Najbolji restoran u Sarajevu
- karanana
#426 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
rostilj mu je dobar, sablja je vrhunska. mene malo odvraca katastrofalna usluga i kao da fali malo vise higijene. ali cistoca mi je manje bitna.
-
Eborg
#427 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Moram pohvaliti kinesko-talijanski restoran "Trattoria Due". Što se tiče kineskog dijela - odličan!
Dobra hrana, velike porcije! 
-
VjecitiStudent
#428 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kineski restoran po imenu 'Trattoria'Eborg wrote:Moram pohvaliti kinesko-talijanski restoran "Trattoria Due". Što se tiče kineskog dijela - odličan!Dobra hrana, velike porcije!
Talijani će mu bombu podmenuti
-
Eborg
#429 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma mislim da je u tome i fazon - "Dvojna trattoria". 
- Jara
#430 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Lovac, Dženita, Dveri... 
- bombašica
#431 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I Eco futura i Vukov konak furaju zdravu ishranu, ali im kvalitet usluge ne parira cijeni. Bila probala i svaki naredni put više od kafe ili soka ne bih naručila.Juni wrote:Super je! Samo ja kao da sam dobila informaciju da ne rade do daljnjeg. jel ko bio nedavno?dječak sa šibicama wrote:A Eco futura na Hresi?Banksy wrote:Hvala svima na sugestijama, Bjelašnica me zanima, prije svega ...![]()
http://www.ecofutura.ba/
meni je fenomenalno, istina vegetarijanska je kuhinja (meni kao mesarosu je odlicna), ne znam ima li alkoholaali je nesto sasvim drugacije... sto Sarajevu hronicno nedostaje.
moje dvije preporuke:
1.Vukov konak, Vucja Luka
http://vukovkonak.com/the-house/restaurant/
2. Napretkov dom Trebevic
http://www.napretkovdom.ba/
- madesa
#432 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
madesa wrote:je li ko bio u restoranu Fiori na Kosevskom brdu ? Zanimaju me cijene i kakva je hrana ?
- Michun
#433 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
bila ja slucajno - pojedoh samo panacotu koja je bila prava talijanska.madesa wrote:madesa wrote:je li ko bio u restoranu Fiori na Kosevskom brdu ? Zanimaju me cijene i kakva je hrana ?
kuhar je nas ali 22 god bio u italiji, pa zna nesto cini mi se.
-
Wenger
#434 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Isto sam tako mislio, dok nisu kolege iz firme donjeli njihovu fiskalnu kasu na popravku - jedno 15 zohara razlicitih velicina je ispalo iz iste!! Kazem ispalo, jer su neki bili rahmetli a neki jos uvijek zivi...to je bilo negdje u septembru, od tad i ne pomisljam da idem tamoKatarinaKosaca wrote:Meni je Brajlović i otac i majka. Ugodno osoblje, hrana čista, lijepo spremljena, lijepo aranžirana, kvalitetna, sve superRijetko pravim experimenta, porodično tamo 1xsedmično i super. Jooooj, jednom ovdje pročitah (ne znam da li na ovoj temi ili onoj o donerima) savjet kako je doner dobar tamo preko puta njega (sa druge strane mosta) u turskom restoranu
![]()
![]()
Ne dao Bog nikom. Čekaju se narudžbine jedno sat, prije toga konobar pola sata, ne donesu salvete uz jelo.... nemoguće gore. Od tada više ne pratim forumske savjete
- vjesticanametli
#435 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ja sam kokriĐŽa nasla je u jelovniku kod Brajlovica ove godine nekada u julu
bljak i tamo vise ne idem
-
Eborg
#436 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Da li se igdje u gradu (dakle ne po brdima, planinama i predgrađima) može pojesti dobra domaća pura? Ne palenta, nego baš pura.
Ako je ko bio u "Vlašićkoj kući" pored Travnika znat će na šta ciljam.

Ako je ko bio u "Vlašićkoj kući" pored Travnika znat će na šta ciljam.

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#437 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Wenger wrote:Isto sam tako mislio, dok nisu kolege iz firme donjeli njihovu fiskalnu kasu na popravku - jedno 15 zohara razlicitih velicina je ispalo iz iste!! Kazem ispalo, jer su neki bili rahmetli a neki jos uvijek zivi...to je bilo negdje u septembru, od tad i ne pomisljam da idem tamoKatarinaKosaca wrote:Meni je Brajlović i otac i majka. Ugodno osoblje, hrana čista, lijepo spremljena, lijepo aranžirana, kvalitetna, sve superRijetko pravim experimenta, porodično tamo 1xsedmično i super. Jooooj, jednom ovdje pročitah (ne znam da li na ovoj temi ili onoj o donerima) savjet kako je doner dobar tamo preko puta njega (sa druge strane mosta) u turskom restoranu
![]()
![]()
Ne dao Bog nikom. Čekaju se narudžbine jedno sat, prije toga konobar pola sata, ne donesu salvete uz jelo.... nemoguće gore. Od tada više ne pratim forumske savjete
Kako sam inače gadljiva, ne jedem travnički sir od kako je bila na forumu neka tema o prljavštini pri pravljenju istog. Sad kad sam ovo pričitala, davno ću otići tamo..
-
klixo
#438 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja vjerujem samo svojim ocima.Ovdje se masovno pljulje univerzalno(prodavnica mobitela i tehnike) ,a ja od kako postoje uzimam tamo mobitel i nikad nikakvih problema,
uostalom kasa je skroz odvojena nije ni blizu kuhinje.
-
gurabija78
#439 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sa ili bez kase, ja sam izbjegao trovanje kod brajlovica samo jer nisam bio u BiH tih 5-6 dana, a komplet familija mi je zaglavila nakon rucka dole.... prije nekih 5-6 god doduse, mozda i vise, ne znam je li se sta otad popravilo.....klixo wrote:Ja vjerujem samo svojim ocima.Ovdje se masovno pljulje univerzalno(prodavnica mobitela i tehnike) ,a ja od kako postoje uzimam tamo mobitel i nikad nikakvih problema,
-
klixo
#440 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Svakom svoje
, jedem tamo 3-4 godine barem jednom mjesecno i nikad nista.
- MedenoSrce
#441 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nece zohari na peksinluk
- madesa
#442 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
cijene ?Michun wrote:bila ja slucajno - pojedoh samo panacotu koja je bila prava talijanska.madesa wrote:madesa wrote:je li ko bio u restoranu Fiori na Kosevskom brdu ? Zanimaju me cijene i kakva je hrana ?
kuhar je nas ali 22 god bio u italiji, pa zna nesto cini mi se.
- JThomas
#443 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
naučno je dokazano da malo peksinluka popravlja ukus jela 
-
razonoda
#444 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
klixo wrote:Svakom svoje, jedem tamo 3-4 godine barem jednom mjesecno i nikad nista.
- Michun
#445 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ni ne pogledah menu. Imas ih na fb koliko znam. Atmosfera je stvarno fina...madesa wrote:cijene?
-
klixo
#446 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Drz' te se vi McDonaldsa , evo sad ce vam i KFC tamo je sve cisto.razonoda wrote:klixo wrote:Svakom svoje, jedem tamo 3-4 godine barem jednom mjesecno i nikad nista.
ti si sada BRAJLOVIC-PENCILIN, lijeci
sve zarazne bolesti.
-
zilla_
#447 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kako ste nerealni po pitanju brajlovića
Od svih ovih jačih restorana u sarajevu, mislim da brajlović ima najsvježije meso. Ja sam do sada bio najmanje 100x i nikad mi se nije desilo da sam dobio nešto neukusno, da nije svježe, da nije čisto i sl.
Možda sam objekat jeste kafančura, a i konobari kriza ali hrana je ukusna i dobra... Od mene preporuka
i dosta puta sam viđao neke face tik uz moj sto, npr hari varešanović, naser orić, sefer halilović i da ne nabrajam... njima je ukusno i čisto a vama s foruma nije
Miješano meso ja ga bolje nigdje nisam pojeo

Možda sam objekat jeste kafančura, a i konobari kriza ali hrana je ukusna i dobra... Od mene preporuka
i dosta puta sam viđao neke face tik uz moj sto, npr hari varešanović, naser orić, sefer halilović i da ne nabrajam... njima je ukusno i čisto a vama s foruma nije
Miješano meso ja ga bolje nigdje nisam pojeo

- JThomas
#448 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ja isto mogu reći. a realno i što se tiče ambijenta, osjetljivijima od nas (u koje ja ne spadam) ga kvare jedino šanerski fazoni jednog dijela konobara. nikako svih.
- Hajvan
#449 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sve divno i krasno- ok je da ima takvih recidiva prošlosti, mehana kraj puta i to- ali ono frapantno kršenje zakona (tj.podmazivanje istog) za onaj ilegalni parking što zauzima gotovo pola jedne kolovozne trake i haman čitav pločnik - to samo pokazuje koja je ovo kita od mentaliteta i sistema… jbg
- madesa
#450 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
nema nista na fb cak sam i pitao odgovora nigdjeMichun wrote:Ni ne pogledah menu. Imas ih na fb koliko znam. Atmosfera je stvarno fina...madesa wrote:cijene?