Jahorina!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Banksy

#426 Re: Jahorina!

Post by Banksy »

helpdesk1 wrote:
petunija wrote:U zadnje vrijeme često idem gore, ali nisam primjetila da ima onih koji se nešto dokazuju skupom opremom , ili to ja ne razlikujem, meni sve isto :D . Mislim da ta kategorija ljudi više sjedi po kafanama, gdje mogu u baštama "prezentirati" svoje mobitele, naočale i sl. njima je skijanje "dosadno".
Vala nisi u pravu. Ja se umalo potukoh sa sminkerom jer mu je malac stapom dotakao skiju dok smo cekali u redu na zici. Frajer ima svemirsku opremu, a poslije ga vidim jedva skija. Tako je nekada davno bilo ispred Satora, opreme za nekoliko milja, trebice se skupile a ni jednu zicu da napravi :-D
Prije pred Jahorinom, u ligeštulima ... Šator je bio omladinski, planinarski, nije tu baš bilo neke šminke ...
petunija

#427 Re: Jahorina!

Post by petunija »

@PM72
Da znaš da i ja planiram u planinare kad odem u penziju :D
@helpdesk
Rekoh da ne razlikujem marke odijela, skija, brila... :D jednostavno se u to ne razumijem, raju na stazi gledam samo kao prepreke da ne udarim u koga :D a dok sam u redu za žicu, fokusirana sam na to da mi se neko ne uvali preko reda :D
@muha
Nema više tih s puškama, čak sam neki dan, dok sam stajala u redu, čula dvojicu kako se pozdravljaju sa "alejkum selam" kao što napisah u prethodnom postu, ljudi dolaze iz cijele Evrope, pa što bi onda mi izbjegavali, Jahorina je prelijepa planina, ne treba dozvoliti nikome da nam ogadi tu ljepotu :sax: Dođi i uživaj
helpdesk1

#428 Re: Jahorina!

Post by helpdesk1 »

Ne razlikujes opremu jedino ako neko drugi istu kupuje za tebe. :)
PM72

#429 Re: Jahorina!

Post by PM72 »

Ja imam planinarsku knjižicu Želje kako sam rođen. :D a u penziju ne mogu bar još 15-20 godina.Osim u invalidsku ako mi neko noge ne slomije. :lol: Za skijanje više nisam,jednostavno,nemam ni želje ni volje.Ne mogu gužve. zar nije ljepše hodati kroz šumu,u miru i tišini?
muha_sa

#430 Re: Jahorina!

Post by muha_sa »

petunija wrote:@PM72
@helpdesk
Rekoh da ne razlikujem marke odijela, skija, brila... :D jednostavno se u to ne razumijem, raju na stazi gledam samo kao prepreke da ne udarim u koga :D a dok sam u redu za žicu, fokusirana sam na to da mi se neko ne uvali preko reda :D
@muha
Nema više tih s puškama, čak sam neki dan, dok sam stajala u redu, čula dvojicu kako se pozdravljaju sa "alejkum selam" kao što napisah u prethodnom postu, ljudi dolaze iz cijele Evrope, pa što bi onda mi izbjegavali, Jahorina je prelijepa planina, ne treba dozvoliti nikome da nam ogadi tu ljepotu :sax: Dođi i uživaj
:-D

znam da nema.

odem ja gore, al ne skijam, oprema mi ostala na Jahorini a i neka je, svakako je stara :lol:

da kupim novu skupoooooooo a i karte su za moj standard skupe :-)
petunija

#431 Re: Jahorina!

Post by petunija »

@muha
stara oprema ti svakako ne bi sad odgovarala :D ako kad ipak poželiš možeš dosta povoljno kupiti opremu na Stupu na auto-pijaci
samo dođi i uživaj
za karte se slažem, zaista su preskupe u odnosu na ono što se nudi a to su: loše utabane staze, nakon samo sat skijanja naprave se hangovi, loše organizovan parking, loše označene staze, onda onaj seljakluk na dnu Poljica/Ogorjelice1/Prače gdje kojekakvi "trgovci" na improvizovanim štandovima prodaju rukavice, sokove, kafe... sve to treba rastjerati, bacanje plastičnih flaša i konzervi po stazi (apelovala sam na OC Jahorina da postave kante za smeće na ulazu/izlazu sa žičare, ali to nisu uradili), zatim povremeno divljanje motornih sankaša (juče dvojica idiota zamalo nisu zgazili troje dječice kad su punom brzinom izletili iz kafane Peggy i jurnuli sredinom staze, možeš misliti kako su se djeca isprepadala) - ovima iz OCJ ne pada na pamet da uvedu neku kontorlu i kažnjavaju takve pogibeljne stvari, ali zato vrlo dobro znaju iznuđivati novac za karte/skipass-ove... itd
Još da napomenem vama koji niste dugo skijali da su se otvorile dvije nove staze: na Poljicama, na izlazu iz lifta skrene se lijevo i drži se lijeve strane i druga na Prači, isto skroz lijevo (označena brojem 9)
vjesticanametli

#432 Re: Jahorina!

Post by vjesticanametli »

Image

evo slike od nase Petunije :D PraĆa jucer u 9 i 30 :D

oj jedva cekam subotuuuuuuuuuuuuu
veliki_ah

#433 Re: Jahorina!

Post by veliki_ah »

Jel na prači sestosjed? kako se dodje tamo?
Uglavnom budem na Ogorjelici.. svi odu na sestosjed, pa na dvosjedu ne bude guzve..
vjesticanametli

#434 Re: Jahorina!

doĐŽi ti na poljice na start hahhaha i mi cemo te provesti po stazama :D :lol: i naravno kafanama :lol:
vjesticanametli

#435 Re: Jahorina!

Image

:D
petunija

#436 Re: Jahorina!

Post by petunija »

veliki_ah wrote:Jel na prači sestosjed? kako se dodje tamo?
Uglavnom budem na Ogorjelici.. svi odu na sestosjed, pa na dvosjedu ne bude guzve..
Jeste, malo nezgodan za izaći, ali dobar. Sa Ogorjelice lako dođeš na Praču, spustiš se do pola, desnom stazom, pa kod one oznake za raskrsnicu skreneš na onaj puteljak i ravno se spustiš do Rajskih vrata. Samo produžiš naprijed i voilaaa njeno veličanstvo Prača :D
@vještice, hvala za sliku, ne znam ih sama postaviti :( klasična plavuša :lol:

Tek sad skontah grešku :roll:
Last edited by petunija on 19/02/2015 14:44, edited 1 time in total.
petunija

#437 Re: Jahorina!

Post by petunija »

helpdesk1 wrote:Ne razlikujes opremu jedino ako neko drugi istu kupuje za tebe. :)
Nećeš vjerovati, ali meni je samo boja važna :D
I da, drugi mi biraju opremu ali mora zadovoljiti gorenavedeni kriterij :D
Last edited by petunija on 19/02/2015 10:13, edited 1 time in total.
petunija

#438 Re: Jahorina!

Post by petunija »

PM72 wrote:
Ja imam planinarsku knjižicu Želje kako sam rođen. :D a u penziju ne mogu bar još 15-20 godina.Osim u invalidsku ako mi neko noge ne slomije. :lol: Za skijanje više nisam,jednostavno,nemam ni želje ni volje.Ne mogu gužve. zar nije ljepše hodati kroz šumu,u miru i tišini?
Imaću i ja, nadam se :D
Naravno da je ljepše i ja volim mir, tišinu i samoću, zato sama skijam, trudim se ujutro kad nema nikoga, čim se zagužva hvatam se noge :run: Još uvijek imam energije za to i kad je nestane eto i mene među planinare :D
Trenutno se bavim još nekim sportovima, pa bi mi planinarenje baš bilo suvišno, ali svakako ga imam u ozbiljnom razmatranju :-D
veliki_ah

#439 Re: Jahorina!

Post by veliki_ah »

petunija wrote:
veliki_ah wrote:Jel na prači sestosjed? kako se dodje tamo?
Jeste, malo nezgodan za izaći, ali dobar. Sa Ogorjelice lako dođeš na Praču, spustiš se do pola, desnom stazom, pa kod one oznake za raskrsnicu skreneš na onaj puteljak i ravno se spustiš do Rajskih vrata. Samo produžiš naprijed i voalaaa njeno veličanstvo Prača :D
@vještice, hvala za sliku, ne znam ih sama postaviti :( klasična plavuša :lol:
Zahvaljujem :wink:
nadam se da će se moći otići bar još 2 vikenda..
petunija

#440 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Ako vrem. prognoza bude tačna (snijeg u subotu na nedelju) biće i više od 2 vikenda ;-)
Sa_u_srcu

#441 Re: Jahorina!

Post by Sa_u_srcu »

Pored nase ljepotice, vi idete na Johorinu, u leglo romanijskog korpusa, koji je ravnao Sarajevo 3 godine...i upravo ti ljudi na tom dijelu i zive...
Bosnjak je cudna sorta..
titinho

#442 Re: Jahorina!

Post by titinho »

Sa_u_srcu wrote:Pored nase ljepotice, vi idete na Johorinu, u leglo romanijskog korpusa, koji je ravnao Sarajevo 3 godine...i upravo ti ljudi na tom dijelu i zive...
Bosnjak je cudna sorta..
zasto ne bi isli ? Jahorina je sarajevska planina isto kao i Bjelasnica, meni niko nece uzeti pravo da idem na Jahorinu, bilo gjde a kamoli na planinu koja je 20 km od mog grada.

trebamo kao Ante, bit u svom coporu. Pa i ove lutalice ponekad izadju iz mahale i otkriju neku novu ulicu.
ODB

#443 Re: Jahorina!

Post by ODB »

Je li gužva skijati ? :D
Čitam oboren rekord posjetilaca,svi kapaciteti 100% puni i na Jahorini i na Palama :-)
helpdesk1

#444 Re: Jahorina!

Post by helpdesk1 »

petunija wrote:
helpdesk1 wrote:Ne razlikujes opremu jedino ako neko drugi istu kupuje za tebe. :)
Nećeš vjerovati, ali meni je samo boja važna :D
I da, drugi mi biraju opremu ali mora zadovoljiti gorenavedeni kriterij :D
Cvjecko, onda se tvoj tata razumije u opremu isto kao i ja, jer je ja biram i kupujem svom sinu. Ne bih da dovodim u vezu ovaj tvoj kriterij za odabir opreme sa postavljanjem slika :lol: :)
petunija

#445 Re: Jahorina!

Post by petunija »

ODB wrote:Je li gužva skijati ? :D
Čitam oboren rekord posjetilaca,svi kapaciteti 100% puni i na Jahorini i na Palama :-)
Jeste
@helpdesk :D
Last edited by petunija on 20/02/2015 08:09, edited 1 time in total.
muha_sa

#446 Re: Jahorina!

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:doĐŽi ti na poljice na start hahhaha i mi cemo te provesti po stazama :D :lol: i naravno kafanama :lol:
:lol: :thumbup:

s dvosjeda pa desno :D nekad onaj "lijevak" ne savladam :-) e jest mi muka bila :lol:

da li još ima taj--kako smo mi tad zvali--lijevak- :?
petunija

#447 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Ima, a poslije "lijevka" ide meni najdraži dio staze, ono kad moraš da se zaletiš, da savladaš uzbrdicu :D
Inače, "lijevak" zna biti nezgodan jer se u njemu naprave hangovi, pa moraš dobro birati kuda skijati
Last edited by petunija on 20/02/2015 08:14, edited 1 time in total.
muha_sa

#448 Re: Jahorina!

Post by muha_sa »

petunija wrote:Meni "lijevak" najdraži dio staze :D
i meni je bio :-D u spustu ga moraš prec---ponekad se znalo desit da nešto zaglavinja pa stanem u dolini, pa klaj klaj :lol:
vjesticanametli

#449 Re: Jahorina!

muha_sa wrote:
vjesticanametli wrote:doĐŽi ti na poljice na start hahhaha i mi cemo te provesti po stazama :D :lol: i naravno kafanama :lol:

s dvosjeda pa desno :D nekad onaj "lijevak" ne savladam :-) e jest mi muka bila :lol:

a znas Muha da moramo pomoci :D taKi smo mi forumasi :lol:
sutra jahorinoooooooooooo :D
muha_sa

#450 Re: Jahorina!

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:
muha_sa wrote:

a znas Muha da moramo pomoci :D taKi smo mi forumasi :lol:
sutra jahorinoooooooooooo :D

mogu mislit koje su gužve :-) meni vazda bilo mrsko u redu stajat pa ja iskoristim sabah zorom, ispucam do jedno 10 pola 11 i vozdra--uz Škamin roštilj i ožeži :lol:

sad mogu plakat i sjecat se :lol:
Post Reply