kineskog dijela - odličan! :thumbup: Dobra hrana, velike porcije! :thumbup:
VjecitiStudent

#428 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Eborg wrote:Moram pohvaliti kinesko-talijanski restoran "Trattoria Due". Što se tiče kineskog dijela - odličan! :thumbup: Dobra hrana, velike porcije! :thumbup:
Kineski restoran po imenu 'Trattoria' :-)
Talijani će mu bombu podmenuti :D
Eborg

#429 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

Ma mislim da je u tome i fazon - "Dvojna trattoria". :mrgreen:
Jara

#430 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Jara »

Lovac, Dženita, Dveri... :izet:
bombašica

#431 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bombašica »

Juni wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Banksy wrote:Hvala svima na sugestijama, Bjelašnica me zanima, prije svega ...
A Eco futura na Hresi? :oops:

http://www.ecofutura.ba/

meni je fenomenalno, istina vegetarijanska je kuhinja (meni kao mesarosu je odlicna), ne znam ima li alkohola :D ali je nesto sasvim drugacije... sto Sarajevu hronicno nedostaje.
Super je! Samo ja kao da sam dobila informaciju da ne rade do daljnjeg. jel ko bio nedavno?
moje dvije preporuke:
1.Vukov konak, Vucja Luka
http://vukovkonak.com/the-house/restaurant/
2. Napretkov dom Trebevic
http://www.napretkovdom.ba/
I Eco futura i Vukov konak furaju zdravu ishranu, ali im kvalitet usluge ne parira cijeni. Bila probala i svaki naredni put više od kafe ili soka ne bih naručila.
madesa

#432 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

madesa wrote:je li ko bio u restoranu Fiori na Kosevskom brdu ? Zanimaju me cijene i kakva je hrana ?
Michun

#433 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

madesa wrote:
madesa wrote:je li ko bio u restoranu Fiori na Kosevskom brdu ? Zanimaju me cijene i kakva je hrana ?
bila ja slucajno - pojedoh samo panacotu koja je bila prava talijanska.
kuhar je nas ali 22 god bio u italiji, pa zna nesto cini mi se.
Wenger

#434 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Wenger »

KatarinaKosaca wrote:Meni je Brajlović i otac i majka. Ugodno osoblje, hrana čista, lijepo spremljena, lijepo aranžirana, kvalitetna, sve super :thumbup: Rijetko pravim experimenta, porodično tamo 1xsedmično i super. Jooooj, jednom ovdje pročitah (ne znam da li na ovoj temi ili onoj o donerima) savjet kako je doner dobar tamo preko puta njega (sa druge strane mosta) u turskom restoranu :-) :-) :-) Ne dao Bog nikom. Čekaju se narudžbine jedno sat, prije toga konobar pola sata, ne donesu salvete uz jelo.... nemoguće gore. Od tada više ne pratim forumske savjete :D
Isto sam tako mislio, dok nisu kolege iz firme donjeli njihovu fiskalnu kasu na popravku - jedno 15 zohara razlicitih velicina je ispalo iz iste!! Kazem ispalo, jer su neki bili rahmetli a neki jos uvijek zivi...to je bilo negdje u septembru, od tad i ne pomisljam da idem tamo
vjesticanametli

#435 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

ja sam kokriĐŽa nasla je u jelovniku kod Brajlovica ove godine nekada u julu :twisted: bljak i tamo vise ne idem
Eborg

#436 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

Da li se igdje u gradu (dakle ne po brdima, planinama i predgrađima) može pojesti dobra domaća pura? Ne palenta, nego baš pura.

Ako je ko bio u "Vlašićkoj kući" pored Travnika znat će na šta ciljam.

Image
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#437 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by KatarinaKosaca »

Wenger wrote:
KatarinaKosaca wrote:Meni je Brajlović i otac i majka. Ugodno osoblje, hrana čista, lijepo spremljena, lijepo aranžirana, kvalitetna, sve super :thumbup: Rijetko pravim experimenta, porodično tamo 1xsedmično i super. Jooooj, jednom ovdje pročitah (ne znam da li na ovoj temi ili onoj o donerima) savjet kako je doner dobar tamo preko puta njega (sa druge strane mosta) u turskom restoranu :-) :-) :-) Ne dao Bog nikom. Čekaju se narudžbine jedno sat, prije toga konobar pola sata, ne donesu salvete uz jelo.... nemoguće gore. Od tada više ne pratim forumske savjete :D
Isto sam tako mislio, dok nisu kolege iz firme donjeli njihovu fiskalnu kasu na popravku - jedno 15 zohara razlicitih velicina je ispalo iz iste!! Kazem ispalo, jer su neki bili rahmetli a neki jos uvijek zivi...to je bilo negdje u septembru, od tad i ne pomisljam da idem tamo
:shock:
Kako sam inače gadljiva, ne jedem travnički sir od kako je bila na forumu neka tema o prljavštini pri pravljenju istog. Sad kad sam ovo pričitala, davno ću otići tamo..
klixo

#438 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by klixo »

Ja vjerujem samo svojim ocima.Ovdje se masovno pljulje univerzalno(prodavnica mobitela i tehnike) ,a ja od kako postoje uzimam tamo mobitel i nikad nikakvih problema,
uostalom kasa je skroz odvojena nije ni blizu kuhinje.
gurabija78

#439 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by gurabija78 »

klixo wrote:Ja vjerujem samo svojim ocima.Ovdje se masovno pljulje univerzalno(prodavnica mobitela i tehnike) ,a ja od kako postoje uzimam tamo mobitel i nikad nikakvih problema,
uostalom kasa je skroz odvojena nije ni blizu kuhinje.
sa ili bez kase, ja sam izbjegao trovanje kod brajlovica samo jer nisam bio u BiH tih 5-6 dana, a komplet familija mi je zaglavila nakon rucka dole.... prije nekih 5-6 god doduse, mozda i vise, ne znam je li se sta otad popravilo.....
klixo

#440 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by klixo »

Svakom svoje :oops: , jedem tamo 3-4 godine barem jednom mjesecno i nikad nista.
MedenoSrce

#441 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MedenoSrce »

nece zohari na peksinluk
madesa

#442 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

Michun wrote:
madesa wrote:
bila ja slucajno - pojedoh samo panacotu koja je bila prava talijanska.
kuhar je nas ali 22 god bio u italiji, pa zna nesto cini mi se.
cijene ?
JThomas

#443 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

naučno je dokazano da malo peksinluka popravlja ukus jela 8-)
razonoda

#444 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

klixo wrote:Svakom svoje :oops: , jedem tamo 3-4 godine barem jednom mjesecno i nikad nista.
:lol: ti si sada BRAJLOVIC-PENCILIN, lijeci :roll: sve zarazne bolesti.
Michun

#445 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

madesa wrote:cijene?
Ni ne pogledah menu. Imas ih na fb koliko znam. Atmosfera je stvarno fina...
klixo

#446 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by klixo »

razonoda wrote:
klixo wrote:Svakom svoje :oops: , jedem tamo 3-4 godine barem jednom mjesecno i nikad nista.
:lol: ti si sada BRAJLOVIC-PENCILIN, lijeci :roll: sve zarazne bolesti.
Drz' te se vi McDonaldsa , evo sad ce vam i KFC tamo je sve cisto.
zilla_

#447 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by zilla_ »

Kako ste nerealni po pitanju brajlovića :-x :-x :-x Od svih ovih jačih restorana u sarajevu, mislim da brajlović ima najsvježije meso. Ja sam do sada bio najmanje 100x i nikad mi se nije desilo da sam dobio nešto neukusno, da nije svježe, da nije čisto i sl.
Možda sam objekat jeste kafančura, a i konobari kriza ali hrana je ukusna i dobra... Od mene preporuka :thumbup:

i dosta puta sam viđao neke face tik uz moj sto, npr hari varešanović, naser orić, sefer halilović i da ne nabrajam... njima je ukusno i čisto a vama s foruma nije :run: :run:

Miješano meso ja ga bolje nigdje nisam pojeo :thumbup:
Image
JThomas

#448 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

ja isto mogu reći. a realno i što se tiče ambijenta, osjetljivijima od nas (u koje ja ne spadam) ga kvare jedino šanerski fazoni jednog dijela konobara. nikako svih.
Hajvan

#449 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Hajvan »

sve divno i krasno- ok je da ima takvih recidiva prošlosti, mehana kraj puta i to- ali ono frapantno kršenje zakona (tj.podmazivanje istog) za onaj ilegalni parking što zauzima gotovo pola jedne kolovozne trake i haman čitav pločnik - to samo pokazuje koja je ovo kita od mentaliteta i sistema… jbg
madesa

#450 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

Michun wrote:
madesa wrote:cijene?
Ni ne pogledah menu. Imas ih na fb koliko znam. Atmosfera je stvarno fina...
nema nista na fb cak sam i pitao odgovora nigdje
Post Reply