Bazen na Otoci!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pashica

#426 Re: Bazen Otoka

Post by pashica »

Svi ga pušimo zbog propusta projektanta i izvođača radova (unigradnje) :x
chuchumbamayumbe

#427 Re: Bazen Otoka

Post by chuchumbamayumbe »

Neko spomenu da su u bazen ugradili kancerogene filtere, koji su zabranjeni u EU?!
Zna li neko nesto vise?!
madnessa

#428 Re: Bazen Otoka

Post by madnessa »

chuchumbamayumbe wrote:Neko spomenu da su u bazen ugradili kancerogene filtere, koji su zabranjeni u EU?!
Zna li neko nesto vise?!
a ne bi me cudilo s obzirom ko je sve odlucivao sta ce se kupiti, a gdje ce se pare "ustediti"... :-)
SoFff

#429 Re: Bazen Otoka

Post by SoFff »

Dioda wrote:Ja prognoziram da ce popucat' plocice u bazenu :D Ko one ploce u Ferhadiji :D Onda slijedi sanacija krova koji vec prokisnjava (negdje ovo procitah) :D
Svecano otvaranje (ponovo) ocekujem kad moje dijete nauci plivati.S obzirom da nit imam dijete,nit sam trudna,moja prognoza je 2028 :D

I ja sam to cula veceras na dnevniku. Toliko o nasem SLAVNOM (nazovimo) olimpijskom bazenu :D
uvjek dobar gost

#430 Re: Bazen Otoka

Post by uvjek dobar gost »

Danas komisija iz opštine treba da provjeri objekat.. i da izvrši tehnički prijem... znači ono otvaranje je bilo promotivno-političko.... i povezano direktno sa izborima... još kad čuh da prokišnjava krov....

Ko je Mujo Gec, ko će odgovarati za prokišnjavanje krova recimo.. i ko će odgovarati za probijanje rokova i budžeta..?

Mnogo je pitanja a tako malo odgovora...!

No meni je najveća misterija.. ko je u stvari Mujo Gec.....???
uvjek dobar gost

#431 Re: Bazen na Otoci!

Last_one wrote:Da li znate, postoji li web stranica za ovaj bazen ili kontakt telefon. Takodje, interesuje me da li su poceli sa rekreacionim plivanjem i koji su termini, kojim danima..... :-D
Hvala
.. Nisu... danas je prijem tehnički.. koji možda neće proći jer krov prokišnjava....
chuchumbamayumbe

#432 Re: Bazen na Otoci!

Last_one wrote:Da li znate, postoji li web stranica za ovaj bazen ili kontakt telefon. Takodje, interesuje me da li su poceli sa rekreacionim plivanjem i koji su termini, kojim danima..... :-D
Hvala
Ne idi tamo, kako vec negdje procitah, izgleda da su ugradili kancerogene i u EU zabranjene filtere za preciscavanje vode!
Nadam se da ovo nije istina!
p.s. danas pada kisha, ponesi kishobran na bazen da ne pokisnesh! :)
slavkoimamodilera

#433 Re: Bazen na Otoci!

Post by slavkoimamodilera »

Aj da pogadjam... stavili su ozoniranje umjesto kloriranja vode? Pa je onda neko procitao da ozon moze biti opasan po ljudsko zdravlje? sto je neko odmah protumacio kao naravno, a sta drugo nego - rak...

Eeeeeee.... :-) :-) :-)
chuchumbamayumbe

#434 Re: Bazen na Otoci!

slavkoimamodilera wrote:Aj da pogadjam... stavili su ozoniranje umjesto kloriranja vode? Pa je onda neko procitao da ozon moze biti opasan po ljudsko zdravlje? sto je neko odmah protumacio kao naravno, a sta drugo nego - rak...

Eeeeeee.... :-) :-) :-)
Ja pojma nemam, volio bih ako je neko direktno upucen u navode da nam objasni, dok ne skontam iz prva ruke u cemu je problem, ne idem ja tamo, pa makar to bila i patka. :D
zlatiborka

#435 Re: Bazen na Otoci!

Post by zlatiborka »

Šapat wrote:

Hm...interesantno je i ovo oko bazena...
Za neupucene, bazen je otvoren na-vrat-na-nos kada je i otvoren (ciljano da to bude pred izboe), a onda je odmah i zatvoren za gradjanstvo, dok je samo plivacki klub imao privilegiju da ga koristi. Medjutim, i to je trajalo vrlo kratko, cak ni do kraja septembra (29 tacnije), kada je na vratima osvanula informacija za roditelje djece koja su clanovi kluba - bazen ce biti zatvoren do 07.10.2008.

Logika, zatvara se radi Bajrama. Ali, da nije...
Svojim sam ocima gledao kako krov prokisnjava i kapi vode padaju u bazen (jest, jest, kondenz...aha) u tom kratkom vremenu dok je bazen radio, a onda, 06.10. svim roditeljima dolazi e-mail u kojem se obavjestavaju da ce bazen biti zatvoren do 01.11. radi tehnickih problema.

Toliko o svim mogucim i nemogucim standardima, kvalitetu i sl.
Al' sta naprica veceras nasa draga mama u direktom javljanju na TVSA, to ni pas s maslom ne bi polizao.

Eto, isla je dekanu Arhitektonsog fakulteta, bla, bla, bla, kaze on ovako, onako....

Kaze izvodjac radova Unioninvest i njihihov direkror nesto nadrobi na sitno....

Na kraju ona moli za strpljenje od 10-15 dana dok se otklone nedostaci na bazenu, jer je to olimpijski bazen i mora biti SAVRSEN i koji je kostao tako puno para, ma nemoj mi reci....

Gdje su inspekcije i finansijske kontrole da provjere utrosak budzetsih para (nasih para), gdje su i da li ih ima?

Pokazao se i misteriozni do sada nepoznati Mujo Gec, direktor bazena, dobra faca kad ga vidis, mlad i zelen, ciji li je on sin ili rodjak?
zlatiborka

#436 Re: Bazen na Otoci!

Post by zlatiborka »

Ne znam odakle mi, ali imam neku suhvu da je misteriozni Mujo Gec, direktor bazena Semihin zet....ili neko jako blizak njoj ili Taji....

Kazem da imam suhvu, mozda grijesim a mozda i ne....

Nagradno pitanje: Ko je Mujo Gec?

Tacan odgovor donosi nagradu: Jednodnevno besplatno plivanje u bazenu.
pashica

#437 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

E što se nasmijah za ove filtere :lol: :lol: ljudskoj gluposti kraja nema. U prošlu subotu je padala kiša i ni kap nije prokislo, a ovo što kažu da nije kondenz, eh pa otkud to da je vedro malo hladnije, a unutra kapa? Opet kiša samo je ne vidimo :roll: i Mujo Gec nije uopšte anonimus, advokat od prije rata, oficir u ratu, i diplomirao na fakultetu za sport :!: Svi krivimo vodstvo, ali nije do njih nego do propusta izvođača. Sigurno bi vi bili krivi, kad vam majstori naprave kuću, a ona prokišnjava :-) web stranica je u izradi, to je ono što ja znam od jarana koji radi tamo
zlatiborka

#438 Re: Bazen na Otoci!

Post by zlatiborka »

pashica wrote:E što se nasmijah za ove filtere :lol: :lol: ljudskoj gluposti kraja nema. U prošlu subotu je padala kiša i ni kap nije prokislo, a ovo što kažu da nije kondenz, eh pa otkud to da je vedro malo hladnije, a unutra kapa? Opet kiša samo je ne vidimo :roll: i Mujo Gec nije uopšte anonimus, advokat od prije rata, oficir u ratu, i diplomirao na fakultetu za sport :!: Svi krivimo vodstvo, ali nije do njih nego do propusta izvođača. Sigurno bi vi bili krivi, kad vam majstori naprave kuću, a ona prokišnjava :-) web stranica je u izradi, to je ono što ja znam od jarana koji radi tamo
Dobro i sta sad, majstori su krivi sto kuca prokisjava. Ko je zvao i platio majstore? :mrgreen:

Imaju li ti majstori obavezu da urade posao kako treba? Ili mogu napraviti fuseraj?

Ko ce platiti popravke popravaka tih vrlih majstora? Niko drugi nego gradjani preko budzeta?

A ko ce zgrnuti lovu, zna se:

Narucioci posla i majstori i popravljaci fuseraja predhodnih majstora....

Gradjani su tu da placaju, sute i trpe i cekaju da se bazen otvori.... :x
pashica

#439 Re: Bazen na Otoci!

Post by pashica »

Kako sam čuo na press konferenciji se nije pojavio niko iz unigradnje, a oni će da snose troškove popravke jer je i sam nadzorni organ bio iz te firme. Dekan arhitektonskog faxa treba da da prijedlog u ponedjeljak za rješenje problema kondenza (ne prokišnjava više 100%) i valjda će imati 12 dana roka da to naprave, eh tako čuo i vama prenio
Corto Maltese

#440 Re: Bazen na Otoci!

Post by Corto Maltese »

pashica wrote:Kako sam čuo na press konferenciji se nije pojavio niko iz unigradnje, a oni će da snose troškove popravke jer je i sam nadzorni organ bio iz te firme.
Nadzorni organ ne može biti plaćan niti kontrolisan od strane izvođača radova. Ukoliko bi se ovo boldirano pokazalo tačnim, neko iz gradske uprave bi išao u zatvor.
callmethebreeeze

#441 Re: Bazen na Otoci!

Post by callmethebreeeze »

pashica wrote:E što se nasmijah za ove filtere :lol: :lol: ljudskoj gluposti kraja nema. U prošlu subotu je padala kiša i ni kap nije prokislo, a ovo što kažu da nije kondenz, eh pa otkud to da je vedro malo hladnije, a unutra kapa? Opet kiša samo je ne vidimo :roll: i Mujo Gec nije uopšte anonimus, advokat od prije rata, oficir u ratu, i diplomirao na fakultetu za sport :!: Svi krivimo vodstvo, ali nije do njih nego do propusta izvođača. Sigurno bi vi bili krivi, kad vam majstori naprave kuću, a ona prokišnjava :-) web stranica je u izradi, to je ono što ja znam od jarana koji radi tamo
ja ne znam za ostale, ali ja ne bih zvao narod na naselje ako bi mi krov prokisnjavao. mislim, upravo su to uradili, imali "svecano otvarnje" i onda zatvorili bazen opet da bi vidjeli sta mu fali. ovdje sve smrdi na pranje novca, mnogi ce hajrovati od bazena dok obicni gradjani dodju na red.
Machiavelli

#442 Re: Bazen na Otoci!

Post by Machiavelli »

Stvarno vam je priča ogledalo društva u kojem živite. U civiliziranom svijetu, tj. državama se ovo rijetko dešava ili nikako, prije svega što ovakve projekte rade ugledni i usmjereno školovani ljudi.
Ako bi se nešto ovakvo i dogodilo u Češkoj ili Danskoj, ili nedaj bože u Norveškoj, osim mečke, pred vratima takvih idiota bi zaigrali i sudska i financijska i ina policija, tj. pravna država, pametnom čovjeku netreba dalje nabrajati, što bi se desilo takvim ljudima.
Imena i prezimena ljudima su potrebni zbog mnogih stvari, a između ostalog da bi organi prisile mogli pokucati na vrata i kazati:
"Gospođo X Y ispričavamo se što Vas uznemiravamo u ovo doba dana ( oko 05:15 izjutra), molim Vas da pozovete svog supruga G-dina X Y, treba poći sa nama na jutarnju kavicu i jedan neprijatan razgovor, hvala".
Znači, imena i prezimena, nije sveti Petar pravio bazen na Otoci nego netko sa imenom i prezimenom i titulom, pa zaredajte sve redom, od naručioca projekta, financijera pa do onog zadnjeg fizikanera-krovopolagača koji je učestvovao u svemu ovome, a nemojte zorom srati ko' foke.
Moraju imati papire i potpise sa IMENIMA I PREZIMENIMA, za takav projekt mora biti pun ku(fer)rac registratora sa svim dokumentima o gradnji koji sadrže imena i prezimena ljudi koji su sve to sranje napravili i izgradili, papir sve trpi, zato nešto pronađite i zalijepite na net ako imate muda a ne serite i ne pucajte iz praznog. Hvala :evil:

Učimo se demokraciji :evil: :bih:
Last edited by Machiavelli on 13/10/2008 11:05, edited 1 time in total.
delightful

#443 Re: Bazen na Otoci!

Post by delightful »

machiavelli, opomena.
nokia6170

#444 Re: Bazen na Otoci!

Post by nokia6170 »

jedna informacija iz ruke gradjevinca koji je imao priliku da radi na dosta tih javnih radova i koji je ucestvovao u nadziranju kvalitete istih....i cijela prica svodi na slijedece:

uopste nije problem uraditi kako treba stvari iz prvog puta, vec je upravo namjera i poanta izvodjaca radova u dogovoru sa naruciocem radova (koji ujedno i vrsi nadzor radova-opstina, kanton, federacija) da se stvari ne urade prvi put kako treba, jer se upravo fuserajom stvara naknadna mogucnost popravki i ispravki od strane iste firme i na taj nacin veci profit koje ponovo gradjani placaju kroz budzet. price o tuzakanju i prijetnje nekim kaznama su za malu djecu.

p.s. dokaza imate na stotine gdje god se okrenete kada su javni radovi u pitanju (od cesta, mostova, fasada, bazena, sportskih dvorana, trotoara, ploca itd)

eto, da se ne sekirate dzaba, sve nas ovo, slicno bazenu, ocekuje i u narednim javnim radovima.
vjesticanametli

#445 Re: Bazen na Otoci!

Post by vjesticanametli »

pa svaki gradevinac zna da se naknadnim radovima zaraduje
sarajevo63

#446 Re: Bazen na Otoci!

Post by sarajevo63 »

Zna l ko ima l kakvih penala?

Slušam 202 i ko da se zove na nešto....
van Basten

#447 Re: Bazen na Otoci!

Post by van Basten »

naravno da zarađuju kada nema penala kod nas za neko kašnjenje. Vidio bih koliko bi kasnili ili fušerili u Dubaiu npr ili u NY, kada ti investitor kaže - svaki dan probijanja roka 0,5% manja isplata na račun pa ti izvoli, razvuci 200 dan po mogućnosti.
Al kod nas svako može šta hoće, ništa novo
Machiavelli

#448 Re: Bazen na Otoci!

Post by Machiavelli »

nokia6170 wrote:jedna informacija iz ruke gradjevinca koji je imao priliku da radi na dosta tih javnih radova i koji je ucestvovao u nadziranju kvalitete istih....i cijela prica svodi na slijedece:

uopste nije problem uraditi kako treba stvari iz prvog puta, vec je upravo namjera i poanta izvodjaca radova u dogovoru sa naruciocem radova (koji ujedno i vrsi nadzor radova-opstina, kanton, federacija) da se stvari ne urade prvi put kako treba, jer se upravo fuserajom stvara naknadna mogucnost popravki i ispravki od strane iste firme i na taj nacin veci profit koje ponovo gradjani placaju kroz budzet. price o tuzakanju i prijetnje nekim kaznama su za malu djecu.

p.s. dokaza imate na stotine gdje god se okrenete kada su javni radovi u pitanju (od cesta, mostova, fasada, bazena, sportskih dvorana, trotoara, ploca itd)

eto, da se ne sekirate dzaba, sve nas ovo, slicno bazenu, ocekuje i u narednim javnim radovima.
Slažem se sa svime osim jedne i najbitnije stvari, GENERALIZACIJA NE VODI NIGDJE, ljudi pamet u glavu, imate pravo kao slobodni građani i oni koji plaćaju te javne radove, prozivati IMENOM I PREZIMENOM sve one koji urade bilo što mimo zakona. Ne bojte se, nego natjerajte organe prisile da rade svoj posao.
Nadam se da se i Mr/Ms delightful slaže sa mnom.

SAMO NAPRIJED I TRANSPARENTNO :evil:
uvjek dobar gost

#449 Re: Bazen na Otoci!

.. Gradska uprava,ured gradonačelnice, opštinska inspekcijaka služba, kantonalna inspekcijaska služba, izvođač radova..... to su adrese na koje treba pokucati .... !

Ovo je samo vrh ledenog brijega.... nešto šo je očito.. da sada ne spominjem koliko se hajruje na recimo milimetru debljine ceste il željezu koje se ugrađuje u neke objekte..!?

Sve u svemu sramota je sve ovo što se zbiva... sva ova šutnja i samim tim odobravanje..!
Machiavelli

#450 Re: Bazen na Otoci!

Post by Machiavelli »

uvjek dobar gost wrote:.. Gradska uprava,ured gradonačelnice, opštinska inspekcijaka služba, kantonalna inspekcijaska služba, izvođač radova..... to su adrese na koje treba pokucati .... !

Ovo je samo vrh ledenog brijega.... nešto šo je očito.. da sada ne spominjem koliko se hajruje na recimo milimetru debljine ceste il željezu koje se ugrađuje u neke objekte..!?

Sve u svemu sramota je sve ovo što se zbiva... sva ova šutnja i samim tim odobravanje..!
Kako se zove gospodin ili gospođa šef/ica općinske, gradske ili županijske građevinske inspekcije???
Post Reply