F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#426 Re: F.K. Olimpik
ja mislim da je ovo pametan potez općine Novi Grad da klub prepuste jednom čovjeku koji če uložiti pare i napraviti rezultat. nako kad imaš UO neznaš ko krade ovako je lako i kontrolisat, ako bude kakvog lopovluka znaš ko je kriv. a ovaj nije lud da zavrće baš zbog toga a još je ulužio i koju paru i eto ti rezultata. znaći mislim da je ovo pametno odrađeno i samo ostaje ono ali i najteže da na terenu dokažu da je ovo pametno.
- karanana
#427 Re: F.K. Olimpik
a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
-
El_comadante
#428 Re: F.K. Olimpik
trentuno po zakonu stadion nemože biti privatni vlasništvo. a što se tiče tvojih para prvo nedaješ ti sada nake velike pare da bi tebe neko nešta pitao a drugo znaš kako ide promocija općine pa onda recimo od transfera da ide u općinski buđet itd. ima to sve svoje.karanana wrote:a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
-
tazmaniaBAN
#429 Re: F.K. Olimpik
leo karan wrote:sta ce vama stadion, vi ste samo za onog sumarka i za graneodvijac wrote:zeljo ako ne iskoristi i ljudi iz uprave ovaj trend gradnje stadiona,onda nek se roknu!
...bolje i to nego citav zivot postanari !!!
- babuka zgembo
#430 Re: F.K. Olimpik
ne bi bilo lose da prepucavanja oko zelje i sarajeva prebacite na podfurume koji su namijenjeni za to. Ovdje bi bilo dobro ako bi vratili pricu na Olimpik...
-
BaileyS
#431 Re: F.K. Olimpik
Eh cuj ko je tebe pitao. Ko pita pojedinaca bilo gdje u svijetu kad se radi o ovakvim projektima? Sramota je da opstina koja ima skoro 300.000 stanovnika nema stadiona niti terena gdje ce djeca trenirati. Nacelniku i opstini u cijelini svaka cast za ovaj potez.karanana wrote:a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
- karanana
#433 Re: F.K. Olimpik
ako je u pitanju projekat za javnost kao sto je izgradnja onog bazena, izgradnja nekog parka, trga, javne sportske dvorane, naravno da me se nece pitati i da je to za dobrobit stanovnika opstine. ali kad je u pitanju finansiranje privatnog fudbalskog kluba i finansiranje stadiona koji ce postati jednoga dana, ustvari preko noci, necija privatna svojina, to je pranje novaca poreznih obveznika (mene). kakve ce korisiti imati javnost od tog stadiona, osim fk olimpika i njegovih fudbalskih skola i pogona? I nema novi grad bas 300.000 stanovnika, ali hajde de, to je bilo vise figurativno pretpostavljam.BaileyS wrote:Eh cuj ko je tebe pitao. Ko pita pojedinaca bilo gdje u svijetu kad se radi o ovakvim projektima? Sramota je da opstina koja ima skoro 300.000 stanovnika nema stadiona niti terena gdje ce djeca trenirati. Nacelniku i opstini u cijelini svaka cast za ovaj potez.karanana wrote:a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
jos 2 posta do 9 tisucitog. bravo ja.
-
herbion
#434 Re: F.K. Olimpik
Olimpik postaje preozbiljna prica.

- Socijalista
#435 Re: F.K. Olimpik
Koliko ce trajati izgradnja stadiona?karanana wrote:ako je u pitanju projekat za javnost kao sto je izgradnja onog bazena, izgradnja nekog parka, trga, javne sportske dvorane, naravno da me se nece pitati i da je to za dobrobit stanovnika opstine. ali kad je u pitanju finansiranje privatnog fudbalskog kluba i finansiranje stadiona koji ce postati jednoga dana, ustvari preko noci, necija privatna svojina, to je pranje novaca poreznih obveznika (mene). kakve ce korisiti imati javnost od tog stadiona, osim fk olimpika i njegovih fudbalskih skola i pogona? I nema novi grad bas 300.000 stanovnika, ali hajde de, to je bilo vise figurativno pretpostavljam.BaileyS wrote:Eh cuj ko je tebe pitao. Ko pita pojedinaca bilo gdje u svijetu kad se radi o ovakvim projektima? Sramota je da opstina koja ima skoro 300.000 stanovnika nema stadiona niti terena gdje ce djeca trenirati. Nacelniku i opstini u cijelini svaka cast za ovaj potez.karanana wrote:a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
-
adnan_hz
#436 Re: F.K. Olimpik
Privatni klub????????????????? Ti se bas ne razumijes u neke stvari!!!! Lupetas samo pratim te duze vrijeme... Olimpik nije privatni klub.. Nego je opcinski.. Ako nisi znao klubovi u bosni i hercegovini po zakonu ne mogu biti privatni.. ne moze ih niko kupiti.. Olimpik samo ima dobrog predsjednika... Da je gracic ostao u sarajevu napravio bi cudo od kluba.,...karanana wrote:ako je u pitanju projekat za javnost kao sto je izgradnja onog bazena, izgradnja nekog parka, trga, javne sportske dvorane, naravno da me se nece pitati i da je to za dobrobit stanovnika opstine. ali kad je u pitanju finansiranje privatnog fudbalskog kluba i finansiranje stadiona koji ce postati jednoga dana, ustvari preko noci, necija privatna svojina, to je pranje novaca poreznih obveznika (mene). kakve ce korisiti imati javnost od tog stadiona, osim fk olimpika i njegovih fudbalskih skola i pogona? I nema novi grad bas 300.000 stanovnika, ali hajde de, to je bilo vise figurativno pretpostavljam.BaileyS wrote:Eh cuj ko je tebe pitao. Ko pita pojedinaca bilo gdje u svijetu kad se radi o ovakvim projektima? Sramota je da opstina koja ima skoro 300.000 stanovnika nema stadiona niti terena gdje ce djeca trenirati. Nacelniku i opstini u cijelini svaka cast za ovaj potez.karanana wrote:a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
-
delightful
#437 Re: F.K. Olimpik
adnan_hz, koristi prikladan nacin komuniciranja. vrijedjanje sagovornika je protiv pravila foruma. hvala.
- karanana
#438 Re: F.K. Olimpik
a ti si taj koji me prati? osjetim vec neko vrijeme da me neko prati. gdje si me pratio? gdje sam lupeto da odem i da se smijem svojim lupetanjima? ma svi ti mi lupetamo ovdje.
naravno da na papiru jos niti jedan klub nije privatni, ali se zna ko vuce konce u skoro svakom klubu u bih, i kada dodje zakon o privatizaciji, ti ljudi koji vec vuku konce ce samo uletiti i reci da je klub njihov na osnovu prijasnjih ulaganja.
sta znaci kad je stadion opstinski? mogu li ja kao stanovnik opstine u tom slucaju izadji i razbaciti lopte na stadionu? u cijem je vlasnistvu stadion grbavica? puno pitanja, sorry.
sretan mi 9 tisuciti post

naravno da na papiru jos niti jedan klub nije privatni, ali se zna ko vuce konce u skoro svakom klubu u bih, i kada dodje zakon o privatizaciji, ti ljudi koji vec vuku konce ce samo uletiti i reci da je klub njihov na osnovu prijasnjih ulaganja.
sta znaci kad je stadion opstinski? mogu li ja kao stanovnik opstine u tom slucaju izadji i razbaciti lopte na stadionu? u cijem je vlasnistvu stadion grbavica? puno pitanja, sorry.
sretan mi 9 tisuciti post
- ice tea
#439 Re: F.K. Olimpik
Bice isto kao i Kosevo, razne manifestacije, tekme, treninzi, repka, poslovni prostor, ko god iznajmi - moze koristiti. Grbavica je u vlasnistvu SD Zeljeznircar ako se ne varam?karanana wrote:
sretan mi 9 tisuciti post![]()
![]()
Cestitke, nije malo 9000
-
El_comadante
#440 Re: F.K. Olimpik
pa možeš li ući tek tako i na jedan stadion bilo u BiH ili Europi? i uostalom šta češ ti tamo? pitaš kakveče koristi imati pa mogu i ja tebe pitati koja korist državi onda od i jedno tim iz bilo kojeg sporta što ih onda jednostvano sve nezatvori? ma koja korist od sporta opčenito? ako čemo tim tvojim načinom razmišljanja.karanana wrote: ako je u pitanju projekat za javnost kao sto je izgradnja onog bazena, izgradnja nekog parka, trga, javne sportske dvorane, naravno da me se nece pitati i da je to za dobrobit stanovnika opstine. ali kad je u pitanju finansiranje privatnog fudbalskog kluba i finansiranje stadiona koji ce postati jednoga dana, ustvari preko noci, necija privatna svojina, to je pranje novaca poreznih obveznika (mene). kakve ce korisiti imati javnost od tog stadiona, osim fk olimpika i njegovih fudbalskih skola i pogona? I nema novi grad bas 300.000 stanovnika, ali hajde de, to je bilo vise figurativno pretpostavljam.
-
susc_ovjek
#441 Re: F.K. Olimpik
Stadion je drzavni u nadleznosti opstine (valjda?). Sto ti nisi prije Nijaza otiso i ponudio ono sto je on?karanana wrote: sta znaci kad je stadion opstinski? mogu li ja kao stanovnik opstine u tom slucaju izadji i razbaciti lopte na stadionu? u cijem je vlasnistvu stadion grbavica? puno pitanja, sorry.
sretan mi 9 tisuciti post![]()
![]()
TI si birao kome i kako ce ga opstina dati tako sto si glasao za opstinsku vlast.
Mozes li u zgradu opstine, skole i bilo koje javne ustanove uci i radit sta hoces? Ne mozes naravno... valjda razumijes zasto.
edit: I da, razvoj sporta je nesto sto je dobro za sve stanovnike, jer da se djeca vise bave sportom, neke stvari bi drugacije bile...
- odvijac
#442 Re: F.K. Olimpik
koliko ce kostati ovaj komleks,a ne ide mi u glavu da ce ga do proljeca nasminkati,meni to brzo nesto.
- chinese_water
#443 Re: F.K. Olimpik
hmmm je li ti znas koliki je profit Hrvatske iz sporta? Kao da su njih pitali zele li oni da se ulaze u sport ... jb nas ... ako nesto nije odma i sad to ne valja...karanana wrote:ako je u pitanju projekat za javnost kao sto je izgradnja onog bazena, izgradnja nekog parka, trga, javne sportske dvorane, naravno da me se nece pitati i da je to za dobrobit stanovnika opstine. ali kad je u pitanju finansiranje privatnog fudbalskog kluba i finansiranje stadiona koji ce postati jednoga dana, ustvari preko noci, necija privatna svojina, to je pranje novaca poreznih obveznika (mene). kakve ce korisiti imati javnost od tog stadiona, osim fk olimpika i njegovih fudbalskih skola i pogona? I nema novi grad bas 300.000 stanovnika, ali hajde de, to je bilo vise figurativno pretpostavljam.BaileyS wrote:Eh cuj ko je tebe pitao. Ko pita pojedinaca bilo gdje u svijetu kad se radi o ovakvim projektima? Sramota je da opstina koja ima skoro 300.000 stanovnika nema stadiona niti terena gdje ce djeca trenirati. Nacelniku i opstini u cijelini svaka cast za ovaj potez.karanana wrote:a ko je mene pito jesam li za to da se moja porezna davanja potrose na stadion koji ce nakon par godina a mozda i odmah po izgradnji vjerovatno postati privatno vlasnistvo.
you don't need eyes to see
all you need is vision
svaka cast na projektu SPORT !
- karanana
#444 Re: F.K. Olimpik
da se razumijemo, nemam nista protiv olimpika, naprotiv vec oko godinu me impresionira nacin na koji se taj tim dize. ali ova rekonstrukcija stadiona koja ce sigurno kostati najmanje 3-4 miliona KM zaista nije potrebna u ovom trenutku kada ima mnogo vise stvari koje trebaju opstini i gradu. haj dobro da je privatna investicija kao sto sam ja i mislio da ce biti, i cini mi se da je gracic prije jedno pola godine i rekao da ce on svoju lovu i lovu jos nekih privrednika uloziti u stadion. cak su se i skele bile digle na onoj jedinoj tribini za rekonstrukciju. i onda mu vjerovatno onaj nacelnik reko da ce opstina uletiti pare i da se strpi jos koji mjesec. kako jedni giganti kao sto su milan i inter mogu dijeliti stadion? kako bayern moze dijeliti stadion sa drugoligasem 1860? jeli i juventus dijeli stadion sa torinom? milion drugih primjera. ali mi moramo imati zasebne stadione za svaki timcic koji udje u ovu smijuriju od lige. zasto se nije lova ulozila da se rekonstruise kosevo ili cak i grbavica pa da svi timovi imaju koristi ako se vec sta treba ulagati sada?
-
paral0c0
#445 Re: F.K. Olimpik
KotromanichII wrote:
Koliko ovo kosta?
Kada bi ovo trebalo biti gotovo?
Inace fino ove izgleda
- Rz88
#446 Re: F.K. Olimpik
Olimpik će do Sarajeva u 4. kolu imati devet bodova
Zadovoljni smo žrijebom, naročito to važi za prvih sedam kola. Do derbija sa Sarajevom na Grbavici u 4. kolu očekujemo na svom kontu svih devet bodova, protiv Modriče i Travnika kući te protiv Veleža u gostima - optimista je prvi saradnik Husrefa Musemića.
Zadovoljni smo žrijebom, naročito to važi za prvih sedam kola. Do derbija sa Sarajevom na Grbavici u 4. kolu očekujemo na svom kontu svih devet bodova, protiv Modriče i Travnika kući te protiv Veleža u gostima - optimista je prvi saradnik Husrefa Musemića.
- zecko_kupuz
#447 Re: F.K. Olimpik
Rekonstrukcija jeste potrebna, jer je nekada davno određena svota novca uložena u sadašnji stadion, koji je u međuvremenu postao prava ruina. Nikome skoro ne koristi.
- chinese_water
#448 Re: F.K. Olimpik
ode malo ovo u politiku... ali tako nam je, sta da radimokaranana wrote:da se razumijemo, nemam nista protiv olimpika, naprotiv vec oko godinu me impresionira nacin na koji se taj tim dize. ali ova rekonstrukcija stadiona koja ce sigurno kostati najmanje 3-4 miliona KM zaista nije potrebna u ovom trenutku kada ima mnogo vise stvari koje trebaju opstini i gradu. haj dobro da je privatna investicija kao sto sam ja i mislio da ce biti, i cini mi se da je gracic prije jedno pola godine i rekao da ce on svoju lovu i lovu jos nekih privrednika uloziti u stadion. cak su se i skele bile digle na onoj jedinoj tribini za rekonstrukciju. i onda mu vjerovatno onaj nacelnik reko da ce opstina uletiti pare i da se strpi jos koji mjesec. kako jedni giganti kao sto su milan i inter mogu dijeliti stadion? kako bayern moze dijeliti stadion sa drugoligasem 1860? jeli i juventus dijeli stadion sa torinom? milion drugih primjera. ali mi moramo imati zasebne stadione za svaki timcic koji udje u ovu smijuriju od lige. zasto se nije lova ulozila da se rekonstruise kosevo ili cak i grbavica pa da svi timovi imaju koristi ako se vec sta treba ulagati sada?
pretpostavljam da je to u nadleznosti opstina, ako je tako, kad nece opstine zaduzene
za vec postojece stadione... zasto ne bi novi grad? nisam sdp-ovac .... liberal sam
ali mislim da Damir radi svoj posao, na stranu sad, je li ko gurne sta u padze...
gura se i u njemackoj i u svicarskoj ... ali se posao radi i posao mora biti obavljen
sve ostalo je manje bitno...bitnijih stvari u ovom momentu, naravno da ima ...
uvijek ima prece od preceg ... ali se mora malo misliti i na buducnost... nije sve
u krpljenju trotoara koji slijedece godine zbog istog krpljenja bude i gori...
a u 2 premier ligasa ... zna se kakvi su se lopovi usidrili, ne moze ih tito da iz groba
ustane otjerati ... nadati se da dobijemo koliko toliko atraktivnu ekipu, u kojoj
nema jezgra lopova, klub koji ce nesto pokusati bez filozofa, parapsihologa i boga ti pitaj
kakvih sve tu "strucnjaka" za fudbal ima i nema... u nasem zelji i nasem sarajevu
nadati se da ce to biti klub koji nece jednog trenera otpustiti jer je 1. na tabeli
i u zamjenu za platu, haman mu pokloniti nekog iduceg dijamanta, klub koji se nece qrciti
kad proda talenta za pola miliona, nego klub koji ce aBd prodavati talente po ciframa od 10-20 miliona...
jer ovdje talenata ima ... znamo to svi...e... kad se pocne ubirati porez od takvih prodaja ...
kompletan ce se stadion i projekat ISPLATITI... bez obzira hoce li to nekad neko privatizovati ili ne ...
od svake prodaje ... ubire se porez ... a to je u interesu svih nas ...samo eto, nadati se da ce sve ici kako treba
i ko zna ... mozda bas ... i Sarajevo koje nema svoj stadion, bude igralo bas na ovom ...
-
susc_ovjek
#449 Re: F.K. Olimpik
Znal' ko koliko su igrali u Posusju protiv Zrinjskog?
- Vitamin C
#450 Re: F.K. Olimpik
Mislim da nam gradnja ovog stadiona ne može štetiti. Ovaj stadion biće novi sadržaj u gradu, nova mogućnost za talentovanu djecu, ljepši od sadašnjeg rugla, možda ljepši i od Grbavice i Koševa. Sarajevu treba više od dva stadiona i ovaj na Otoci je pun pogodak.
Šteta što F.K. Sarajevo nije iskoristilo Gracićeve mogućnosti i sa njim napravilo koji veći korak. Sada već žalim zbog toga.
Šteta što F.K. Sarajevo nije iskoristilo Gracićeve mogućnosti i sa njim napravilo koji veći korak. Sada već žalim zbog toga.